Za pesjanarje > Hrana

Pomoč pri izbiri briketov za zbirčno prebavo

(1/8) > >>

Zemirah:
Zivjo,

nova tema, ker gre za dokaj personalizirano vprašanje a hkrati upam, da je kdo tukaj ki se je že bolj poglobil v ponudbo briketirane hrane pri nas, tako da se meni ne bo treba. Moj pes je stestiral že cel kup briketov a praktično nič ni ustrezalo njegovi prebavi. Res najboljše rezultate sem imel s Power of Nature - Country Lamb ampak je s ceno 90 evrov za vrečo ki niti ne zdrži čez mesec postala predraga za moj žep.

Zato iščem zamenjavo. In kar me zanima je, če kdo opazi kaj med sestavinami kar ni tako običajnega pri drugih briketih. In naprej, če kdo pozna kakšno hrano, ki bi bila čimbolj podobna tej Power of Nature. Ampak za največ cirka 40 evrov na veliko vrečo. Ima kdo kakšno idejo kaj bi lahko stestiral? Vse kar sam poznam so drage hrane ki sem jih že stestiral. Healthy paws, Orijen, Taste of the wild in podobno. Mislim da mu je Healthy paws ustrezal nekaj časa ampak nisem siguren. Pri več kot 10 različnih proizvajalcih tekom 5 let nimam več v glavi podatkov ki bi jim zaupal. To so sestavine hrane Power of Nature:


--- Citiraj ---Power of nature jagnjetina prvorazredna hrana za pse s prvorazrednimi sestavinami, vsebuje več kot 50% mesa, NE VSEBUJE koruze, krompirja, pšenice, ovesa, ječmena, graha, mlečnih izdelkov, soje, stranskih produktov ter umetnih barvil, arom in konzervansov.
Vsebuje dehidrirano in sveže jagnječje meso – oboje vir visoko prebavljivih beljakovin. Jagnjetina je primerna tudi za občutljive pse. Riž je vir energije, je hipoalergen in lahko prebavljiv. Optimalno uravnotežene omega-3 in omega-6 maščobne kisline iz jagnječje maščobe in lososovega olja za kožo, dlako in vitalnost.
*Več kot 80% visoko kvalitetnih mesnih beljakovin.
*Optimalno uravnotežene omega-3 in omega-6 maščobne kisline.
* BREZ nizko kakovostnih stranskih produktov.
* BREZ rastlinskih beljakovin, kot so soja, gluten, grah, fižol ali krompir.
* BREZ koruze, pšenice ali drugih žitaric, razen riža.
* Kombinacija ogljikovih hidratov (rjavi riž, beli riž) in rastlinskih vlaknin (lucerna) z visoko biološko vrednostjo za več energije in zdravo prebavo.
* DOGactive kompleks: bioaktivne sestavine kot so vitamini, mineralni kelati in snovi za boljšo prebavo (pre- in probiotiki), ki zagotavljajo popolno in zdravo prehrano za vse pasme psov.
* BREZ umetnih barvil, arom in konzervansov.
* Naravno konzervirano z vitamini.

Sestavine: Dehidrirano jagnječje meso, sveže jagnječje meso, rjavi riž, beli riž, lucerna, jagnječja maščoba (naravno konzervirana z vitaminom E), dehidrirana jajca, vitaminsko-mineralna mešanica s prebiotiki, jagnječja jetra, lososovo olje (naravno konzervirano z vitaminom E).
--- Konec Navedka ---

Hvala za pomoč.

čara:
Kot prva pomembna zadeva. Ali ima pes alergije oz. kako intoleranco v prehrani? Je za to testiran? Če še ni, je to nujno storiti.
Ima pes vse OK s prebavnimi encimi ali kakega primanjkuje? Če še z veterinarjem niste delali preiskave za prebavne encime jih dajte.
Splošna krvna slika?

Do takrat naj pes dobiva kuhano hrano po 1 vir beljakovin, 1 vir OH, 1 vrsto zelenjave v posameznem oboroku. Verjetno bi za začetek bilo OK po 1/3 vsakega.

Čisto možno je, da je težava v pršici, pšenici, riži, perutnini, svinjini....Preglej za nasaj sestavine vseh briketov, ki jih je jedel in zadeve črtaj iz jedilnika.

Pes ima prebavni trakt verjetno zelo načet, razdražen in je nujno, da ne eksperimetiraš s tem in onim, ampak preko preiskav ugotoviš kaj je problem in se temu izogneš.

Sicer ne vem v kakem načinu ne ustrezajo. Mehek iztrebek, prhlaj, kup dreka, pes hujša, slaba dlaka?

Zemirah:
Če bi imel čas iti čez vse sestavine na desetih različnih vrečah in potem cross checkat vse s tistimi na Power of nature bi naredil to takoj. Sem upal, da bo kdo tukaj ki je imel podobne probleme hitro prepoznal kakšno cenejšo hrano s podobnimi sestavinami kot jih ima PoN. Prav tako nimam denarja za krvne teste, teste na alergije in teste prebavnih encimov. Zato pa grem na cenejšo hrano.

Govoril sem z veterinarko, specializirano za to področje. Bom poskusil s Fitness Trainer 3 Zajec-Krompir, 48€ za 12 kil.

čara:
Obrni se na vzreditelja, ker dosti teh težav izvira iz imunskega sistema. S čim pa on hrani?

p.s. koliko denarja si dosedaj že zapravil za različne hrane in veterinarja?

Ne vem, no, kako bi se tebi zdelo, če bi se ti 5 let vlekle težave s prebavo. Pomisli, kje lahko priškrneš denar (kavice, cigareti, bencin, xy pasjih hran in kdo od prijateljev ter sorodnikov ti lahko posodi za vsaj alergološki test). Nazadnje je Nabergoj za cca 40 eur naredil alergološki test.
In če bi pes potreboval doživljensko dodajanje prebavnega encima?

Še enkrat-za zdaj sploh ne hrani briketov, ker ima pes totalno razdražen želodec. Dodajaj mu probiotike (lahko posebej pasje, lahko jih kupiš v DMu) in kuhano hrano. 1 vir beljakovin, 1 vir OH in 1 vrsta zelenjave.

A nima tvoj pes tudi dolgoletne težave z šepanjem?

Opcija je še, da psa podariš nekomu, ki je bolje situiran in bo lahko psu omogočil menedžerski veterinarski pregled ter nadaljno oskrbo.

san-san:
Kaj sploh je s psom, kake težave ima.. ? Lahko provaš kakšno hrano z ribo, dodajaš probiotike vsak dan..
( meni osebno fitness trainer ni všeč )

Navigacija

[0] Kazalo Sporočil

[#] Naslednja stran

Pojdi na polno verzijo