Katero hrano izbrati?

Nika · 43869

Dina

  • *
    • Prispevkov: 3.458
    • Točke: 0
Odgovori #30 : 03 Oktober 2007, 10:09:39
Ninči, saj ni bilo mišljeno tako, da bo mogel kdo drug izbrati namesto mene  :P Mogoče sem se malo narobe izrazila, mišljeno je bilo kako izbrati res dobro hrano, ko pa jih je toliko na tržišču? A naj vsak mesec kupujem drugo hrano?? S tavelkim ni problemov, ker poje vse, tamala je tud vse tiste testerje zmazala takoj, ko sem ji šla kupit 15kg briketov, pa jo je po nekaj dneh minil in jih noče več jest. Vedno ji moram potem zraven dodat kakšno žlico jogurta, kakšen rumenjak, skuto...drugače jih pusti v posodi. Zanimivo je pa tud to, da če ji dam iz roke pa poje-po moje misli, da iz roke pa mora vzet al kaj  :o

...sledi svojim sanjam


Jean

  • *
    • Prispevkov: 2.324
    • Točke: 6
Odgovori #31 : 03 Oktober 2007, 11:04:01
Mi trentuno hranimo z Canidae in smo zelo zadovoljni. Zal mi je, da je ne moram kupti po isti ceni kot v Ameriki (ca. 35$ za 18 kg, tukaj pa ze cez 60 evrov  :() ampak po mojem se vseeno splaca. Preden sem menajala hrano, sem ogromno brala o temi, na PeSjanar forumu in tudi drugje. Poleg komentarjev tukaj, sta bila ta dva vira posebej poucna:

http://www.asuperiorgsd.com/dog.food.html

http://home.att.net/%7Ewdcusick/02.html

Kako naj izberem hrano? No, malo bolj previdno zdaj, odkar sem se malo bolj izobrazevala. Preden sem sla na Canidae, sem imela Purina Dog Chow v bistvu zgolj zato, ker sem dobila dve veliki zaklji na frisbi tekmi. V prejsnjih obdobjih sem dala tudi Eukanubo, ce sem lih dobila na tekmi (in zmeraj sem bila zelo vesela/hvalezna, ce smo ga dobili, da se vsaj malo povrneje vse stroske, ki jih imam, za potne stroske, startnine itn.) Kdaj pa kdaj sem jo tudi kupila v trgovini, delno zato, ker sta psici jo radi jedli, delno zato, priznam, ker je name vplivala vso to sponzerstvo in povezava z KD Ilirija (kamor smo hodili na malo solo in agility tecaj). Drugace sem kupovala to, kar so mi svetovali v trgovini v Sezani (Tacka)--dokaj kakovastne znamke, ponovadi sem izbrala tisto, kar je bila trenutno v akciji. Nutro Choice, potem Cibau, vcasih Hills (ampak redko--zaradi cene). (V tej trgovini se ne prodaja Eukanuba, ker lastnik meni, da ni dobra.)

Purini sem zaupala zato, ker ko je bila Lyra puppy smo ji dali Purina Puppy Chow, po nasvetu veterinarja, in tudi zato--spet--ker so veliki sponzorji razlicnih pasjih sportov. AMPAK--po kaksnemu mesecu hranjena s Purino Dog Chow (pridobljeno na tekmi), Lyra je bila v slabi kondiciji--suha koza, prhljaj, dull coat (ne vem kako se rece--nezdrava dlaka), brez energije in volja...Zato sem bolj podrobno pogledala na sestavine in bila prav sokirana. Ves, da nekj ni vredu, ce so na vrhu seznama sestavin (po kolicini) zita in "mesni" derivati. Cim pise derivati oz. stranski produkti (byproducts) namesto mesa, lahko ze sumis, da je vse skupaj en drek. Dobesedno:

"1) By-products. By-products are what is left over after the processing plants remove what meat is fit for human consumption and send it to the grocery stores. By products can contain anything from chicken heads and feet, to cow hooves and horns, fur, feathers, blood, skin, bone, feces, and even dirt and sawdust from the floors. By products are not kept fresh, and in some cases have even been known to sit in containers for 5 days or more before being picked up from the meat plant and taken to the dog food rendering plant."

Zato sem sla kupit Canidae in takoj menjala dieto. Psici jo radi jesta in je bila hitra izboljsava v Lyrini kondiciji. Pred kratkim sem prvic videla nek "Dog Club Elite" (Italijanskega izvora) v neki trgovini, po sestavinah se mi tudi zdi zelo vredu, ampak zaenkrat bom ostala pri Canidae. Se eno spremembo, katero sem opazila pri obeh psicah: blato je trsje, kar mi je najprej skrbelo (ceprav seveda je laze za pobrati z vrecko), ampak zdaj to gledam kot nekaj pozitivnega--poglej novo temo o analnih vreckah:

http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=4711.0

Torej: kako izberem hrano? Dobro prestudiram sestavine, in se ne dovolim vec, da na mojo odlocitev vpliva ekonomska propaganda (marketing and advertising) proizvajalca. Spet citiram:

" The 'lesser-quality' dog foods are heavily advertised, so that their names become familiar to the general public. The general public is more likely to purchase something that they recognize the name of, and trust what is said in the commercials put out by these companies as being gospel. For example, there's a new Purina commercial out now that says that they did a study and that dogs fed Purina from puppyhood lived 2 years longer. Longer than what? They don't say. They also don't say that dogs fed a better-quality food with more nutrition and less fillers (like Solid Gold, or Canidae) live on average 5 or more years longer than dogs fed lesser-quality foods like Purina. The Kibbles-N-Bits commercials are also misleading, leading you to believe that dogs love it, and that Kibbles-N-Bits is just as nutritious as the higher-quality foods, when in reality, it is one of the worst foods available (down there with Alpo and store brands). The companies that produce these dog foods can afford heavy advertising because they use cheap-o, bottom-of-the-barrel ingredients in their products. The foods that are much better for your dog, like Solid Gold, Canidae, Nutro Natural Choice, Wellness, Innova, California Natural, and Chicken Soup for the Dog Lover's Soul are not advertised like the crappy brands are because:

1) The people that purchase their products do not need advertising because they already know they are buying a better product.
2) They use more expensive, better-quality (often human grade) ingredients in their foods, so advertising would make the cost of their products go up as they had to compensate for the cost of advertising, and
3) Their foods are usually only available in certain pet stores or specialty stores that are not located in just about every city or town, as the crappy brands are. Advertising, therefore, simply wouldn't be worth the cost for the better-quality dog food companies. Does all that make sense?"

No, lepo je, da Purina sponzorira frisbee tekme, ampak vseeno njioive hrane ne bom kupila in je tudi ne bom dala, ce jo dobim zastonj: 15-kg vrecko, kar je Olivia dobila na EP na Poljskem, je kar tam ostala.

+1



GoldenGirl

  • *
    • Prispevkov: 2.901
    • Točke: 5
  • For Your Eyes Only
Odgovori #32 : 03 Oktober 2007, 11:16:12
Jaz hranim moje 4 z Royal Canin in tudi Paxa... Francoska vzrediteljica mojih dveh fantov hrani svojih 20 psov tudi z Royal ...in smo vsi zelo zadovoljni!

 ;D GG


Dina

  • *
    • Prispevkov: 3.458
    • Točke: 0
Odgovori #33 : 03 Oktober 2007, 12:35:58
O živjo GG  :o
Jaz sem pa Dinici hotla kupit Tehni-cal, pa mi je potem v Mr.Petu prodajalka svetovala Linea Trainer Profesional, ker pač tisti, ki berejo deklaracije pravijo, da je po sestavi boljši kot Tehni-cal. No in stvar je bila taka, da je tamala najprej z veseljem jedla, zdaj mi pa pušča hrano v posodi. Če ji dam kaj drugega za jest poje vse, ali pa če dam kaj čez brikete, drugače jih pa pusti  ::)

...sledi svojim sanjam


lejca_

  • *
    • Prispevkov: 595
    • Točke: 0
  • Bucko in Cosmo
Odgovori #34 : 03 Oktober 2007, 12:56:23
Jaz svojega hranim s Canidae in sem zelo zelo zadovoljna. Preden sem odkrila to hrano pa sem poizkusila vse živo. Nekaj časa sem ga silila s Hill's-om, ker sem bila takrat prepričana, da je to dobra hrana  :-[. Od vseh hran je bila prej na prvem mestu Purina Pro plan (losos), pa še vseeno ni bila dobra izbira.
Ker naj bi bila Canidae za vsa obdobje, me zanima v čem je razlika, da imajo druge različne hrane za različne starosti. Moj je sicer star že sedem let, pa glede na aktivnost ne sodi v razded za senior hrano (po mojem mnenju). Poleg tega pa kmalu dobim mladička in me zanima, s katero hrano imate dobre izkušnje. Trenutno je Belcando pri vzrediteljici. Te hrane sicer ne poznam, se mi pa zdi, da bo Arden grange puppy boljša izbira. Ko bo prišel v odraslo dobo bo jedel Canidae, upam, da mu bo ustrezala.


Sammy

  • Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 2.571
    • Točke: 29
  • Beauty and brain
Odgovori #35 : 03 Oktober 2007, 13:21:06
O Belcandu je tekla beseda tukaj: http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=1120.0. Težko je reči, ali je Arden Grange boljši, bi moral pogledati nekdo, ki se na to bolj spozna ... Itak pa ni problema, če pes je drugo hrano kot pri vzreditelju.

Canidae je za vsa živjenjska obdobja, kar pomeni, da lahko z njim hraniš tudi mladička, le količina hrane se prilagaja. Sicer je malo čudno, ampak ok ... Dejstvo je, da gre za zelo kvalitetno hrano.

http://samchica.com
http://samchica.com/sammy

"Qei me amat, amat et canem meum." - St. Bernard


lejca_

  • *
    • Prispevkov: 595
    • Točke: 0
  • Bucko in Cosmo
Odgovori #36 : 03 Oktober 2007, 13:33:21
Ne vem zakaj, ampak imam zadržke, da bi mladiču dajala Canidae, čeprav vem, da je dobra hrana. Pri Bucotu, bom pa videla, dokler bo vse v redu Bo še naprej jedel Canidae. Količino pa bom po potrebi zmanjševala. Vseeno pa me zanima kako je to možno, da je za vse enako  ???.


ajki

  • *
    • Prispevkov: 191
    • Točke: 0
  • WINDOR DARK DEVIL
Odgovori #37 : 03 Oktober 2007, 13:35:41
Jaz pa mojima dvema hranim 1st Choice je nova na tržišču in zelo kvalitetna

Biti pesjanar je lepo a imeti MALINOJA je pa zakon


petrca

  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 3.170
    • Točke: 21
  • BC Buffy in Gia & muca Suki
Odgovori #38 : 03 Oktober 2007, 13:44:42
Pri nas so vse živali (2 psički in mačka) na Arden Grange-u. Najmlajša psička ima trenutno še mešanico briketkov CSJ Puppy (dobili pri vzreditelju) in Arden Grange Puppy. Starejša pa je že od malega na Arden Grangu in jih ima zelo rada. Ko je bila stara cca. 3 mesece, je dobivala tudi druge brikete, vendar ji nobeni niso tako teknili kot AG. Ima pač svoj okus  ;D.


ninci

  • Odvisnik št.1
  • Administrator
  • *****
    • Prispevkov: 12.814
    • Točke: 24
  • Cloto
Odgovori #39 : 03 Oktober 2007, 13:48:16
lejca_ jaz sem se ob prihodu Brihte pozanimala pri večih vzrediteljih kaj oni menijo o all life stages hrani za mladiča in si mi jo vsi svetovali. Če ne hranijo all life stages pa začnejo dajat hrano za odrasle pse kar takoj pri 2, 3 mesecih najkasneje pri 6-ih. Tukaj gre za molosa in vsi ti ljudje so potem čisto podrli teorijo, ki jo furamo slovenci, ... hrano za mladiče velikih pasem do 2 leta ::)

Tudi z all life stages formulo bo mladič dobil vse kar potrebuje, je pa res da moraš hrane dat več (odvisno do pasme ampak pri molosih se to full pozna ::)) da zaužije zadostno količino vsega. Jaz glede all life stages-a pri mladičih skratka nimam zadržkov in pri nas se super obnese. Psica ni debel mladič, kot večina tistih ki so futrani z hrano za mladiče velikih pasem, ima zdajle manj kg kot vsi njeni bratci in sestrice, ampak je obremenitev na sklepe v dobi rasti manjša, kar mi je čisto ok. Na koncu bo sigurno ostale dohitela.

Lp nina



Dina

  • *
    • Prispevkov: 3.458
    • Točke: 0
Odgovori #40 : 03 Oktober 2007, 13:50:07
A je kdo že slišal oz. poskusil oz. ve za koga, ki je poskusil  ::) hrano Trainer? A mislite, da pač ni uredu al kaj ji ne štima? Ker tavelk jo pa zmaže v momentu (..sem probala) :)

...sledi svojim sanjam


ninci

  • Odvisnik št.1
  • Administrator
  • *****
    • Prispevkov: 12.814
    • Točke: 24
  • Cloto
Odgovori #41 : 03 Oktober 2007, 13:52:24
Malo te probava :P  Hrano daš in kar ne poje v 10-ih minutah pospraviš in ji daš šele ko je naslednjič čas za obrok. Vmes nič, tudi če te gleda z tistimi nedolžnimi učki. Če kakšen dan ne bo jedla pač ne bo, od lakote je sigurno ne bo pobralo ;)

Tako kakšne 3 dni, lahko tudi 1 teden pa bo videla, da če si preveč zmišljuje ostane brez obroka in da je bolje da poje ko ima hrano na voljo.

Lp nina




Dina

  • *
    • Prispevkov: 3.458
    • Točke: 0
Odgovori #42 : 03 Oktober 2007, 13:55:08
ja malo je res prebrisana  :P ker, če pa vzamem briket iz posode pa ji ga z roko dam, ga pa kr poje  ::) sam če celo skledo pusti...a bo pol 4 ure lačna?...se mi smil, pa ji hit zrihtam neki za zraven, da pol poje  :-[

...sledi svojim sanjam


ninci

  • Odvisnik št.1
  • Administrator
  • *****
    • Prispevkov: 12.814
    • Točke: 24
  • Cloto
Odgovori #43 : 03 Oktober 2007, 14:02:34
ja malo je res prebrisana  :P ker, če pa vzamem briket iz posode pa ji ga z roko dam, ga pa kr poje  ::) sam če celo skledo pusti...a bo pol 4 ure lačna?...se mi smil, pa ji hit zrihtam neki za zraven, da pol poje  :-[

Ja poterm ji pa rihtaj nekaj za zraven ;) Tako pač je... ali bo malo lačna od recimo jutranjega do večernega obroka pa bo jedela tisto kar ji boš dala, ali ji boš morala vedno nekaj dajat zraven ali pa jo futrat po roki.
Evo imaš tri opcije, jaz sem za prvo... če veliko delata pa za zadnjo. Torej vso hrano razdeliš med treningom iz roke in je to to.

Lp nina



nyssa

  • *
    • Prispevkov: 1.920
    • Točke: 2
  • winter joy
Odgovori #44 : 03 Oktober 2007, 14:21:52
Malo te probava :P  Hrano daš in kar ne poje v 10-ih minutah pospraviš in ji daš šele ko je naslednjič čas za obrok. Vmes nič, tudi če te gleda z tistimi nedolžnimi učki. Če kakšen dan ne bo jedla pač ne bo, od lakote je sigurno ne bo pobralo ;)

Tako kakšne 3 dni, lahko tudi 1 teden pa bo videla, da če si preveč zmišljuje ostane brez obroka in da je bolje da poje ko ima hrano na voljo.

Lp nina


Jap,mojadva sta tud taka-pa sem jima puščala hrano do 20 minut-potem pa sem jo vzela. Vmes ju nihče ni motil,hrana je bila ok,onadva sta bila pa dve trmasti in izbirčni ritki :P
Gaja je največ zdržala(do zdaj) 8 dni-kako ji je uspelo,ne vem,ampak hujših posledic ni imela-mislim pa da je pobirala tu pa tam kak briket ven iz posode. Paxx pa se je prej vdal in sicer po dveh dneh  :D
Lineo pa uporabljamo tudi mi-in sem zadovoljna ;)



Dina

  • *
    • Prispevkov: 3.458
    • Točke: 0
Odgovori #45 : 15 Oktober 2007, 13:52:21
No, zdaj sem zamenjala hrano. Trainer bo pa Snoopy pojedu, ker ni tako izbirčen  8) Za tamalo sem pa zdaj vzela Tehni-cal za mladiče velikih pasem in ne morte vrjet, sem prinesla posodo pa ji dam za jest, najprej proba kaj je, potem je pa vse naenkrat pojedla  :o in to brez kakršnih koli dodatkov. Vrjetno ji prejšnji briketi res niso odgovarjal...vsaj upam, da je to, da ni tako, da bi se jih naveličala.

...sledi svojim sanjam


Urška

  • *
    • Prispevkov: 2.619
    • Točke: 10
Odgovori #46 : 16 Oktober 2007, 09:47:14
Jaz imam s hranami različne izkušnje.

Po Canidae smo imeli prhljaj in kljub velikim količinam izgubljali mišično maso. Pes je dejansko ni pojedel toliko, kolikor bi je očitno potreboval, morda bi mi uspelo le, če bi uvedla še tretji dnevni obrok. Po nekaj mesecih (ker sem naredila popolno zamenjavo in želela videti, če je morda to učinek prehoda, sem morala hrano zamenjati, kjub temu da v njene sestavine ne dvomim.

Še vedno se najbolje obnese ProPlan losos in riž in ProPlan Athletic (jagnjetina), katerih kombinacija je trenutno optimalna, pes hrano lepo poje, dlaka je lepa, kondicija je OK.

Sem pa izredno skeptična do sedaj popularnih hran, prilagojenih za potrebe določenih pasem.

Aja, Ninci, dobrodošla v realnost  :) kar se tiče prehodov med hranami. Daj nam malo povej ali pa s fotkami pokaži razliko v rasti in razvoju. Tudi sama sem prepričana, da vsi mladiči zrastejo do svoje pričakovane velikosti, na taki hrani pač počasneje, pa predvidevam da z veliko manj anomalijami pri razvoju kosti.


trigi

  • Administrator
  • *****
    • Prispevkov: 2.357
    • Točke: 5
  • V eni roki nosim sonce, v drugi roki zlati smeh...
Odgovori #47 : 16 Oktober 2007, 10:51:37
Oj

ker imam nina rahle probleme z računalnikom bom primerjavo objavil kar jaz:

Auguste
http://www.canecorsos.nl/tineke/www.canecorsos.nl/images/amicos/Auguste/guste%2030%20sept%202007%20009.jpg

Brihta
http://ninci.moj-album.com/slike/27496/ZHO1YAbcSJjvLR4b.jpg

Na sliki se verjetno ne vidi preveč, vendar ima Auguste 7 kilogramov več kot Brihta (obe samici, isto leglo)

Lp, Črt



Dina

  • *
    • Prispevkov: 3.458
    • Točke: 0
Odgovori #48 : 16 Oktober 2007, 11:20:01
In katera je bila hranjena s katero hrano?

...sledi svojim sanjam


ninci

  • Odvisnik št.1
  • Administrator
  • *****
    • Prispevkov: 12.814
    • Točke: 24
  • Cloto
Odgovori #49 : 16 Oktober 2007, 11:26:17
In katera je bila hranjena s katero hrano?

Hrane s katero je hranjena Auguste se v slo. ne dobi,,dobiva pa hrano za mladiče velikih pasem. Brihta je bila na začetku hranjena z DCE Cuccioli 2 potem pa z All life stages hrano.

Lp, nina



lejca_

  • *
    • Prispevkov: 595
    • Točke: 0
  • Bucko in Cosmo
Odgovori #50 : 16 Oktober 2007, 17:06:58
lejca_ jaz sem se ob prihodu Brihte pozanimala pri večih vzrediteljih kaj oni menijo o all life stages hrani za mladiča in si mi jo vsi svetovali. Če ne hranijo all life stages pa začnejo dajat hrano za odrasle pse kar takoj pri 2, 3 mesecih najkasneje pri 6-ih. Tukaj gre za molosa in vsi ti ljudje so potem čisto podrli teorijo, ki jo furamo slovenci, ... hrano za mladiče velikih pasem do 2 leta ::)

Lp nina
Pri šestih mesecih sem tako ali tako nameravala zamenjati puppy hrano s canidae. Pa se priporoča hranjenje s canidae že od treh mesecev dalje ??? V mojem primeru gre za majhno pasmo.


Felina

  • *
    • Prispevkov: 1.539
    • Točke: 3
Odgovori #51 : 16 Oktober 2007, 18:09:20
Meni se zdi vso to reklamiranje različne hrane za vsako pasmo in za vsako življenjsko obdobje po pravici povedano zelo sumljivo. Tudi hranjenje s hrano za mladičke do ne vem katerega leta, mi je katastrofalno in se mi zdi, da je velikokrat ravno hrana vzrok za vse težave s kostmi in obilnostjo psov, bolezni sklepov in vezi, ker se jih na veliko futra s premočno hrano, samo da bodo največji in natežji.

Recimo jaz sem mojega psa prenehala hranit s pupy hrano pri 3 mesecih, ostale bratce so hranili s puppy hrano do enega leta, kot je kao priporočeno, no, rezultat je takšen, da so vsi ostali preveliki in preobilni (rezen dveh sestric, ki sta tudi prenehali prej).

Če smo čist realni, ko vsaka žival v naravi preneha s sesanjem mame, preide na hrano, ki jo jedo ostale odrasle živali in jim nihče ne futra neke dodatne vitaminske, energijske in ne vem kakšne še vse dodatke...pač, ker rastejo pojedo več, potem pa pojedo manj, ko telo ne potrebuje več...nobene filozofije. Pa še telo se nauči izsrkat iz hrarne tisto, kar potrebuje in koliko potrebuje in mu ni vse dano na pladenj v popolnem obroku.

Glede izbirčnosti....heheheh...moja dva sta bila specialista izbirčnosti, dokler nismo ubrali taktike (hrana je vedno na razpolago, dokler se ne poje), če v celem dnevu nista pojedla vsega, sta dobila drugi dan toliko manj, kot nista pojedla prejšnji dan, in tako dalje...če kateri dan nista pojedla nič, ker je bilo tisti dan kaj bolj okusnega (recimo kost), drugi dan pač nista dobila nič...po dveh letih takšne taktike, si znata čez cel dan po svoji volji razporediti hrano in vedno vse pojesta, razen mogoče kakšna dva dni na mesec, ko se držita zdravilnega posta.  ;)

Oba pa hranim s Canideo, ker ima papirnato in nič kaj famozno embalažo, ker ni za vsako pasmo in vsak mesec starosti psa posebna hrana, ker ne vsebuje umetnih dodatkov, ker vsebuje želišča in ker vsebuje tisto meso, kar piše da je okus in nobenih piščančjih mok in piščančjih dodatkov v hrani z naslovom lamb and rice. Zato, ker psoma odgovarja in sem ZELO vesela, da jima odgovarja ta hrana.

Lp, Tina

Sreča se skriva v shih-tzujih. :)


botticelli

  • Vzreditelj
  • *
    • Prispevkov: 2.785
    • Točke: 4
Odgovori #52 : 16 Oktober 2007, 18:39:26
Citiraj
Če smo čist realni, ko vsaka žival v naravi preneha s sesanjem mame, preide na hrano, ki jo jedo ostale odrasle živali in jim nihče ne futra neke dodatne vitaminske, energijske in ne vem kakšne še vse dodatke...pač, ker rastejo pojedo več, potem pa pojedo manj, ko telo ne potrebuje več...nobene filozofije.

Mislim da se nebi mogla bolj strinjati  ;D :)


**Abby**

  • *
    • Prispevkov: 137
    • Točke: 0
Odgovori #53 : 12 Julij 2009, 12:55:28
Živjo!

Najbrž nisem edina, ki se ne znajde preveč dobro v vsej tej poplavi različnih znamk briketov. Kar vse bi bile najboljše, ampak potem ko si prebereš izkušnje uporabnikov, pa vidiš, da naenkrat NOBENA hrana ni več okej...Trenutno moja psička je Hill's, nima sicer nobenih težav...ima lepo dlako, dobro prebavo, nobenega prhljaja...edino je ga ne ravno hlastno. In naš drugi kuža ima hude težave s kožo in dlako, ravno tako je na Hill'su... Ker sem prebrala res veliko kritik te hrane, (skoraj toliko kot o vseh možnih najcenejših hranah iz Tuša in Spara  ::) :-\) bi rada menjala. Posvetovala sem se že tudi z našim veterinarjem, pri njih prodajajo naslendnje znamke: Hill's, Royal Canin, Eukanubo in Arden Grange. Slednjega so mi tudi priporočili, ker naj bi bil najbolj naraven, z najmanj industrijsko pridelanimi konzervansi, brez barvil, hipoalergen... ampak še vedno me obhajajo dvomi, ne bi rada menjala briketov za en mesec, pa potem spet menjala itd.  :-\ Če primerjam ceno Hill'sa in AG, se mi zdi cena AG kar smešno nizka... Torej...če želiš res dobro hrano...kaj naj daš psu? Naj omenim še, da sem iz okolice Celja in kaj več znamk niti nisem zasledila v naših trgovinah za male živali/pri naših veterinarjih.  :-[
LP, A.



irzi

  • *
    • Prispevkov: 548
    • Točke: 2
Odgovori #54 : 12 Julij 2009, 19:58:55
od kvalitetnejših hran v Celju dobiš še Acano, Orijen, Almo nature, Fitness Trainer...

"I did then what I knew then, when I knew better, I did better."
Maya Angelou


trigi

  • Administrator
  • *****
    • Prispevkov: 2.357
    • Točke: 5
  • V eni roki nosim sonce, v drugi roki zlati smeh...
Odgovori #55 : 12 Julij 2009, 22:43:04
Jaz vedno pravim, da naj se ljudje sami odločijo s čem bodo hranili psa.

Rahlo v pomoč jim je lahko recimo http://www.dogfoodanalysis.com/dog_food_reviews/ ,
meni bolj ljuba in poučna pa je http://www.dogfoodadvisor.com/category/dog-food-industry-exposed/

Sedaj pa veselo na delo, prebereš vse deklaracije (še bolje da si jih zbereš skupaj na en list) in sama presodiš kaj bi raje dala svojemu psu ;)

Lp, Črt



Urška

  • *
    • Prispevkov: 2.619
    • Točke: 10
Odgovori #56 : 13 Julij 2009, 02:37:49
**Abby**, verjetno največjo izbiro hrane v Celju ima trgovina VOMAR, ki je na Mariborski cesti, na isti strani kot Selmar, le malo naprej, direktno nasproti Planeta TUŠ. Prodajajo pa vsaj 6 znamk pasje hrane. Kontakt: 041.708.959 (Marcel). Parkiraš lahko pred trgovino.




**Abby**

  • *
    • Prispevkov: 137
    • Točke: 0
Odgovori #57 : 13 Julij 2009, 14:52:40
Hvala za odgovore.  :)

Črt...stran, ki se skriva za drugim liknom mi je zelo všeč... nekaj stvari je res šokantnih, tudi če so ti že od prej znane.

Vem, da je najboljše, če se sam odločiš kaj boš dajal svojemu psu. Namesto tebe se pravzaprav ne more odločiti nihče... me pa vseeno zanima, kakšne izkušnje imate vi s svojimi psi in katero hrano jim dajete?

Ko sem psa kupila, so mi rekli, da je Hills okej...pa zdaj, ko sama malo več berem, vidim da SPLOH ni okej, čeprav dejansko ogromno plača zanj...  :-\



trigi

  • Administrator
  • *****
    • Prispevkov: 2.357
    • Točke: 5
  • V eni roki nosim sonce, v drugi roki zlati smeh...
Odgovori #58 : 13 Julij 2009, 21:56:25
Če se osredotočim na hrane ki smo jih dosedaj omenili, imam jaz z Arden Grange dobre izkušnje.
Dejansko pa boš v praksi morala narediti izbor hran, ki so po tvojem mnenju primerne, nato pa greš po vrsti in poizkušaš toliko časa da najdeš tisto ki ustreza obema, tebi po kvaliteti in psu po sestavi.

Drugače pa dandanes itak ni problem z dobavljivostjo hran, tudi če v tvoji bližini ni trgovine ki bi jo ponujala, se je zelo razbohotila ponudba preko spleta.
Kar nekaj trgovin najdeš na naslovu: http://www.trgovine.net/?c=9

Prijetno raziskovanje ti želim ;)

Lp, Črt



**Abby**

  • *
    • Prispevkov: 137
    • Točke: 0
Odgovori #59 : 14 Julij 2009, 11:48:14
Huh...sem začela raziskovati, raziskovanje je čisto priejtno (popolnoma sem ''noter padla''), ampak prinese žal samo še več zmede... trenutno se nekako odločam med Acano, Orijenom in Arden Grange... Nisem zares prepričana kaj izbrati, predvsem zato, ker se te hrane precej razlikujejo, če pogledaš odstotek mesa, ki ga vsebujejo. In ironično je, da nekatera literatura priporoča odstotek nekoliko nižji (okoli 45-50%), druga pa višjega (70%), ravno tako pa je približno nasprotje med Acano/Orijenom in AGjem... prebereš lahko, da psi potrebujejo žitarice, (koruza, oves, lan...povsod je nepriporočljiva pšenica in soja.) drugje, da je to praktično kot, da bi psa ubijal...  :-\ Potem prebereš celoten seznam sestavin Acane, vidiš, da vsebuje veliko sveže zelenjave, vidiš pa, da ni navedenih odstotkov v kolikšni meri je zastopana zelenjava in v kolikšni meso...pa potem naletiš na polemike o tem, če psi sploh potrebujejo zelenjavo ali je ne potrebujejo... itd.  ::) :-\