Za pesjanarje > Oči in ušesa

Slabši vid v temi

(1/6) > >>

čara:
Prvič se srečujem s tem. Ampak čedalje bolj se mi zdi, da psica dejansko v mraku slabše vidi kot je pred dvema letoma. Sploh se je to pokazalo na parkurju, kjer je šla mimo ovir, ko so bili reflektorji prižgani je šla normalno.  Pol ure prej, v dobri svetlobi je šla čez ovire normalno. Opažam, da ima na rdečkastem tepihu tudi težavo videt briket na njem. Ne morem pa ocenit, če bi bilo enako pred letom, dvema, ker je tepih na novo. Na pogled, se mi zdijo oči take kot vedno. Edino v mraku sem videla, da so zenice bolj razširjene. Čez dan in pri prižganih lučeh so videt zenice normalne.
Gre proti 8 letom, sterilizirana.

A bi blo možno, da gre za kak PRA ali kako drugo očesno bolezen in bi morala letet do veterinarja? Namešana pa je z ovčarskimi in prinašalskimi pasmami.

mamarozi:
Ammmm, zenica se širi, bolj kot je temno. Zato je v mraku širša, na svetlobi ožja, oz. normalna. Na očesne bolezni se pa ne spoznam.

5rca:
PRA se res najprej opazi v temi. Naj bi oči tudi sijale, isto naj bi se zenice bolj širile, ker se išče svetlobo. Naj bi bilo pa na obeh očeh isto. Ampak to zdaj čisto laično.  :-\ 
 Jaz mislim, da se z očmi ni za hecat. Če misliš, da je kaj narobe, jo pelji. Čeprav, če ima PRA, nimaš po mojem nič naredit.  :( Dr. Zemljiča imaš v Ljubljani, če boš šla.

Lusi:
A dr. Zemljič dela samo v Ljubljani? On dela pogodbeno po različnih klinikah in vprašanje, če je omejen samo na Ljubljano.

čara:
Pa Zlata Čop je tudi dobra? Je še kateri? Sicer za prvo silo bom v ponedeljek šla do svojega veterinarja, vsaj nekaj bi lahko videl, povedal :/
Za PRA pa obstaja nek prehranski dodatek, ki naj bi pomagal ohranit vid, preprečit poslabšanje. OcuGLO Rx se mu reče. http://www.entirelypets.com/ocu-glo-rx-for-medium-to-large-dogs-90-gelcaps.html
Za odblesk oči bom pa preverila s flešem lihkar.

Navigacija

[0] Kazalo Sporočil

[#] Naslednja stran

Pojdi na polno verzijo