Bela Švicarska ovčarka Sky

Samoyed lover · 6801

Samoyed lover

  • *
    • Prispevkov: 813
    • Točke: 0
: 16 Oktober 2017, 13:24:54
O Sky



Sky je prišla k meni po letih čakanja in želje po tej pasmi. Ona je vse kaj sem si želela pri takem psu. Učljiva, zvesta, pogumna. Brez znakov nervoze in plahosti. Ne laja za brezveze. Za svojo družino bi šla v ogenj. Je pametna in zelo lepa predstavnica pasme. Je članica naše družine. Z mano gre povsod, oziroma jaz z njo. Je aktivna psička, bolje rečeno je skoz za akcijo. Vedno želi biti v središču pozornosti. Je nežna, prijazna in v njej ni kančka nestabilnosti. Ta psica je polna življenja in volje, neustrašna.
Ne bom pozabila kako se je borila tisto noč ko so mi jo zastrupili. Ko je ležala na mizi mi je namenila tisti njen upanja in življenja poln pogled. Takrat sem vedela, da bo vredu. Da bo preživela. Junaško je prestala zastrupitev in zdravljenje. Niti enkrat samkrat ni zajokala. Se mi zdi, da je še ob zastrupitvi bila vesela samo, da sem jaz ob njej. Kot da nič druga ne šteje. Kot, da sva važni le ona in jaz.


Sky je ubogljiva in vodljiva. Z njo lahko grem praktično povsod. Na vlak, avtobus, v gnečo ljudi, na izlete, morje, v planine, na kampiranje... Je tiha. Oglasi se le ko brani svoje krdelo. Če presodi, da sem jaz v nevarnosti.

Zelo rada sodeluje, dela trike, teče, je v dobri kondiciji zato lahko pretečeva več kot 8km/h.  Uživa v preskakovanju ovir, sploh skozi obroč, čez nogo, roko, čez razno razne ovire. Uživa tudi v vleki. Imam poseben pas in povodec za tek. Zaradi nje se učim skejtat saj neverjetno uživa v vleki mojega fanta.
Ima plenski nagon, rada prinaša žogo, rada cufa, tudi sledenje ji gre dobro. Nekoč sem jo vzela s seboj k enemu drušvu, kjer so invalidni ljudje in ljudje s posebnimi potrebami. Izkazala se je kot stabilna, mirna in prijazna psička. Ljudje so bili navdušeni.

Ni ji važno kje je, kaj se dogaja okrog nje, samo, da sem jaz ob njej. Sledila mi bo kot senca povsod. Če je treba se bo 10x vstala in prestavila, da bo ob meni.
Druge živali ( psi, mačke, konji, ovce, ptiči, lame, ...) ji ne predstavljajo težav. Do njih je ljubezniva in radovedna.

Je dominantna in stabilna. Do mlajših psov bo mirna, odločna vodja in jim bo hitro pokazala kdo je tukaj šef. Do starejših neverjetno spoštljiva, podredljiva.

Ne znam si več predstavljati življenja brez nje. Zame je definicija popolnosti. Za moje pojme bi takšen moral biti-BELI ŠVICARSKI OVČAR.

Podatki:

Pasma: Beli Švicarski ovčar
Rodovniško ime: SLO WHITE ROSE VENUS
Rojstni datum: 18. februar 2016
Psarna: SLO WHITE ROSE
Starša: Oče: Hungry Senaka Du bois des ternes x Mama: SLO-WHITE ROSE BREEZE WITH EASE



BLOG: http://anjakosi40.wixsite.com/whiteshepherdsky














Samoyed lover

  • *
    • Prispevkov: 813
    • Točke: 0
Odgovori #1 : 21 Maj 2018, 21:45:33
Flynn

Maine coon je bila želja od otroštva, vendar je vedno nekako naneslo, da sem posvojila mešančke ali jemala začasnike v svoj dom. Ko mi je leta 2017 kmalu za Nalo umrla še Nelly, ki je bila mešanka na podobnu maine coonu, sem se odločila, da bo tokratnji mačkon moral biti izjemen, da mi bo pomagal prebroditi izgubo. Tako je padla odločitev, da je končno čas za maine coona. Iskala sem silver barve maine coona, saj sem si želela malo spremembe.




Ko sem po brskanju za vsemi vzreditelji, ki so včlanjeni pod felinološko zvezo Slovenije in Madžarske ( nekateri slovenski vzreditelji so se raje odločili za Madžarsko felinološko zvezo) našla Martino Strmole iz mačkarne All happy coon, ki je imela ravno leglo s prečudovito samičko silver barve, sem vedela, da je to to. Mucka sem kar hitro odšla rezervirat in bila sem pozitivno presenečena nad mačkarno. Družabne, socializirane, nič boječe mačke, hiša prilagojena njim, vrhunska oskrba, vzrediteljica pa izredno srčna. Ko sem prišla tja sem želela samičko, ampak se je Flynn odločil drugače.  Ko sem vsa zmedena stala med kupom mladičkov je bil edin, ki mi je skočil v naročje in se začel igrati z mojo jopico. Odločitev je bila sprejeta, Sedaj mi ni žal, saj je Flynn točno takšen kot sem si želela in dejansko še več. Ničesar se ne boji, psi, ježi, mačke, konji, to so vse prijatelji, ki jim je treba tu in tam kakšno klofuto prisolit, da se ja ne pozabi kdo je tukaj šef  ;) Flynn je navajen sprehodov s psi, tudi odpoklic ima dejansko dober za mačka. Je zelo navihan in nežen velikan. Pri svojih 8 mesecih šteje 6kg. Njegov bratec pa kar 6,5. V kontaktu sem s vsemi lastniki, ki so vzeli malčke iz tega legla in vsi so krasni skrbniki, zadovoljni z mačkoni. Flynn se je dejansko zelo navezal name, sledi mi kot ovčar po stanovanju in bog ne daj, da ga zunaj pustim in grem par metrov vstran, flexy kar poleti po zraku ko laufa za mano  :P Pričakovano, je tudi on član družine in gre povsod zraven. Obožuje izlete kjer je prisotna voda, tam po mili volji raziskuje, opazuje race in se igra s psi.
Ne vem, če bom kdaj lahko imela še kakšno drugo pasmo, ker te zasvojijo s svojo nežnostjo, pogovarjanjem z lastnikom, učljivostjo. Flynn zna trikce sedi, sem, hop, prosi, krog (se zavrti), čakaj (pozira za fotke) njegov drugi bratec pa je sam od sebe začel prinašati žogo.
Izjemna pasma. Res, bolj pes kot maček.






screen capture tool


Samoyed lover

  • *
    • Prispevkov: 813
    • Točke: 0
Odgovori #2 : 21 Maj 2018, 21:51:16
Sky.

Danes sva si res nardili en čudovit dan :)
Zjutraj izlet na Drava center, Limbuško nabrežje. Seveda brez Flynna ni šlo.

image hosting 12mb
Potem pa sva ga mahnili peš v Razvanje kjer so čudoviti travniki. Nazaj grede sva se ustavili še na ribniku Transom, kjer je plavala 15 minut in iz vode prinašala žogo. Preden sva se vrnili domov sva šli še do ledine, kjer je spet plavala in prinašala žogo. <3 Psi te naučijo živet vsak dan!






Še ena starejša fotografija.



čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #3 : 22 Maj 2018, 07:38:03
Lepo. Bina bi mačko pojedla, razen, če je huda.  :'( 

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!


Samoyed lover

  • *
    • Prispevkov: 813
    • Točke: 0
Odgovori #4 : 25 Maj 2018, 00:27:07
Jaz pa imam kontra problem. Sky je nora na mačke. Vsako kaj vidi na ulici bi ona imela  ??? Skoraj vsako leto kakšno poberem s ceste. In ravno par mesecev nazaj me je kontaktirali en fant, če bi lahko premraženega mačka starega 2 meseca vzela k sebi. Bil je november in maček bi zunaj umrl.
Sky ga je budno pazila in ob njem bedela. Dejansko sem jo mogla zapreti v drug prostor. Ker psica ne bi spala vso noč. Sedela je in strmela vanj ko je spal.
Isto je storila pri Flynnu dokler ni zgruntala, da ne bo nikamor šel  ;D