Redko blato po vsaki briketirani hrani

mešanček · 5109

mešanček

  • *
    • Prispevkov: 16
    • Točke: 0
: 23 Februar 2020, 10:32:01
Pozdravljeni, upam da je tema v pravem podforumu.

Že dalj časa se srečujem s težavami, po vsaki briketirani hrani pes dobi drisko, blato je smrdeče, svetlo rjave barve, zgradba le-tega je podobna mlečnemu gresu, težko za pobirati.. V kolikor dodam zraven kake OH, meso, driske ni več. Se je kdo že spopadal s podobnim problemom? Pes je zdrav, veterinar je omenil alergijo, dal hipoalergene brikete  vendar po njih ni bilo nič boljše. Sedaj smo spet na stari hrani(Brit 50% ''mesa''). Kuham le med vikendi, občasno med tednom, posebej zanj, brez soli, začimb itd..

Za ''božička'' je od sosede dobil poceni hrano iz hoferja, po njej nima driske kar me čudi, kakec je lep in nesmrdeč temnorjave barve, ne tako kot po kvalitetni hrani.

Ker svojemu psu želim le najboljše, ga ne bi hranil z hrano iz supermarketov, ampak je očitno to kar njegovi prebavi ustreza. Naj še povem, psa sem dobil pri 2eh letih. bil je strogo zunanji in hranjen s hrano iz supermarketov ter suhim kruhom. Sedaj je pes star 6 let, ravno zaradi tega ga ne bi hranil s poceni hrano, saj bo kmalu že v letih in iz nje ne bi dobil vseh potrebnih hranil. Resnično razmišljam o prehodu na hladnostiskano hrano, saj je cenovno le malo razlike in upam, da bi to nekako rešilo problem.

Poskusili smo tudi druge hrane, katere kupujemo na Zoohit, večino teh-vendar vedno isti problem. Mogoče je prvi in drugi dan še ok kakec, potem pa spet driska.
Se je kdo že spopadal s podobnim problemom, resnično več ne vem kam naj se obrnem.
V upanju na odgovor Vas lepo pozdravljam in Vam želim veliko veselja z vašimi kosmatinčki  :-*



Keka

  • *
    • Prispevkov: 274
    • Točke: 1
Odgovori #1 : 23 Februar 2020, 19:42:25
Tvoj pes ima težave z eno ali več sestavinami v briketih po katerih ima drisko. Poglej sestavo tistih po katerih je bilo ok in sestavo ostalih po katerih ni bilo.
Moraš pa tudi vedet, da naj bi bila vsaka menjava postopna, ne danes to, jutri drugo. Pa najprej naj se mu umiri želodec preden greš spet na novo hrano.
Poskusi dodajat še kak probiotik. Osebno imam več kot odlične izkušnje z Lactoadapt od Dogoteke.



mešanček

  • *
    • Prispevkov: 16
    • Točke: 0
Odgovori #2 : 23 Februar 2020, 21:18:52
Že, vendar mi ni jasno kako po poceni hrani iz hoferja nima driske, polni pšenice in različnih filerjev in le ščepec mesa. In naj še omenim, to se dogaja po vseh hranah.
Čim dodajam ogljikove hidrate je ok, tudi kak jogurt, skuta... Ko sva šla na pregled, sem omenil tudi stalno lizanje tačk.. Veterinar je rekel da je depresiven. Je to možno? Sicer sva kar aktivna, mislim da nekako nima ''časa'' biti depresiven. Je pa potem za vsak slučaj dal še hipoalergeno hrano z enim virom beljakovin, nič boljše. Menjave seveda delava postopoma, traja kak teden, tudi ko menjava okuse. Bova poizkusila še z lactoadapt, pa da vidimo. Aja, razgliščen je redno, na pol leta po nasvetu veterinarja.



Keka

  • *
    • Prispevkov: 274
    • Točke: 1
Odgovori #3 : 29 Februar 2020, 21:51:52
Poskusi potem s hladno stiskano hrano, mogoče bo kaj bolje. V trgovini Gali, kjer hrano kupujem jaz imajo zdaj neko zadevo po imenu Naturavetal, sodeč po opisu deluje primerna.
Sem pa jaz mojemu psu, ko sem še iskala nekaj kaj mu bo ok dajala neko sušeno surovo hrano iz Nove Zelandije, mislim da se ji je reklo K9, ampak trgovina v kateri sem jo kupovala je nima več. Po njej je imel super prebavo, ampak meni ni bil všeč, ker je bilo treba par koščkov namočit v vodi in je potem vse skupaj delovalo kot neka razredčena juhica.
Tisto lizanje tačk je lahko seveda tudi stvar navade, ampak obstaja še kar nekaj razlogov. Glede na težave s prebavo, bi bilo smotrno, če bi veterinar še malo več pozornosti namenil prebavilom - kopiram en članek na temo lizanja in tam je naštetih več razlogov zakaj pride do tega: https://pethelpful.com/dogs/Why-is-my-dog-licking-its-paws

+1



Neyka

  • Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 4.034
    • Točke: 26
  • Neon say: BU
Odgovori #4 : 02 Marec 2020, 13:57:31
Zelo verjetno je, da je njegova prebava pač vajena teh poceni hran, polnih "mašil". In pasja prebava pač rabi kar nekaj časa, da se privadi na nekaj novega.

Npr. svojo psičko sem slabo leto nazaj prestavila iz enih povprečnih, premium briketov (meso + riž in še neki dodatki) na brezžitno, visokoproteinsko hrano. Ker na splošno slabo prenaša spremembe v hrani, sem menjavo delala 1,5meseca. Začela sem s skoraj vso staro hrano in dodala za eno žlico novih briketov zraven ter to vsakih par dni povečala in zmanjševala količino stare. menjava je šla večinoma gladko, parkrat je imela mehkejše blato, ampak res nič kritičnega.

Znotraj tega procenta beljakovin/maščob, ki jih ima zdajšnja hrana brez problema menjam znamke in okuse. Sem ji pa pred kratkim po sili razmer dala en obrok te hrane, ki jo je imela prej in je naslednji dan driskala. Tako da po tej logiki, če bi želela nazaj na stare brikete, ji moram prav tako počasi menjat.

Če ste to že naredili, potem bi bilo smiselno pregledat deklaracije in primerjat sestavine med briketi, ki mu ustrezajo in tistimi, ki mu ne. Ali pa preprosto na vsak obrok dodat žlico nečesa, ki prebavo uravna.

Pa mogoče vam bo zanimivo tale članek prebrat - Kako "popravit" slabšo hrano
https://www.eko-brlog.com/4-preprosti-nasveti-za-povecanje-hranilne-vrednosti-pasje-hrane-2

+1

telo medveda omiljeno gibčnostjo tjulnja; vesele in iskrive oči delfina ter srce, ki je bilo tako mehko, tako zvesto in tako polno ljubezni, kot je bilo lahko le srce novofundlandca!

http://myneon.webs.com
http://neyka-neon.moj-album.com