Druge oblike zdravljenja

Šapa · 9449

Šapa

  • *
    • Prispevkov: 1.659
    • Točke: 2
: 24 Junij 2006, 05:34:56
DRUGE OBLIKE ZDRAVLJENJA:
za pse so primerni številni dopolnilni postopki pri zdravljenju. NA PODROČJU ALTERNATIVNE VETERINARSKE MEDICINE MORATE POMOČ VEDNO ISKATI PRI IZKUŠENIH STROKOVNJAKIH.

CVETNI IZVLEČKI:
cvetni izvlečki so razredčeni pripravki iz cvetov, ki jih uporabljamo za lajšanje vedenjskih težav (strahu in drugih oblik psiholoških motenj), predvsem tistih, ki so povezane s stresom. pomagajo pri uravnovešanju duševnega in čustvenega počutja. britanski zdravnik Edward Bach je v tridesetih letih 20.stoletja razvil 38 različnih cvetnih izvlečkov, vsak od njih je bil namenjen posebni čustveni situaciji. danes jih poznamo kot Bachova cvetna zdravila. rešilno zdravilo je v svetu najbolj poznano. je mešanica petih cvetnih izvlečkov (nedotika, kobulasto ptičje mleko, češnja, divja vrtnica, srobot), običajno se uporablja po psihičnih in čustvenih travmah ali med stresnimi situacijami. če je vaš pes, na primer, prizadet zaradi novega hišnega ljubljenščka, ki ste ga pripeljali k hiši, mu dajte tri kapljice v gobček ali na jezik, dvakrat do trikrat na dan.

AKUPUNKTURA:
akupunktura je zabadanje igel v določene telesne točke, da bi spodbudili telesni imunski sistem k samoozdravitvi. pomaga psom s kolčno displazijo, črevesnimi boleznimi z neusavljivim bljuvanjem, z artritisom, diarejo in epilepsijo. olajšanje je ponavadi začasno, za uspeh pa je potrebnih vsaj osem ali več zdravljenj. TUKAJ si lahko preberete članek o akupunkturi  ;)

KIROPRAKTIKA:
kiropraktika je uravnavanje hrbtenjače z nameno, da bi prilagodili premaknjeno vretence, ki lahko poškoduje živce in onemogoča gibanje. z njo lahko olajšamo bolečine v mišicah in kosteh, ki so posledica telesne poškodbe, artritisa ali drugih okvar.

NATUROPATIJA:
tisti, ki se ukvarjajo z naturopatijo, verjamejo, da bolezni povzročajo strupi, ki se kopičijo v telesu zaradi nezadostne prehrane in zaradi premajhne telesne aktivnosti. priporočajo način dobrega prehranjevanja in telesne vadbe, kar kombiniramo s plavanjem, masažo in sončenjem.

ŽLEZNA TERAPIJA:
to je terapija z biološko dejavnimi prehrambenimi dodatki, ki jih dajejo kot priboljške ali pa jih primešajo v hrano. veliko število jih vsebuje žleze iz organov, ki izločajo hormone, na primer ščitnice, uporabljajo pa jih, da bi šibko žlezo spodbudili k delovanju.

VIR: knjiga Naravno zdrav pes, avtorice Dr.Carol Osborne  :)

je kdo izmed vas kdaj posegel tudi po alternativni medicini? če imate z zgoraj naštetimi stvarmi izkušnje bi bilo super če bi jih opisali...

LP

+1



Lanabela

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 7.316
    • Točke: 48
Odgovori #1 : 26 Junij 2006, 12:17:59
Citiraj
na primer ščitnice, uporabljajo pa jih, da bi šibko žlezo spodbudili k delovanju.

to bi pa rada videla.
deluje pa s pankreasom, za pse, ki jim primankuje encimov. kot nadomestilo za manjkajoče encime.


Vem za uspešen primer uporabe kiropraktike pri poškodovani hrbtenici, samo učinek ni bil trajen in nazadnje so morali psico vseeno operirati.


katjaT

  • *
    • Prispevkov: 303
    • Točke: 2
  • bobi je car
Odgovori #2 : 07 Avgust 2007, 08:30:43
Ali morda kdo ve, če se kdo v Sloveniji ukvarja s kiropraktiko za pse in kakšne so kaj vaše izkušnje?

Hvala