Strah pred tovornjaki, traktorji

*nastja* · 2134

*nastja*

  • Indi & Nastya
  • *
    • Prispevkov: 2.950
    • Točke: 14
: 04 Julij 2006, 13:03:09
Nisem še zasledila te teme in zato sem jo tudi odprla.
Indija je strah traktorjev in tovornjakov. Do traktorjev je že postal malo bolj zaupljiv saj zmeraj ko gre kakšen traktor mimo (po stranski poti - po hmelju) prosimo voznika naj ga ustavi in se malo pogovori z Indijem . Indi je traktor dodobra prevohal in se pustil čohati vozniku. A še vedno ko vidi traktor se ustraši in se začne pomikati nazaj. Isto je za tovornjaki. Začne vlečt na stran .. se stiskati pri moji nogi in rep med noge. Tudi tovornjak je že večkrat prevohal. Ampak ga je še vedno strah - verjetno zvoka.

Za sosede imamo ljudi, ki imajo doma 4 tovornjake in navsezgodaj zjutra (okoli pol sedmih) prižgejo vse tovornjake in jih pustijo da se segrejejo. In zgleda da gre Indi na živce zvok, oz. se tega zvoka boji.

Strah je bil že prisoten ko je bil mali in od takrat se trudimo da bi ga odpravili. Ampak nam ne uspeva. Zanima me če ima kdo kakšno podobno izkušnjo s traktorji in tovornjaki .. in naj pove kako jo je rešil.

Pa še glede letečih stvari. Lansko poletje je nad našo hišo priletel balon (on velik .. s košaro - na ogenj) .. in ko ga je Indi videl .. je letel k vratom se stisnil in lajal ter se ves tresel.  :'( Balona nismo več videli. Tako da nimam več teh izkušenj. Verjetno bi se zgodilo isto kot lansko poletje.


Hvala,


                               Nastja



Nelly

  • Mali Pesjanar
  • **
    • Prispevkov: 1.066
    • Točke: 18
Odgovori #1 : 13 Julij 2006, 11:03:20
Z naso prejsnjo njufkico je bilo isto, ocitno imajo to njufki v genih  ;D Bala se je traktorjev (ter nismo velikokrat srecali, ker zivimo v mestu), tovornjakov, pozimi pluga... vsega kar je bilo veliko in je ropotalo.

To, da je stvar povohala ni pri nas pomagalo prav nic. Ker, ko je bil tovornjak ugasnjen ni bilo nobenga problema, ko je zacelo pa ropotati pa sploh ni bilo moznosti jo spraviti tako blizu, da bi ga lahko povohala. S silo pa nebi naredili nic..razen vzpodbudili se vecji strah.

Zaceli smo z tem, da smo imeli v zepu njeno ljubo salamco, ter vedno, ko je sel mimo kak tovornjak smo se ustavile, preusmerile pozornost na nekaj drugega (igraca...), ce je obstala na mestu in ni zacela brezglavo se puliti je dobila koscek salamce  :D Cez cas, ko nam je slo sedenje na mestu kljub tovornjaku smo to nadgrajevale z tem, da smo hodile in sproti preusmejale pozornost.. najprej dovolj stran od tovornjaka, kasneje tudi zelo blizu (recimo plocnik). Sicer je trajalo kar lep cas, da se je vnesla ampak se je splacalo.

Na koncu je bucka prefrigana ze zacela riniti z gobcem v moj zep, ce je le zaslisala zvok tovornjaka :o ;D


Nika

  • *
    • Prispevkov: 2.826
    • Točke: 4
  • Buda
Odgovori #2 : 08 Januar 2007, 18:49:44
Zadnjic enkrat se je par tipov drlo na nas iz šleperja, poleg tega so na veliko hupali. Buda se je skoraj posral in imamo zdaj krizo z vsemi premikajocimi se vozili. Ko slisim avto, mu preusmerjam pozornost, dajem razlicne ukaze, dobiva priboljse, igrava se, a takoj ko  se avto pripelje mimo naju, se mu spipa. Ne ve kaj bi naredil, vlece, se zaletava v mene, skril bi se v najmanjsi kot..

Kaj se naj naredim?