Dolgodlaki škotski ovčar - samički

Blue Pearl · 5022

Blue Pearl

  • *
    • Prispevkov: 1.076
    • Točke: 0
  • The Pearl of my heart!
: 24 December 2017, 14:23:59
9. 11. 2017 se je v psarni Of the Windy Lands rodilo prvo soboljevo leglo dolgodlakih škotskih ovčarjev v naši psarni, naše G leglo. Parili smo našo črno lepotico Taro (SLO CLUB JCH '16, SLO J CH Black Swan of the Windy Lands) s prečudovitim mladim samčkom, ki je k nam prišel vse iz daljne Finske in s tem prinaša svežo kri v Slovenijo. Stigu (INTER, MULTI CH Skabona Oriental Style) je zame potomec najlepše soboljeve linije na svetu, saj ima v rodovniku najlepše predstavnike priznanih psarn kot so Fantazija, Steadwyn in Wicani.
Oba starša imata zelo lep, nežen, crkljiv, aktiven in pogumen značaj.
Oba starša imata zdrave kolke, komolce in zdrave oči brez kolobom. Mladički tudi ne morejo zboleti za boleznijo DM - odpoved zadnjih nog.



Imamo enega soboljevega samčka - Golden Oriental Style, dve soboljevi samički - Gaia Earth Godess in Glorious Autumn Flame, trikolor samičko Glam n Gorgeous in dva trikolor samčka Galaxy Guardian in Gallant Night Prince.



Mladički odraščajo v ljubečem družinskem domu v Vrtojbi, bodo večkrat razglisteni, cepljeni, pregledane bodo imeli oči, v nov dom bodo odšli zelo dobro socializirani. Smo edini vzreditelji te pasme v Sloveniji, ki mladičke vzgajamo po programu 'puppy culture', ki vključuje zgodnjo nevrološko stimulacijo, ta pa pomaga pri boljšem, bolj stabilnem značaju in tudi boljšem imunskem sistemu psa. Tekom odraščanja se bodo spoznavali z različnimi zvoki, ljudmi, kužki istih in drugih pasem, izpostavljeni bodo najrazličnejšim situacijam, vajeni bodo vožnje z avtomobilom, privajali jih bomo na sobno čistočo, naučili osnovnih povelj ter hoje na povodcu. V nov dom jih bodo spremljali potni list, igračka, krtača, bon s popusti za hrano, album s fotografijami, unikatni povodec ter knjižica z nasveti glede prehranjevanja in vzgoje.

Za mladičke iščemo dom, kjer bodo živeli kot družinski člani, z lastniki želimo ostati v stiku, vsaj enkrat na leto prirejamo piknik naše psarne. Lastnikom naših psičkov smo vedno na voljo za informacije in nasvete. Zelo smo veseli obiskov.

Na voljo sta še sable psička Glorious Autumn Flame ter trikolor psička Glam n Gorgeous.




Za vse informacije mi pišite na [email protected], za več informacij o starših pa nas obiščite na spletni strani http://windylands.eu/vzreja.htm.