Partner želi vrniti psa v zavetišče

Tiasshy · 12953

Tiasshy

  • *
    • Prispevkov: 28
    • Točke: 0
: 13 Februar 2017, 09:20:29
Pozdravljeni, jaz imam problem. Točno to kar je napisano... Ampak je seveda malo daljša zgodba. Pomembno je, da trenutno živim v Franciji. Lani (točno eno leto nazaj) sva s partnerjem posvojila rotweilerko Irko. V Franciji so rotweilerji označeni kot nevarni psi, kar pomeni vedno povodec in vedno nagobčnik. Tudi pomeni, če je karkoli narobe, se pes ne obnaša najlepše, lahko lastnik (moj partner) dobi denarno kazen, najhujši primer je trimesečna zaporna kazen. Situacija je taka. Psica je bila takoj po posvojitvi v slabem stanju. Ni se igrala, ni bila hišno trenirana, slabo je hodila na povodcu in kadar je videla drugega psa je povlekla in jokala.  V psa sem vložila ogromno časa in truda in ljubezni. trajalo je štiri mesece, da me je sprejela, medtem ko je partnerja oboževala od prvega trenutka. Ampak sem kmalu ugotovila, da partner te ljubezni ne vrača. Vsakič ko je imela nesrečo ali je malo preveč povlekla je to vzel kot oseben napad. Govoril je, da ga psica sovraži in podobno... Prevzela sem odgovornost, ampak z mano preprosto teh problemov nima. Seveda kdaj povleče, ampak jaz imam kratek povodec, nima možnosti sploh priti do drugega psa... Dva meseca nazaj je psička doživela travmo. V sosednjem stanovanju se je zgodil požar, ki je zelo poškodoval tudi najino stanovanje. Sledila je hitra selitev k parterjevim staršem, ki že imajo PET psov in tri mačke.  Eden izmed psov je izjemno agresiven do najine Irke, vsakič ko se kakorkoli premakne jo poskuša ugrizniti ali jo ugrizne v predel zadnjika. Pes je majhen (7 kg), Irka jih ima 30. Ona se mu umakne ali pobegne, ni pokazala niti malo agresije. Tudi hrane ne je v miru, saj tri čivave hodijo okoli nje in se jim umakne da lahko jejo njeno hrano. Stati moram nad njo, da jo čivave pustijo pri miru. Irkino obnašanje se je tako malo spremenilo. Če jo pustiva sama je začela uničevati stvari. Kar je razmerje med partnerjem in psom samo še poslabšalo. Ampak stanje se je zelo spremenilo, v mojem pogledu. Irka ne uničuje več, na sprehodu mene ne vleče (razen v gozdu ko se kaj premakne ali ko mačka skoči pred Irko), lahko jo pustim samo za tri ure in ni nič uničeno. Tudi s psi so se umirili. Ampak partner teh izboljšav ne vidi. Včeraj je imel incident, ko je Irka zarenčala na psa (ki je renčal nanjo), ko se ji je pes približal, je želela skočiti na njega. Tako mi je incident opisal partner. Kot sem rekla, pri meni tega obnašanja ni. Imel je cel govor, kako se v enem letu pes ni nič spremenil, da je čedalje slabša. Kar ni res... Jaz spremembe vidim, Irka se je prav razvila, danes je normalna psička, igra se z mano in to je trajalo šest mesecev! Da se je začela igrati!

Jaz sem prepričana, da njegova negativna energija vpliva na psa in se zato v njegovi prisotnosti obnaša slabše. Ampak povedal je, da kot njen lastnik je on edini odgovoren za tega psa in če karkoli naredi bo njegova krivda in bo on plačal. Skoraj zahteval je, da jo vrneva v zavetišče... Zaradi enega incidenta v parih mesecih.
Jaz tega ne morem narediti. Pes je odgovornost in jaz sem jo sprejela. Plus psica ni slaba! V bistvu je precej mirna v hiši! Po 45 min sprehodu spi kot top naslednje 4 ure.

Ne vem kaj naj naredim. On vidi v psici vse slabo, nikakor ne vidi dobrega. A ga lahko kako prepričam ali naj preprosto sama sprehajam psico in njega popolnoma izključim iz njenega življenja? Nisem vedela, da bo tako slabo. Včasih si želim, da je sploh ne bi posvojila, ker se slabo počutim zanjo. Ona ga obožuje. On pa v njej vidi hudiča... Ne vem, ali je bil samo slabe volje in je tako slabo odreagiral zaradi tega, ali je mislil resno.

P.S.
Kmalu bo sledila nova selitev (v roku enega meseca), kar bo spet travma za psa. Bo pa tudi odrešitev, saj bo mir v hiši. Irka bo spet sama, samo z dvema (najinima) mačkoma, ki jih obožuje.



barbara10

  • Vzreditelj
  • *
    • Prispevkov: 1.684
    • Točke: 0
  • Moji musketirji in cebelice...
Odgovori #1 : 13 Februar 2017, 09:57:39
1. se dobro, da nimata otrok
2. prepisite psa nase in bo volk sit ter koza cela
3. sami veste kako se pocutite v razmerju...


čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #2 : 13 Februar 2017, 10:09:29
Kaj pa če tipa načevljaš in greš s psico zasebe? Njegovo obnašanje pač ni zrelo. Tudi on ni popoln, pa si še z njim in ga še nisi vrnila mami (čeravno tam živita). Lahko mu predlagaš, da on ostane pri mami, ti in psica pa gresta.

Jaz za tak negativizem v bajti nimam več nobene energije, ker jo je nesmiselno porabljat za to. Naj se začne obnašat kot zrela osebnost in prevzame odgovornost za svoja dejanja, obnašanje, življenje.  Pa najdita kakega kvalitetnega inštruktorja,  da se bodo tudi ti potegi zmanjšali in da se tip nauči sprehajat psico. Če na pa se zmenita takole.

Prepis lastništva nate, on pa se nima kaj vpikovati in sikati. Se ga ne tiče. Za sprehode, varstvo, boš pa našla koga drugega, za tistikrat, ko ti ne boš mogla.

Z leti se vse potencira. vsa slaba volja, cel karakter...in včasih je bolje it svojo pot, četudi z manj denarja, imaš pa vsaj mir.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!


Tiasshy

  • *
    • Prispevkov: 28
    • Točke: 0
Odgovori #3 : 13 Februar 2017, 13:24:46
Danes kličem nekoga, ki mi lahko priskrbi dokumente. Sicer bo kar nekaj denarja, ampak ja prepis bo opravljen. Na žalost je za rotweilerje tok komplicirano... Moram opraviti tečaj, da dobim papirje. Potem bomo pa videli kako in kaj. Ker če se znova znajdem v podobni situaciji nimam nobenega nadzora nad tem kar naredi psu. Ampak je res grozno, ker sem želela poleti obiskati zavetišče skupaj z Irko ter ji poiskati prijatelja. Ampak če že enega psa ne mara, kaj bi bilo šele pri dveh. Jaz pa psa v svojem življenju rabim. Ne vem.
Psa bom prepisala, takoj ko dobim papirje. Ampak ja, zanimivo kako človek pokaže svoj pravi obraz...



KARMEN

  • *
    • Prispevkov: 2.469
    • Točke: 4
Odgovori #4 : 13 Februar 2017, 14:11:54
Če imaš možnost, psičko prepiši nase, partnerja pa vrni v zavetišče, oziroma k prejšnji punci  :D.
Mislim, da partnerju ni všeč, ker se s psičko dobro razumeta, sam pa se zaradi tega in svoje lastne nezrelosti počuti odrinjenega, ker nima več vajine popolne pozornosti in vdanosti.
Ne vem, kako si sploh lahko dovolila, da so jo drugi psi tako nadlegovali ob hranjenju.......
V primeru, da bi prišlo do incidenta, bi bila ona kriva za vse.
Malo smeha, veliko pa zares, resno premisli o svoji in psičkini prihodnosti  :-\.