Strah, ki se spreminja v agresijo

Pika.shar.pei · 1178

Pika.shar.pei

  • *
    • Prispevkov: 31
    • Točke: 0
  • Katarina&Pika
: 20 Februar 2015, 22:49:23
Zdravo!
Imam 5let staro psičko, ki je mešanka med verejtno shar peiem in kaksni pitbullom. Psičko smo našli pred gostiščem in jo posvojili. Verjetno so jo prejšni lastniki odvrgli ali pa so grdo ravnali z njo in zato ima že od majhnega strah do večine ljudi. Pusti se božati le nam domačim in še kakšnim sorodnikom, ki jih pozna že od samega začetka ko je prišla k nam. Do vseh drugih ljudi ima res neizmeren strah, ki se je v zadnjih dveh letih razvil v agresijo do tujcev. Na vsakega ki pride hiši laja in se zaganja v njega in imam občutek da je velika možnost da bo to lajanje in renčanje kmalu prešlo v napad in ugriz. To je neprijetno sploh pri malih otrocih, ki se poleti nemorejo sproščeno gibati okrog hiše mi pa vedno mormo pazit kje je Pika. Zavedam pa se da ji je v mladih letih močno primankovalo socializacije  :-\  Strah jo je tudi veterinarjev.
Agresijo pa je razvila tudi do psov. Vsakega psa, ki sreča hoče napasti in začne renčati na njega zato se na sprehodih, ko jo vzamemo kam zraven probamo izmikati in umikati vsem psom. Edino z sosedovimi psi se razume super.
Živimo na zelo samem območju. In zato nimam primernih okoliščin da bi jo probala navaditi na druge pse. Sama sem se mladoletna in nimam izpita za avto zato niti nevem kaj lahko storim saj me starša pri tem ne podpirata, ker se niti ne zavededata, da je Pika zelo agresivna.
Prosim če bi mi lahko kako pomagali s kaksim nasvetom ali pa vsaj kaksno metodo treninga da bi malce omilila to agresijo. (v pomoč: Pika je navajena povodca ima pa zelo slab apetit do priboljšov)
Hvala vam za vse odgovore  :)

I love my dog!!! <3


barbara10

  • Vzreditelj
  • *
    • Prispevkov: 1.684
    • Točke: 0
  • Moji musketirji in cebelice...
Odgovori #1 : 21 Februar 2015, 11:17:48
Mislim, da ste vi naredili nek sistemski problem preko povodca, kazni... Svetujem solo, strokovno pomoc, takoj, ker se ni prepozno. Taki problemi, ki so se oblikovali kar nekaj casa, ne bili pravilno resevani, bodo (ce boste zavihali rokave) terjali tudi par let dela. Pa tudi po tem, psu ne smete nikoli popolnoma zaupati, ker ima sedaj ze "izkusnje" (oblikovan vzorec vedenja). Obstajajo tudi strokovnjaki, ki pridejo na dom.