Moj pes je ful prijazen.. nič ne bo naredil.. hoče se samo igrati!

Geri · 235781

Geri

  • *
    • Prispevkov: 244
    • Točke: 10
  • Tiffany in Geri
Zanima me vaše mnenje o takih lastnikih... že večkrat se mi je zgodilo, ampak prejšnji teden ko se mi je 2x v enem dnevu sem popenila.

Prejšnj teden sem sprehajala Geri na PSTju. Kot vedno je bila moj 3 kg zverina na povodcu. Ko se sprehajava se nama približuje bokserka- odvezana. Tetka zraven pa kriči kako je ful prijazna in naj se ne bojim... Psica se je počasi in oprezno (kot da lovi plen) približevala. Rep je imela vedno bolj dvignjen ampak ni mahala z njim, glavo pa vedno bolj v tla usmerjeno, gobec pa priprt. Zame so vsa ta znamenja pomeila samo eno- da bo psica napadla. Šlo se je za sekunde. Ker sem vedela da če Geri primem v naročje bo še slabše in jo bom s polnimi rokami težje branila sem jo pustila na tleh. Lastnica psice je bila predaleč stran da bi lahko še upala da jo bo prijela. ko je bila psica meter stran od Geri se je zagnala v njo. Jaz sem nastavila nogo vmes, da se je spica zaletela direkt meni v koleno in me je skoraj podrla- lahko si predstavljate kako bi bilo če bi s to silo priletela v Geri!! Seveda pa ni odnehala, jaz sem z nogami in rokami branila Geri, medtem pa se je lastica počasi približevala in kričala psici: "ne strašit malega kužka!"  >:( STRAŠIT?? Psica je hotela Geri zaklat ne pa prestrašit! Ko mi je uspelo še 2x brcnit psico da se je začudena opotekla stran in zgrabit Geri v naročje sem stekla stran, lastnica pa je končno prijela psico... za mano pa se drla da nič noče psica ??? mislim a pol sem jaz idiot al kaj? Sej njena psica, ki se je v moje koleno zaletela s tako silo da sem še 2 dni šepala in me še danes boli ob malo napačnem gibu se je hotela le igrati  ??? :-\

ok... ko sem se vračala s sprehoda je bila tista psica še tam, zato sem naredila velik lok in šla vse naokoli domou. Proti koncu sprehoda srečamo eno Ariedalko. Psica ni zgledala agresivna, bila je odvezana, Geri še vedno na povodcu. Takoj sem videla da se hoče psica igrati, ampak taka igra je lahko tudi zelo nevarna. psica je živahno pritekla k Geri in začela s tacami skakat proti njej. Geri se je seveda ustrašila in jaz sem refleksno pokleknila da se je Geri skrila k meni. Lastnica se je smejala in govorila nekaj v stilu da bi se samo igrala bla bla. jaz sem ji lepo povedala da Geri ni do igre. Ker je bila psica vsiljiva je Geri začela renčati in gristi proti njej, psica pa kar silila in začela še lajati... končno je lastnica prijela psico in sva z Geri odšli.. lastnica psice pa je vsa nasmejana rekla da se res lahko zgodi kaka nesreča ko je njhova tako živahna oja pa prestrašena :o >:( MISLIM?!?

Nekaj tednov nazaj je proti meni pridivjal odvezan rotvajer z grivo o neba :(... in mi skoraj pojedel malo. lastnik se je od daleč dru da se hoče samo igrat... medtem ko sem jaz brcala okoli in reskirala moje roke in noge...

MOJ PES JE PRIJAZEN!,... ČE ŠE ENKRAT SLIŠIM TA STAVEK BOM PONORELA... kj moram kupit enega rota za zaščito moje male pikice al kaj?? :'(

Vedno znova pa me preseneti, da so tej lastniki resnično prpričani v prijaznost njihovega psa... tudi po tem ko že napade ::)



matrox

  • *
    • Prispevkov: 196
    • Točke: 2
Jaz imam iste probleme odkar imam psa. Se pravi celo življenje že ;D No pa to ni nič smešno, prej žalostno  :-\ Pa če sem imela majhnega psa ali sedaj, ko imam malo večjega. Zmeraj ista zgodba.
Sprehodi zaradi tega niso prijetni, ampak prav stresni.

Jaz sem se tega že naveličala in potem, ko lastnik odvezanega psa vpije kako je njegov pes prijazen in da bi se rad le igral. Mu jaz nazaj zabičam, da me to ne zanima in da ne želim da se mi njegov pes približa. In to je to. Pa zelo glasna sem, zraven pa še grdo gledam.  ::) Kakšnemu pa še kaj več povem. Zadnje čase so se mi ekateri začeli celo opravičevati. Se pa najde še kakšen, ki trdi in vstraja, da svojega psa obvlada. Kako  ??? To vedo le ti lastniki. Po drugi strani pa tudi odpoklica nimajo naštudiranega.



5rca

  • *
    • Prispevkov: 5.773
    • Točke: 4
  • Venka
Jaz imam pa tukaj kar srečo kar se tega tiče. Do sedaj smo srečali same pridne kuzke. Je pa tako, da se vedno najdejo lastniki, ki reagirajo tako, kot pišeta. Sem imela več težav doma (pri Bledu), kot pa sedaj v Ljubljani. Mogoče samo živim v takem naselju, kjer nimamo toliko težav s tem. Me pa čudno gledajo, ko mojo vedno, ko srečava neznanega psa, pripnem. Potem jim razložim lepo, da dokler ne poznam psa, je pač treba biti bolj previden okrog tega. Vsi se pač ne zavedajo, da psi ne reagirajo na vsakega psa enako. Z nekaterimi se razumejo, z drugimi pa ne.


Geri

  • *
    • Prispevkov: 244
    • Točke: 10
  • Tiffany in Geri
Jaz imam take probleme samo tu v Ljubljani. Doma grem na sprehod z vsemi štirimi na travnike in imam vse 4 odvezane. Večkrat srečamo druge pse. Kaj naredimo? Če je pot ozka vsak svoje pse priveže ali prime za čas srečanja če se ne poznamo. Ko so zvezani ponavadi pustimo da se povohajo če je ok jih včasih tudi spustimo da se poigrajo. Če se srečamo na travniku pa naredimo vsi malo odkolna od poti in se tako direkt niti ne srečamo. Se je že zgodilo da je pritekel k meni pes, ki je bil odvezan in se ni odzval na odpoklic, ampak je lastnik za njim kričal naj pazim na svoje, da sicer njihov ni napadalen, naj pa mojo tamalo raje dvignem... Živim v večji vasi in so primeri ko srečam odvezane pse res redki... pa pravijo da je na "kmetih" huje kot v mestu ??? ::)



5rca

  • *
    • Prispevkov: 5.773
    • Točke: 4
  • Venka
No, pri nas je bilo res na kmetih huje kot v mestu. Je pa res, da se v LJ izogibam raznim PST-jem in Tivolijem, ker se vedno od vseh lastnikov najde kakšen kreten.


Urška

  • *
    • Prispevkov: 2.619
    • Točke: 10
Geri, a ti Paxa posodim za kakšen dan?  :D

Jaz imam vsaj odgovor, da moj pa ni prijazen in to večinoma zaleže. Tvoja za kaj takega ne vzbuja dovolj strahospoštovanja.

Se pa dogajajo čudne stvari. Imamo eno teto, ki z biciklom sprehaja spuščenega nemca in zatrjuje, kako je prijazen. Včeraj sva s Paxom v delala poslušnost na travniku in je pes iz razdalje cca 200m zadevo opazoval in ko sem začela delat sedi v gibanju se je pognal proti Paxu v trenutku, ko sem se od njega oddaljila nekaj korakov. Seveda sem se vrnila k psu in ga preventivno pripela amak Hrabroslav Prestrašeni se je na pol poti premislil, naju ves nasršen nalajal in stekel za lasttnico. Ne nepomemben podatek pa je, da sem bila s psom na svojem travniku. In da je pes prečkal moker nepokošen travnik in seveda teptal mokro travo, namenjeno košnji. Ta lastnica je res brezobzirna. Ko bo srečala kmeta, ki bo poskušal njenega psa rahlo preluknjati s poljskim orodjem, bo verjetno postala bolj obzirna do tuje lastnine.

Pri teti pa se na dvorišču večkrat znajdejo tuji psi, ki preganjajo mačke, pred časom pa je eden celo zašel v kurnik in kokoške tako splašil, da so se nekatere resno poškodovale in je bil potreben zakol.



BonaDea

  • *
    • Prispevkov: 40
    • Točke: 4
Jaz imam malo drugačno izkušnjo. Moja prijateljica ima dalmatinca, ki je alergičen na določene pasme - majhne bele pse, velike bele pse...običajno vidiš še od daleč, kdaj se obetajo težave. Prav zato je ves čas na običajnih sprehodih na povodcu. Ni pa popadljiv, do ljudi je prava muca, pa tudi z večino drugih psov se lepo razume. Ker sem nekaj časa stanovala pri njiju, sem bila pogosto pasja varuška. Se mi je pa zgodilo na sprehodu, da mi priteče nasproti majhen bel pesjan brez nadzora in začne bevskat in se zaganjat, jaz seveda gledam kje je lastnik, hkrati skušam zamototi svojega psa in odganjati malega. Mali predrznež kljub renčanju večjega še kar bevska in rine proti meni in mi ga moj skoraj popade, potem pa se od nekod prikaže lastnik in začne vpiti, kako je moj pes napadel njegovega. Halo??? Niso samo veliki psi krivi vsega! Je pa res, da lahko naredijo večjo škodo.
Veliko lastnikov majhnih psov je stalno paranoičnih, sploh ne dovoliju svojemu psu, da bi povohal večjega. Moja AM se recimo perfektno razume z višavcem, pa je toliko težja, da ga že samo s taco prevrne. Pogosto se igrata skupaj in še nikoli ni bilo nič narobe. Je pa res, da je tudi mali tako socializiran, da se nikogar ne boji, samozavesten in nikoli histerično ne bevska, ve pa tudi, kdaj se umakniti. Najslabše izkušnje imam z lastniki, ki psa takoj dvignejo v naročje. Taki psi skoraj vedno izzivajo.
Drugače pa - jaz sem tudi alergična na ta stavek, le da v mojem primeru to pomeni:
"Tvoj pes je že mogoče prijazen, ampak mogoče pa moj ni tako zelo, zato ga prosim pokliči k sebi in ne puščaj brez nadzora."
lp


Neyka

  • Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 4.034
    • Točke: 26
  • Neon say: BU
No ja...moj pes ima 70 kg, 75cm plečne višine, izgleda kot medved ima črno dlako in popolno močno zobovje...razlog da se ga prestrašiš seveda.  >:( >:(

Ne sprehajam se velikokrat med psi. Ko pa se so valda vsi nižji od njega. Na javnih mestih je poba vedno na povodcu. Nakar vidiš malega cucka kki drvi proti meni, če mam srečo je kakšen km za njim lastnik. Kaj se ponavadi derejo...drž mrcino da mi psa ne požre  >:( >:( Frdamani k*** od ovce čigav pes je spuščen in čigav se zaganja pa čigav laja in renči.

Tisti, ki Neona poznajo iz srečanj vedo, da je zelo neproblematičen pes, ki je zaradi tega tudi večino časa odvezan. Če je prepir je na povodcu oz. v drugem prostoru kot pes s katerim je bil problem.

Ampak seveda je velka črna mrcina izreeeedno nevarna za ljudi...le kaj bi slišala če bi doma zdele obdržala še psičko in se z njima skupaj sprehodila čez mesto  :-X Oh, kakšna nespametnost ane

telo medveda omiljeno gibčnostjo tjulnja; vesele in iskrive oči delfina ter srce, ki je bilo tako mehko, tako zvesto in tako polno ljubezni, kot je bilo lahko le srce novofundlandca!

http://myneon.webs.com
http://neyka-neon.moj-album.com


Geri

  • *
    • Prispevkov: 244
    • Točke: 10
  • Tiffany in Geri
Urška, ja kakšen roti bi mi prav prišel :P... So mi pa rotvajlerji od nekdaj všeč- še posebno tisti z repom, tako da kaj pa veš, mogoče si kdaj kakega celo omislim :)
BonaDea, Neyka.. velikost sploh ni poglavitna tu. Ok, seveda če se Geri zažene v nekoga jo ta grdo rečeno lahko samo brcne, jaz velikega psa težje odženem. Problem ni v psih ampak lastnikih. Ponavadi imam več težav s srednjimi psi (razni mešančki s terierji- plečna tam okoi 40 cm)- Geri je pol manjša, ampak v teh primerih lahko Geri primem ker mi ta pes ne doseže do naročja in jo lažje zavarujem če je potrebno. moram pa reči da Geri redko dvigujem  naročje- le v primerih ko je to nujno. Včasih peljem ven večje pse in je prav neprijetno ko se mali psi zaganjajo, ker vem da bo na koncu "moj" pes vsega kriv. Prav tako priznam da je večina malih psov nevzgojenih saj lastniki mislijo da zaradi majhnosti ne potrebujejo šole ker "niso nevarni". Jaz mislim, da bi mogli bit vsi psi poslušni, ali na povodcih z nagobčnikom če je potrebno. V idealnem svetu, kjer bi vsi ubogali bi bili vsi spuščeni, tako pa je pomoje prav da se izvaja zakon, ki je že napisan in da so psi- vsi brez izjeme -v urbanih naseljih na povodcih. Neubogljivi pa najbolje kar pousot! je pa res da pri velikih psih glede poslušnosti ni prav nič bolje... spet niso vsi neposlušni, jih je pa veliko- največ med "prijazniimi pasmami", raznimi zlatimi prinašalci, labradorci itd... ker kdor ima "hudega" psa ponavadi še nekaj da na njegovo vzgojo. obstajajo pa seveda tudi kreteni, ki imajo pse prav zato ker so hudi >:(

Torej nočem da se ta debata razvije v eno tistih za in proti malim in velikim pasmam... tu gre za po domače povedano samovšečne lastnike, ki mislijo da imajo najbolj ubogljivega psa na svetu! :-\

sploh lastniki malih psov se ne zavedajo kako je v tem času nevarno za njihove cucke, da so odvezani. Na sprehajalnih poteh je namreč veliko kolesarjev, ki se prebijajo skozi množico ljudi in z lahkoto spregledajo malo mrcino ki steče pod kolo. to se laho tragično konča za oba- psa in kolesarja. Prav zato imam jaz Geri na povodcu- tudi zaradi njene lastne varnosti.

Tako da... velikost ni pomembna, ampak to kakšni s lastniki.

Ja meni je res žal da nimam velikega psa ker bi se lahko drla da je moj nevaren.. žal me z Geri noben ne bo resno vzel :'( ;D



Lanyca

  • Gost
No ja meni se še ni zgodilo, da bi lastniki govorili, da je prijazen potem bi pa bil pes napadalen, ampak že večkrat nekaj drugega.
Grem z Lano na sprehod in pride eden ful čuden tip mimo naju z nekim-nevem pasme-psom.
In na srečo ga je imel na povodcu ampak pes je bil zelo agresiven in se je zaganjal v naju z Lano oni norc pa ga sploh ni potegnil k sebi ampak naju je samo "prijazno" gledal. ::) In upala bi rečti, da je celo užival ob tem kako kakega psa ima!
Mislim saj je pes njegov naj ga valda k sebi potegne ne da ga čisto k meni in ani pusti pes pa se zaganja, renči, kaže zobe,.....
Aja sem se spomnila enkrat je bilo tako kot je pač naslov.
En pes je priletel k Lani in se čudno obnašal zobe kazal in skakal okrog,....
Lastnik pa se počasi sprehodi do naju in zdolgočaseno reče"Moj pes je čisto prijazen!" ::)


Meni gredo taki tudi precej na živce!


lp :)



BonaDea

  • *
    • Prispevkov: 40
    • Točke: 4
Geri, se popolnoma strinjam s tabo. Nisem hotela debate obrnit v večji: manjšim, ker so v vsakem primeru psi takšni, kot so vzgojeni.
Meni ni nič pomagalo, ko sem se drla, da je dalmatinec, ki ga imam na povodcu, nevaren in se mi je zgodil prav neprijeten pasji pretep.
Zato pa mislim, da na mestih, kjer je večja frekvenca psov in pa seveda v naseljih, psi nikoli ne bi smeli biti spuščeni. Pol pa že lahko lastnika presodita, če se psa hočeta spoznat.
Pred nekaj leti sem bila v Brnu in tam so bili vsi psi, ki sem jih videla, spuščeni, ampak so vsi imeli nagobčnike, tudi najmanjši. Izgleda, da imajo tam pač tako urejeno. Pri nas bi bil že dosežek, če bi se za povodce lahko zmenili.
lp


irenchy

  • irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
    • Prispevkov: 2.265
    • Točke: 20
zadnjič sem slišala še nekaj hujšega...˝moj kužek je prijazen če mu rečem, da mora bit prijazen˝ in še v tistem trenutku je skoču oz. se zapodu v rondota in potem sem bla jaz kriva, ker sem svojga psa naučila da renči in je agresiven. ma takim se lahko samo smejiš v glavo.

v nedeljo smo srečali enega cucka mejhnega tako pametnega da o pameti lastnice ne razgljabljam. psa sta se lepo povohala in ko sem vidla, da hoče rondo nadredit tistega psa tiste pes se je pa branil in začel kazat zobe sem rondota poklicala in sva šla naprej in čez 5 sekundic prileti zverina mejhna za nama in se mu zapodi v rit in nardi dve pošteni luknji. in kdo je bil kriv....o seveda jaz, ker sem rondota dala stran ampak nisem ga vlekla al pa nevem kaj samo poklicala in sva šla tok, da ni prišlo do pretepa. tista gospa je rekla, da se je njen zapodil za nama zato, ker je pameten. so mi oči kar iz jamic skočile in da je hotel pokazat kako je on močen in ima velike zobe. in da sem jaz totalno neodgovorna do svojega psa in do vseh ker sem rekla da je agresiven, ker zlati prinašalec noben ni agresiven. smo hiter zaključili povedala sem, da zlo dobr da lahko sklepa kakšen je moj pes ker ga pozna natanko 10sekund in da naj drugič spremlja svojega psa da bo vedela zakaj mogoče drugi dajejo stran svoje pse. jaz vem če bi pustila ma rondo ga lih poje za pozno kosilo. ampak ga je še kar pustila in je skakal tam po rondotu in sem ji miljonkrat rekla dejte ga prjet ah ne je ful prijazen samo igral bi se rad in potem ko sem ga lastnoročno stran dala sem pa mučiteljca živali. itak jo je najbolj razkurlo ko sem rekla adijo pa lep dan še naprej.


al pa še hujša varjanta....pes jim slučajno uide od doma in sta z rondotom že prišla v konflikt in potem na sprehodu ko ima zraven še lastnico se ona dere ja sej je prijazen in prileti pes do naja nimam kaj sredi polj najbolj da pustim da se povohata in molim da bo vse vredu. in potem pride zraven in reče a to je rondo gospodična bi se pa lahko mal bol zadrla da je agresiven no da se lih kej ne bo naredl....... >:( >:( >:( ja jaz svojega psa v moji bližini, ki je prišel takoj ko sem rekla ona je pa dušo spustila, ker je ni ubogal pa še to je rabla 15minut da je prišla do nas ker sta bla čist na drugi strani in vmes sm še brez glasa vstala ker sem se drla ampak očitno premal da nej leti za njemu ne pa da nardi en korak v 1 minuti. dober da je ta pes tak da se takoj podredi.

amapk res ta moj pes....itd. meni kasr pritisk dvigne sploh če vem za psa da je tak da najbolj da na drevo zlezeš in nkol dol.

ma res je zanimivo, ko pridejo prijetelji z rottom pa to je mir...čeprav takrat cele vodice pelejo svoje pse na sprehod.

lp

DOGS ARE NOT OUR WHOLE LIFE, BUT THEY MAKE OUR LIVES WHOLE!
Roger Caras


*nastja*

  • Indi & Nastya
  • *
    • Prispevkov: 2.950
    • Točke: 14
Pri nas je pa tako, da če gre kdo s kakim cuckom mimo najprej vprašajo: a ga boš sploh lahko zadržala da ne bo skočil na mojega?
Sicer je pa Indi skrajno uvideven do alih kep .. se vleže na tla da je prib ližn enako velik kot oni. To lahko potrdi tudi mala njufka Lottka  ;) a ne Neyka kak je bil uvideven ;D

Drugače pa Indija nimamo nikoli spuščenega, razen v gmajni in po hmelju

Če vidimo kakega psa ga pripnemo, ker se nikoli ne ve kaj namerava Indi nardit al se špilat s psom al karkli. Sicer je pa Indi še zdaj v tem obdobju k bi se res samo igral in ne bi napadel, razen če bi ga kaj ogrožalo. Ampak vseeno ne tvegamo, tako da nikoli ne potrebujemo besed: da bi se samo igral

Ko se hočemo špilat si zrihtamo psa in se igramo  :D



maja01

  • zverinica ;-)
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 1.735
    • Točke: 32
Jaz imam vsaj odgovor, da moj pa ni prijazen in to večinoma zaleže.

Blagor tebi. Pri meni, kljub Spelini velikosti, ne zaleze.  >:( Se mi namrec skoraj vedno zgodi, da ko prosim lastnika, ce lahko vsaj prime psa, ki se priblizuje Speli, da mi vneto hiti razlagat, da sej ne bo nic, kako je njegov prijazen ... Jaz vedno odvrnem, da moja pa ni in ce lahko prosim prime svojega psa (Spela ima na dolocene pse vecjih pasem piko), pa mi navadno hitijo razlagat, da kako da ne, da sej njihov/a je tko fajn, da se bosta sigurno razumeli - Spela pa v tem casu ze naredi greben do neba in renci (na kar jasno, odreagira vsak normalen pes).
Se mi je potem ze zgodilo, da me je lastnik nap!"%il, da kaj se grem s takim agresivnim psom in ne vem kaj ... Ali pa da je nadvse prijazen kuza skocil v naju - ful je prakticno skakljat med dvema psoma, ki bi se pozrla in enega od teh drzat na striku, zraven pa malo manj kot moledovat lastnika naj priveze svojega psa, ta pa ti se vedno trdi, kako fejst in prijazen je njegov pes...
m.

-- You become responsible, forever, for what you have tamed. --


Nika

  • *
    • Prispevkov: 2.826
    • Točke: 4
  • Buda
Samo je pa res na dezeli bolje. Agresivni cucki so na ketnah, ostali so pa miroljubni ali pa na povodcih.
Je pa tudi res, da okoli nas je vecina psov moskega spola in ze zaradi tega ne pride do konfliktov.

Problem pa delajo lastniki, ko zacnejo "ja kak luskan pes, ziher je prijazn" pa mi skocijo v psico.



irenchy

  • irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
    • Prispevkov: 2.265
    • Točke: 20
ma pri nas na vasi so zutri od 6 do 8 vsi psi spuščeni....takrat grejo vsi v hlev in bolš da se ne prikažeš blizu....to se koljejo med sabo. pa tudi se je že doskrat zgodilo, da  se je strgal iz ketne in to pa sam beži.......mene je prov strah da bi se tkole en strgal pred mano...pomoje požre psa pa še mene, ker mu pijeva vsak dan živce ker se sprehajava mimo njegovea ozemlja.

lp

DOGS ARE NOT OUR WHOLE LIFE, BUT THEY MAKE OUR LIVES WHOLE!
Roger Caras


Urška

  • *
    • Prispevkov: 2.619
    • Točke: 10
Maja, ponavadi na hitro ocenim človeka in si izmislim odgovor, ki ga bo razumel. Imamo temne in svetle izjeme. In verjameš ali ne imamo gospoda, ki se sprehaja s spuščeno APBT-jko, ki je tako lepo vzgojena, da gre popolnoma mirno ob njem mimo vseh psov in se igra samo s tistimi, s katerimi ji to dovoli lastnik. Večina sploh ne dojame da je spuščena, ker hodi čisto ob njem.


kajči

  • *
    • Prispevkov: 165
    • Točke: 0
geri, popolnoma se lahko poistovetim s teboj. Na mojo veliko zalost taksne pse in njihove lastnike srecujem skoraj vsak dan. Kljub temu, da sem se vedno trudila, da bi imela Bagi le pozitivne izkusnje, sem jo v zadnjem letu kar naprej resevala iz precej skrajnih situacij. Rezultat je sicer povsem cela psica (pa tudi jaz zaenkrat se nisem skasirala ugriza), zato pa toliko bolj zoprna do vseh nepoznanih psov. Zato se zadnje case na sprehode odpravljam samo takrat, ko ima kdo cas, da gre z menoj in s seboj jemljem tudi nasega ovcarja. Ze samo njegova pojava sprozi reakcijo privezovanja nasproti prihajajocih lastnikov blazno prijaznih psov.  ;) In ja, tudi meni gredo lasje pokonci ko kdo rece, da njegov pes pa ze ne bo nic naredil. lp



S1b

  • *
    • Prispevkov: 1.216
    • Točke: 2
jaz se v celoti strinjam z vami, moj pes je bil pogosto tarča kretenskih lastnikov zato je tudi začel renčati na nekatere pse. Se mi zgodi, da ima ženska pinča, ki je spuščen in laufa proti mojmu(na povodcu seveda) in potem skače okoli njega, moj pa čist znori in renči in lastnica potem kliče psa ki jo ne uboga, sama se pa ne upa blizu... Pa enkrat je en gospod imel NO pa je prišel do siba in je vpil a je samec, jaz pa ja. In gospod čisto paničen takoj steče za svojmu psom, ki je do takrat mojega psa že čisto ovohal in na srečo sta se razumela.

http://siberius.moj-album.com/
veter piha skozi tunel z hitrostjo 100 km/h, polž plazi skozi isti tunel z hitrostjo v=1,00002km/h. koliko palačink lahko natlačimo slonu v rit če vemo da čungalunga stane 10 tolarjev ?


Sunshine_1

  • *
    • Prispevkov: 1.738
    • Točke: 9
Naš beli ovčar ne prenese psov. Enkrat srečamo enega odvezanega psa. Našega itak takoj privežemo in rečemo lastniku, naj psa vsaj prime za ovratnico, ker naš ne prenese psov. In odgovor? Ja moj pa ni, moj se samo igra, moj je zelooo miren... In mu še enkrat rečemo. Končno pripne (pa še to s težavo)  ::) In kaj bi bilo, če bi njegov pes v našega skočil? Kaj bi bilo potem? Seveda, krivda bi bila naša, ker je pač naš velik in bi ga on ugriznil...  ::) Dobro, da so ga vsaj pripeli, preden bi bilo kaj takega...  ::)

lp pa čimmanj takih dogodkov


*nastja*

  • Indi & Nastya
  • *
    • Prispevkov: 2.950
    • Točke: 14
Ja meni se zdi da ne bi bil vaš kriv. V tem primeru je bil vaš priklenjen in on ne bi šel do njega in ga napadel. On je silil vanj (oz bi silil vanj če bi bil odvezan). Torej je pomoje krivda njegova ne vaša. Vi se zavedate da je vaš pes takšen kakršen je in na to opozorite druge. Če pa je  njim vseeno je tudi njihova stvar to.



Sunshine_1

  • *
    • Prispevkov: 1.738
    • Točke: 9
Ja vem, po zakonu ali kako naj rečem res ne bi bil kriv naš a bi pomoje tistti lastnik drugega kužka kaj takega rekel...

Lp


*nastya_lony*

  • *
    • Prispevkov: 486
    • Točke: 13
  • uživam pasje življenje...
Tudi Lony ima nekaj čez 70kg in okrog 75cm plečne višine. Se me vsi na sprehodu izogibajo :P .Sem pa zadnjič pred trgovino čakala mamico pa pride en moški pa ena mala punčka mimo, pa začneta kar Lonija božat >:( .Pol sem jima pa rekla, da sta mela srečo da ju ni Lony napadu ;D ;D.. Sta pa kr stran šla ;D....Sicer pa tudi jaz sovražim stavke: "sej moj pa sploh ni hud...sej se bi rad samo igral".. >:(

p.s. Sicer Lony ni napadalen do drugih ljudi, sam ne poznam njegove reakcije pa sem raje mal previdna..



shivas_

  • *
    • Prispevkov: 215
    • Točke: 2
  • Izberi svojo ljubezen, in ljubi svoj izbor!
ali mislite, da se bo uveljavil zakon, da morajo biti VSI psi na povodcu? meni bi to zelo ustrezalo. sicer imam jaz kana vedno na povodcu, vendar pa se velikokrat zgodi, da pridejo odvezani psi do naju, in začne en renčati potem se pa kanu mal "strga" in je zelo težko spravit narazen dva psa, ki se tepeta >:(


Tosy

  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 2.661
    • Točke: 25
Shivas, to bi bilo najbolj preprosto v mestih in tam, kjer je res veliko psov...Pa še takrat dvomim, da bi se takšni primeri začeli zmanjševati. Preveč je neodgovornih lastnikov, ki se jim še posanja ne, da bi dali mimogrede svojega psa na povodec. Tudi sicer, pa zakon ne bi bil dober povsod. Za nas, na deželi, ko imamo ne vem koliko prostih travnikom bogu za hrbtom bi bilo res škoda, da se ne bi kuža prosto raztekel in naigral in pri tem seveda nikogar ogrožal, strašil, ranil ali podobno. ;)

"Modern life is so thin and shallow and fake. I look forward to when developers go bankrupt, Japan gets poorer and wild grasses take over."


aska

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 9.821
    • Točke: 43
  • AM Aska
Tosy imaš prav. V mestu naj bi bili vsi psi na povodcu, priznam ,da je bila tudi moja večkrat spuščena v družbi drugih psov , da so se malce poigrali, a sedaj to ni več oz izredno redkokdaj, kadar ni veliko psov inn ljudi kje. Če bi pa kazala kakršnokoli agresijo pa tudi to ne bi bila nikoli kjerkoli, pač vedno na povodcu in po mestu nagobčnik, a to ni potrebno. Se zavedam, da ni več tako mala kot prej bila, no pa glede privezanosti velja tako za male kot za velike pse. Včeraj ko sem bila na sprehodu z Asko, sem še za konec hotela čez en park, pa slišim eno bevskanje, se mi je zdelo podobno enemu NO(za tega vem, da do moje ni prijazen) in sem se rajši izognila. Samo kmalu nato pridivja tisti bevskajoči pes do naju in ni bil to tisti NO(ker on je vedno privezan, tega pa sem privč tam videla) in začne renčati na Asko in lastniku rečem, naj ga vendarle pripne, a on prav nič ni storil, edino kar je storil, da ga je od daleč klical in to ne enkrat ampak kar precejkrat, da je na koncu le na srečo odšel nazaj do njega. Pa odideva midve naprej, a ni ga zlomka, kmalu spet un pejsan skoraj do naju je pridivjal, na srečo, ga je nekaj zamotilo , da ni pridivjal še drugič čisto do naju. Tisti tipson, ga ni niti kregal niti pripel,  pa to v centru mesta, ni bil čsito nič prijazen kuža, lastnik pa totalno neodgovoren. >:( Aska ni pa prav nič urgirala, je čsito mirno stala zraven mene in opazoval  prej omenjenemu dogodku. Seveda je bila pohvaljena na koncu, da lepo mirno je prestal to. ker nočem da se pusti sprovocirati, le kaj bi bilo, če bi odreagirala in bi bevskala nazaj. Samo ne vem , če bi zakon kaj pomagal, tako kot vsi tako prometni in ostali ne pomagajo kaj dosti..lp


Jolly

  • *
    • Prispevkov: 25
    • Točke: 1
No na srečo nimam ravno takih izkušenj, ker Kastrota vedno pripnem, če srečamo drugega psa, drugače pa tudi rajši hodim na sprehod nekam, kjer ni take frekvence psov.

Se mi je pa zgodilo, da sva srečala nekega manjšega psa in na začetku je zgledal zelo igriv in sva jih z lastnico obe spustili, da bi se malo poigrala. Nakar začne tisti cucek nonstop naskakovati Kastrota in sploh ne odneha niti za sekundo. Lastnica se pa smeje zraven kako se njen fino igra. Potem se Kastrotu seveda počasi zazdi, da zdaj je pa res zadosti in šavsne proti njemu. Lastnica me pa začne nadirat, da imam nevzgojenega psa. Halo??



scythe

  • Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
  • *****
    • Prispevkov: 2.061
    • Točke: 65
  • When I Grow Up I`ll Be Stable...
O tej tematiki imam zelo zakomplicirano mnenje, tako, da ga ne bom izražala.

Mi pa gredo na živce tisti, ki pustijo da njihov pes naskakuje tvojega. Ker moj Astor je izjemno miroljubno bitje, ki ga še nisem videla, da bi zarenčal na koga. Ko pa ga en pes naskoči in se v roku 10 sekund ne spravi dol (10 sekund je čisto dovolj časa, da lastnik odreagira in svojega psa spravi dol - sama vem, ker sem morala že kdaj vleči Astorja s kakšne psice ali psa), pa znori. In seveda naskakovalec potem tudi. In smo tam kjer ni muh. Posledično pa je moj pes tisti, ki je kao agresiven.  >:( >:(

Mislim me ne naskakovanje kot pojav. Je pač nekaj naravnega. Zato pa smo mi njihovi skrbniki, da preprečujemo nezaželjeno vedenje oz. naskakovanje.


*nastja*

  • Indi & Nastya
  • *
    • Prispevkov: 2.950
    • Točke: 14
Indi je pa tak .. da bi n včasih kar naskakoval drugi pa njena ne smejo. Samo zdej se je tega že ful odvadil. Redko se še zgodi da koga naskoči Oz. kakega psa. Psico bi mogoče, psov pa nikoli več.  ;)



basenji

  • *
    • Prispevkov: 67
    • Točke: 1
mislim da bi morali biti vsi psi v mestu zavezani,zaradi lastne varnosti in varnosti drugih psov...
moj pes je zelo napadalen do drugih samcev in je zato na sprehodih zmeraj zavezan,se mi pa dostikrat zgodi da moj pes nastrada ko ga napade spuščen pes.se mi je glih pred kratkim zgodilo da mi je nasproti tekel ogromen pitbul,ki je bil seveda odvezan in je takoj napadel mojega psa,ki je bil zavezan in se ni mogel braniti.ko po dolgem času priteče njegov 70letni lastnik z berglo v roki,mi pa reče da imam slabo vzgojenega psa in da bi bilo najbolje če ga dam uspavat.ko sem pa omenla policijo je zavezal psa in mi pojasnjeval da se je to zgodilo prvič in da sta se psa najbrž hotela samo igrat! >:( >:( >:(