Za pesjanarje > Alternativna medicina

Alternativne metode zdravljenja

(1/9) > >>

Sammy:
Občutek imam, da so te stvari vse bolj aktualne, da ljudje rajši posegamo po bolj naravnih načinih zdravljenja kar se tiče nas samih, pa tudi kar se tiče naših štirinožnih spremljevalcev.

Zanimajo me vaše izkušnje s homeopatijo, bioenergijo in kar je še tega.

+1

Sammy:
No, bom pa jaz začela. S homeopatijo sem se prvič srečala pri veterinarju, ko je Sammy imel erlihiozo (pri nas sorazmerno redka bolezen, ki jo prenašajo klopi, cepiva ni, zdravi se z antibiotiki). Predlagali so nam, naj poskusimo z nekimi kapljicami, ki se dajo v hrano. Na žalost sem imela potem občutek, da se klopi samo še bolj lepijo nanj, tako da sem to opustila. Še vedno pa sem optimistična in verjamem, da te stvari pomagajo.

Članek o bioenergiji pri psih se nahaja v marčevski številki revije Viva: http://www.viva.si/napoved.asp?idn=7&id=2926

Lilit:
Erlihija ni niti tako redka. Do pred kratkim se pac ni testiralo in se zato ni vedelo...

Moje izkusnje s homeopatijo: neuspesna in pri meni in pri psici... mogoce je od homeopata odvisno, ampak pri nas ni pomagalo.

trigi:
Glede Homeopatije ... znanka ima z njo zelo dobre izkušnje .. njena psička je imela namreč stalne težave ki se jih ni in ni mogla otresti ... zato ji je sestra predlagala homeopatijo in ji iz avstrije tudi prinesla zdravilo... psička se je pozdravila v enem tednu in od takrat nima več težav (nažalost se zdajle ne spomnem za kakšno obolenje je šlo).
Tudi v humani medicini je Homeopatija sedaj prisotna že kar nekaj časa, uspešno, saj se vse več in več ljudi odloča zanjo. Slovenci smo pač 300 let za svetom in je še zmeraj takorečeno nemogoče dobiti kvalitetne homeopatske pripravke pri nas, zato se je ponavadi potrebno zapeljati v tujino, kjer homeopatijo srečate takorečeno v vsaki lekarni.

Bioenergija pa je stvar vsakega posameznika ... vsaj po mojih izkušnjah ... če v to verjameš, če najdeš strokovnjaka ki bo pravilno svetoval in se držiš njegovih navodil je bioenergija lahko odlično zdravilo za marsikatero bolezen.

Nekje v tem področju je recimo lahko tudi magnetna terapija .. ki se deloma uporablja tudi že v klasični medicini ... ki pa je bolj način kako olajšati težave... ne pa jih direktno zdraviti.

Če pa se še kdo kaj spomne... pa naj prosim omeni :D

Lp, Črt

Sammy:
Svetujem v branje: http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=1009  ;)

Navigacija

[0] Kazalo Sporočil

[#] Naslednja stran

Pojdi na polno verzijo