Če nisi opazil se se kregam in se ne bom. Še enkrat preberi zakaj je do tega prišlo, objavil sem zgolj podatke o psih. Le pljuvati po svoji psih ne pustim.
In nihče me ne more siliti, da sem član kluba, kjer se ne počutim dobro, kjer sem vsakič sproti prosil za razpise, prijavne roke, kjer Žan do zadnjega ni vedel ali potuje na SP.... To je izbilo sodu dno, vprašaj Žana, ti bo sam povedal.... Vsekakor sem mnenja, da članstvo v Društvu ne more biti pogoj zastopanja Slovenije na največjih tekmovanjih. Zato je bila v dani situaciji, pri vseh klubih, ki so v Sloveniji bili, oz. so še, Zveza najboljša rešitev, pa ne za nas, za vse! In vanjo ste bili prav vsi povabljeni. In ja, če hočeš zame osebno je zveza najbolj normalna stvar za ureditev stvari v vsakem športu, kinologiji.... Matični klubi pa okolje za uveljavljanje lastnih interesov.
Če želiš dejstva, ničesar nisem izkoriščal... Kaj ste vi imeli, mene ne zanima. Očitno pa sem nekaj zamudil tudi jaz... Sam se bil povabljen v Društvo športnih psov, ki se je takrat ustanavljalo, želja ljudi, katerih veš, je bil nov klub in kasneje zveza. Pred nastankom kluba športnih psov smo se v Sitčni odločili, da bomo imeli svoj lokalen klub, z željo, da bi vsi skupaj imeli Zvezo. Takrat sem si na glavo nakopal prvo zamero, kot jaz vem se je takrat na sestanku v Trzinu končalo še nekaj prijateljstev. Pred tem zavrnil sem vodilno funkcijo v klubu, ker sem menil, da nisem primeren zanjo. Mislim, da so tukaj ljudje, ki mi lahko pritrdijo. Tako, da se žal motiš o meni.
Dokler sva bila z Žanom člana SKVVP sva šla na EP in SP in kot jaz vem od tam prinesla medalje.
Glede Žana - pa je bil s strani vašega kluba vpleten v igrice, ko do zadnjega ni vedel ali je prijavljen na SP v Nemčiji, kljub vsem izpolnjenim finančnim obveznostim. Kako se je počutil vprašaj njega. Kako se počuti vsakič, ko doma gleda rezultate in ve, da bi se boril za medalje? Ampak ja, razume, da so to igrice odraslih. In samo upam lahko, da bo upravni odbor zveze toliko zrel, da se bo zavedal, da vlečni šport ni šport penzionistov, ampak, da vsak mlad tekmovalec pomeni veliko, veliko več. Pa ne samo Žan, prej kot se bo se bo našel kdo, ki vas bo premagal in naj vam ne bo trn v peti.... To je bila prva vizije zveze, ki ni nikoli zaživela.
Bom pa na tem mestu vse eno izkoristil možnost, kako ste si predstavljali Zvezo, kako si predstavljate razvoj športa, če ignorirate Društvo, ki ima v svojih vrstah prospektivnega mladinca, z medaljo iz SP-ja, ki redno tekmuje in zmaguje na domačih in mednarodnih tekmah in to v članski kategoriji? Še en peskovnik, kjer je prostor zgolj za izbrance? Pa nisem nesramen, le realen....
Sam v tem športu nikoli ne bi imel težav, samo na žalost preveč izstopam in povem tisto kar mislim in nisem pripravljen kimati, ker mi ni treba. Ne rabim vez, zvez in od tega nisem poslovno odvisen.