Meni so jazbečarji prikupni.
drugače pa evo link od malih pasem, pa izločiš tiste, ki so ti všeč glede dlake, potem pa še poglej da nebo ravno kak jack russell, ker ta verjetno nebo ravno ''couch potato'' 
http://www.dogbreedslist.info/small-dog-breeds/list_2_1.html#.VE1lfiKG9VU
Prikupni so, nikakor pa jih ni za enačiti z družnimi pasmami iz 9. grupe (za moje pojme so bolj podobni terierjem kot njim).

To je lovska pasma, ki se še vedno uporablja za lov (predvsem resasti standardni jazbečarji), za dober odpoklic v naravi se boš moral kar namučiti, so trmasti, za delo s človekom jih je včasih malo težje motivirati kot nekatere druge pasme, radi lajajo, če nimajo dovolj aktivnosti pogosto postanejo zelo uničevalni, so ostri psi, poznam jih kar dosti, ki imajo težave z agresijo do drugih psov (tudi moj je takšen in takrat ni čisto nič prikupen....) in žal tudi do ljudi (v raznih jazbečarskih skupinah vsakodnevno berem kako so jih njihovi psi ugriznili

- za moje pojme pogosto ravno zato, ker se ne zavedajo da je to lovska pasma ki potrebuje aktivnost in delo). So krasni psi, zame najboljši

,ampak mislim da je prav da ob prikupnem videzu pasme opozorimo na to da ni vse tako kot zgleda.