Za pesjanarje > Pasme

Prosim za pomoč pri izbiri psa

<< < (9/9)

Lanabela:
Ni ne bi bilo nič takega, če kopiranega ne bi ponujala kot svoje izkušnje. Kot Gusarčka si vsaj navedla vir, tam nekje spodaj, kar je zelo pohvalno. Še bolj pohvalno bi bilo, če bi si našla namesto Happy doga kakšen bolj verodostojen vir.

Iurist:
Pozdravljeni :) Ah ja... zgleda da z mojim kratkodlakim štotkom mladičkom ne bo nič. Težko ga je dobiti. V Sloveniji ne planirajo legla v kratkem, čakam še na odgovor iz Hrvaške. Nisem vedela, da je tak problem priti do psa, ki si ga želiš, sem vedno mislila, da nekam greš in ga pač kupiš. Sedaj pa vidim, da se legla planirajo, psički pa niso vseskozi na voljo. Saj logično, samo prej nisem o tem razmišljala... Tako da ne vem... tudi mladička whippet-a se trenutno nikjer ne prodaja ali pa jaz nisem našla. Bi pa najraje črnobelega samčka, če bi bilo možno. Končno se odločim za pasmo, potem je pa nikjer ni za dobiti, hehe :) Nočem, da mislite, da si nekaj zmišljujem in iščem "popolnega" psa, daleč od tega. Samo rada bi izbrala primerno pasmo... in sedaj sem se res zaljubila v tega kratkodlakega škotskega ovčarja :) Ni pa edina opcija, bom še malo gledala. Še enkrat pa vsem najlepša hvala za vse nasvete in pomoč, so mi res v veliko pomoč, pol teh pasem prej nisem niti poznala, npr. kratkodlakega škota :) Tako da če dobite še kakšno idejo, kar! Aja, tudi glede novofundlandca sem razmišljala in mi je zelo všeč... ampak mislim, da je vseeno prevelik, tako z vidika prevažanja v avtu, obiskov pri sorodnikih, ki živijo v stanovanjih,... meni je zelo lep, ampak ne vem...je kot en medved :) Sicer zelo srčkan, ampak ne vem, res je velik.

čara:
Kaj pa, če spregledaš barvo in spoznaš v živo tistega samčka, ki išče dom? Že toliko, da v živo vidiš enega predstavnika in si ustvariš delček svoje predstave in slike. :)

Pa sem skoraj sigurna da bi Lea bila za kak sprehod, spoznavanje pasme...Tudi ne olepšuje pasme in trosi pravljic, ampak pove stvari kot so.

Lanabela:
Kratkodlakemu škotu je nabližje dolgodlaki škot. Te je lažje dobiti. Ja in na mladiče se ponavadi kar čaka, sploh pa pri redkejših pasmah. Se splača potrpeti in med tem časom čimbolje spoznati izbrano pasmo. Pa malo pobrskat za vzreditelji v tujini, včasih je treba iti po mladiča  po mladiča kar daleč.
Kaj pa pasmi, ki ju je priporočila Jenny K? Če so vam všeč kuštravci, so karakterno res prijetni. So redke pasme, a je sem ter tja kdaj kakšno leglo tudi pri nas, bi se bilo vredno pozanimati.

Prue:
Pa si kontaktirala tudi Madžarsko psarno(link zgoraj), ki ima planirano leglo tricolorjev? :)

Navigacija

[0] Kazalo Sporočil

[*] Prejšnja stran

Pojdi na polno verzijo