Za pesjanarje > Hrana

Primerjava hran

<< < (2/2)

1_girl:
Hvala za odgovor. Obedve hrani smo ze probali in sta bili ok. Trenutno smo na Canagam, ker sem mislila, da je se vedno precej bolj kvalitetna, ampak po pregledu sestavin se mi spet ne zdi tolikoooo bolj. Cisto iz tega vidika sem vprasala. Verjetno to vprasanje res ni na mestu. Mislila sem samo tako, kot se ocenjuje nekje najbolj kvalitetne (Acana, Orijen,..) pa potem srednji rang (BH, N&D, itd.). Canagan pa po pravici ne vem kam uvrstiti. :) Hvala bomo pa se probali. :)
Lp, 1_girl

čara:
Za mojo sta obe zanič (ker je pač noter precej zadev na katere je alergična).

Na dolgi rok pa samo instant kuglice niso najbolša stvar, ne glede na napisane sestavine, ceno. Vsaj kako prikuho in žlico česa drugega ji dajaj redno vmes.

Te splošne ocene so bolj tako/tako. Čim ima neka hrana žita je takoj nižja ocena, kar ni ravno merodajno za kvaliteto.

Res, edini, ki določi ali je hrana kvalitetna je tvoj pes. Da je na hrani zdrav, živahen, z zdravo kožo, dlako, BP iztrebkom, da ti ne serje velike kupe dreka po 5-6x dnevno.

Sama sicer rada vidim "manj je več". Nerada vidim v briketih 10-20 različnih sestavin. najraje vidim 1-3 vire beljakovin in 1-3 vire OHjev, pa kakšno zelišče še. In potem občasno rotiranje okusa, vendar s podobno sestavo.

1_girl:
Samo, ker je pes na nekaj alergičen še ne pomeni, da je zanič. :/ Tako kot, če je pes alergičen na govedino, to ne pomeni, da je goveje meso zanič in slabo. Po drugi strani, če veš, da določena hrana vseubje preveč žit, arom in soli, ne more soditi v dobro.
Sedaj smo na Barking heads, je kar ok. Če bi bilo povsem po moje, bi bila še vedno na surovi hrani pa so se začele neke težave in smo jo morali dati na nekaj, da se stabilizira in ji čim bolje odgovarja. Smo sprobali s kuhano pa je bilo slabše. Ji vedno pokuham zraven cca 20% mesa (kolikor je zgornja meja, da je obrok še uravnotežen) in je zaenkrat tako ok. Upam, da nam enkrat v prihodnjih mesecih morda še rata iti nazaj na surovo. Samo prvo se mora res stabilizirati in vse, potem bomo pa videli.  Ko bo več mesecev brez težav, bi morda še enkrat poskusila. Je bila sicer na surovi več mesecev brez težav. Mi je pa sedaj kar težko jo imeti na briketih, nisem bila že nekaj časa pristaš le teh. Zato pa si želim res najboljše zanjo in da ji odgovarjajo (Acana ji recimo pred časom nikakor ni).

Po vseh izkušnjah in prebranem se nekako izogibam ameriških znamk briketov in pa kakšnih proizvedenih v albaniji/srbiji itd. Do sedaj najboljše izkušnje sem imela z angleškimi.

Navigacija

[0] Kazalo Sporočil

[*] Prejšnja stran

Pojdi na polno verzijo