Sem že v temi o Canidae hrani pisala, pa sem se odločila še tukaj, da ne bom preveč smetila..
Gre se za mojo ta mlajšo psico. Imam tri živali, za katere sama plačujem. (Ricky je od staršev)Za Nalo dajem za 13 kg žakl TOW 45 eur ( kar se mi zdi še poceni), za mačko dajem za TOW, 2 kg okrog 12 eur. In za Sky po nasvetu vzrediteljice vets choice skoraj 70 kg

Šlo bi , če bi imela samo enega psa, sedaj pa sem krepko čez 100 eur samo za hrano...
Sky Stara je 6 mesecev. Vzrediteljica prisega na grain free in je pred tem leta hranila pse s TOW, ampak je zaradi sranja s pokvarjeno hrano&salmonelo mi jo odsvetovala.
Kopiram že napisano:
Smem vprašat kakšno se vam zdi tveganje če kupuješ eno od hran iz Diamonda?
Namreč moja psica ima od 3 leta težave s sečili (kristali, operacija) in ji Hills ( predpisana dieta ni pomagal) zato sem šla na net brati in je pisalo,da sploh ni dokazov, da bi naj tovrstna dieta pomagala... Sem šla brat kater sestavine povzročajo kamne v urinu in kristale, pisalo je, da koruza, pšenica, soja... Vse te sestavine so pa dodane v hillsovi dieti c/d, ki jo je jedla...
Ko sem to izvedela sem šla na taste of the wild, od takrat se ji je sstanje izboljšalo ( vsebuje rdeče meso, ki bi naj zaviralo kamne) in tudi alergij nima, iztrebki super. Moja mačka je isto imela težave s kamni in sem probala s TOW, od takrat sta obe super.
Psico hranim s to hrano že 3 leta, mačko 2. Nikoli nobenih težav.
Ampak me je zaradi njihove zgodovine strah.
A sem čist zmedena.Torej za brikete od Sky vets choice dajem skoraj 70 eur, kar se mi zdi predrago, sploh za 12 kg.
Sky je že na sploh občutljiva, hitro dobi drisko in mehko blato. Vmes sem pomotoma kupila najbolj nekvalitetno verzijo od Boscha ( bosch dog 20 kg) ki ima žita in stranske proizvode, ampak res sem na hitro kupila in nisem videla. Sem mislila, da so sestavine enake, ker nisem poznala te verzije.
In je kakala po 10x na dan in več...
Po drugi strani se mi od Boscha junior maxi verzija zdi povsem ok... Niti nimam dokazov, da ima Sky kako alergijona koruzo, po starem boschu je menda mela kupe dreka zaradi stranskih proizvodov in vseh živih nenavedenih mesnih/rastlinskih proizvodov..
In sem jih treh dveh tednih ukinila.
Sedaj pa sem zmedena. Mora biti obvezno grain free? TOW najblj poznam in imam dobre izkušnje, naj vseeno upoštevam vzrediteljico?
Full bi probala TOW ali AG ( arden grange, ampak ima spet žita) po drugi strani pa CANIDAE , ampak spet ima veze z diamondom... Na forumu ste pisali nekateri, da so spet kupi dreka...
Kaj sploh naj nardim? BOSCH ( boljšo verzijo), TOW, AG, CANIDAE?
Vseeno bi rada malo prišparala, ker res dajem krepko čez moj budget...
TOW je tudi zelo ugodna na mimovrstah in zoohitu, tam kupujem...
Spet ne upam probat ACANE, ker ima PREVEČ proteinov, ki bi naj bil rizik za odrašđčajočega mladiča ( kolki, pretirana rast...
Kaj sploh naj nardim? Teh hran je malo morje in res ne bi rada se špilala s prehrano MLADIČKA.
A naj potrpim in še dalje kupujem vets choice?
Vrts chice je sicer zelo kakovosten in ne vsebuje žit.
Ampak je cena zasoljena...