Border Collie mladički - Elaeth "J" leglo

alenkab · 2739

alenkab

  • *
    • Prispevkov: 885
    • Točke: 0
  • Gingerbell Zio Frank - Deep
: 17 Marec 2017, 11:51:23
Pa jih imamo!
17. marca 2017 se je v psarni Elaeth skotilo "J"-leglo pasme Border Collie, štirje samčki in dve samički.

Starša sta:



Mama: Elaeth GonnaGetchaGood - "Bela"
Elaeth GonnaGetchaGood "Bela" živi v Ljubljani z lastnico Sašo & družino. Izhaja iz naše vzreje, leglo "G". Njeno mamo, Bordertrix Virtuoso, smo pripeljali iz Anglije v želji po vključitvi starejših angleških linij v naš vzrejni program. Belin oče je uvožen iz Avstrije, Lightspeed Everest ISDS, uspešen tekmovalec v agilitiju, oče veliko zdravnim in uspešnim potomcem, tako na razstavah, kot v delu.
Bela živi krasno družinsko življenje v središču prestolnice, udeležila se je samo nekaj razstav, pa kljub temu dovolj, da je postala slovenska mladinska prvakinja v lepoti. V "prostem času" je zaposlena s pašnjo ovac :D
Ima A kolke, 0/0 komolce, oči brez anomalij, opravljeno gonioskopijo, je CEA & CL Normal in TNS Carrier.

Oče: Tonkory Gold Digger at Huntly - "Digger"
Diggerja smo spremljali že od prvega dne, ko se je skotil. Je namreč sin "naše" Shimme, psičke, ki je živela z nami eno leto, preden je odšla nazaj k vzrediteljici v Anglijo. Skoten je bil v Angliji, pri dveh mesecih pa je odšel k novim lastnikom na Irsko. Od prvega dne je bil naš najljubši mladič. Prvič smo ga ko odraslega psa videli lani na razstavi Crufts v Birminghamu, in takrat je padla odločitev, da bo postal oče enemu izmed naših bodočih legel.
Digger je mednardodni, angleški, irski, slovenski in italijanski prvak v lepoti.
Ima A kolke, 0/0 komolce, oči brez anomalij, opravljeno gonioskopijo, je CEA & CL & TNS Normal.

Kaj pričakujemo...
Gre za popoln "outcross", kar pomeni, da starša legla nimata prednikov iz istih linij, torej je rezultat precej težko napovedati.. Pričakujemo, da bomo dobili najboljše iz "obeh svetov"  :) saj se Bela in Digger dopolnjujeta v najboljšem smislu tega, kar je za nas definicija Border Collija. Pričakujemo zdrave, agilne delavce, s stabilnim karakterjem brez kančka živčnosti in odlično strukturo. Vsestranske pse, primerne za različne vrste dela (reševanje, pašnja, agility...), razstave in nenazadnje, krasne družinske pse.

Prva jutranja slika mladičkov


Več informacij:

[email protected]
http://www.elaeth.com/