Odvisno od psa. Eni so preobčutljivi in tam se držiš neke osnovne hrane z dodatki. Če bo kak dan žlica skute, jogurta, dodatek druge vrste mesa, en dan taka zelenjava, drug dan druga...
V bistvu je takole. Če ima že pasja mati pestro prehrano in če se mladičke zatem postopno seznanja z raznoliko hrano in čim kasneje dani na brikete, taki tudi kasneje ne bodo imeli težave ob menjavah hrane.
Jaz se precej časa držim ene vrste briket, ker je pač tudi občutljiva pri menjavi briketih. Mislim, d aji zdaj optimalno ustreza kar ima in dokler bo tako, ji ne menjam oz. kako manjšo pakungo zgolj kot priboljške vmes. Pri kuhani hrani, konzervah in tudi manjši količine surove (mleta govedina je bila preveč mamljiva
) pa teh težav s prebavo ni. Občutljivost je pa velikokrat povezana s kvaliteto! Če boš dal psu piščanca, ki je imel slabo prehrano, natrpan v kletki, tako kot večina teh piščančjih briketov...In potem se pride do ugotovitve, da psu piščanec ne ustreza. A če mu pa daš piščanca proste reje, kvalitetno hranjenega pa čudežno nobenih težav.
Tako kot kuruza, ječmen. V briketih moji psici ne bo ustrezala ali bo rumen, mehek iztrebe ali pa bo cele kose koruze srala oz ječmena. Če pa dobi kako žlico polente ali kuhan ječmen pa ni problema.
Isti šmorn je pri ljudeh. Se mi sicer zdi nepravično, da je kvalitetna hrana za 100% dražja.