Za pesjanarje > Zaščita

Varnostni pas za psa v avtu

(1/12) > >>

Mašy:
Upam, da je naslov dovolj jasen in da o tem še niste nikjer debatirali. ;)

No, včeraj mi je Rinchy povedala (upam da se javi tukaj), da je za Rino kupila tole zadevico. Pa me iz firbca zanima kakšne so kaj vaše izkušnje če jih imate, je pas uporaben ali ne, je dovolj varen? Plusi in minusi. In pa nasploh vaše mnenje, tudi če ga sami ne uporabljate.

Pa še kje ste ga kupili, če bi ga kdo imel namen iskati.

Lp

Tina:
Jaz uporabljam varnostni pas za Chico in se mi zdi zelo uporabna zadeva za tiste, ki psa prevažamo na zadnjih sedežih. Ne vem točno kje sem ga kupila, sem ga pa videla prejšnji teden v Mr. Pet. Bi pa priporočala, da se ga pripenja na oprsnico s širšimi 'trakovi', zaradi varnosti v primeru prometne nesreče.

Pes se lahko prosto giblje na zadnjem sedežu in po tleh, lahko tudi leži... Dolžino se lahko nastavlja poljubno. Chica se mi ni še nikoli zapletla z varnostnim pasom, sem pa ugotovila, da raje leži na tleh kot pa na sedežu - je bolj hladno. Včasih se usede na sedež, sprednje noge ima pa na tleh, tako da izgleda, kot da smo trije spredaj  :D. Je pa tudi zelo uporabna zadeva za tiste pse, ki se med vožnjo spomnijo, da bi bili raje na sprednjem sedežu  ;) Z varnostnim pasom imajo dovolj prostora na zadnjih sedežih in omejeno gibanje naprej.

Moje mnenje: odlično!

Tecka:
Tudi jaz ga imam namen kupiti, ker zakon pač pravi, da mora biti pes v avtu: ali privezan, ali pa z mrežo ločen od ostalih potnikov. Mreže res ne nameravamo dajati v avto (seat alhambra), ker občasno celo uporabljamo tudi dodatna dva sedeža. Če je pa pes privezan z navadno ovratnico... no ne bi si želela predstavljati, kaj se zgodi v primeru trka  :-\ . Gre za varnost naše ljubice in kadar je tako, pač ne šparam  ;). Za otroke in živali ni nikoli škoda denarja (pa čeprav hodim okrog v "rahlo" nagriženih japonkah  ;D ). Me pa res zanimajo izkušnje kateri pas je najboljši oziroma se najboljše obnese (najbrž jih ne dela samo ena firma - ali pač).
lp
T.

galy:
Jaz sem tudi zadovoljna s pasom; z vozlanjem ni problema, saj Sara med vožnjo itak spi.

Le eno opozorilo: dobita se (vsaj) dve različici. Ena ima na oprsnici tak širok trak in psa privežeš z navadnim/človeškim pasom – skozi tisti široki trak. Pri drugi varianti dobiš poleg oprsnice trak, ki ima na koncu ono kovinsko zanko za priklop/privez. Po mojim izkušnjah se precej bolje obnese druga. Ah, sem zakomplicirala, upam da vsaj malo razumete, kaj sem želela povedati.


--- Citat: Tina na 30 Junij 2006, 13:22:24 ---Bi pa priporočala, da se ga pripenja na oprsnico s širšimi 'trakovi', zaradi varnosti v primeru prometne nesreče.

--- Konec Navedka ---
Malo zmedena… :-[ A midve govoriva o različnih stvareh ali priporočava različne stvari? ;D

Tina:
galy, jaz sem kupila samo pas - brez oprsnice. Izgleda pa tako, da je na eni strani karabin (kamor pripnemo oprsnico) na drugi strani pa enak nastavek, kot pri običajnem varnostnem pasu. Taka varianta meni najbolj ustreza. V bistvu je to tvoja 2. varianta, le da je brez oprsnice in uporabljam kar navadno oz. tisto, s katero hodimo tudi na sprehode.

Navigacija

[0] Kazalo Sporočil

[#] Naslednja stran

Pojdi na polno verzijo