Zlati Prinašalec [Golden Retriever]

ninci · 920692

Tiya

  • *
    • Prispevkov: 253
    • Točke: 1
  • Tobias
Odgovori #600 : 27 November 2006, 19:12:22
Hej!!!

Sm se pa dodobra zdajle nasmejala, ko sem brala tvoje prigode z Larsom Bojana  ;D

Si me spomnila na to kakšne norčije je uganjal naš nadobudnež.

Rože so ble itak zakon v vseh pogledih. Jih je mami enkrat sadila lepo v vrsti eno za drugo in lih tako kot jih je ona sadila, tako jih je Tobi vlekel ven. In ker je biu takrat še majčken kuža, je bla roža skor večja od njega in je prou smešno zgledalo ko jo je vlekel po dvorišču mami pa "veselo" za njim  :D

Potem je odkril kopalnico. Rolce Wc papirja so bile in so še vedno njegov fetiš. To je bil papir po celem stanovanju - bolj se je vleku, večje veselje je blo. Potem je nekega jutra v jedilnici pristala še metlica za čiščenje stranišča in njen podstavek - to je bilo 1 mesec glavna atrakcija. Kako se je enkrat dokopal do naših zobnih ščetk, pa še danes ostaja uganka...

Potem se je lotil muholovca. Ga je razgrizu s tako natančnostjo, da je na tleh izgledal kot da bi bil cel, samo da je bil na prafaktorjih.

Natikače si je enkrat poskušal obut, pa mu mislim da ni uspelo in jih je potem od tegobe prav tako dal na prafaktorje.. :P

Da ne omenjam časopisnega papirja, kakršnih koli reklam, plastičnih vrečk, zavojev robčkov, celo velika sponka za lase je končala pod njegovimi zobmi...

Aja, pa nogavice. To je šele bilo zabavno. Še dandanes pogrešamo leve ali desne zokne, ki so očitno izginili za vedno...

Pa še bi se našlo pogrešanih stvari  ::) Ah tako pač je, mladost je norost ! Takrat nas je skrbelo sam to,da ne bi karkoli požru al pa bi se mu zataknilo v grlu...jezni lih nismo mogli bit nanj k je pa biu tak posrečen  :-[  Zdaj je star 1 leto pa ga je minilo skor do vseh stvari, razen do rolc wc papirja, to to to to je pa nerešljivo... Pa tudi na sprehodih ne pobira več stvari, tako kot je to počel včasih; gnoj, papirčki, blato to zj pusti lepo na miru  :)

Uživajte s svojimi pasjimi prijatelji!

Tiya


If you can look at a dog and not feel vicarious excitement and affection, you must be a cat!

llove [luv] n (plural loves) 1. very strong affection: an intense feeling of tenderness, devotion, and compassion 2. see also, GOLDEN RETRIEVER


Bella*Luna

  • *
    • Prispevkov: 155
    • Točke: 0
Odgovori #601 : 27 November 2006, 20:24:08

Naj opišem ta problem: Luna ima najraje hlevski gnoj  :o od vse hrane, ki jo dobi  ;)

Ves čas ko je odvezana, jo lovim in pulim gnoj iz gobčka.In ona direkt tja kjer je tisti gnoj na makedamski poti, ki ga je verjetn traktor po nesreči raztresel. Joojjj ta mala pasja lumpa.



rosa

  • Alenka
  • *
    • Prispevkov: 695
    • Točke: 14
Odgovori #602 : 27 November 2006, 22:59:22
Ja gnoj pa je večni problem tudi pri meni, pa čeprav ni več ravno mladiček. V Bohinju se je valjala po njem in ga jedla in od zlatega prinašalca je ostalo tole   ::)



Če ne bi imela ovratnice in če ne bi bila edini kuža naokoli, bi mislila, da je tuj pes.  :-[

Pes je edini prijatelj ki ga lahko kupimo.


Person

  • *
    • Prispevkov: 556
    • Točke: 2
Odgovori #603 : 28 November 2006, 09:21:31
Hahahahaha, tu gor pa ne bi nikoli prepozna Idee hohohohoho ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

... Pluto, the golden retriever, itak ... :)


LIZA

  • *
    • Prispevkov: 1.016
    • Točke: 10
  • Aaron
Odgovori #604 : 28 November 2006, 15:47:21
OOo ja, to je pa tudi meni dobro znano! Sploh je fajn, kadar se oba kje povaljata in imamo potem cel dan kopanja  ;D
Drugače pa še ena vesela novička z našega konca: Aaronček bo spet očka!!! Mladički imajo napovedat zelo lep datum: 12.12. :)


Bella*Luna

  • *
    • Prispevkov: 155
    • Točke: 0
Odgovori #605 : 28 November 2006, 20:01:51
Drugače pa še ena vesela novička z našega konca: Aaronček bo spet očka!!! Mladički imajo napovedat zelo lep datum: 12.12. :)

Super Liza  :) Bravo stric Aaronček  :) S katero princesko pa si ga parila?

Lunca je bila danes drugič cepljena in jokala je v avtu, kot da bi vedela kam jo peljem  :-\ Na cepljenju je bila pa čisto mirna, je še na veterinarja skočila  :P Po cepljenju sem jo peljala v park da je dobila občutek za okolico - najraje bi skočila na vsakega mimoidočega, pa tudi enga kužka je srečala, pa se ni nič začudila.

Me pa nekaj skrbi, opažam da Lunca ne poje svoje porcije briketov (danes sploh nima apetita-a je to zaradi ceplenja?). Dobi trikrat dnevno svojo papico. Najraje je mokre brikete, ki jih sama namoči.
Temperaturo je imela normalno, težka je že nekaj čez 8 kg  :) Pa hitro se utrudi, najraje bi se samo valjala po travi, ne spravim jo daleč od hiše, se kar sama obrne in greva nazaj. Drugače pa je živahna, pa tudi veliko počiva.Je to normalno za mladička?

Kako sta pa ostali dve zverinici Didi in Cosmo?



Ovcka

  • *
    • Prispevkov: 5.431
    • Točke: 14
  • ..: Cosmo :..
Odgovori #606 : 29 November 2006, 07:21:35
Cosmo je super.  ;D Tezek je ze 8,7 kil (vagam ga vsak dan kar z domaco digitalno vago  :P). Imamo pa vse tri ocitno iste probleme, da nase posasti nocejo dalec od doma. Cosmo gre tudi kaksnih 50 metrov od hise, se usede, alpa kar obrne in joka da hoce domov. Cepit se gremo mi naslednji teden. Glede hrane pa, nas dobiva sedaj suhe brikete tudi trikrat na dan, pa ni sans, da bi kaksnega pustil. Ubistvu jih tako na hitro poje, kot da bi bil toook sestradan. Pa preden dobi, ko ve da se za njega pripravlja, laja kot zmesan, se vzpenja na pult, pa ker je se malo storast je ze ene dvakrat po tleh padel, ko niti ne gleda kam tace daje. Sedaj prakticiramo tako, da ga mami drzi, da ne skace pa laja, jaz mu pa medtem pripravim, in potem lepo mirno greva do njegovega placa, kjer v miru poje. Ima pa energije ogromno, ampak ko se utrudi, potem imamo mir kaksno urico ali celo dve.

rosa: dobra fotka.  :D

LIZA: se enkrat cestitke stricku Aaroncku  ;D

Lp..

Living is Easy with Eyes Closed

Hoiker's Cosmic Adventure
Moj album


didi

  • *
    • Prispevkov: 72
    • Točke: 0
Odgovori #607 : 29 November 2006, 10:28:55
Bella*Luna mi gremo pa jutri na cepljenje, pa bomo vidli kako bo nasa vse skupaj prenesla... Pred tednom dni, ko smo se sli narocit in to, je bla v ordinaciji tako mirna kot še nikoli do sedaj. Bi morala tudi doma to nastimat za obcasno uporabo, ko jo popade njena zlobica:)
Glede hrane je pa pr nasi bucki cisto drugace... Ze ve na kateri strani kuhinje je njena hrana, tocno ve na katerem delu pulta, in samo da kdo stopi v kuhinjo spusti vse igrace in leti z nenormalno brzino v kuhinjo, se vsede na tle, in gleda na tisti pult kjer je njena hrana... In pred dvema dnevoma je mala ugotovila da zna tudi lajat in samo da slisi da se odpre njena psoodica s hrano, zacne lajat kot zmesana:) kar pa zna biti ob 6 zjutraj neprijetno, ampak kaj naj. No svoj obrok pa poje tako nenormalno hitro da ne morem vrjet... Kot da ji še nikoli v življenju nismo dali nobene hrane in nic... Ampak sta me pa obe sedaj presenetile... Didi je bila v leglu med najvecjimi, če ne celo najvecja, bila je najbolj ritasta in vse, vendar pa ima manj kot 8 kg (v petek jih je imela 7,5)... Je res da je izgubila rit, ampak to je logicno ker sedaj pač nadziramo koliko poje, kar se v leglu ni dalo, in glede na to da je bila med glavnimi, si lahko predstavljate koliko je pojedla:)
Je pa res da je mala full veliko zunaj... Sicer imam iste probleme kot vidve... Po 5 minutah zunaj in po opravljeni potrebi hoce ona domov... In je ne pripravis za karkoli drugega... Vleze se na tle, si najde kaksno vejico, in to je za njo to... Vendar jo pač primem in jo odnesem na kaksno mesto kjer se ni bila, in ker je toliko novih in nepoznanih vonjev se potem zamoti, in kdaj pa kdaj celo pozabi, da bi sla ona samo domov... Ker doma pa potem dobi energijo in lahko razgraja še ure in ure...
Ima pa že veliko pasjih prijateljev... Čeprav se mi kar malo smilijo... Ker vse napada in grize in to... zelo jo zobki matrajo, in jih ima kar za igrace... Ampak če je pes se vedno pripravljen na igro, ju pustim skupaj...
spoznala je tudi ze par otrok, starih okoli enega leta, in je bila cisto navdusena... prvo minuto jih celo ni girzla, ampak jih je kar lupčkala... Tako da ji ni problem... Bile sva pa tudi ze v centru mesta... Tam je bila pa kar malce izgubljena... Toliko avtomobilov in toliko ljudi, jo je malce prestrasilo, tako da je dogajanje opazovala kar iz mojega narocja:)
Danes je mala tudi prvic spala brez druzbe. in ni bilo nobenih problemov, tako da to vse stima... Je zdrava, polna energije ter nagajiva:)

lep pozdravcek, pa se se kej oglasiva

papa

p.s. Liza bravo za Aroncka:)  :-* v imenu nase didike



Bella*Luna

  • *
    • Prispevkov: 155
    • Točke: 0
Odgovori #608 : 29 November 2006, 11:52:54

kONČnO dodajam slikce Lunce   :)

album: http://bella-luna.moj-album.com/

http://www.moj-album.com/album/5913972/


Nisem pa še spretna v oblikovanju albuma, kako se slike pomanjša?  :(



Ovcka

  • *
    • Prispevkov: 5.431
    • Točke: 14
  • ..: Cosmo :..
Odgovori #609 : 04 December 2006, 16:52:55
hej

Potrebujem nasvet. Cosmo ze malo pretirava z grizenjem mene/mojih oblacil. Sedaj je ze tako dalec, da ce sva zunaj, pa mu kaj ne pase kar mu prepovem, se zazene vame, skace, grize, renci, laja. Doma isto. Ce ga hocem malo pocrkljat, cohat, me grize (nic vec samo grizlja). Sem pa opazila, da se je to vse poslabsalo s prejsnjim tednom, ko sem odsla nazaj na prakso. Sicer sam doma ni, je mami skoz pri njemu, zato res ne vem od kje vsa ta jeza do mene. Ker imam ze res obcutek, da me peso sploh ne mara.  :'( :'(  Igrac za grizenje ima seveda dovolj, danes sem mu kupila tudi zvako (tisto kostko za zvecenje), pa je bila zanimiva celih 5 minut, potem se je pa spet name spravil. Prosim za kakrsenkoli nasvet, ker sem res slabe volje zaradi tega, pa se jezim se ves cas nanjga, ker sploh ne odneha. Niti ne vem kako mu preprecit to grizenje. Moj NE pa niti malo ne uposteva.

Hvala..

Lp..

Living is Easy with Eyes Closed

Hoiker's Cosmic Adventure
Moj album


rosa

  • Alenka
  • *
    • Prispevkov: 695
    • Točke: 14
Odgovori #610 : 04 December 2006, 18:45:35
Mogoče bi poskusila z ignoriranjem. Vsakokrat ko začne s svojim "nastopom" se umakni (lahko tudi tako da zapustiš sobo - namreč bolj boš glasna in bolj boš mahalaz rokami in nogami, bolj boš zanimiva in to v tem primeru ni dobro)  in reči ne. Pa četudi se boš morala stokrat. Daj mu odločno vedet, da tega ne sme. Ko pa bo prvič prišel "normalno" do tebe pa ga mirno pohvali in mu daj priboljšek.
Mogoče bi lahko poskusila tudi tako da ga enostavno malo udariš po ritki s časopisom. Ne mislim tepeškanja, ampak samo malo po ritki, toliko da bo vedel da ni uredu.
Mogoče si te je začel malo podrejat.
Je pa včasih težko pri takšnih mladičkih, ker toliko stvari jemljejo kot igro.

Pes je edini prijatelj ki ga lahko kupimo.


LIZA

  • *
    • Prispevkov: 1.016
    • Točke: 10
  • Aaron
Odgovori #611 : 04 December 2006, 19:03:50
Se dva nasveta poleg ignoriranja: cviljenje in prijem za kožno gubo. Prvi je kar uspešen, če še ni prehudo. Ko te ugrizne zacviliš, se obrneš in greš stran (- - ignoriranje). Ker so pa naši zlatkoti precej temperamentni pa včasih tega cviljenja ne upoštevajo. Takrat jih je pa več ali manj najlajže umirit s prijemom za kožno gubo. Ne da ga dvigneš, samo da ga primeš in ostro ukažeš 'ne!', 'mir!' ali kaj podobnega.
Pa nikakor mu ne dovoli da te grize tudi med igro ne, ker sicer učenje ne bo uspešno-če je enkrat ne, je vedno ne. Sicer so pa igračke za grizenje, ne lastniki  ;)


didi

  • *
    • Prispevkov: 72
    • Točke: 0
Odgovori #612 : 04 December 2006, 20:47:07
Ovcka sva ze dve z istim problemom:) Sam da je nasa ze mal presla ta obdobje, je pa mela tm od 3ga pa do ene 10ga dne isto foro... grizla me je kot nora... Nobena igrača ni pomagala... In ko jo je popadlo je grizla kot nora... Da me je res bolelo... Ne samo grickanje, ampak ornk ugriz... Ampak js sm bla najprej tih, ker sem mislila da bo minilo, pol sm pa zacela z ostrim ne, pa ni nic pomagalo... Se bol jo je spodbudil... Pol sm pa mogla bit mal groba do nje, da je vidla da ne sme kar vsega... Nisem je zdej pretepala, ampak sem jo vsakic ko me je hotla ugriznt, prijela za gobcek, in sm ga drzala... Par sekund, tko da se j umirila, pa ne prevec seveda, pol je pa uzaljeno dala glavo na tla, pa nardila tist zalostn pogled, ampak je dokaj zaleglo... Sedaj jo prime to samo se enkrat na dan za par minutk, takrt ko je lacna, in se bliza ura za hranjenje...
Sem bila pa tud jaz cist obupana, ker nisem vec vedla kaj naj naredim, ker ni nic pomagalo... Je pa mala cist samosvoja... Nic me ne poslusa... Ko greva na sprehod zre cisto vse kar najde... V bistvu ona mene pelje ven ne jaz njo... Ko zeli nekam, pa me vleče, pa se ne dam, se preprosto vsede na tla in gleda v tisto smer kamor bi sla ona:) jaz se pa ustavim in gledam v tisto smer kamor bi sla jaz, in tako stojiva pri miru kake pol minute, potem pa obupa... Za sprehod pa rabiva pol ure da prehodiva 200 metrov, ker sili cist v vsako luknjo, vejico, kamencek, drekec, ... Ona bi vse naenkrat mela v gobcku in pozrla (ne pojedla)... Mala je tako pozresna, da ze nevem kam naj jo peljem na sprehod, da ne bo samo iskala kaj za v gobcek... Da o kosilu ne govorim... ko dobi hrano, postavlja rekorde v zrtju... niti enega briketa ne pregrizne... Vmes se ustavi za 5 sekund, da se ji podre gora (ne kupcek), potem pa veselo naprej... A se to sploh da kako odpravt da nebi tko hitr jedla vse... Je pa ena samcata dobra stvar tega... Full hitro se uciva kaksne stvari, kadar je zraven hrana seveda:) Ze ve kaj pomeni ko primem v roke klikercek... In kar hodi za mano, ter caka kdaj bom kaj kliknila... in tako vestno uboga, in prvic k recem didi dejansko pritece k meni... ker ce nimam hrane, niti trzne ne ko jo pokličem:)

oh ja... tale nasa zverinca... sj k se zbudi pa ko je se vsa zalimana, je pa pravi srcek... in celo dozivim svoje tri minute na dan, ko se je prpravlena mal pocrkljat in polupčkat:) in takrat pozabm na vse kar mi uspici cez dan:)

lp




Bella*Luna

  • *
    • Prispevkov: 155
    • Točke: 0
Odgovori #613 : 05 December 2006, 12:18:53
Ovcka sva ze dve z istim problemom:) In ko jo je popadlo je grizla kot nora... Da me je res bolelo... Ne samo grickanje, ampak ornk ugriz...

Mislim da smo že kar tri z istim problemom  ;)
Luna tud zna orng ugrizniti, moja oblačila so pa sploh zanimiva - učimo jo z besedico ne in z ignoriranjem, pa gobček skup stisnemo, da ve da ne sme grizti. Mala se je včasih kar malo boji, ko tako skače po njej in jo včasih tudi malo ugrizne od veselja. Igrače niso tako zanimive, bolj zanimiv je maček(ki je na vikendu) ki Luno kar izziva, se podita, skupaj se stiskata  ;D
Drugače pa je prava crkljivka, zelo rada spi ob meni ali pri meni, se čoha.
Ker jo imamo trenutno na našem vikendu, kjer ni prometa in glavnih cest - je večinoma spuščena in veselo dirka naokoli - je pa zelo pametna in ne gre daleč stran od hiše.
Kar se pa "žretja tiče" - vse prevoha in gnoj je še vedno  njena poslastica  :o , pa vejice grize, travo, pa les rada žveči, če ga kje najde - nič čudnega da ima že ostre zobke. Najraje vidi da ji primešam kaj med brikete - govejo župco  :P pomlati takoj.
Kar se pa sprehodov tiče - po poti noče hoditi, raje teka po travi - naravnost pa obožuje šumenje gozdnega listja(v gozdu je ni treba čakat- Didi kar v gozd jo pelji  ;) boš vidla kako bo šibala), počasi se bo tudi povodca navadila, ko ji kaj ni prav se povalja v travi, pa počepniti je treba in ji rečti na na na   in hitro prileti, jo pobožamo - damo briket(ki ga ne mara vedno), tako da se res počasi uči.
V nedeljo je imela srečanje s kozami in jih je samo gledala, pa s sosedovim psom sta se podila in se mu kar ne pusti.
Didi in Ovčka - veliko potrpljenja z vajinima zverinicama, saj bodo malčki kmalu ubogali  ;)  :)

Poljubček od Lune  :-*



didi

  • *
    • Prispevkov: 72
    • Točke: 0
Odgovori #614 : 06 December 2006, 20:32:23
Matr Bella mas pa sreco da je tamala crkljivka:) naša didi pa ni nic za crklat:) ona bi sam grizla, pa nagajala:) v narocju ne zdrzi dolgo, pri miru tudi ne more biti 2 minute skupaj, ko jo pa kje zacnem kaj cohat, pa kmalu znori, pa mi pove svoje:) Zdej je res hecna mala, ker je ugotovila da zna fajn zalajat... In je tko dobra kdaj:) al pa gode skoz... Joj ko najde kje kaksen copat ali pa nogavicko al pa kej:) jo da v gobcek, dvigne glavo in rep, ter paradira po celem stanovanju, češ lejte kaj imam jaz:) in tako gode, da sm se prvic prov ustrasla kaj ji je, k je nism vidla... Sm mislla da je ze pol manjka:)
Drugac pa mi našo žverco že spoznavamo z mestom in to... je bila zdej že trikrat v centru, in je cist navdusena:) Je bila čist sokirana ko se je mimo nje pripeljal avtobus  :o Je pa ze od drugega dne navajena na povodec, tako da mi ga takoj ko jo spustim iz kletke, kar sama prinese ker ve, da to potem pomeni da greva ven :)
Točno že ve, pri kom lahko žica, da dobi kaksen extra briketek, pri kosilu mora pa obvezno dobit en majhen listek solate:) to je edina stvar ki je ne pogoltne v pol sekunde:) No da ne pozabim... Ima kdo mogoče kakšen nasvet glede hranjenja... Kaj naj storim, ker mala dobesedno golta brikete... In potem se ji kar pahuje, danes jih je celo izbljuvala, trebušček ji kar skače, ker tako hitro je. Potem je pol minue kar malce pocasna ker je tko naporno zanjo vse... Sicer je pol spet takoj zivahna in je vse OK, ampak se mi smili mala, ker imam občutek da ji ni ravno najbolje...

Lep večer še naprej...



Ovcka

  • *
    • Prispevkov: 5.431
    • Točke: 14
  • ..: Cosmo :..
Odgovori #615 : 07 December 2006, 09:48:03
hej

Tako, mi smo bili vceraj na tadrugem cepljenju proti kuznim boleznim, in moram pohvaliti naso zverinico, je bil kar priden. Nic ni cutil pikice. Malo drugace je bilo, ko je dobil cip. Je malo trznil, samo sem ga kar dobro drzala, tako da ni bilo hudega. Malo je krvavel, ampak po tadrugem razkuzilu je bilo ok. Je pa mali v odlicnem zdravstvenem stanju, je ravno prav tezak (me je ful skrbelo, da mu dajem premalo za jest, ker se je zelo potegnil, pa se mi je zdel suhcan). Ga je pa dr. Sencar zelo pohvalil.  ;D ;D  Voznjo iz Trbovelj na Ptuj je pa tudi dobro prestal. Nic bruhal. Malo norel, ampak ga je hitro zmatralo, in nato je spal skoraj celo pot. Na poti nazaj smo se ustavili tudi v celjskem Intersparu, smo sli malo pogledat v Zootic, kjer je dobil eno novo igracko, in pa varnostni pas za v avto. In potem ko smo odhajali, se je mali cisto brez strahu sprehajal zraven mene skozi cel spar. Ljudje ga sploh niso zanimali. Tudi dvigalo ni bilo nic strasno. Malo se je samo prestrasil, ko se je ena zenska z vozickom zrinila za nama skozi vrtljiva vrata, pa ga skoraj povozila  >:( 
Glede grizenja, sedaj sprobavam tisto ignorantsko varianto, in je predvcerisnem kar malo zacudeno pogledal, ko sem vstala in odsla iz sobe. Ko sem prisla nazaj je bil par minut priden, potem pa spet od zacetka. Saj, pocasi pa vztrajno, pa bo...  ;)

Lp,
Maja

Living is Easy with Eyes Closed

Hoiker's Cosmic Adventure
Moj album


Bella*Luna

  • *
    • Prispevkov: 155
    • Točke: 0
Odgovori #616 : 08 December 2006, 20:42:56
Eno kratko vprašanje: lahko ti naši srčkoti jedo sadje ???
 - mala je čist nora na sadje - banana (sveža) ji gre prav v slast, ko ji malo ponudim kar pomljaska.  :P



LIZA

  • *
    • Prispevkov: 1.016
    • Točke: 10
  • Aaron
Odgovori #617 : 09 December 2006, 10:26:34
Bella Luna: jap, lahko, ampak ne preveč. Mojadva sta oba tudi čisto zmešana na sadje-jabolka, hruške, lubenice, banane, melone, jagode, češnje, slive, maline, grozdje...vse kar si lahko zamisliš. Tako da kadar jaz jem kaj od tega obvezno jemo skupaj, sploh jabolka. Pri bananah je treba pazit, ker rade zapirajo, zato ni fino preveč, če pa občasno kakšen kos banane pa ne bo nič hudega. Pri ostalih je pa treba gledat, da jih ne poje preveč, ker se lahko pojavi driska. Pri mojihdveh so še najmanj problematična jabolka. Moram pa zelo pazit, kadar so pri babici zrele hruške in padajo po tleh, ker se zgodi, da kateri kar zgine, potem se pa čez nekaj časa vrne s kakšnim koščkom hruške, ki je še ostal od tistega, kar je pojedel. Aaron je enkrat pojedel štiri hruške...ne priporočam preveč  :P
Drugače pa Liza, ki je na vse alergična velikokrat dobi za nagrado namesto klasičnih priboljškov kakšen košček jabolka. Aja pa pri sadju, ki ima koščice je treba pazit, da si pri navdušenem žvečenju ne počijo kakšnega zoba. Jaz koščice rajši kar odstranim Aaronu, Liza je pa tak mojster, da vzame celo slivo, potem pa izpljune koščico  ;D


Tiya

  • *
    • Prispevkov: 253
    • Točke: 1
  • Tobias
Odgovori #618 : 09 December 2006, 11:50:24
Naš pesjanar tut obožuje jabolka ;D! Pa to še kako!! Jeseni ko so dozorela si jo je gospodič šel kar sam utrgat. Primahal je lepo do drevesa, se stegnil v veje in si vzel jabolko. Pol si jo je nesu pa na svoj prostor in jo tako strokovno pojedel, da sm jst samo takle pogledla  :o Na koncu pa od nje ni ostalo nič, še pecelj in muha sta izginila! Na koncu sezone so ostala samo še tista jabolka, katera ni mogel doseči..vse ostale je pohrustal  :D

Pa na sprehodih je čisto znoru kadar je našel na tleh koruzo. Je bil tolk navdušen, da jo je enkrat 1 uro nosil v gobčku vse do doma in jo sploh ni hotel spustiti. Sem se pa kar malo ustrašila naslednji dan, ko sem videla njegve iztrebke. Nisem vedela,da psi koruze ne prebavljajo in da takšno kot jo požrejo, takšno tudi izločijo  :-\

Sedaj pa po polju pobira runkel.Tudi tega popolnoma zgrize ampak do sedaj še ni imel  problemov s prebavo.

Pomaranče se mu pa ne dopadejo :)

Pol pa naj še kdo reče, da psi ne znajo živeti zdravo  ;D!




If you can look at a dog and not feel vicarious excitement and affection, you must be a cat!

llove [luv] n (plural loves) 1. very strong affection: an intense feeling of tenderness, devotion, and compassion 2. see also, GOLDEN RETRIEVER


majča

  • *
    • Prispevkov: 136
    • Točke: 0
Odgovori #619 : 14 December 2006, 22:12:07
Hello, en lep pozdravček vsem! Sem čisto nova tukaj -  v bistvu sem se preselila iz nekega drugega, rahlo neprijaznega foruma :P.
Zelo lušne kužke imate :-*.
Mene pa vsakodnevno razveseljuje moja 9-mesečna kosmatinka Pupa.

Moja lubica






Mi2 skupaj



Ko bom imela kaj več časa, pa se oglasim s kakšno najino dogodivščino. Lahkonočko!

Be happy :)


rosa

  • Alenka
  • *
    • Prispevkov: 695
    • Točke: 14
Odgovori #620 : 15 December 2006, 08:01:03
Dobrodošla Majča...   ;D

Pes je edini prijatelj ki ga lahko kupimo.


Person

  • *
    • Prispevkov: 556
    • Točke: 2
Odgovori #621 : 15 December 2006, 08:10:05
Pozdravljena ;)

... Pluto, the golden retriever, itak ... :)


Bella*Luna

  • *
    • Prispevkov: 155
    • Točke: 0
Odgovori #622 : 15 December 2006, 19:00:42
Naj se oglasim z najnovejšo novičko: Luna se jutri seli v novi domek  :-\ V pesjak z ograjo, streho, pasjo utico, z zavetjem, izolacijo (vse po preverjenih načrtih). Me prav zanima kako se bo obnašala, ko bo videla svojo veliko hiško.
Lunca je pravi srček, najraje se crklja in podi mačkona, sta pa že prijatelja, da že spita skupaj in se grejeta.
Dogodivščina izpred parih dni: z Lunco sva šle na daljši sprehod čez gozd in mačkon ves čas za nama; potem, sva se odcepili in maček je šel po svoje. Celo pot naju je drugače spremljal v dolino. Nazaj sva šle po drugi poti. In doma so že mislili da je maček izgubljen, pa se je le primajal drugi dan zjutraj nazaj, ker je bil preveč lačen  :o prav zanimivo da mlad maček najde pot nazaj k lastnikom.
Luna se je navadila sprehodov, se je pa zelo ustrašila prometa, ko sem jo seznanila z njim.
Se pa nič ne ustraši lajajočega psa za sosedovo ograjo - samo malo zacvili in gre naprej.  :) Res pogumna punca.

Najbolj lušno se mi je pa zdelo v nedeljo, ko je mala Rebeka(sestrina punčka) držala Luno za povodec in ga po nesreči spustila - Luna pa pobere cel povodec in ga nese v gobčku  :P Pametna, ni kaj. Je pa prav fajn da pes ne vleče otroka za seboj, kljub temu da je večji od kakšne manjše pasme. Zaenkrat tudi ni bilo strahu da bi psička naši mali kaj naredila, kljub temu da psička rada skače.

In kako kaj ostali malčki in velikani?



Tiya

  • *
    • Prispevkov: 253
    • Točke: 1
  • Tobias
Odgovori #623 : 17 December 2006, 22:43:44
Hoj!

Moj velikan je trenutno na bolniški  :-\ Se mu je pred kakšnim mesecem naredil izrastek na zadnji taci, ki kar ni hotel nehat rasti, tako da smo ga morali odstraniti. Veterinarka je sicer rekla, da so takšni izrastki dokaj pogosti pri psih in da verjetno ne gre za kaj resnejšega, smo pa vseeno naročili še dodatno analizo.

Zj je pa čist na tleh, ko ma satelit okoli glave, da ne doseže operirane tačke. Se sprehaja po hiši kot kak vesoljček. Dans mu je sicer uspelo prežvečiti nekaj povoja, tko da smo potem stopili v akcijo in mu nogo še dodatno povili in nazadnje vtaknili v nogavico ;D Seveda ima zj posebne ugodnosti, ki jih kratkomalo 100% izkorišča. Ker zaradi trobente okoli glave ne more biti v koči, si je prilastil hišo, ker ne more piti iz posodice izkorišča bide v naši kopalnici in nazadnje bi se rad cel dan crkljal. Vidno pa pogreša dnevne sprehode, saj zaradi šivov ne sme hoditi daleč.

Z njim res ni nikoli dolgčas... ::)

Ga pa neizmerno pogrešam čez teden, ko sm v Ljubljani :'(


If you can look at a dog and not feel vicarious excitement and affection, you must be a cat!

llove [luv] n (plural loves) 1. very strong affection: an intense feeling of tenderness, devotion, and compassion 2. see also, GOLDEN RETRIEVER


Person

  • *
    • Prispevkov: 556
    • Točke: 2
Odgovori #624 : 18 December 2006, 08:13:19
Hehe, torej ste končno dobili satelitsko :)
http://www.youtube.com/watch?v=mU1EQa3NtEQ

Sej Lirko je imel tudi satelitske komunikacije prejšen teden ::)

... Pluto, the golden retriever, itak ... :)


Tiya

  • *
    • Prispevkov: 253
    • Točke: 1
  • Tobias
Odgovori #625 : 18 December 2006, 23:19:10
Ha ha ja tudi mi zj brez problema sprejemamo vse kanal, vmes še celo kakšnega takšnega nepoznanega ;D

Drugače smo pa danes odpravili povoje in podaljšali našo satelitsko napravo, tako da zdaj deluje brez napak  :D
Tačka se lepo celi in mislim da bo 27. decembra spet vse v najlepšem redu...

Uživajte v prvih snežinkah  ;)

If you can look at a dog and not feel vicarious excitement and affection, you must be a cat!

llove [luv] n (plural loves) 1. very strong affection: an intense feeling of tenderness, devotion, and compassion 2. see also, GOLDEN RETRIEVER


rosa

  • Alenka
  • *
    • Prispevkov: 695
    • Točke: 14
Odgovori #626 : 19 December 2006, 07:27:26
Tiya, čim uspešnejše okrevanje!
In da se čim prej znebite ovratnika ter da se kosmatinčku spet razširijo obzorja.  ;)

Pes je edini prijatelj ki ga lahko kupimo.


Person

  • *
    • Prispevkov: 556
    • Točke: 2
Odgovori #627 : 19 December 2006, 08:15:07
No, fajn  :)

... Pluto, the golden retriever, itak ... :)


Ovcka

  • *
    • Prispevkov: 5.431
    • Točke: 14
  • ..: Cosmo :..
Odgovori #628 : 19 December 2006, 12:07:33
No, da se spet malo oglasim. Nas "velikan" je v nedeljo praznoval tri mesece, in je res ze pravi velikan, saj tehta ze 11 kilogramov. Sedaj se tudi malo bolje razumeva, ne grize me vec toliko, samo obcasno. Pomoje je bilo res to krivo, ko me ni bilo pri njemu. Sedaj sem pa prakso zakljucila, in je moj cas namenjen vecinoma njemu  ;D  Se pa ze pridno uciva, vsak dan.. Obvladamo ze sedi, tacko in pa prostor. Vceraj sva se zacela ucit stat za razstave, in je kar zgruntal kaj hocem od njega. Sicer se mi je od zacetka skoz usedal, ampak potem sem mu dala kar roko pod trebuh, pa govorila stoj, in je skapiral :D Tako da, pomoje da bo :D Sedaj ga moram samo se odvaditi grizti razstavni povodec. Ker mu nekako ne odgovarja, ko je pretanka vrvica in bi jo skoz grizel. Ampak, pocasi pa vztrajno, pa bomo ze  ;D

Aja, se eno vprasanje. Opazila sem, da ima na jeziku eno crno piko. Recimo kasne 2-3 mm veliko, jajcaste oblike. Prej jo sicer nisem opazila, zdaj pa ne vem, ali je mozno da je to kaksno rojstno znamenje, ali je pa kaj takega zgrizel pa pojedel, pa da se mu je jezik obarval?

Aja, pa se ena kjut slikca   ;)
 

Ostale tanove pa na http://deklca.moj-album.com/album/5844892/   :P

Lp..

Living is Easy with Eyes Closed

Hoiker's Cosmic Adventure
Moj album


LIZA

  • *
    • Prispevkov: 1.016
    • Točke: 10
  • Aaron
Odgovori #629 : 19 December 2006, 13:58:33
Ovcka: Joooj je mali luškan!!! Se vidi, da sta z Aaronom v sorodu  ;)
Tele črne pike sem slišala da nastanejo pri kužatih, ki imajo dober pigment in ni nič narobe z njimi. Nekatere se pojavijo in lahko tudi zginejo, lahko pa ostanejo. Predvidevam, da so nekaj takega kot naša 'znamenja', kjer je zbranega več pigmenta kot drugje po koži.