Nemški kratkodlaki ptičarji iz psarne Hudobrek

DivaMitra · 6447

DivaMitra

  • *
    • Prispevkov: 10
    • Točke: 0
V psarni Hudobrek že odštevamo čas, ko bo odšla naša Diva - Mitra Adin dom v Avstrijo na romantično srečanje k plemenjaku KS Deejayu vom Perbachtalu. Oba plemenjaka sta dosegla vrhunske rezultate na vzrejnih preizkušnjah in tekmovanjih, odlikuje pa ju tudi odličen nos, saj sta oba zelo dejavna in uspešna pri delu na krvni sledi.



V psarni Hudobrek smo analizirali prvo leglo naše nemške ptičarke Dive Mitre Adin dom in ugotovili, da smo zelo zadovoljni z rezultati. Iz kombinacije s Falkom vom Westenholzer Bruchom smo dobili 9 čudovitih mladičkov, ki že sedaj kažejo svoje potenciale. Vsi mladiči so odšli v delovne roke, njihovi lastniki pa so nam povedali, da so zelo zadovoljni z njihovimi delovnimi zasnovami in značaji, to so dokazali tudi na preizkušnjah, saj jih je pet opravilo spomladansko preizkušnjo z najvišjimi ocenami, trije pa so že pred drugim letom izpolnili vse pogoje za plemenke in plemenjake. Zelo uspešni so tudi mladiči, ki so odšli v delovne in športne roke. Ena psička je postala psa pomočnica (delo z nosom pri sladkorni bolezni) pri priznani strokovnjakinji Maji Golob, ena tekmuje v canicrossu, tretji pa želi postati pes reševalec zato se s svojim mladim vodnikom šolata za delo z nosom pri Alfakan strokovnjakih.

Tudi s to, sorodstveno podobno paritveno kombinacijo kot pri prvi paritvi, pričakujemo odlične delovne pse, strastne a vendar z močno željo po sodelovanju z vodnikom in ki bodo svojim vodnikom v veliko pomoč na lovu ali pri drugem delu. V leglu pričakujemo rjave in črne serce. Nekaj rezervacij že imamo, ker pa je pri tej pasmi velika verjetnost, da bo leglo bolj številčno, iščemo že sedaj odgovorne in aktivne lastnike, ki bodo potrebovali pse naslednjo pomlad.

Več o nas lahko preberete tudi na www.hudobrek.eu ali na naši FB strani Hudobrek Kennel https://www.facebook.com/hudobrekGSPbreeder/?ref=aymt_homepage_panel
kontaktirate pa nas lahko na elektronskem naslovu [email protected] ali po telefonu 031 273 182
 



DivaMitra

  • *
    • Prispevkov: 10
    • Točke: 0
Odgovori #1 : 29 Januar 2018, 21:23:00
V psarni HUDOBREK po treh letih v februarju 2018 ponovno pričakujemo leglo nadebudnik kratkodlakih ptičajev in sicer kar okoli valentinovega. Mama mladičkov je naša Nubia Hudobrek, oče pa čudovit samček Justus vom Neuarenberg. Oba starša sta odlična lovska psa, zelo stabilnih karakterjev, ki nimata težav s preklapljanjem, kadar je potrebno, zato sta tudi odlična družinska psa. Na lovskih preizkušnjah sta dosegla najboljše ocene, na zadnjem prestižnem Sežunovem memorialu v letu 2017 sta celo zasedla 1. in 3. mesto, Nubi pa še pokal za vodno delo. Mladičke priporočamo vsem aktivnim lastnikom, ki potrebujejo vodljivega a energičnega psa za skupno preživljanje prostega časa v naravi. Najbolj idealni lastniki so seveda tisti, ki potrebujejo psa odličnih zasnov za delo (idealni so npr. za delo z nosom) ali šport, hkrati pa je pes tudi družinski pes. Naša Nubia je bila z nami celo v kampu, pa mnogi ljudje sploh niso vedeli, da imamo sabo psa.
Za več informacij vas vabim k ogledu naše spletne strani na www.hudobrek.eu