Any, s katere psarne pa je tvoj airedalec?

Privošči nam kako fotografijo...

Mogoče boste mislili, da se ves čas nekaj premišljujem, ampak... Mi smo se nekako odločili, da psa kupimo enkrat potem ko se preselimo. Preselimo pa se najprej to poletje, je bilo pa to ubistvu rečeno že več let nazaj (poglejte moj prvi post

), samo potem vmes sem začela nekaj časa drugače misliti (da ga raje nimam). Ampak potem je celo rekel oče, da tudi če ga jaz nočem si ga bo pa on kupil

. In mislim, da sem v prejšnjih postih pretiravala, zdaj ko pogledam kaj vse kupimo mačkam in tudi Dinotu se mi ne zdi da je to ravno nek višek varčevanja... Sem tudi v kontaktu z nekaj vzreditelji, na CACIB Ljubljana - II sem šla tudi v junior handling z airedalko in sem bila veliko z njo po razstavi (ter se pogovarjala z vzrediteljico), če bo šlo vse po sreči bomo šli tudi pogledat njene mladičke, prebrala sem knjigo o airedalcih... Katere pa se vam zdijo v redu psarne v Sloveniji in sosednjih državah ter katerih se raje izogibati? Kakšno je vaše mnenje o Red Nokomis, Humulus Gens, Must Be Magic (če ima kdo izkušnje ali kaj, ker po spletki izveš bolj malo

)? Airedance, Malham Cove, Shadow of Aire? Lahko raje na ZS, da ne pišemo javno če vzreditelji ne sodelujejo v debati.

Sicer neko okvirno mnenje o teh imam, ampak kot začetnik ne opazim kakšnih ''znamenj'' ipd. Sicer nisem še čisto 100% da pride k nam airedalec, ampak 90 pa ja.

Tako da zdaj res poskušam izvedeti čim več, mi vsaka informacija prav pride.
p.s.: je kdo od tukaj prijavljen na forum Planet Airedale? Se mi zdi zelo koristen, tudi drago ni, ampak je baje bolj problem tisto v Ameriko nakazovati (?)...

Pa prosim ne zdaj spet kaj napadati da kako se premišljujem ipd., ker že pred 3 leti in več imela veliko željo po airedalcu in od takrat nisem spremenila pasme (no za vas to ni veliko, ampak za otroka ki si večinoma premisli vsak dan pa nekaj malega že), samo s tistimi po airedalcu sem si nekaj premišljevala... Ampak potem sem res razmislila in sem ugotovila da s kodrastimi prinašalci nimam dosti skupnega, največ z airedalci in tudi resastimi jazbečarji. Še vedno so mi sicer všeč tudi bedlingtonci, foxi in buli, ampak niti približno tako kot tale dva.

In večina vas pasmo res zelo dobro pozna, ampak tudi vi ste mogli enkrat začeti in ko ste bili stari 13 ne verjamem da niste naredili nobene začetniške napake.

Lep pozdrav!
Rebeka