Mačkoni > Razno o mačkah

agresija mačka in rešitev

(1/4) > >>

metkica:
Živjo,

doma imamo mačka, ki je star 10 let. Že od mladička je bolj agresivne sorte, se ne carta rad in je občutljiv. Sicer je zdrav. Je samo v stanovanju.

V zadnjem letu je postal še bolj agresiven, skače v otroka, ker mi očitno gre na živce otroško kričanje in vriskanje, starejšega je nevarno okrempil... Ne vem kaj naj naredimo. Da bi menjal lastnika - kdo pa bi imel takšnega mačka?! Uspavanje? Ne vem... je še kakšna rešitev?

Lp

andreja:
Mate kako možnost, da bi za mačka uredili kako visoko plezalno drevo ali poličke, da se lahko umakne?

metkica:
Maček ima celo rezidenco pod stropom :D Sva jo naredila z možem sama. Ima visoko drevo, police, hišico. Ravno zato, da bi se lahko umaknil. Ni efekta.

Najprej je začel renčat in skakat v otroke, ko sta trmarila. Kasneje že samo, če je šel glasno mimo. Zdaj včasih že mene kje čaka in se me prime za noge...

Ne vem a je res tk živčen postal, ker je že star in hoče mir... Dejstvo pa je, da smo se ga vsi začeli bati in tako ne more ostat. Otroka sta stara 2 in 6 let... Da se bojita lastnega mačka?!

Nika:

--- Citat: metkica na 19 Maj 2015, 13:09:11 ---Da bi menjal lastnika - kdo pa bi imel takšnega mačka?! Uspavanje? Ne vem... je še kakšna rešitev?
--- Konec Navedka ---
Po enem letu ste prišli do dveh "rešitev" za mačka, ki je z vami že 10 let? Da me ne bo ena naša uporabnica Kimi preveč kregala, bom rekla da se mi to zdi zelo grdo, je pa pohvalno da ste se vsaj prišli pozanimat o potencialnih rešitvah.

Catman iz animal planeta rešuje domove pred pobesnelimi mačkami, tako da ziher se da  ;)
http://jacksongalaxy.com/
Lahko se povežeš z njim, ali pa poiščeš druge mačje behavioriste, ki bi ti mogoče pomagali prek interneta, pri nas jih pomoje ni veliko. Mogoče tudi vprašaš na malo bolj mačjem forumu - http://www.pomagamo-zivalim.si/index.php

A ste ga kregali kdaj, ko je začel s svojimi neumnostmi?

andreja:
Naša mačja zver se je pri teh letih začela umirjat, ne dodatno noret ;)
Sem ji pa nekajkrat tudi zatežila, da ne sme recimo 92 letni noni v noge skakat...  >:(

Tale Jackson je pa odličen!  :D

Navigacija

[0] Kazalo Sporočil

[#] Naslednja stran

Pojdi na polno verzijo