Mačka zamotit, še preden začne mijavkat in ga fajn utrudit, pa čez dan ga ne pustit preveč spat, tj. kratke seanse igre, večkrat na dan. Če nima problemov s težo, se ga da fajn zamotit tudi s kakšno Cat Activity Board, kamor natreseš brikete/priboljške, ali tisto žogico, kjer ven letijo briketi. Perje na palici je pri nas tudi zakon, pa učenje trikcev s klikerjem, zelo rada delata (no ja...zelo rada dobita priboljške

) Pa lepo prosim, premislite o družbi za njega, večina mačk jo nujno potrebuje (tako kot tudi mi, a ne

). Če se boste odločili še za enega muca, se pa dobro pogovorite z začasnimi skrbnicami, karakterno kakšen muc bi pasal k temu vašemu. Ko mijavka, ga pa ignorirajte, tako bo videl, da ne more nič izsiljevat.
Moja dva sta izključno notranja in nikoli ne silita ven, s tem da je eden prišel k meni zelo majhen in se verjetno zunanjega sveta ne spomni, eden je bil pa 5 mesecev zunaj...je pa res, da ko jima postane dolgčas in se naveličata človeške družbe, začneta dirkat po stanovanju in se igrat, se veliko bolj utrudita, kot če se z njima ukvarjam jaz.
Pa v večini primerov mijavkanje pred vrati ne pomeni, kako zelo pogreša ''ptičke in travico'', ampak samo to, da jih zanima, kaj je za temi vrati. Tako kot, če bi bila vrata kopalnice zaprta par dni skupaj, bi tudi verjetno mijavkal. To je čisto normalno, mačke so pač radovedne...