igra z mladičkom

Gost · 6722

manca00

  • Gost
: 08 Marec 2015, 10:14:24
Pred enim tednom smo domov dobili kužka, ki ima že skoraj 3 mesece. Je mešanček med zlatim prinašalcem in nemškim ovčarjem, zelo igriv, prijazen in željan bližine in pozornosti. Vendar imam z njim malo problemov pri igri. Vsega tudi zelo hitro naveliča. In potem pridejo na vrsto kavč, odeje in ostalo. Sicer ga hitro preusmerim in stvari umaknem stran, vendar ko se enkrat odloči, rine tja. Zanima me, kaj naj naredim, da mu pokažem, da nekatere stvari sme žvečiti, druge pa mora pustiti pri miru?

Druga stvar pa je, da ne vem, kako se pravilno igrati z njim. Nekaj sem že prebrala o tem, vendar bi raje slišala kakšne izkušnje iz prve roke. Če mu kaj vržem, včasih steče za igračo, včasih pa me le gleda in se potem spravi na moje roke ali oblačila.
Moje vprašanje je, kako se vi igrate s kužkom, da sta oba zadovoljna?

Najlepša hvala vnaprej za vsak odgovor in mnenje, oba vam bova zelo hvaležna! :)



margiela

  • *
    • Prispevkov: 76
    • Točke: 0
Odgovori #1 : 08 Marec 2015, 10:36:53
Mladički nimajo zmožnosti daljše koncentracije, tako da naj bo igra kratka. Kakšna mehka cufka (jaz sem jo imela spleteno iz flisa), ki jo premikaj po tleh, da bo za njo tekel pa še zagrize lahko vanjo. Metanje igrač se mi ne zdi smiselno, ker je treba psa naučit, da jo mora prinesti nazaj in tega še sigurno ne zna. Jaz recimo bi se rahlo cufala z njim, pustila da zmaga in ko bi prišel z igračo spet nazaj, bi ga pohvalila in nagradila.
Če mu nečesa ne pustiš grizti, da ustavi z besedo ne in mu pokaži kaj pa lahko cufa.



LiliTheLab

  • *
    • Prispevkov: 126
    • Točke: 0
  • Black beauty
Odgovori #2 : 08 Marec 2015, 10:56:21
Moja žverca na začetku tudi ni bila kaj dosti zainteresirana za igro, par minutk, potem pa se je naveličala. Ampak to je normalno, s časoma je postal prava igračka. Me smo prakticirale plišasto igračko na vrvici, jo vlečeš po tleh in se igraš igro s plenom. Pa kot je že margiela omenila, mehka cufa. Moraš pa narediti igračo zanimivo, da pritegneš pozornost, igrača naj bo živa. Pri naši je palila tudi piskajoča kostka, ki jo lahko tudi mečeš, naši je bilo zanimivo. Pa vedno mora mladiček zmagati. Igro zaključiš, ko je pes še v polnem interesu, da mu je vsakič igrača zanimiva. Seveda mora dobiti zamenjavo, ko mu igračo umakneš. Pa pospravljaj igrače, da jih nima vedno na voljo, razen pač tiste, ki jih lahko žveči ipd.

"Rep psa maha s srcem." (Martin Buxbaum)


manca00

  • Gost
Odgovori #3 : 08 Marec 2015, 13:19:50
Najlepša hvala obema za odgovor, je v veliko pomoč!
Bom pospravila igračke, ker jih je imel prej vedno na voljo pa bo mogoče potem res bolj zanimivo :)