Pozdravljeni,
imam vprašanje glede psičke (stara je 3 leta in pol, je mešanka med čivavo in pekinezerjem, kratkodlaka). Pri njej že od začetka opažamo prekomerno izpadanje dlake skozi celo leto. Naj povem, da smo kupili že vse možne pripomočke za česanje, imamo furminator, obojestransko krtačo za kratko dlako, krtačo v obliki rokavice, navadno krtačo in glavnik. Kljub vsakodnevnemu česanju (češemo jo 2x na dan), pri katerem odpade veliko dlake, dlaka vseeno ostaja in izpada. Veterinar je rekel, da hišnim psom (naša preživi večino časa znotraj hiše) dlaka izpada enakomerno skozi celotno leto, medtem ko zunanjim psom le spomladi in poleti. Vendar ali je normalno, da izpada v takšnih količinah? Naj povem še, da ji šampon za pse ni odgovarjal in zato po nasvetu veterinarja uporabljamo Johnson&Johnson šampon za dojenčke, na katerega je lepo odreagirala. Ima kdo od vas podobne izkušnje in ali imate kakšen nasvet kako omiliti izpadanje dlake?
Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovore. 
Amanda
Jaz vse vem o izpadanju dlake, ker je naši izpadala tako ekscesno, da nihče, prav nihče, ki jo je videl, ni verjel, da je to sploh možno. Krvna slika je bila sicer super. Zdaj ji ne odpada sploh, še ko jo rahlo pocukaš za dlako ti nič ali ena dlaka ostane v roki. Odpadala ji je pa 2,5 let skupaj, zadnjih nekaj mesecev smo mislili, da bo postali Slovenski goli pes. Lososovo olje, vsak dan, brez izjeme. Rabili smo 3 mesece, da se je ustavilo. Ustavilo se je čist. In zdaj je tako že od sredine avgusta. Tudi v preteklosti smo ji že dajali lososovo olje, po nekaj tednih je izpadanje prenehalo, potem smo ji nehali dodajati, pa se je po kakem tednu zopet začelo. Zdaj pa ni in ni hotelo prenehati, da sem bila že čisto panična, tokrat je trajalo dooolgo da preneha, ampak je prenehalo. Kako je možno, da ima to olje tak učinek je meni čisto nerazumljivo, ampak ga, očitno, ima. Kot rečeno, vztrajajte nekaj mesecev in ko dlaka preneha izpadati, nadaljujte, brez pavze, iz svojih izkušenj povem da je že nekajdnevna prekinitev dodajanja olja p!"%arija.
p.s. jaz sem iskala po netu informacije glede izpadanja in čisto nikjer nisem naletela na zapis, da bi prekomerno izpadanje dlake lahko "pozdravili" z lososovim oljem, vedno so o tem pisali samo v povezavi izpadanje dlake ob gonitvi, pa jim potem dajejo 2 tedna, pa se ustavi. Ampak to je čisto drugačen problem kot ga imamo mi ali kot ga imate vi. Skratka, jaz še nikoli nisem doživela ali slišala, da bi imela neka posamezna stvar tako dramatičen učinek na nek organizem, kot ga ima to olje. Ne morem dovolj poudariti kakšen čudež je to olje. In mimogrede, naj bi bilo čudežno tudi za ljudi glede njegovega učinka na kožo in lase, ampak ga moraš jemati vsaj dobre tri mesece za kak učinek, samo tole jaz nisem sprobala