Za pesjanarje > Nepriznane

LOUISIANSKA CATAHOULA-LEOPARDJI PES

(1/12) > >>

urša636:
Glede na to da že nekaj časa raziskujem o tej pasmi in da sem ponosna lastnica prve catahoula v Sloveniji ;D, bom kar jst odprla novo temo...

Opis pasme itd. je na moji strani www.catahoula-slovenia.si . Tko da o poreklu, izgledu, itd. ne bom tukaj pisala še enkrat.

Glavna značilnost catahoule, je da MORA DELATI. To je tudi moto NALC (National Association of Louisiana Catahoula) "Catahoula needs to work, not everyone needs catahoula". Vsak se ponavadi zaljubi v izgled tega psa, ampak če si misli kupit catahoulo ker mu je všeč, potem naj takoj odneha. Osebno sem spoznala enega psa, s katerim se pač zaradi časovne stiske niso ukvarjali...no ne želite si imeti tega psa, če ne boste z njim delali-ga zaposlili fizično in psihično. To je močan pes (čeprav mogoče ne zgleda) z močnim lovskim nagonom, močnimi čeljustmi, je zelo hiter (križanje z hrti) in zelo pameten. Zato ga jaz (in večina redkih vzrediteljev) odsvetuje kot prvega psa. Ob primernem ukvarjanju z njim pa je najboljši pes:)

Če koga karkoli zanima, me lahko vpraša, se bom potrudila odgovorit po najboljših močeh; tudi sama se še učim o tej pasmi:)


urša636:
Moja lubica pri 2h mesecih...





takole pa raste....zdaj ima 6 mesecev :)



katalun:
Lepa kužika! Kako to, da si se odločila za to pasmo?

LP

urša636:
hm, ubistvu je šlo na začetku za naključje da sem sploh nekje na netu zasledila to pasmo.pol mi je pa padla v oči in sm začela pisat v ameriko, v avstralijo, evropo...vsem ki so jih imeli. In spoznala veliko dobrih in slabih ljudi, kot tudi dobrih in slabih psov. In ko sm bila prepričana da vem dovolj sem začela iskat vzreditelja, ki ima bolj "soft" linije catahoul, ne tiste hard delovne za lov, ker svoje pse pač usmerjam bolj v šport.
Všeč pri pasmi mi je bilo, da so aktivni psi, ki hočejo in morejo delati, imajo čudovit karakter (ob pravilni vzgoji) in so zelo zdravi ter maloštevilčni.

Lilit:

--- Citat: urša636 na 12 Oktober 2014, 10:34:42 ---ja, tale razlaga merle genov mi je vzela veliko časa...je malo drugače kot pa pri ostalih pasmah ki imajo te gene...

--- Konec Navedka ---

V cem pa je razlika?

Navigacija

[0] Kazalo Sporočil

[#] Naslednja stran

Pojdi na polno verzijo