'izsiljevanje'

zan1234 · 7684

zan1234

  • *
    • Prispevkov: 6
    • Točke: 0
: 16 April 2017, 10:09:48
Pozdravljeni,

vprasal bi ali ima mogoce kdo enake tezave z 'izsiljevanjem' labradorca? Zal je nas kuza zunanji, v pesjaku... to pa ne pomeni, da ga zapostavljamo ali kaj v tem smislu. Star je dobro leto. Na sprehod ga peljemo vsak dan, vsak clan druzine posebej, ob sebi ga imamo zunaj na terasi, vse vecere, pozimi smo z njim bili v garazi, druzbe in spehodov ima v glavnem ogromno.

Tezava pa je, da je sam v pesjaku lahko samo po uro, ce na sprehodu lovi palice in se fino zmatra tudi dve - potem nas zacne klicat na ves glas. Ni navadni lajez ampak bolj piskajoce, kot jok, uzaljenost. Navelica se pa ne, joka lahko tudi po celo uro skup ce je treba, dokler kdo ne pride. Med sluzbo je priden in ne joka. Drugace pa takoj hoce pozornost, zacne jokat, cim nekdo pride dam, pusti 10min, da se preobleces in ze zacne. Enako ce koga od nas vidi zunaj hodit, razen dedka, ki se mu ne posveca prevec in ga je vajen da ima drugo delo.

Najbolj motece je ker ne opozarja v smislu da zalaja, ajde pridi zdej je pa ze cas, pa da bi utihnil, in ce se kdo ne zgane cez 10min spet, ampak izsiljuje dokler ne prides. In je motece med kosilom pa tistih pol ure pocitka po kosilu, ki si jih clovek zeli.

Vprasanje pa je, a se se kdo s to tezavo sooca, jo je kako resil, ali pes odraste scasoma in neha s tem? Slisal sem se od dveh, ki imata labradorce da je enako pri njih.

Hvala in lepe praznike :)



Lanabela

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 7.316
    • Točke: 48
Odgovori #1 : 16 April 2017, 23:21:27
Tudi ti bi jokal če bi bil več kot 20 ur na dan sam v kletki. Pesjak je fina zadeva, če je pes tam samo ko ni nikogar doma, ko so ljudje doma pa je z njimi. Če se za njegove opozarjanje, da obstaja in da bi bil rad z vami ne boste zmenite, bo ščasoma obupal. Tudi dojenčki v sirotišnicah ne jokajo, ker ugotovijo, da nima jok nobenega učinka.


zan1234

  • *
    • Prispevkov: 6
    • Točke: 0
Odgovori #2 : 22 Oktober 2017, 15:29:32
Sploh nisem omenil 20 ur, toöiko skupaj se ni bil v zivljenju sam :) Tudi zmenimo se zanj, ocitno, ker po casu od prvega posta se vedno ni obupal nad cviljenjem. Pes tocno ve da bo slej ko prej nekdo ob njem in ne rabi izsiljevat, ce se zavlece za 10min. To je slaba lastnost, katera verjamem da se da odpravit. Verjetno pa tudi ni redka zato me zanimajo izkusnje drugih s podobnimi situacijami, vsekakor pa ne potrebujem sodbe brez podlage o tem, da se s psom ne ukvarjamo.



čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #3 : 23 Oktober 2017, 15:12:45
Jaz bi šla bolj s smeri stiske, kadar je pes sam, kot pa kakršnokoli izsiljevanje.
Uro lovenja igrač pa ni ravno blagodejno za hrbtenico, ramena, zapestja...Občasni meti igrač-da, vendar je ukvarjanje s psom bistveno več kot to. Pomembno je tudi ogrevanje, raztezanje, masaža. In predvsem mentalna zaposlitev psa, kvalitetno preživet čas z njim. Gibanje DA-vendar po pameti. Hoja, tek, hribolazenje, plavanje, prinašanje....Ob predpostavki, da je pes fit in ni predebel. Med tem ko je sunkovito ustavljanje ob igračah/predmetih ter na hitro pobiranje igrač lahko neugodno. Kot prvo mora biti primerno ogret, kot drugo se s tem ne sme pretiravat-nekaj zaporednih metov in to je to.

V šolo, h kvalitetnemu inštrukturjo bo pravi naslov. Tak, ki dejansko razume pse in ima širok nabor znanja, kar se vzgoje in potreb psa tiče. (teh pa ni tako zelo veliko).

Morate se zavedat, da labradorec NI ustvarjen za samoto in bivanje sam nekje zunaj. Vedno so ali v družbi ljudi ali v družbi ostalih psov. Pri tem pa je treba vedeti, da stva dva psa-več dela, več ukvarjanja, tudi individualnega z vsakim posebej.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!