Mačkoni > Razno o mačkah

maček in dopust

(1/5) > >>

Ria:
Obeta se mi mala mačja kepica,in razmišljam o vseh možnih scenarijih kako nam bo spremenila življenje :D . Imam dva pa, ki ju praktično povsod vlačim s seboj, če pa grem na daljše potovanje, ju dam pa v varstvo. Kako pa je z mačkom? Bil bi notranje/zunanji..se pravi z vratci za ven, ko pa bi imel željo (plus ponoči), bi bil pa notri. Lahko takega mačka pustiš samega za vikend? Poskrbiš, da ima hrano, pijačo, in dostop v stanovanje? Za daljši dopust bi ga peljala h tašči, za kake dva dni pa baje ni problem. Tako sem slišala,me pa zanimajo izkušnje latnikov mačk. Jih kdaj pustite same? Koliko dni max, s tem da pride nekdo in mu da vodo ter hrano?

Lilit:
Moji2 sta izkljucno notranji, mislim da sta bili najdlje sami 1 teden, bi pa slo tudi kaksen dan vec. Za vec tednov bi verjetno iskala kaksno varstvo, ceprav bi bilo po mojem vsaj za eno vecji stres menjava okolja kot samota :-\

Vem pa da nekateri vzamejo macko tudi s sabo, na morje recimo ;)

Nika:
Socializacija mačk je res težja kot pri psih, ampak če jo že od malega navajaš tudi dopustovanje ni problem, na sosednjem forumu je ena družinca 4 psov in 2 mačk, ki redno hodijo na jadran na morje. Da se, če pa ni volje za navajanje ali pa je maček proti, je pa najbolje oskrba na domu, ker kot pravi Lilit je večini tistih ki so skoz doma menjava okolja dokaj stresna. Mačja vratca so tu dvorezen meč, ker ti že lahko nasuješ za cel vikend briketov, muca pa s sabo na večerjo pripelje še tri prijatelje in hrane hitro zmanjka. Mi čisto samih nismo nikoli puščali, vedno smo nafehtali prijatelje, da so prišli dnevno čekirat stanje (že hišo nam ni fajn pustit samo en teden, ko recimo pošte tri dni nihče ne pobira je hitro jasno, da se splača mal vlomt in pogledat če je notri kaj pametnega). Drugače pa za kak vikend res ni panike, itak si mačka sama kaj nalovi, pa še prijatelji ji uslugo vrnejo in ji zajtrk pripravjo  ;) Računaj tud na to, da mačke rade hodjo kazat lastnikom svoj plen, tako da so tale vratca bolj tako tako.. Se ni fajn domov vrnt pa najdit na kavču čreve parih miši in razcufanga ptiča.

Ria:
Vratca bi bila na čip, dostop pa do predprostora. Naprej v stanovanje bi ji moral nekdo odpreti vrata. Za čuvanje pri tašči pa sem mislila, da bi ga peljala zato,ker iz tistih koncev pride, in bi ga vozila s seboj na obiske (20 min z avtom), in bi bil navajen tudi tiste hiše. Sestrična tako vozi mačka s seboj k staršem,in se ne pritožuje. Kaj potem to ni pogosto,da se mačka kam s seboj vzame?

Očitno bom morala še malo premisliti te zadeve ??? ;D

Lilit:
ja ja, cisto same jih valda ne puscam... Pride kolegica 1x dnevno, ce ne drugo je treba pesek spucat.

Moje so bile ze odrasle, ko sem jih vzela, pa itak jim je bil tak sok, da jih rajsi ne bi stresirala ponovno. Sej sta dve pa si delata druzbo :)

Navigacija

[0] Kazalo Sporočil

[#] Naslednja stran

Pojdi na polno verzijo