Pozdravljeni!
V času dveh tednov izvajanja KST na psičkah, sem pri Nelly opazila prve rezultate. In sicer, Nelly se je iz neznanih razlogov kar pogosto praskala, prebava je bila vredu, koža normalna, nobenega prhljaja ali izpuščajev, dlako ima v dobrem stanju, svetlečo, močno. Ker ji hrane nisem menjala, ne morem trditi, da je bila kakšna alergena snov kriva za "čohanje". Nekako sem praskanje začela pripisovati stresu, saj je v primerjavi z Bri, bolj navezana in povezana z mano, tako da je verjetno nehote prevzela tudi nekaj stresa nase.
Kakorkoli, praskanje se je skorajda umirilo, ni več intenzivno in histerično, je le še občasno in precej bolj nežno in kratkotrajno, kot je normalno.
Očitno je prišlo do nekaj sprostitev v njenem telesu, na energijskem in duševnem nivoju, da ne prihaja več do napetih trenutkov, ko sem mislila, da si bo "strgala kožo iz sebe".
Pri Bri so pa zaenkrat rezultati, da ko položim roke nanjo in izvajam terapijo, se vedno bolj in bolj prepusti dogajanju. Ne umika telesa, kvečjemu mi še ponudi drugi del telesa in se odpre za tistih nekaj minut in nekajkrat globoko vdihne in izdihne, saj s tem pusti telesu, da opravi "svoje".
Toliko za enkrat, kratko in jedrnato. Morda še en predlog - v času petard in raket, bi priporočala za plašne pse, da bi poskusili s to terapijo. Sicer je tale nasvet malce pozen, ampak kot pregovor pravi: bolje pozno kot nikoli.
Pa lep zimski pozdravček!

Maja