Leglo "medvedkov" SCHAPENDOES v psarni -- Schap Ovčji Koder my Bear

Gost · 19527

MANDY

  • Gost
 :) Svoj dom iščeta DONN in DASTIN prijazna kužka vajena sobne čistoče, ovratnice, povodca, nevsiljiva do drugih kužkov in otrok.
 Stara 10 tednov

DASTIN






DONN








MANDY

  • Gost
 :)Lep pozdrav
Tako naša Dalia je včeraj odletela z novo lastnico v Kanado.
 Srečno sta prispeli več informacij pa še nimam ker počivata  :) , prav zanima me kako se bo navadila na njihovo uro, ostale pasje sostanovalce je baje takoj navdušila  :-*, hm ne vedo kaj jih čaka. Odšel je tudi Dagmar in zdaj je doma malce prazno Didido, Don in Dastin so bili kar malce izgubljeni. Mogoče je to čutila Mon Ami, ki se jim je zjutraj pridružila v igri.

Tako smo se še zadnjič sprehodili po Celju.



Imeli smo obisk iz Francije, priletel je lastnik Bramija-očeta Tomas in Nathali, naših medvedkov. Z nami sta preživela nekaj dni in uživala z razgrajači.
Čudovita sta, da sta zaradi mladičkov potovala tako daleč . In Donn ter Dagmar sta bila kar naprej v njunih rokah  :-* ;D.




Pokazali smo jim bližnjo okolico, z mladički seveda, ki so pokazali kako se divja po Savinji.


Zopet smo se igrali na poligonu





Zadnja fotografija preden je Dalija odletela in bila sem zelo ponosna na na njo po letališču se je pogumno sprehajala in osvajala ljudi, da bi jo ja božali in če se kdo zanjo ni zmenil je užaljeno obsedala  :D, hrup letal je ni motil z dvignjejim repkom je odkorakala svoji usodi naproti. Pikica mala pogumna pogrešala jo bom.



Tudi Dagmar se je z novim prijateljem pogumno odpeljal novim dogodivščinam naproti. Njemu pa res ne bo dolgčas  :), medvedek mali.

Tako še Donn in Dastin morata najti svoj dom, svoj kotiček in svoje sopotnike. Na koncu je najtežje.
 Po besedah Nathali je Donn najlepši predstavnik pasme v leglu, z lepo veliko glavo, čudovito dlako pravilnim ugrizom, pravim razmerjem telesa sicer malce bolj močan ampak pravi dedci naj bi bili taki  :-* ;) Po značaju pa je mehak,malce samosvoj, lahko bi rekla tudi len, čist in zanj je najbolj pomembno, da je poln želodček.
Dastin je bolj nežne konstrukcije lahko bi rekli atletske, sploh ni čudno, ko je takšna migica. Zelo rad teče in uživa v sprehodih njega nikoli ne nosim v naročju on je samostojen kuža.


Še nekaj besed na temo, ki me že nekaj časa bega in sicer vzeti psa ali psičko. Ne vem kaj se dogaja ampak pred leti so vsi hoteli psa zdaj bi imeli psičke in zakaj. Pravijo da zaradi značaja, vdanosti lastniku in lažjega dela a res  :( :-[.
Ne vem kako je pri drugih pasmah ampak pri šapijih tu ni popolnoma nič razlik med spoloma.
  V bistvu imajo psi bolj stabilen značaj kot psičke. Zakaj, ker so psičke zelo odvisne od svojih hormonov njihovo vedenje in obogljivost, poslušanje lastnika so nemogoči približno mesec dni pred gonitvijo med gonitvijo in po. Vsaj pri naših, pred gonitvijo in med so kot kakšne zmešane kure nič ne slišijo imajo noro veliko energije , po gonitvi pa je Bella žalostna nikamor noče kaj šele,da bi kaj delala v bistvu jo vlečem na povodcu ko gremo na sprehod. Seveda se psičke lahko sterilizira in ti problemi izginejo. Psi so pa bolj stabilni ker teh problemov nimajo ampak jih je potrebno že od začetka malce brzdat pri vročih psičkah. Če to ne gre se jih tudi sterilizira vendar je poseg pri kužkih bolj enostaven in hitreje okrevajo kot psičke.
Dvigovanje tačke pri psih je baje nekaterim moteče , samo nasmehnem se, veste koliko učenja je potrebno, da ko se ti nekam noro mudi psička polula. Pri psih je enostavno samo primerno mesto in opravljeno.



katalun

  • *
    • Prispevkov: 39
    • Točke: 0
Citiraj
Po besedah Nathali je Donn najlepši predstavnik pasme v leglu...

Sem vedela  :o , čeprav nisem pravi poznavelc pasme, so mi pa zares všeč. Ej, če bi bile življenjske razmere drugačne, bi bila z mojim Lunom prava za skupaj  :)

Naj čimprej oba medvedka najdeta svoje najboljše lastnike  :-*



šap

  • *
    • Prispevkov: 25
    • Točke: 0
Tudi meni je bil in je Donn najbolj všeč.  :-* :-* :-* Že ob obisku je bil stalno v mojih rokah.



Roxy

  • *
    • Prispevkov: 953
    • Točke: 1
Citiraj
Dvigovanje tačke pri psih je baje nekaterim moteče , samo nasmehnem se, veste koliko učenja je potrebno, da ko se ti nekam noro mudi psička polula. Pri psih je enostavno samo primerno mesto in opravljeno.

 ;D Si me nasmejala s temle. Kako resnično! Moja psica dobro ve kaj pomeni lulat pa si zmišljuje in nikjer ni dovolj dobro zanjo... Samca pa samo k dreveščku odpeljem in že ima nogo v zraku...



MANDY

  • Gost
 :) Pozdrav res Donn je pravi maneken, pa še nosi se tako  :-* , Dastin in Didido ga večkrat vržeta iz tira ko se vanj zaletavata in vlečeta za rep ali ušesa  >:D, da slučajno ne bi mislil da je kaj več.
 Zanimivo je kako se jim podre ves sistem, ko gredo mladički od doma. Problem je bil ko je odšel Dante, ki je bil vodja te nore hiše.Kar dva dni so rabili, da so se organizirali in vodja je bila Dalia. Zdaj pa mislim,da bo Dastin ni še čist jasno  ;), Donnu se nič ne ljubi, Didido pa je bolj tečna muha.Upam, da bosta fanta kmalu odšla v nove domove in se začela učit pametnih stvari.

Še ena malenkost ko se odločate med psom in psičko, Mon Ami je tik pred gonitvijo in povem vam, da nima prijetnega vonja. Tudi če jo kopam bo zaudarjala, pri Belli ni tako očitno ta je pa nemogoča in če bi jo imela skoz v stanovanju, no ne vem. In energije ima za tri pse, včeraj je bila na pultu, stolih in začela je preskakovat ograjo ki jo imamo zaradi mladičev. Kot keks iz mesta 60 cm , hop in je na drugi strani ker ko se sliši zvok posode z briketi je potrebna kontrola  >:D >:( in ko mladiči pojedo hop nazaj, da počisti sklede. Joj kako se bo zredila  ???.

A ne Roxy čista resnica glede lulanja, pri šapijih je to še posebej izrazito, ker se prej vrtijo okoli svoje osi. Bella je mojstrica v tem in včasih se hecamo, da gremo vmes na kavo. Didido je čist ista, tak, da bo veselo no vsaj Mona je bolj hitra. Problem je nastal, v primeru ko gremo na pot z avtodomom in tečnarijo, da morajo ven pa se ustavimo one frajle pa vohat afne guncat vse samo lulat ne  >:( .  Se je naredilo, da se nam je mudilo in smo pač šli naprej brez opravljene zadeve in se ustavili čez nekaj kilometrov. Tako so dojele, da gre zares in zdaj ko gredo ven prva travica lulat, a smo kar nekaj časa potrebovali do te stopnje.
Tečno je tudi pozimi, ko je hitro tema slabo vreme in smo že ob 18h v hiši pa je treba v mrazu, vetru, dežju pred spanjem it na potrebo  :-*.



Neyka

  • Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 4.034
    • Točke: 26
  • Neon say: BU
Očitno je nekaj na Donnu :D tudi meni je on najprej padel v oči <3

telo medveda omiljeno gibčnostjo tjulnja; vesele in iskrive oči delfina ter srce, ki je bilo tako mehko, tako zvesto in tako polno ljubezni, kot je bilo lahko le srce novofundlandca!

http://myneon.webs.com
http://neyka-neon.moj-album.com


MANDY

  • Gost
 :) Pozdrav drugo cepljenje je za tri medvedke končano, sem si kar oddahnila brez reakcije.
 Imeli so temeljit pregled veterinarke lepo so se obnašali, bili veseli ogromnih briketkov  :-* ;D
Vsi so zdravi  :).  Če koga zanima verjetno bomo vikend preživeli na Rogli tam nas bo težko zgrešit  ;) .

Dokaz v potnem listu




041 449 096 Mateja



MANDY

  • Gost
 :) Pozdrav
Imeli smo prijeten vikend in malčki so spoznali veliko prijetnih ljudi in prijaznih kužkov.
 Naplavali in namakali so se v jezeru, poskušali so nagajat kravam. Ja seveda in nam, temeljito so spoznali besedo fuj  >:( ???, ker kravjeki so takooo dobri pa še veliko jih je bilo. Zanimiva je bila njihova reakcija Didido je takoj začela mahat z repom te pogledala v oči, češ saj nisem hotela, res, saj sem pridna, mala prilizjenka. Donn se je vlegel ali usedel zraven kravjeka in čakal, da bi se umaknila pol pa bi nadaljeval z njami malico. Pa mu ni uspelo, ker smo ga kar dvignili in odnesli stran  :D. Dastin ta ti je lump, takoj, ko je zaslišal oster fuj je zagrabil kar je lahko in bežal kakor so ga nesle tačke  >:D >:(.

Donn je poskušal s pogledom premaknit kravo  :P


Dastin pozira in išče svoj dom, da ga Donn ne bo več jezil.




Lepotec Donn tudi išče svoj dom.







xmark9x

  • *
    • Prispevkov: 140
    • Točke: 0
Citiraj
Dastin ta ti je lump, takoj, ko je zaslišal oster fuj je zagrabil kar je lahko in bežal kakor so ga nesle tačke  >:D >:(.

Tole mi je pa dobro znano  :D :D Super fletni so :)



barbara10

  • Vzreditelj
  • *
    • Prispevkov: 1.684
    • Točke: 0
  • Moji musketirji in cebelice...
Zanimiva je bila njihova reakcija Didido je takoj začela mahat z repom te pogledala v oči, češ saj nisem hotela, res, saj sem pridna, mala prilizjenka. Donn se je vlegel ali usedel zraven kravjeka in čakal, da bi se umaknila pol pa bi nadaljeval z njami malico. Pa mu ni uspelo, ker smo ga kar dvignili in odnesli stran  :D. Dastin ta ti je lump, takoj, ko je zaslišal oster fuj je zagrabil kar je lahko in bežal kakor so ga nesle tačke  >:D >:(.

Cisto vse reakcije so mi trenutno dobro znane... Na sreco smo ze pri vecini kakcev naprej: konjske ze pustijo, do macjih fizicno ne morejo (in tudi slisijo, da ne tja), od pujse so pa se vedno zakon - ce jih ne vidis, gre z njimi.


MANDY

  • Gost
Hvala xmark9x. No  :D, pri nas ni tolk izbire barbara 10, ampak če bi bilo sem prepričana, da bi bile reakcije iste  ;).
 Imajo zelo lepe značaje, vsak je malce drugačen a vsi so prijazni in neustrašni medvedki.
Prosim vas za pomoč če poznate koga, ki bi rad imel mladička naj se mi oglasi.
 Cena sploh ni važna, zame, ampak le lep dom nič drugega. Dom v katerem bi bil kuža srečen, prepričana sem, da bo vsak nov lastnik zadovoljen in navdušen z našim medvedkom.

Dobila sem vesti iz Kanade Dalia je bila pri veterinarju, ki jo je zelo pohvalil, da je zdrava in lepa. Pohvalila jo je tudi lastnica, ki jo je peljala v dom ostarelih kjer občasno dela in se je mala zelo lepo obnašala ter delila lubčke vsepovsod. Na obisk sta odšli tudi v šolo tam je bilo njeno navdušenje nad otroci še večje, doma je osvojila pasjega sostanovalca Bossa in malega sosedovega šicuja.

Tudi Dante je bil cepljen in pregledan ter pohvaljen. Lumpek že obiskuje s svojo mlado prijateljico pasjo šolo oz. pasje igrice.








MANDY

  • Gost
Pozdrav, vsi naši medvedki so našli čisto svoje domove  :) ;D, Le Didido ostane doma, kot je bilo načrtovano.
Pet jih je našlo dom v Slovenij, Dalia pa je v Kanadi.
Zelo sem vesela in prve novice so čudovite.
Dobili smo tudi nekaj fotografij od Dagmarja.

Dva velika in prijazna sostanovalca


Njami, če hočem te lahko imam za pregrizek, bodi priden  :-*


Dagmar pikec


Z muco, nagico





pelukan

  • *
    • Prispevkov: 40
    • Točke: 0
čestitam, Mateja...zelo vesela, da jih je kar 5 ostalo v Sloveniji! se že veselim naslednjega srečanja, bo kar gužva  :P


MANDY

  • Gost
Hvala  upam, da boste na naslednje srečanje prišli vsi res bi bilo pestro, zabavno za kosmatince in za nas.
Sem razmišljala v oktobru ampak bo za ta male še prezgodaj, no mogoče.
Če imate kaj predlogov za sprehod kjer bi  psi lahko prosto tekali, prosim sporočite. :)

Aja Dastin je dobil dom v Žalcu, noro zelo sem vesela in je glavni v frizerskem salonu  :-*.
Zelo je priden, problemi so samo z pometanjem  >:D >:D , pričakovano in zabavno.
 Včeraj smo se srečali, da so se malce poigrali in ko sta odšla v svojo smer nas niti pogledal ni, halo.
 Faca mala, dvignil je repek in glavo in z svojo novo mamo odšel domov, pikec zlati ji je že pokazal  :-* kako se razvaja medvedke.

Didido pa zdaj nagaja Mon Ami čeprav je drugačna manj vihrava, nagajiva, bolj pridna pikica. Ker pri Moni nikoli ne veš kaj bo ušpičila mala pa je še previdna. In v službi zelo pridna, ne sili v stranke lepo počiva na prostoru, Mona je bila bolj vsiljiva. Rada pa laja, pa ne iz strahu kot Mona ampak tako, da se pokaže. No izgleda, da bomo imeli pri hiši še en značaj  več.