Za pesjanarje > Hrana

Hladno stiskani briketi

(1/4) > >>

A!:
Pozdravljeni,

zanimajo me Vaša mnenja briketi vs. hladno stiskani briketi. Seveda pa bi bila tudi vesela, če bi kdo delil svoje izkušnje s hladno stiskanimi briketi.  ;D

Do zdaj sem dobila dober vtis in me  mika, da bi začela svojega psa hraniti z njimi. Nekaj časa nazaj sem dobila dva vzorčka Farm Food HE in sem bila presenečena kako rad jih je imel, saj je že od malega zeloooo zbirčen.  :o To je tudi eden izmed glavnih razlogov, da bi začela z novo prehrano.

Seveda sem poiskala še nekaj drugih znamk in preverila sestavo itd.

Nekako me je najbolj navdušil Lukullus
poleg tega pa štejem Lupo Natural in 4Pet k moji top 3 izbiri.

Glede na sestavo se mi Farm Food HE ne zdi ravno vrhunska hrana in iskreno, ne bi bila pripravljena odšteti toliko denarja za njo.
Preverila sem tudi Naturavetal, Purizon in Markus Mühle.

Liza Liza:
Tudi jaz že nekaj časa razmišljam o hladnostiskanih briketih. Tudi pri nas smo 2 vzorčka zmazali z navdušenjem, pa nekako se mi zdi vsa ta filozofija o ohranjanju hranilnih snovi in boljšem okusu logična.

Prijateljica že nekaj časa hrani s hladnostiskanimi in je super zadovoljna. Pravi da je celo dlaka boljša, da pa pes na teh briketih več pije, česar si ne znava razložit. Predvsem ker naj bi bili tako proizvedeni briketi bolj sočni in res vsebujejo več vlage mi nikakor ni jasno zakaj bi pes po njih več pil.

V moj ožji izbor so se uvrstili Platinum, Lukullus in Marcus Muhle, pa se ne morem odločit katere bi začeli, tako da smo zaenkrat sicer še na suhih ampak bomo pa slej ko prej zamenjali.

Katja:
Tudi mi smo pri naših border collijih že nekaj časa na hladnostiskanih peletih.
In od vsega kar sem poskusila so se mi najboljše obnesli Naturavetal. Iskala sem briketke, ki ne vsebujejo piščanca (zaradi negativnih reakcij na kožo pri eni psički) in ta znamka mi to ponuja. Žal mi je le, ker je v Sloveniji ta znamka dokaj slabo poznana in ponudba ni takšna, kot jo ponujajo Nemci. Sicer se da z zastopnikom dogovorit za naročila, ampak me moti, da nima vsega v redni ponudbi. Kvaliteta briketkov pa pretehta tudi to :)

Mi smo se prvotno odločili za to varianto zato, ker naši dobivajo tudi surovo meso... In pelete lahko kombiniram s tovrstno hrano. In to je zame po vseh izkušnjah kar jih imam s psmi najboljše kar sem naredila za pse... Opazno je na dlaki, v velikosti iztrebka, energiji, zobeh, koži... Tako da definitivno veliko boljša izbira kot pa briketi.

Tija:
Verjetno zato nimajo večje ponudbe, ker imajo kratek rok uporabe.

Se pa tej krmi reče peleti, ker so hladno stiskani, ekstrudirani so briketi.

Priporočam branje te strani http://www.zdravahranazapse.si , kjer je napisano marsikaj koristnega in zanimivega.

čara:
Jaz imam s temi peleti težave najdit sploh ustrezne, ker par zadev not ne sme bit. Meni 1.5kg vreče traja več kot dva meseca. Ker imam to za izhod v sili, kadar pozabim pravi čas vzeti futer iz skrinje (traja dva dni, da se te mesne kocke odtalijo).

Navigacija

[0] Kazalo Sporočil

[#] Naslednja stran

Pojdi na polno verzijo