Aktualno > Pes in okolica

Pes v živilski trgovini

(1/3) > >>

jozekuch:
Zadnje dni se kar naprej nekaj pregovarjam s trgovci/varnostniki.
Sparov varnostnik me je hotel celo na silo …. Ni se mu izšlo.

Tuš danes zjutraj: Jojjjjjn s psom pa ne smete v trgovino.
Jaz: Gospa, na rokah ga imam, in skozi bo na rokah.
Tuš: To ni važno. Pes ne sme v trgovino.
Jaz: Gospa, jaz vem da imate vi prav, zdi se mi pa da imam jaz tudi prav.
Tuš: Kako, no? Na vratih je nalepka, a ste slepi?
Jaz: Na eni strani so predpisi na drugi strani zdrava pamet. Na vratih mora biti nalepka. Gre za to da psi ne morejo »laufati« po živilski trgovini.
Toševa: Odprta živila so problem. Kaj če pride stranka in nam prinese meso s pasjo dlako.
Jaz: Moj pes je počesan in ne pušča dlak. Ljudje pa vam hodijo po trgovini z dlakami na obleki iotd. Itd., pa se noben v njo ne »vpikne«.
Me pa res zanima kakšno imate komando od vrha: ali lahko pridem v trgovino s psom na roki ali ne?
Tuševa: je malo jezna odšla. Po dolgem času je prišla nazaj: Po pravilih ne bi smeli biti s psom v trgovini.
Jaz: Saj sem vam rekel, da imate prav, po predpisih. A mene ne zanimajo predpisi, mene zanima vsebina. Tako kot mi boste rekli, tako bom storil a mislim da je to, kar mi govorite vaša kaprica.
Tuševa me je malo obupano pogledala.
Jaz: glejte gospa, jaz imam rešitev. Ko pridem jaz v trgovino in vi slučajno vidite mojega psa »pogledate stran«. In tako sva zadostila vsem predpisom. Vi niste dolžni opaziti pisanega psa na pisani bundi. Vaših kupcev pa, tako izgleda, tudi ne moti.
Jaz: A lahko opravim zdaj nakup? Res ma zanima zakaj bi koga motilo, četudi je morda res v nasprotju z nekimi predpisi, pes na roki v živilski trgovini. Ste že slišali za individualno obravnavo kupcev?
Tuševa je sledila mojim navodilom: ni me več videla niti slišala.
Me je pa, medtem ko sem vrsto pred blagajno spraševal, če jih kaj moti moj pes, opazila blagajničarka.
Jojjj, ka pa mate. A jih mate doma, a ste ga kupli. Moja ta mala bi ga tudi rada mela. Itd. itd.

Priznam, stranke je motilo, ker se jim je mudilo, med tem, ko se je kar »cedila« … blagajničarka.

_-_-_
Je to, da jaz hodim s psom (1,5 kg York) v trgovino, moja kaprica? Ni! Med tem, ko grem v trgovino še mimogrede sprehodim psa in pes si širi obzorja.
Jaz s tem prihranim dragocen čas.
Po poti v trgovini sem vprašal cca. dvajset »slovenskih« kupcev, če jih moti moj pes »v trgovini«. Nobenega ni motil.
Prosim za vsebinska mnenja, med tem ko se vživite v trgovca v živilski trgovini.

Jaz pa vam pravim: ko dobite prvega otroka, mu – tudi zaradi njegovega »normalnega« razvoja -čimprej »zrihtajte« bratca ali sestrico. Če pa res nočete sprejeti drugega otroka (česar jaz sicer nikakor ne morem razumeti!) mu takoj kupite malega Yorka, da se bosta - brez »ta starih« - »pogovarjala«.

Dob'r dan, Jože

Keka:
Dragi Jože. Na napačnem forumu sprašujete. Tukaj smo večinoma ljubitelji psov, ki nas prisotnost lepo vzgojenih psov praktično ne moti nikjer. Če bi pa prebirali malo kakšne splošne forume, bi pa ugotovili, da kar velik delež populacije ne prenese niti tega, da  je pes v stanovanju, pa čeprav ne njihovem. In za to gre. Če so pravila trgovine taka, da psi ne smejo notri, potem jih spoštujte. S svojo trmo bi lahko poslovodkinji nakopali tudi precej velike težave. Da je to izkoristek časa, da psa sprehodite je pa zame samo izgovor. Je priročno, vsekakor, ampak mislim, da se da tudi drugače. Pravite tudi, da imate psa ves čas v rokah. Kako pa plačujete in zlagate stvari v vrečko? Meni ste v bistvu hecni, ker spadate v kategorijo ljudi, ki pse počloveči. Me pa ne bi motili, če bi vas srečala v trgovini. Ampak kot sem že rekla - jaz imam pse rada. Upoštevam pa tudi to, da jih marsikdo nima, zato se trudim, da nima nihče razloga, da bi bil zaradi mojih psov slabe volje ;)

Lanabela:
Pes nima kaj početi v trgovini z živili. Ne glede na velikost. Sploh če je na vratih jasno označeno da ne sme. Če bi bil zaprt v torbi bi bilo mogoče še pogledati skozi prste, v naročju pa ne. To je del osnovne obzirnosti do drugih kupcev in do prodajalk. Če želiš nakupovanje po vsej sili združiti s sprehodom (meni se to ne zdi posebej zabavno za psa), pa naj pes počaka zunaj. Konfliktni lastniki, ki namenoma kršijo pravila in zahtevajo zase posebno obravnavo so problem. Ker se zaradi takih pravila samo še zaostrujejo. Za vse, tudi za tiste, ki ne povzročajo konfliktov.

solata:
Jože, lahko se zapeljete do Italije, tam sem srečala pse (vseh velikosti) tudi v trgovinah z živili  ;).

čara:
Kot lastnica večjega psa, ki ga ne morem nikamor prešvercat, pravim, da je nefer, da se majhne pse vštuli kamor ne smejo. Okej majhen pes, zaprt v torbi. Preživim. Ampak vse ostalo šetkanje po trgovini in nošenje v naročju. Z veseljem vzamem psa v štacuno za živali, v Ikeo in kafiče in povsod, kjer so dovoljeni. Kjer je znak, da so dobrodošli ali pa se prej pri osebju pozanimam, če lahko in kaki so pogoji.

Poleg tega so inšpektorji blazno na delu in ljudje blazno radi prijavljajo. Pa naj kdo najde kako dlako med sadjem, zelenjavo, mesom..Je takoj astronomsko visoka kazen. Okej dotični pes menda ne pušča dlak. Ampak mnogi ostali pa.

Se pravi je šoping  s psom, v trgovini, kjer psi niso dovoljeni-kaprica skrbnika in nič drugega.

V bistvu tako lastništvo meče slabo luč na ostala pesjanarje.

Navigacija

[0] Kazalo Sporočil

[#] Naslednja stran

Pojdi na polno verzijo