Pes napade psa + ugriz človeka

jellyfish · 12745

jellyfish

  • *
    • Prispevkov: 3
    • Točke: 0
: 14 April 2015, 20:16:58
Pozdravljeni!

Pred tremi tedni (!) sem svojega stafforda peljala na sprehod in srečala neko lastnico, ki ima fox terrierja. Oba sta bila na povodcu.

Psa sta se povohala naslednjo sekundo, ko sva si midve nekaj govorili, pa sta skočila drug v drugega in začel se je pretep. Psa sta se nama zmuznila iz rok in midve sva posegli v pretep.
Njen pes je popolnoma nepogrižen, naš pa ima par ugrizov nad očesom, na tački, nismo šivali ampak se bo poznalo.

Prišlo pa je do tega, da je njo, v tem, ko je posegla v pretep, ugriznil pes. Kolikor sem jaz videla, ni bilo tako hudo, obenem se tudi NE VE KATERI PES JO JE UGRIZNIL NITI KATERI PES JE ZAČEL PRETEP. Povedala sem ji, da je bil naš pes cepljen in ji dala svojo telefonsko številko nato pa odšla domov, da oskrbim svojega krvavečega psa.

Po dveh tednih me je poklical njen mož, ki ga v času dogodka sploh ni bilo in zahteval odškodnino za njeno roko, rekoč, da je vsega kriv naš pes in da takih psov sploh ne bi smelo biti in oh in sploh... Rekla sem mu, da gre lahko na policijo ampak od takrat se ni nič zgodilo, me je pa klical danes ampak se mu nisem oglasila.


Kaj se lahko zgodi? Ali res lahko moj pes zdaj dobi oznako nevarnega psa, četudi sploh ni nujno, da je on ugriznil, ker je pač ''njena beseda proti moji''? ???

Hvala za odgovor in lep pozdravjellyfish

  • *
    • Prispevkov: 3
    • Točke: 0
Odgovori #1 : 14 April 2015, 20:18:14
S tem, da bi tudi mi lahko prosili za odškodnino za oskrbo psa ampak nismo, ker je odgovornost in nesposobnost na obeh straneh in se nam ni zdelo fer.