Za pesjanarje > Nega

Šampon Pet Head in urejanje psa za razstavo

<< < (2/3) > >>

čara:
Kot alergik na SLS in SLES ti povem, da jih je v večini humane kozmetike tudi al kako bi rekla. Jaz sem se morala zelo potrudit, da sem našla meni ustrezne šampone, brez sulfatov in tudi pri gelih/kremah/oljih za tuširanje.

Če je ima tvoj pes občutljivo kožo in je alergičen, potem premisli če je spolh vso to friziranje smiselno in uporabi pač šampon, ki psu ustreza.

Za vse ostale ni nič narobe če so noter penilci SLS in SLES.  Če psa pogosto kopaš izberi kvaliteten šampon, pa čeprav je malo dražji.

1_girl:
Poznam tudi kozmetiko namenjeno ljudem, sem v preteklosti porabila zelo veliko časa, da sem uspela najti kar mi ustreza. Nisem alergik, imam pa druge težave s kožo na obrazu (sem morala obiskovati tudi dermatologa in delati kure tablet) in se mu tudi sama izogibam. Glede človeške kozmetike, ki jih ne vsebujejo bi lahko kar nekaj naštela, ker se vedno več dela v tej smeri, ampak to ni forum za ljudi.  :) Zdi se mi nepotrebno in tudi izsušuje, iritira kožo.
Lahko sicer dodajo potem toliko več olj in drugih vlažilcev, da se izsuševalni učinek izniči, ampak za ta denar pač tega nisem pričakovala in iskreno to ne bi več dala na psa, če ne bi bilo druge možnosti.

Pes ni alergik, razen suhe kože, ki jo je dobil po cenejših šamponih(ravno te sestavine so me zmotile tudi v Beaphar šamponih). Mislim, da bom posegla po Biogroom, cenejših vsekakor ne mislim več kupovati. Je pa Pure paws tudi do dvakrat dražji, le zato me je ta podatek zelo začudil. Sem bila prepričana, da dražji kvalitetnejši pasji šamponi tega ne vsebujejo.

Aja glede friziranja verjetno ni letelo name?  Namreč jaz imam v planu nekje 2x-3x letno samo skopati s šamponom psa. Popolnoma nič več od tega, ostalo pa krtačenje in pranje z vodo pod tušem.  :)

Keka:
Pojma nimam kako se ureja akito, ker imam sama terierja s katerima je kar veliko dela, če hočem dober izgled v ringu pa ju sploh ne smem kopat prej. Sem pa že videla akite na grooming mizah na razstavi, tako da najbrž nekaj naredijo z njimi, ne vem :) Jaz prej sploh nisem vedela, da se striže tudi zlate prinašalce, recimo...
Če ima tvoj pes sicer kvalitetno dlako, je zdrav in se lepo giblje, bo najbrž zadostovalo ;) Veliko sreče pa javi potem kako bo šlo.

AslanTheAlabai:

--- Citat: Keka na 23 Marec 2018, 17:07:23 ---Pojma nimam kako se ureja akito, ker imam sama terierja s katerima je kar veliko dela, če hočem dober izgled v ringu pa ju sploh ne smem kopat prej. Sem pa že videla akite na grooming mizah na razstavi, tako da najbrž nekaj naredijo z njimi, ne vem :) Jaz prej sploh nisem vedela, da se striže tudi zlate prinašalce, recimo...
Če ima tvoj pes sicer kvalitetno dlako, je zdrav in se lepo giblje, bo najbrž zadostovalo ;) Veliko sreče pa javi potem kako bo šlo.

--- Konec Navedka ---

Kolikor sem jaz videla ne komblicirajo zelo veliko pri akitah. Tako puf dlako naredijo da zgledajo vecji pa mal da se sveti to je pa to  :)

AslanTheAlabai:

--- Citat: čara na 22 Marec 2018, 14:53:21 ---Je kvalitetna znamka. Kaj več pa ne morem povedati.  Obrni se na vzreditelja?

--- Konec Navedka ---

Hvala, Čara, zgleda da mu bom res pisala. Je pa tudi sodnik in razstavlja veliko tako da bi najbrž moral vedet  :D

Navigacija

[0] Kazalo Sporočil

[#] Naslednja stran

[*] Prejšnja stran

Pojdi na polno verzijo