Za pesjanarje > Hrana

Hladno stiskani briketi

<< < (2/4) > >>

*star*:
Platinum ni hladno stiskana :) Pri nas se tudi hrani s hladnostiskanimi briketi, plus surovo meso in je super. :) Jaz na navadne brikete ne grem več, sploh ker so hladnostiskani samo sušeni na okrog 60 stopinj, vsi ostali pa obdelani na približno 300 stopinj in vsi vitamini se pri tem izgubijo, poleg tega se navadni briketi težje prebavljajo, ker se v želodcu in vodi napihnejo, dajo večji občutek sitosti, ampak s tem pripomorejo k večjem tveganju zasuka želodca, kar se pa pri hladnostiskanih briketih ta tveganje zmanjša. Tako, da mislim, da če se hrani z briketi so hladnostiskani kr ok izbira :)

Nika:
Na podlagi česa pa lahko govoriš o manjšem tveganju zasuka? Bi rekla, da je to zgolj marketinška fora, podobno kot je pri hranjenju s surovim manjše tveganje, pa pri hranjenju z doma pripravljeno ipd. Količinski obrok kuhane hrane naj bi bil okvirno trikrat večji kot porcija briketov, kar je količinsko enako napihnjeni porciji briketov - zakaj bi torej napihnjeni briketi povzročali zasuk, enaka količina kuhane hrane pa ne? Je kje kaka raziskava glede povezave prehrane s tveganjem za zasuk? In, če so v briketih vsi vitamini zgubljeni, kako sploh lahko nekateri psi preživijo izključno na briketih 10-15 let? Brez zasuka? Ne pravim, da hladnostiskani niso kvalitetnejši, le da jim ni treba pripisovati čudežnih lastnosti napram navadnim briketom.

ninci:
Tudi pri izdelavi hladno stiskanih briketov, najprej sestavine termično obdelajo na višjih temperaturah, same brikete pa potem res stisnejo pri nižjih, ampak sestavine so predhodno termično obdelane na več kot 60°C  ::)

*star*:
Hmm... Baje da je obdelan samo meso na višji temperaturi, druge sestavine naj ne bi bile.. Meni je predvsem ful bolj všeč že to kako se prebavlja.  :) Itak se pa ne more reči 100%, da ne bo prišlo do zasuka želodca, če je te brikete, ampak zmanjša se pa ziher tveganje, že zaradi tega, ker ne povzorca take teže v želdocu.  :) Ni pa nikjer nobene garancije..

Nika:
Meni je najbolj všeč tist šolski drek. Pa nima drugače slabega po nobenih briketih, ampak po hladnostiskanih je pa prav prijeten na pogled  ;D Ampak zaradi količine popite vode pri nas res odpadejo, ne vem kam gre vsa tista voda.

Navigacija

[0] Kazalo Sporočil

[#] Naslednja stran

[*] Prejšnja stran

Pojdi na polno verzijo