Uvoz psa iz tujine!

T in T · 91880

Maša

  • *
    • Prispevkov: 305
    • Točke: 0
  • Elaeth Border Collies
Odgovori #150 : 13 Maj 2010, 17:18:45
Torba je še najboljša možnost - sploh kakšna za odpret, tako da je lahko mladič oz. pes razkomoten na tvojih nogah :) če seveda osebje ne komplicira, mi smo imeli srečo.
Moral bi pa imet s sabo manjši boks, za čas ko mora reporter nest psa skoz posebno kontrolo, pa ga prevzameš pred letom - mi tega nismo imeli, so sicer malo komplicirali samo je šlo skozi :)

Nič nima smisla. Smisel nastane.


botticelli

  • Vzreditelj
  • *
    • Prispevkov: 2.785
    • Točke: 4
Odgovori #151 : 13 Maj 2010, 21:47:30
JAz sem bila na Adrii lani oktobra z torbo za psa od Dog bag. Vsaka mehka torba, ki se da popolnoma zapreti je ok - ker samo te ustrezajo tem dimenzijam - važno je da je torba flexibilna in da gre v prostor med sedežema. Pa seveda važno da se popolnoma zapre, da tudi tam kjer je odprtina je mreža čez.
Meni niso nič komplicirali, je bila torba čisto ok.


esta

  • *
    • Prispevkov: 475
    • Točke: 10
Odgovori #152 : 14 Maj 2010, 21:31:49
Hvala Botticeli in Maša :-*
Lp, Ester

''In the end, it's not going to matter how many breaths you took, but how many moments took your breath away.''


Jana*

  • *
    • Prispevkov: 2.334
    • Točke: 11
  • Tery & Brie
Odgovori #153 : 19 Julij 2010, 15:10:09
Pozdrav,

jaz imam pa eno vprašanje glede nakupa psa iz psarn v drugih deželah. Se opravičujem če je kje to že obdelano, ampak trenutno nisem našla nič oprijemljivega.
Zanima me, na kakšen način v tujih psarnah "izbirajo" lastnike? Na kak način jih preverijo ali so primerni za njihove pse? Glede na to, da psarne v npr. Belgiji, Nemčiji ali še dlje ne moreš obiskati vsak vikend, in je vse bolj ali manj prek neta.
Ali veliko pomaga, če imaš poznanstva, ki so že kupili psa v točno izbrani psarni?

Vse skupaj sprašujem zato, ker nameravam v prihodnosti (aaaaah, še dolgo, ampak informacije je pa potrebno pravi čas zbrat) pogledat za mladiča tudi izven Slovenije (če takrat na Slo sceni ne bo željenega), ampak glede na to, da bo to moj "prvi" pes s katerim se bom dejansko podala v kakšne bolj tekmovalne pasje športe, si želim seveda dobro linijo in ne "samo psa z rodovnikom".

Na kakšen način ste vi (ki že imate izkušnje z uvozom mladiča) prvič stopili v stik z neki psarno v tujini?

V kolikšni meri imaš možnost izbire mladiča? Je princip "kdo da več za first pick of litter" ali je vse skupaj po barvah/spolu ali karakterno? Nasplošno me to zanima tudi za slovenska legla.

Hvala in lep pozdrav

If an animal does something we call it instinct. If we do the same thing for the same reason we call it intelligence…

http://never-endingdreams.deviantart.com/


damayanti

  • *
    • Prispevkov: 1.879
    • Točke: 3
Odgovori #154 : 19 Julij 2010, 16:12:26
Jaz ga imam iz Belgije.

Ravno tako sem ga šla najprej pogledat... vse, psico,  psa mladiče... sem jih opazovala...povedala kaj bi... smo skupaj pregledali vse mladiče izbrali, ga zaarali. In ko je bil čas da pride k nam, smo šli ponj.

Če bi bila pa psarna  v SLO bi ga šla pa večrat prej že pogledat.  Tako sem šla samo takrat ko sem ga šla izbrat in denar nest :)

kupec: Ima vaš pes rad otroke?
prodajalec: Ima! ...vendar priporočam da  ga vseeno hranite z briketi.


Urška

  • *
    • Prispevkov: 2.619
    • Točke: 10
Odgovori #155 : 19 Julij 2010, 16:34:11
Veliko je odvisno od pasme. Lastniki delovnih pasem iz priznanih psarn redko dajo možnost prve izbire nekomu, ki ni v športu še nič pokazal. Tisti, ki delajo, se med sabo tudi poznajo in ja, lastniki dobrih psarn preverijo svoje kupce. Oz. v primeru slovenske nevošljivosti se ti lahko zgodi, da te kdo "odpriporoči" samo zato, da ne bi slučajno prišel do boljšega psa, kot ga ima sam  :D


Jana*

  • *
    • Prispevkov: 2.334
    • Točke: 11
  • Tery & Brie
Odgovori #156 : 19 Julij 2010, 19:33:31
Hvala za odgovore.

damayanti, ja, saj tako sem tudi jaz mislila, 2x nekje, več pa že skoraj ne bi šla za nekje 12+ ur vožnje.

Urška, ravno tele delovne linije z uspešnimi starši v določenih športih in odličnimi ocenami sem imela v mislih. Jih popolnoma razumem - zato sem morda mislila, da pomaga če imaš kaka poznanstva nekoga, ki pa uspešno tekmuje  :P   Kakšna je pa nasplošno možnost, da dejansko dobiš psa iz nekega legla? Se splača kontaktirati več psarn? Kdaj rezervirati mladiča?
Kaj pa če ti potem iz večih psarn odobrijo mladiča?  :-[
Šteje pod to, da si v nekem športu tudi če se o njem na veliko izobražuješ, obiskuješ tekme, skratka vse, samo psa še nimaš. Najbrž je to tudi +.  :)

Tole me še malo bolj zanima:
Citiraj
Na kakšen način ste vi (ki že imate izkušnje z uvozom mladiča) prvič stopili v stik z neko psarno v tujini?

Da v prvem mejlu našteješ vse svoje adute najbrž ni najbolj primerno, ali pač  :) in če ne poveš vsega kar bi oni tisti trenutek radi slišali, je verjenost, da te enostavno spregledajo?

Kompliciram, vem  ::)  ampak takšne podatke težko dobiš drugje, kot od tistih, ki že imajo izkušnje.

If an animal does something we call it instinct. If we do the same thing for the same reason we call it intelligence…

http://never-endingdreams.deviantart.com/


SpelaZ

  • *
    • Prispevkov: 59
    • Točke: 0
Odgovori #157 : 19 Julij 2010, 19:55:07
Jaz sem najprej kontaktirala po mejlu lastnika psarne. ga vprašala po bodočih leglih. namignila tudi, da me razstave najbolj ne zanimajo, da pa me izjemno zanima pasma. Leglo, ki ga je takrat imel je bilo vrhunsko in si je želel, da bi bili psi razstavni. zato sva se dogovorila za naslednje leglo. Ko je prišel v Slo na razstavo sva se dobila, da sva se sppoznala. Pri sledečem leglu mi je dal na razpolago dva od štirih pskov kateri so se zdeli njemu najbolj primerni zame. Gre za čisto zaupanje vyreditelju, ker mi je bil priporočen od tudi zelo znane in priznane vzrediteljice.  In lej ga zlomka, odločla sva se s fantom za, po njegovem mnenju, zelo perspektivnega. Ko sva šla po njega mi je rekel, da bi zeeeeelo rad videl, da bi šel kuža kdaj na razstavo in ponudil je tudi, da ga on hendla na kaki od razstav. Tako, da..... :) Mogoče pa kdaj kje navijam :)......
Hotla sem povedat u bistvu, da je šlo za oogroomno enih mejlov iz moje in njegove strani. Mladiček, ki sva ga dobila je izjemno socializiran. Lula in kaka zunaj. Razume kaj lahko in kaj ne sme. Skratka jaz sem izjemno zadovoljna. Vsaj zaenkrat :))))



Jana*

  • *
    • Prispevkov: 2.334
    • Točke: 11
  • Tery & Brie
Odgovori #158 : 19 Julij 2010, 20:00:21
Sama sploh ne pričakujem, da bom psa dobila v roku dveh mesecev  ;D  zato pa že zdaj zbiram informacije in sem potihem dokaj na tekočem s slovensko sceno, za tujino pa še malo brskam  ;D  vse skupaj pa bom začela uresničevat šele čez kako leto, potem pač kako dolgo bo potrebno še čakati na primerno leglo. Leto, dve, tri..

If an animal does something we call it instinct. If we do the same thing for the same reason we call it intelligence…

http://never-endingdreams.deviantart.com/


damayanti

  • *
    • Prispevkov: 1.879
    • Točke: 3
Odgovori #159 : 19 Julij 2010, 20:14:54
Jaz sem bila v kontaktu s 5 imi.
Ena iz Belgije, ena iz Nizozemske dve iz Nemčije( čisto gor na severu) in iz Mađarske.

Una iz Mađarske, je sploh rekla, da če je to moj prvi pes , da ne ve če bi mi ga dala... pa na polno je komplicirala, čeprav ni imela nekih dosežkov za pokazat
Nemka mi je ponudila ena   show linijo druga delavno.
To delavno sem šla gledat...  Tudi največ mi je povedala, nič ni komplicirala, le rekla je da če želim Stud dog.... ali želim pet kvaliteto
Nizozemka je najbolj klavrno odgovarjala in je izpadla.
Jaz pa ker imam malo poklicne deformacije , sem itak rekla da hočem  Best of the best...

Potem je bila pa samo še vprašanje legla... kdaj ga gremo lahko iskat...
Pri Nemki bi morala čakat, ali pa ponj it šele  poleti.
jaz sem imela pa že željo , da poleti se bomo mi na Visu z čolnom in psom po morju vozili. >:D...pa hotla sem ga malo že vzgojit do morja..
In sem šla ponj v Belgijo.

Takrat ko sem šla ponj je bilo še tako da nismo bili v EU...in sem morala delat še uvozne papirje pa karanteno pa  preglede...in je prišlo bistveno več kot če bi šla v Nemčijo ponj( čeprav je bil Nemc  dražji)

... pa že tolk dolgo sem čakala na mladiča , da sem tudi že komaj čakala da ga domov pripeljem.....

So pa vse hotele vedet vse, slike od hiše- vrta, okolice, kje bo pes kaj se bo z njim delalo, ali obstaja šola za lovske pasme... če poznam koga ki ima tako pasmo... en kup stvari... mejlov sem tolk poslala... da je joj...
Pa zatelefonarila tud en kup :D

kupec: Ima vaš pes rad otroke?
prodajalec: Ima! ...vendar priporočam da  ga vseeno hranite z briketi.


botticelli

  • Vzreditelj
  • *
    • Prispevkov: 2.785
    • Točke: 4
Odgovori #160 : 19 Julij 2010, 20:39:20
Kot je napisano, če je vzreditelj ta pravi to pomeni, da preden proda psa je v kontaktih z osbo kar nekaj časa in preteče ogromno mailov vmes.
Jaz sem najprej našla kar mi je bilo všeč in potem pisala maile, včasih tudi 10 psarnam. Pol pa itak vidiš kako in kaj. Na začetku pa se mi zdi še najbolj pomembno da se učiš  od poznavalcev, iz vsakega maila se nekaj naušič, dobiš nove info in počasi napreduješ. sem pa tudi vedno izkoristila možnost in probala obiskati razstave kjer so določeni vzreidtleji razstavljali, da se tudi osebno spoznaš.

No sicer pa pri meni je potem bilo tako, da sem drugeg psa kupila na Švedskem, ni bilo variante da grem japrej samo pogledati... sem pa dobivala tedensko slike in filmčke :) Sem imela srečo, ker sem imela pri isti vzrediteljici zaaranega drugege psa in je bila ful poštena in mi povedala da se je psu pri 2 mesecih pokvaril ugriz - takrat je bila še opcija da gre nekdo drug po psa ne jaz, in bi mi ga komot podturila... no v glavnem vzreditelj je bil očitno prava izbira :) no in po čakanju naslenjih 6 mesecev sem pa dočakala mojega :) v mojem primeru veliko pomeni pošten vzreditelj, ki pravilno skrbi za svoje pse - se pravi odpadejo vsi ki imajo preveč psov, v kletkah, ločeno, in podobno. no pa seveda pes mora biti to kar iščem.
lahko pa samo svetujem obvezno iti osebno po psa :) no jaz sem šla in sem super vesela, videla sem vse ostale pse in nasploh zelo pozitivna izkušnja. tako da naslednji bo kupljen na isti način :)

aja je pa še to, da mi verjetno tudi tale na švedskem nebi nikoli prodala psa, če nebi bila že 3 leta v rednih stikih z veliko drugimi vzreditelji, na mailing listah moje pasme,... to vzame ogromno časa vsak dan, običajno vsaj 1 uro, no v bistvu več :) ampak se splača, saj se veliko naučiš. tako da je pomembno da imaš čim več stikov, poznanstev, saj ta pravi vzreditelj vedno preveri pri ostalih, če kdo pozna onga is Slovenije enga ki hoče kupit psa :):):) in teži skoz nekaj po mailih, in sprašuje milijon vprašanj :):)

no to je moja izkušnja.


Jana*

  • *
    • Prispevkov: 2.334
    • Točke: 11
  • Tery & Brie
Odgovori #161 : 23 Julij 2010, 15:15:06
Hvala lepa za odgovore.  :)  ko bo prišel čas, bom tudi jaz zatežila z mejli in klicarjenjem  ;D  in pa, absolutno nobene variante, da ne bi šla osebno po psa. Pa saj to je najlepši del!  :-*

If an animal does something we call it instinct. If we do the same thing for the same reason we call it intelligence…

http://never-endingdreams.deviantart.com/


SKY

  • *
    • Prispevkov: 2.404
    • Točke: 4
Odgovori #162 : 23 Julij 2010, 21:50:19
Torba je še najboljša možnost - sploh kakšna za odpret, tako da je lahko mladič oz. pes razkomoten na tvojih nogah :) če seveda osebje ne komplicira, mi smo imeli srečo.
Moral bi pa imet s sabo manjši boks, za čas ko mora reporter nest psa skoz posebno kontrolo, pa ga prevzameš pred letom - mi tega nismo imeli, so sicer malo komplicirali samo je šlo skozi :)

Pol, ko smo se enkrat vkrcali, je šlo gladko ja.  :)
Prej mi je pa šlo kakšno leto življenja.



Lp Z

IF IT`S NOT A BORDER COLLIE, IT`S JUST A DOG!


Azu

  • Duck Tolling
  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 2.786
    • Točke: 55
  • The Red Dogs
Odgovori #163 : 24 Julij 2010, 08:05:02
Ima kdo mogoče izkušnje z uvozom psa iz Anglije? Koliko mora biti mladič star, katere papirje potrebuje?

Laetus Canis - Varstvo psov v Ljubljani

Felix qui potuit rerum cognoscere causas.
(Vergil)


ninci

  • Odvisnik št.1
  • Administrator
  • *****
    • Prispevkov: 12.814
    • Točke: 24
  • Cloto
Odgovori #164 : 24 Julij 2010, 08:06:36
Ima kdo mogoče izkušnje z uvozom psa iz Anglije? Koliko mora biti mladič star, katere papirje potrebuje?

SKY  ;)



Chrissy

  • *
    • Prispevkov: 216
    • Točke: 0
Odgovori #165 : 24 Julij 2010, 11:29:26
Azu, popolnoma ista pravila kot uvoz s katerekoli druge drzave v EU  ;). Biti mora cipiran, imeti mora Pet Passport in vsa potrebna cepljenja.

lp

***People might come and go, but dog will stay with you for life!***


SKY

  • *
    • Prispevkov: 2.404
    • Točke: 4
Odgovori #166 : 24 Julij 2010, 11:40:20
Azu, popolnoma ista pravila kot uvoz s katerekoli druge drzave v EU  ;). Biti mora cipiran, imeti mora Pet Passport in vsa potrebna cepljenja.

lp

Približno tako je bilo z našo ja. Nobene panike. Le v passport je veterinarka zapisala, da mala ni bila izpostavljena drugim živalim in da je do takrat bivala doma. Ker gor mladičkov niti ne cepijo (protitelesa dobijo preko materinega mleka), niti cepljenje ni obvezno. Mora pa bit čipirana. Našega passporta nobeden niti pogledal ni.

Pa zelo dobro je, da če greste po psa z letalom, da od letalskega prevoznika zahtevate PISNO potrdilo, da vam dovoli leteti s psom v kabini. Mi smo imeli kar nekaj težav, ker sta se na istem letu pojavila dva psa.


Lp Z.

IF IT`S NOT A BORDER COLLIE, IT`S JUST A DOG!


alenkab

  • *
    • Prispevkov: 885
    • Točke: 0
  • Gingerbell Zio Frank - Deep
Odgovori #167 : 25 Julij 2010, 09:24:59
Cepljenja proti steklini v Angliji ni, to se pravi, da lahko dobiš psa pri pri starosti sedmih-osmih tednov (predvidevam, da itak sprašuješ za delovno pasmo  :D).
Žival mora biti čipirana in imeti potni list, v njem pa izpolnjene rubrike IX. - da je v dobrem zdravstvenem stanju in X. - da ni bila nikoli v stiku z divjimi živalmi.




Azu

  • Duck Tolling
  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 2.786
    • Točke: 55
  • The Red Dogs
Odgovori #168 : 25 Julij 2010, 13:51:36
Hvala! :)
Sicer še ne vem iz kje bom vzela, samo je Anglija kar velika verjetnost. Je pa še dosti časa, tako da se mi ne mudi.
S katero letalsko družbo ste pa šli iskat?

Laetus Canis - Varstvo psov v Ljubljani

Felix qui potuit rerum cognoscere causas.
(Vergil)


alenkab

  • *
    • Prispevkov: 885
    • Točke: 0
  • Gingerbell Zio Frank - Deep
Odgovori #169 : 25 Julij 2010, 14:14:57
Z Adrio, se nam je zdelo najbolj ziher, kar se prevoza malih živali tiče. Pa še tam se je malo zapletlo in vzelo Sky-u leto dni življenja  :D
Se da dobit dokaj ugodne cene letov do Londona, če nisi vezan na točno določen dan. Od tam imaš precej dobre vlakovne povezave do ostalih mest, psi so na vlakih dovoljeni in je škoda, da bi šla avto rentat.



Azu

  • Duck Tolling
  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 2.786
    • Točke: 55
  • The Red Dogs
Odgovori #170 : 25 Julij 2010, 15:40:29
Pri meni je veliko možnost tudi avto (se naredi en trip pa se gre za več dni 8)) ampak če bom bolj na kratko s časom takrat bom šla pa gor z letalom...

Laetus Canis - Varstvo psov v Ljubljani

Felix qui potuit rerum cognoscere causas.
(Vergil)


SKY

  • *
    • Prispevkov: 2.404
    • Točke: 4
Odgovori #171 : 25 Julij 2010, 19:37:24
Pri meni je veliko možnost tudi avto (se naredi en trip pa se gre za več dni 8)) ampak če bom bolj na kratko s časom takrat bom šla pa gor z letalom...


Če ti povem po pravici, bi se po zapletih na letališču, na poti nazaj domov, tudi jaz raje odločil za avto. Ampak je naporno. Nam je izračunalo, da bi se vozili  v eno smer cca. 15 ur. Potem moraš pa še upoštevat obratno smer vožnje.  ;)


Lp Z-

IF IT`S NOT A BORDER COLLIE, IT`S JUST A DOG!


Jana*

  • *
    • Prispevkov: 2.334
    • Točke: 11
  • Tery & Brie
Odgovori #172 : 25 November 2010, 16:23:55
Jaz imam eno vprašanje -

čeprav sem prebrala že kar dosti stvari na to temo, pa bi se vseeno rada prepričala še pri vas, ki ste malo bolj v teh stvareh.  :)

Na strani vursa sem našla tole tabelo http://www.vurs.gov.si/si/za_prebivalce_in_pravne_osebe/mednarodne_zadeve/hisne_zivali/#c17287 -> Država članica in ali dovoljuje vstop
konkretno Nemčija

Je ta tabela mišljena za nekomercialni premik psa, mlajšega od 3 mesecev, ki naj ne bi potreboval potrdila o cepljenju proti steklini?
Poleg tega sem šla tudi na njihovo uradno stran (http://www.bmelv.de/cln_172/SharedDocs/Standardartikel/EN/ConsumerProtection/RulesPetAnimalsAttachment.html#4  -> točka 1), ampak nikjer nisem zasledila direktne informacije, kako je z Nemčijo. Vse piše o tem, da se države članice lahko same odločijo, ali bodo dovolile to točko ali ne, ni pa konkretne informacije za dano državo.

"Member States may authorise the movement of animals listed in
parts A and B of Annex I which are under three months old and
unvaccinated, if they are accompanied by a passport and have stayed
in the place in which they were born since birth without contact with
wild animals likely to have been exposed to the infection or are accompanied
by their mothers on whom they are still dependent."


Mi lahko kdo zagotovo pove, kako je z Nemčijo? Namreč nekaj časa nazaj sem zasledila, in bila opozorjena, da komplicirajo s premiki, če nimaš opravljenega cepljenja stekline (2 meseca star mladič?!?!?!). V mojem primeru bi se z mladičem samo peljala čez.

Hvala za informacije.  :)

If an animal does something we call it instinct. If we do the same thing for the same reason we call it intelligence…

http://never-endingdreams.deviantart.com/


Choha

  • *
    • Prispevkov: 392
    • Točke: 0
  • Zaupaj mi...od tega živim.
Odgovori #173 : 25 November 2010, 19:13:23
mene pa zanima kako ravnajo s timi boxi, ko so v njih kosmatinci. ali je za njih lepo poskrbljeno- razno metanje ali prevracanje med "raztovarjanjem" letala? Poznam osebo, ko je sla sama iskat macko v kanado, ker se je bala ravno tega.



alenkab

  • *
    • Prispevkov: 885
    • Točke: 0
  • Gingerbell Zio Frank - Deep
Odgovori #174 : 26 November 2010, 08:29:13
Mi lahko kdo zagotovo pove, kako je z Nemčijo? Namreč nekaj časa nazaj sem zasledila, in bila opozorjena, da komplicirajo s premiki, če nimaš opravljenega cepljenja stekline (2 meseca star mladič?!?!?!). V mojem primeru bi se z mladičem samo peljala čez.

Dokler se nahajaš in premikaš znotraj območja EU mejnih kontrol itak ni. Žival mora biti čipirana in imeti potni list, v njem pa izpolnjene rubrike IX. - da je v dobrem zdravstvenem stanju in X. - da ni bila nikoli v stiku z divjimi živalmi.

Problem se pojavi takrat, ko zapuščaš EU države in se nato ponovno vračaš vanje, ker je potem v tem primeru potrebno cepljenje proti steklini + 21 dni.



Majchy

  • ° Žleht kot pes °
  • Super Pesjanar
  • *****
    • Prispevkov: 5.608
    • Točke: 99
  • *love dogs*
Odgovori #175 : 26 November 2010, 13:39:25
Je ta tabela mišljena za nekomercialni premik psa, mlajšega od 3 mesecev, ki naj ne bi potreboval potrdila o cepljenju proti steklini?

Saj ti piše da Nemčija dovoljuje vstop oz. nekomercialni premik psa, mlajšega od 3 mesecev, ki nima potrdila o cepljenju proti steklini.  ;)

LP, Maja


SPLETNA STRAN: http://www.majchy.com
PORTFOLIO: http://www.majarokavec.com


Yo

  • *
    • Prispevkov: 1.920
    • Točke: 0
Odgovori #176 : 26 November 2010, 16:42:23
mene pa zanima kako ravnajo s timi boxi, ko so v njih kosmatinci. ali je za njih lepo poskrbljeno- razno metanje ali prevracanje med "raztovarjanjem" letala? Poznam osebo, ko je sla sama iskat macko v kanado, ker se je bala ravno tega.

Hja, ko je moj priletel (v Milano), sem pri 35+ psihirala in letala po letališču vsa panična, da je kje na vročini, soncu, ves bogi...
Na koncu sem ga "našla" v klimatiziranem prostoru, kjer so ga cartali in mazili  ::)
Je pa verjetno zelo odvisno, za katero letalsko družbo gre. Oba moja "uvoženca" sta potovala z Varigom in sta imela na boksih spisek, kaj in kdaj jima dat za jest (doplačilo minimalno), samec je prenočil v Amsterdamu 1 noč v pasjem hotelu, ker je bil let za njihove kriterije predolg. Pred poletom naprej ga je pregledal veterinar.
Tako da se pozanimaj pri letalski družbi, kaj nudijo.


Jana*

  • *
    • Prispevkov: 2.334
    • Točke: 11
  • Tery & Brie
Odgovori #177 : 26 November 2010, 19:00:17
Dokler se nahajaš in premikaš znotraj območja EU mejnih kontrol itak ni. Žival mora biti čipirana in imeti potni list, v njem pa izpolnjene rubrike IX. - da je v dobrem zdravstvenem stanju in X. - da ni bila nikoli v stiku z divjimi živalmi.

Problem se pojavi takrat, ko zapuščaš EU države in se nato ponovno vračaš vanje, ker je potem v tem primeru potrebno cepljenje proti steklini + 21 dni.

Francija je v EU pa ima ravno tako čisto svoje pogoje (med drugim ne dovoljuje vstopa z necepljenimi mladički pod 3 mesece, enako Italija), tako da tole med EU članicami je odvisno od posameznih držav!  ;)


Majchy - ja, ampak sem se hotela prepričati. Včasih je kje kaj tako na majčkeno napisano da mimogrede zgrešiš. In ker niti na nemških straneh nisem našla jasno napisano - vse v smislu da se vsaka članica odloči ali dovoljuje ali ne. In nikjer partikularno za določeno državo (razen na vursovi strani, ampak finta je da sem se želela prepričat še na nemški, pa nisem našla).

If an animal does something we call it instinct. If we do the same thing for the same reason we call it intelligence…

http://never-endingdreams.deviantart.com/


alenkab

  • *
    • Prispevkov: 885
    • Točke: 0
  • Gingerbell Zio Frank - Deep
Odgovori #178 : 26 November 2010, 20:56:19
Francija je v EU pa ima ravno tako čisto svoje pogoje (med drugim ne dovoljuje vstopa z necepljenimi mladički pod 3 mesece, enako Italija), tako da tole med EU članicami je odvisno od posameznih držav!  ;)

Res je, da vsaka članica lahko določi svoje pogoje za vstop necepljene živali. Samo verjetnost, da boš zapadla pod kontrolo, če potuješ z avtomobilom po državah EU, je skoraj nična



Jana*

  • *
    • Prispevkov: 2.334
    • Točke: 11
  • Tery & Brie
Odgovori #179 : 26 November 2010, 22:26:40
Ja to se pa strinjam.  :)

If an animal does something we call it instinct. If we do the same thing for the same reason we call it intelligence…

http://never-endingdreams.deviantart.com/