Gordon seter [Gordon Setter]

Azu · 179389

gregecc

  • *
    • Prispevkov: 285
    • Točke: 0
  • Dog lover
Odgovori #120 : 04 Januar 2008, 15:15:53
čaw

hehe damayanti...s temloe postom si me pa kr mal nasmejala...;)
hja...se bomo resno jemali problema grizenja in skakanja....
čeprav kar uboga ampak ima pa svoje muhe...jst njemu sedi....on mene gleda in gleda čez neki časa se pa on zicne...se pravi tko k njemu zapaše....grrrr >:( k me kr razkur...hehe pravi vrag je >:D

ampak bo že...
am damayanti kaj boš pršla na razstavo v lj....kaj pa ostali seteraši? boste tam?
kdaj bo tista obljubljena kava damayanti? hehe...ni in ni časa ane?


hja vem da ne bom več kmalu hitrejši od njega...tko da...upam da ga bom še pravočasno prevzgojiu;)

no mejte se
lp grega

A dog is for life, not just for Christmas!


yonna

  • *
    • Prispevkov: 56
    • Točke: 0
Odgovori #121 : 06 Januar 2008, 17:41:09
Ko berem tele poste, sem kar vesela da naš seznam demoliranja od Zoje ni tako dolg. Sam na Gsm sem bila res jezna, res pa je da sem ji ga pred nosom pustila na kavču. Mogoče niti nismo psa odvadili toliko "uničevat", bolj smo se doma naučili pospravljati za sabo stvari, ki so ji pri srcu za uničevanje (časopis, robci, nogavice, rokavice...). še vedno pa se spravi na kako cunjo kadar se kuja.
Mi pa ni jasno zakaj se zadnje čase odloča grist kremplje? Mene niti ne moti, ker si jih sama skrajša in meni ni treba.



gada

  • *
    • Prispevkov: 35
    • Točke: 0
Odgovori #122 : 01 Februar 2008, 16:49:21
glede cene je tako
v sloveniji se da dobit gordona sicer bol težko ampak cena je tam okol 500€ tujina je pa čist nekaj drugega cena a mladička je od 800€ do 1100€ lahko tudi več...

je pa seveda gromozanska razlika v kakovosti pasme Slo- tujina

če me razumeš?


Joj, Grega!

Tukaj se ne strinjam s tvojimi ugotovitvami. Cena ni pogoj za kakovost mladička. So bolj evropske cene. Ne delaj negativne reklame, raje se zamisli, če si naredil dovolj, da bi gordona dobil v Sloveniji.



gada

  • *
    • Prispevkov: 35
    • Točke: 0
Odgovori #123 : 01 Februar 2008, 17:08:25
Sem si vzela čas in šla  prebrat nazaj poste. Razlog da komentiram je pa ; -delno, ker smo seteraši ponavadi čvekavi med seboj in je sedaj izpadlo v prejšnjih postih, da grega vsesplošno kritizira slovensko vzrejo setrov.  Malce narobe je izpadel ta komentar , verjamem , pa ni mislil nič slabega nasplošno o setrih imamo kvalitetne  irce, angleže , kar se pa gordonov tiče pa sory ga čisto podpiram in to z utemeljenim razlogom . Delno pa  prevzemam krivdo za njegov komentar, ker sem ga pač jaz tako poučila. In sicer z besedami; o kvalitetnem gordonu govorimo takrat, ko je pes lep exterierno in poleg tega da je lep , je še delaven.
Predno si je Grega  omislil gordona iskal nasvet na pasjih forumih glede mladiča.   In nihče mu ni dal nekega konkretnega nasveta, kaj naj išče in kje naj išče. ( vsepovsod so mu zgolj limali- med nasvete  FCI standard )
 Nihče- ampak res nihče mu pa med vsemi poznavalci ni povedal kaj gordon je .  In tudi nihče ni poudaril, da gordon seter- glede na to ,da že spada v 7 grupo, mora imeti opravljene delavne preizkušnje razen tistega malega mimogrede kar je že pisalo v standardu. Sicer pa..... No sej ,da ne bomo kritizirali samo Slovenije naj povem, da tudi drugje v ostalih evropskih državah malo pozabljajo na to ,da gordon je delaven lovski pes.
Najbolj  med vsemi komentarji je zaslediti samo to , da pač gordon zna biti problematičen in  trmast.
 Ja res je!..... zna biti in tudi je. Po veliki večini ponavadi pri začetnikih s to pasmo. Vsi vključno z mano bomo to potrdili. 
Zanimivo je le to, da ,če pa vprašaš nekoga, ki ima pa gordone že dalj časa- recimo leta in z njimi tudi dela in dosega uspehe- no tak bo pa izjavil da gordon je fenomenalen pes.
Sedaj se pa lahko malo zamislimo? A je res fenomenalen a je tolk zakompliciran kot  pravijo nekateri.
Jaz osebno sem se kar precej ubadala s tem vprašanjem. In tudi kar precej sem se ubadala z svojim psom. In na začetku ko sem jaz kupovala psa Gordona. Ga ni bilo Junaka v celi širni sloveniji ,ki bi mi dal konkreten nasvet kako vzgajat gordona  že kot mladiča.(In tudi kasneje ko sem iskala nasvete pri seteraših, kar se prevzgoje tiče in konkretnih nasvetov kako in kaj in kam se obrnit, oz kaj naredit  vsem ki lahko rečem hvala je le ; HVALA MOJCA. edina je bila z konkretnimi in realnimi nasveti- na žalost sva se prepozno spoznali, je bil pes že leto in pol star)
 Do takrat smo ga pa  ujčkali in " čujčkali" Do  8 meseca sploh  potem je šel šele v malo šolo( no sej tudi prej je ni bilo nikjer da bi se že začela) In ko sem spraševala , glede na to ali je to dovolj zgodaj ali ne, so vsi rekli " eh bo že..".... No in  je tudi bilo. Moj pes pri enem letu in pol starosti ni delal popolnoma nič drugega kot same kozlarije. In pri enem letu in pol ga jaz nisem več učila ampak sem ga prevzgajala ( sebe in njega). In še dan danes ni Damč to kar bi mogu biti za gordona. Čist odkrito povedano. Vse zna ampak noče in mi serje klamfe in to ravno zaradi tega ker je izpustil tisto osnovno začetno vzgojo, katero bi moral dobiti v prvih petih mesecih.
Sedaj tisti ki me poznate boste mogoče rekli da sem preveč kritična, in da mogoče primerjam Damča in Dino.
Jih ne. Se zavedam , da Dina je kontinetalka in mora pač več znat in delat kot damč ki je pač seter.
In ravno to pač seter mene moti. Ne samo moti ... kar pogrebe me. Sploh ko še od kakšnega lovca slišiš, da ti reče, jah pač setri niso ravno to  kar ostali ptičarji- predvsem nemci.
In ravno iz tega  razloga, kako nekateri zapostavljajo setre( " kao" tam ene drugorazredne ptičarje) sem jaz rekla Gregu , da če bi še enkrat kupovala  gordona, bi ga šla iskat v Foresters of darkmoor. Zato ker tam ti pa vzrediteljica pokaže- demonstrira, kako je tudi gordon seter sposoben opravit vse delo čisto tako kot en preferiran nemec. Pri njej  Gordon  dela tako kot mora seter, in potem ji aportira vse živo- tudi lisico čez prepreko. Da ne omenjam da ji štirje gordoni vsak iz svoje strani drži stojo na enega fazana in ko jim piska down vsi štirje padejo dol kot pokošeni. In vsi ti štirje imajo poleg vseh tistih izpitov( in to z dobrimi rezultati) tudi lepotne titule. Kar se mene tiče, za moje pojme je to kvaliteten vzreditelj.
In nek začetnik, če vidi to, potem se mu vsaj malo približno lahko začne svitat, da si res lovskega psa omišlja. Dokler se bodo pa novi potencialni kandidati za gordona napotal  zgolj na raztave in si omišljali pse  glede na to kako lepo zna stat in kakšno lepo dolgo svilnato dlakco ima, in kolk je prijazen in luškan  in kolk vsakega polubčka-> potem bomo pa še naprej poslušali kolk za***an karakter znajo imet. Da ne pozabim omenit, mi je celo prišlo na ušesa, da znajo biti nekateri gordoni še celo pretirano dominantni in včasih kar malce agresivni. Normalno, da znajo, tako kot zna bit vsak lovski pes z močnim karakterjem( od  vsakega setra do  nemškega žimavca do waimeranera do vižle do poenterja itd. če ga ne učiš  dosledno od malega dalje- pa tudi  če smo čisto odkriti, za učit takega psa mora bit tud sam lastnik dokaj " trden" karakter)

In čisto odkrito povedano, ko me je Grega prvič klical, sem ga totalno zastrašila z gordonom, In glede na to da je vstrajal pri gordonu  kljub vsem kar bo moral z psom delat,( sem mu tudi povedala , da naj se pripravi da v prihodnosti bodo njegovi prijatelji  hodili na kavice brez njega , ker on bo v prostem času v gumijastih škornjih blaten in premočen do ušes z mrtvo raco v roki šetal po travnikih in učil psa) Je bil še vedno zainteresiran za gordona.
In ja pomagala sem mu z nasvetom, kje ga kupiti, tudi kar se tiče cene sem mu povedala da ne bo šlo skozi pod 1000 eur vsaj pri nemcih ne. Sploh tistih nemških vzrediteljih ki  delajo v dobrobit pasme( ne komercialne- šteparije).  Glede na to koliko številno leglo je... ne vem men sicer osebno dol visi, jaz sem mu pomagala izbirat na podlagi rodovnika in sicer zdravstveno( kolki, srce itd) "požlahtanost", če se bo fant odločil za nadaljno vzrejo,  in pa delovni dosežki njegovih prednikov. Lepotne je pa verjetno sam videl ko je šel po mladiča , glede na to da imajo polno bajto " kelihov" in medalj.

Pa tudi čisto odkrito povedano, vzrediteljica psa  vsakemu sploh ne da, če ne preceni , da je novi lastnik sploh dovolj karakterja za gordona in da ima pogoje za gordona.

Toliko o tem. Da ne boste reveža že na začetku njegove pasje kariere čisto zatolkli. Pač je začetnik! se uči ! ( hvala bogu)kar se pa še ni naučil, pa če že debatirate  namesto, da je v postih čutiti ostro naperjenost, ga popravite. V končni fazi... vsi imate( imamo )setre in mislim da nas vse druži neka naklonjenost pasmi. In če nas druži naklonjenost in ljubezen do pasme , potem predvidevam da si vsi želimo da imamo tudi v sloveniji kvalitetne in odlične predstavnike setrov. In lahko bi si malo več pomagali med seboj vsaj z nasveti, ne da je vsak novi lastnik  že v štartu obsojen da bo samouk . Tukaj na forumu nas je pa samo ena mala peščica ki smo pripravljeni delit kakšen nasvet pa še to ne včasih čisto strokoven ampak bolj iz lastnih izkušenj in napak naučen. Vem pa , da so med nami tudi taki ki pa res lahko dajo strokoven nasvet .. no tisti so pa tiho. Zakaj že?

No tako... sedaj sem se razpisala in zlajala kar me je žulilo, sedaj me pa lahko spljuvate ;) ;D

+1


draga d

Z veseljem sem prebrala tvoje pisanje in se več ali manj strinjam s tvojim pisanjem. Kolikor sem lahko razbrala imaš tudi ti doma setra - gordona. Tudi jaz imam psičko. Je že res, da v Sloveniji skoraj ni legel, tudi je res, da so že vsi požlahteni. Vendar je moja gordonka popolnima pravi gordon, z določenimi kozlarijami, vendar ne takšnimi, kot si jih opisala. Pred skoraj 6 leti sem bila tudi jaz novinka na tem področju, dvakrat na izpitu neuspešna,  tretjič pa v drugem a rezredu!!!??? Zakaj? Ker se je naučila poslušati. KAko? Z vztrajnostjo. Prav je, da imamo nove ljubitelje gordonov v sloveniji, ni pa prav, da te pse predstavljamo kot nezrele, neposlušne in kot bav bav. Če ima človek voljo, bo uspel. Sigurno!!! Kar se pa tiče cene je pa tako: Cena se oblikuje po trgu. Jaz sem svoje mladiče prodajala po 500 eur, ker se mi zdi to realna cena za slovenijo. Zato to ne pomeni, da so nekvalitetni, ampak mi je prva stvar, da pridejo v prave  in potrpežljive roke. Meni ne pomeni razstavljane toliko kot  to, da je pes in njegov lastnik z življenjem zadovoljen.

Jaz svoje gordonke ne bi menjala za nič na svetu. Ni mi žal niti ene sekunde, niti ene umazane cunje in niti enega prezgodnjega jutra, ki sem  ga porabila za njo. Vse mi je 10 krat vrnila. Mislim, da kaj takega zmore redkokatera pasma. Če pa je Grega tako željno iskal informacije bi lahko samo malo pogledal na net in bi  me lahko poklical. Toliko!

Gada



gada

  • *
    • Prispevkov: 35
    • Točke: 0
Odgovori #124 : 01 Februar 2008, 17:20:31
Najprej naj vsem setrašem(in ostalim) voščim lepe praznike in veselo novim zmagam naproti v letu 2008.
Yonna ti očitno si pa že stari lovski maček v šolanju psov,ker zelo veliko veš o tem.
Mia

Draga Mia!

Misli, da je tvoj Zar najlepši na svetu. Glede na to, da si verjetno najmlajša lastnica gordona, o njih veš veliko več kot kdorkoli drug. Kar tako naprej in čestitam za predstavitev. Krasno.

LP V



damayanti

  • *
    • Prispevkov: 1.879
    • Točke: 3
Odgovori #125 : 01 Februar 2008, 20:59:38
 Me veseli , da si se javila na forumu gada :)

draga d

. Prav je, da imamo nove ljubitelje gordonov v sloveniji, ni pa prav, da te pse predstavljamo kot nezrele, neposlušne in kot bav bav. Če ima človek voljo, bo uspel. Sigurno!!! Kar se pa tiče cene je pa tako: Cena se oblikuje po trgu. Jaz sem svoje mladiče prodajala po 500 eur, ker se mi zdi to realna cena za slovenijo. Zato to ne pomeni, da so nekvalitetni, ampak mi je prva stvar, da pridejo v prave  in potrpežljive roke. Meni ne pomeni razstavljane toliko kot  to, da je pes in njegov lastnik z življenjem zadovoljen.


Jaz se s tem ne strinjam. Sama si napisala , da v Sloveniji ni legel.  Kje potem trg oblikuje ceno ??? če trga v Sloveniji ni. Torej se je treba prilagoditi tgu ki je zunaj naše države.  Jaz ti čisto verjamem ,da imaš lepe pse in da sta uspešno opravile izpit . Ampak gada oprosti delaš isto napako kot večina naših lovsko kinoloških vzrediteljev.
Ja jaz imam psa gordona. Imam pa tudi psico nemško žimavko. In veš kaj mene najbolj  prizadane. Naše cene mladičev.
Pri nas je mladič NŽ recimo cca 400 eur.
kakšen je odnos nekaterih lovcev( ne vseh da ne bo kaka punčara spet kaj narobe razumela) do psa  sama dobro veš S tako ceno, ja jih imajo pa potem za orodje- kot eno lopato tam v lopi zaprto , ko ga pa rabi ga pa uporabi, drugače ga pa ven spusti toliko da se poserje poščije- da mi ni treba pucat pesjaka, kakšna dodatna zdravljenja so itak prevelik strošek ko pa postane strošek , ker nima primerne oskrbe ga da pa proč in kupi novo "orodje" za posranih 400 eur  ( vsaka  malo bolj sposobna puška je dražja kot 500 eur - za to pa imajo denar!! ga ni nikol škoda)
. S tem ko se pri nas prodajajo  mladiči lovskih psov za tako nizko ceno, dočim v  tujini takega psa ne dobiš pod 700 eur, (pa so lahko starši s trikrat slabšimi rezultati na izpitih in preizkušnjah kot naši, pa ti ga nihče ne bo dal pod 700 eur). Se tudi niža vrednost sami pasmi V Sloveniji. In to ni dobrobit slovenske lovske kinologije- kamor spada tudi gordon seter.

To , da se prilagajaš trgu, ( katerega ni)  ne delaš v dobrobit pasme, oprosti ne bom ti rekla da je to navadna šteparija, je pa dosti slično.( ne mi zamerit, če se grobo sliši, tako je moje mnenje)
Meni lahko 30 ljudi reče waw kolk imaš lepega psa, pa ga jaz še vedno ne bom parila,  če se mi ne bi zdel primeren za razplod.
jaz nimam psa zato da mi bo denar nosu, niti nimam psa zato ker je zame najlepši in zdej ga je pa treba parit. ma vsakemu lastniku je njegov pes najlepši- samo iskreno povedano vsi niso za vzrejo.
 Pravi vzreditelj za moje pojme dela v dobrobit pasme..... skrbno izbere in se pozanima o plemenjaku , njegovo preteklost, zdravstveno stanje, delovne zasnove, se pozanima kakšne mladiče je dajal ( vse kar se bo pač dedovalo na mladiče) in potem  ugotavlja ali je to to kar  mora  genetsko  pridet ven iz mladičev ali ni, ali bodo po standardu ali ne. itd Pravi vzreditelj ima ponavadi tudi v naprej že zrezervirano leglo, in tisti bodoči lastnik , ki se bo pač odločil za njihovega psa na podlagi njegovih staršev ( ker vsak ki kupuje psa hoče da bo njegov pes najlepši in najboljši- To je pričakovanje vsakega lastnika mladiča)  in če mu bodo starši všeč in bo hotel takega psa  mu denar ne bo pomemben, tudi če bo pes 1000 eur.

 Ljubiteljsko parjenje ( s prvim psom za vogalom)pa  je pa medvedja usluga pasmi.

Jaz moje Dine vem da ne bom parila z vsakim psom, in pravi vzreditelj, če mu moja psica ne bo všeč tudi ne bo  njegovega plemenjaka paril z mojo psico. Parila jo bom drugo leto ( če jo bom) in  sem parim  lastnikom plemenjaka poslala slike in film kjer lahko oceni delo in zunanjost psice(  največ v Nemčijo , enemu v Avstrijo, Nizozemsko in na Norveško) V nemčiji so me trije  zavrnili- enemu pretemna, drug ima  velikega  psa glede na to da je moja psica pri zgornjih merah odpade, tretji je pa  rekel da se mu ne zdi dobra kombinacija ker je psica zelo živahna njegov pa še bolj in znajo biti mladiči precej neobvladljivi.
Dobro veš da se v tujini naskok plača v denarnem znesku( se ne dela blagovnih menjav za mladiča in podobno kot je to pri nekaterih naših navada) Torej če on odkloni moj denar z razlogom , da pač njegov pes in moja psica nista primerna- ker mladiči ne bodo po standardu. To je zame vzreditelj!

Tudi vzreditelj v tujini tebe vpraša, za kaj želiš imeti psa.  In ti ga bo on izbral. Ker toliko pa že ve kaj mora pes imeti v sebi že kot mladič , kako se postavlja, kakšne znake kaže itd. To da da mladiča v dobre roke je pa itak POGOJ , ne želja in upanje.( drugače ti ga pa vzame- po pogodbi ki jo ob prodaji sklene z bodočim kupcem  ima to pravico!)
In tudi pri nas  se to prakticira pri  resnih vzrediteljih. Jaz jih poznam kar nekaj- ne z gordoni/ z irci pa, in  z bokserji, borderji, Zlatmi prinašalci, nemškin kratkodlakim ptičarjem, beaglom itd.

 In še enkrat bom povedala Grega je na  vseh forumih iskal gordon setra. Nikoli ni rekel  ali pogojeval  za ceno( zgolj spraševal je).
Ko je naletel name sem mu  najprej razložila kaj gordon seter je. Ker je vstrajal.... sva šla dalje
takole je s sliko gordon predstavljen v knjigah- torej je lovski pes


kaj vse mora znat( za naše preizkušnje), se najde na straneh DLP
Ko gledamo tekme- naše- kot so sežunov memorial in podobne.... gordona ni med njimi( pa naj nihče ne reče da so to  samo za kontinentalce- ker pointerji pa so pa so tudi angleži!),  v tujini  so gordoni tudi na takih tekmah- in to uspešni.

In ko meni nekdo reče da ga ne zanima koliko denarja je , da on hoče imet najboljše od najboljšega mu pač dam nasvet kam.

Tole spodaj v povezavah je gordon seter- to kar gordon mora biti za moje pojme in kar mora gordon delat !
( sem izbrala določene fotografije- ostale si pa tudi vsak  lahko ogleda na strani)
http://www.foresters-of-darkmoor.de/component/option,com_ponygallery/Itemid,99/func,detail/id,4918/lang,de/#ponyimg
http://www.foresters-of-darkmoor.de/component/option,com_ponygallery/Itemid,99/func,detail/id,5094/lang,de/#ponyimg
http://www.foresters-of-darkmoor.de/component/option,com_ponygallery/Itemid,99/func,detail/id,5092/lang,de/#ponyimg
http://www.foresters-of-darkmoor.de/component/option,com_ponygallery/Itemid,99/func,detail/id,2166/lang,de/#ponyimg
http://www.foresters-of-darkmoor.de/component/option,com_ponygallery/Itemid,99/func,detail/id,2161/lang,de/#ponyimg
http://www.foresters-of-darkmoor.de/component/option,com_ponygallery/Itemid,99/func,detail/id,2156/lang,de/#ponyimg
http://www.foresters-of-darkmoor.de/component/option,com_ponygallery/Itemid,99/func,detail/id,2632/lang,de/#ponyimg

 In tole na slikah je oče Gregorjevega mladička.
( Slike mame in njenega dela in slik iz rastav imam pa v svojem računalniku, tako da jih ne morem danes objaviti na forumu , res se mi ne da prčkat še v moj album in sem... enkrat ko se mi bo dalo pa bom).

In ko mene nekdo vpraša kot lastnico gordona kam naj gre po psa, in da mi reče da hoče najboljše kar se da dobiti. In da se zaveda in sprejme to da je gordon lovski pes.... sory .... pri nas ne poznam nobenega vzreditelja ki bi imel  takega psa ( no pa tudi psica je huda)
In če bi jaz sedaj kupovala  gordona bi ga sigurno vzela iz tega legla.  Nisem egoist in ne  sebična, vem kaj si vsak nov lastnik želi in mu privoščim da dobi najboljše od najboljšega.  Nikoli nisem poslovno nobene stranke nate*nila,  in nikol ne bom nekoga ki si pač nekaj želi in me vpraša za nasvet. Ne bom rekla za hobi ker pes meni ni hobi ampak način življenja.
Tako se meni zdi fer in pošteno. In taka sem.

Kaj bo iz mladiča naredil , ni več moja obveza... kar hoče, njegov je. Ima  pa vse možnosti in iz dna duše mu privoščim, da bo naredil takega gordona delavno in vizualno da bomo vsi dol padl ;D (In da mu bomo fouš ;D) ker to je v dobrobit pasme in slovenske lovske kinologije.

 tako je moje mnenje.


+1

kupec: Ima vaš pes rad otroke?
prodajalec: Ima! ...vendar priporočam da  ga vseeno hranite z briketi.


gada

  • *
    • Prispevkov: 35
    • Točke: 0
Odgovori #126 : 02 Februar 2008, 17:33:58
Joj, si se razpisala. S ceno gordonov sem mislila tisti trg, ki se mu reče dohodekna mesec.Res pa je da legel ni in jih tudi ne bo, ker gordon pač ni zlati prinašalec. Je pes, ki zahteva več.

 Kar pa se tiče kvalitete gordona, mislim, da je italijanska v milanu boljša, sicer pa to sploh ni pomembno. Glede lovske kinologije pa se stabo čisto strinjam. Je točno tako, kot si napisala.
A si bla s svojim g že na kakšni razstavi ali ga imaš izključno zase.  ;D




mia+zar

  • *
    • Prispevkov: 213
    • Točke: 7
Odgovori #127 : 03 Februar 2008, 09:25:32
Ali lahko prosim nehamo o cenah in o poreklu naših psov?  :(
Tudi če bi še deset let debatirali o tem bi bilo še vedno tako, da bi eni pač meli 'ta slabše (slovenske) gordone' drugi pa 'ta boljše'.
In kaj naj zdaj?
Kljub temu, da je moj SLOVENEC ga imam rada in pri meni je pomembno bolj kot vse drugo to, ali imaš sploh rad svojega psa in ali ima tudi pes tebe rad. Zato me lahko kritiziraš ne vem koliko hočeš, ampak Zar bo do konca svojega življenja SLOVENSKI GORDON pa če ti napišeš cel roman o tem, Damayanti.
Moj naslednji gordon pa bo iz... NE VEM. Zdaj imam Zara, zdaj se bom ukvarjala z njim, zdaj ga šolam, mogoče bova šla delat izpit PZP ali PPA, ...
Z Zarovim šolanjem pa nisem imela nikoli nobenih težav. Šolanje sva začela pri petih mesecih, danes vadima 2-4 krat na dan po 15 min. in sva uspešno obdelala:
-odpoklic
-sedi
-prostor
-poleg
-poleg nazaj
-daj tačko
-daj drugo tačko
-prosi (daj obe tački)
-amen (prosi, nato da glavo med sprednje tace)
-išči
-prinesi
-spusti
-slalom med nogami
-skoči (čez nogo/roko)
-hop(skoči na preddmet, ki ga pokažem)
-tace gor(sprednje tace da na predmet, ki ga pokažem)
-čakaj
-kdo bo prvi? (tečema okoli hiše, Zar je pred mano(podobno kot vaja 'naprej' pro reševalcih))
-Kje je mačka, ptič, družinski član...
-domov (gre sam domov)
... (se mi ne da več naštevat)

Časa, ki sem ga preživela z Zarom mi pa ni škoda. Vreden je miljone.

Lp
Mia in Zar

If there ever comes a day when we can't be together keep me in your heart, I'll stay there forever.
(Winnie the Pooh)


andreja

  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 7.101
    • Točke: 28
  • vedno z mano
Odgovori #128 : 03 Februar 2008, 10:33:56
Mia, damayanti ni kritizirala tvojega psa, amak slovensko lovsko kinologijo, ki ji dol visi za kvaliteto pasem in do pravega odnosa do psa. Sej to lovsko lahko tudi umaknemo. In opisala na primeru, ki ga pozna.
Sicer cena ni merilo. Lastnika, ki pa kupuje orodje, se pa že da odgnat. Sicer je pa pomembnejše kam gre mladič in ne za koliko. K tebi je šel v kot opisuješ krasno okolje in to je važno.

In (lovskim) psom se pri nas slabo godi v splošnem, ampak ne pri tebi. Ti se trudiš in prav je tako in zate je tvoj pes najboljši in to je logično.
Vzreja in njena "politika" je pa druga zadeva.

Če ne drugo se krasno vidi po zavetiščih. Pri nas na obali je zelo veliko lovskih pasem. Doma imam recimo NPja s številko v ušesu! Ampak ker je star ni več za rabo(posvojen pri devetih letih) in jo je v bistu še dobro odnesu... :-X

Slišim pa marsikaj. Na srečo gordonov še nisem vidla pri nas, bili so pa angleški setri oz. mešanci z njimi. Ki naj bi jih prav tako uporabljali v lovišču!
Mela tudi eno tako doma in lovci so me spraševali, če bi meli mladiče pa vedli da je brez vsega! Pa še streloplašna!!!

Sicer je to že druga tema, ampak vse odraža stanje v katerem smo. In tudi jaz bi se prej obrnila na tujino, če/ko bi iskala setra ozl bilo kakega lovskega psa, če nebi spoznala prej koga, ki bi imel res kaj za pokazat in ki bi mu zaupala. To je pa odvisno od več dejavnikov in tudi naključij...

http://blueberry.moj-album.com/

http://www.youtube.com/watch?v=CbKsgaXQy2k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2xB4dbdNSXY&feature=related

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P


gada

  • *
    • Prispevkov: 35
    • Točke: 0
Odgovori #129 : 03 Februar 2008, 10:34:29
Ali lahko prosim nehamo o cenah in o poreklu naših psov?  :(
Tudi če bi še deset let debatirali o tem bi bilo še vedno tako, da bi eni pač meli 'ta slabše (slovenske) gordone' drugi pa 'ta boljše'.
In kaj naj zdaj?
Kljub temu, da je moj SLOVENEC ga imam rada in pri meni je pomembno bolj kot vse drugo to, ali imaš sploh rad svojega psa in ali ima tudi pes tebe rad. Zato me lahko kritiziraš ne vem koliko hočeš, ampak Zar bo do konca svojega življenja SLOVENSKI GORDON pa če ti napišeš cel roman o tem, Damayanti.
Moj naslednji gordon pa bo iz... NE VEM. Zdaj imam Zara, zdaj se bom ukvarjala z njim, zdaj ga šolam, mogoče bova šla delat izpit PZP ali PPA, ...
Z Zarovim šolanjem pa nisem imela nikoli nobenih težav. Šolanje sva začela pri petih mesecih, danes vadima 2-4 krat na dan po 15 min. in sva uspešno obdelala:
-odpoklic
-sedi
-prostor
-poleg
-poleg nazaj
-daj tačko
-daj drugo tačko
-prosi (daj obe tački)
-amen (prosi, nato da glavo med sprednje tace)
-išči
-prinesi
-spusti
-slalom med nogami
-skoči (čez nogo/roko)
-hop(skoči na preddmet, ki ga pokažem)
-tace gor(sprednje tace da na predmet, ki ga pokažem)
-čakaj
-kdo bo prvi? (tečema okoli hiše, Zar je pred mano(podobno kot vaja 'naprej' pro reševalcih))
-Kje je mačka, ptič, družinski član...
-domov (gre sam domov)
... (se mi ne da več naštevat)

Časa, ki sem ga preživela z Zarom mi pa ni škoda. Vreden je miljone.

Lp
Mia in Zar


Tako se govori. Edino pametno! Pa še veliiiiko uspeha. Se vidimo spomladi. Čao, G.



damayanti

  • *
    • Prispevkov: 1.879
    • Točke: 3
Odgovori #130 : 04 Februar 2008, 12:33:12
MIA+ZAR
Nihče ne kritizira tvojega zara.  ;) :) Še naprej ga imej tako rada in ga lepo crkljaj. In veliko uspehov ti želim.


Vzreja in njena "politika" je pa druga zadeva.

Je izpadlo spet malo čudno ja kar sem napisala. :-\
Ja tale  moja" politika" se je pa nanašala na nemške žimavce,  niti ne toliko na Gordone.
Ker tukaj se pa resnično v veliki večini pari  vse povprek in brez premisleka( vsaj nekateri imajo pomislek bolj v ekonomsko smer kot pa v kinološko) in potem  se dogaja to kar se.
Je pa tudi res, da nemški žimavci so več ali manj v lovskih rokah- in trg je, pri nas- in nasplošno zelo specifičen- tipično lovski pes v lovske roke- ljubiteljsko jih je zelo malo ( ker res  zna biti  NŽ  vsestransko uporaben pes). In glede na to, da nekako tudi vsak ki ima psico tudi pari - potem pa oddaja/ prodaja  mladiče za bagatelo samo, da se jih znebi ker se pojavi, da je v eni pomladi tudi po 6 legel( toliko velikega povpraševanja pa spet ni za ta trg) . Cena se pa nazadnje baranta kot  na Ljubljanski tržnici za sezonske rože -v zadnjem tednu. In meni je to prav grozno- ker gledam iz tega stališča , če  je nekomu žal dati za psa 500 eur- ja kaj če se psu kar koli naredi?- zboli /poškoduje.... če se poškoduje  in ga je potrebno peljat  na zdravljenje ( kar se na lovu lahko zgodi  1,2,3-  za veterinarske stroške se pa ve kakšni znajo biti) A bo potem tak človek sploh peljal psa k veterinarju??? ali ga bo za prvi skriti vogal....( to je to- jaz bi se za vsakega mladiča počutila odgovorno in mi ne bi bilo vseeno)
Delat  z žimavcem , da ga izšolaš , pa ni mačji kašel( 3x toliko more znat kot seter- po naših zakonih, veliko strožje ocenjevanje je, ravno tako potrebuje neko nego, in psica in mladički, pa še mladička predno ga oddaš ga moreš že nekaj naučit, vsaj vzpodbudit tiste zasnove ki jih ima- in če nisi lovec - zna biti še malce dražje- zaradi divjadi) 
In iz svojega stališča gledano- da bi najprej parila, plačala naskok,  rihtala  in pedenala mladiče, in jih še šolala nazadnje bi mi pa nekdo prišel in reku jah 250 eur dam več pa ne- meni  bi "ekonom- pisker" eksplodiral- 100% ga najurim . In nazadnje bi imela doma 100 psov kot MM....... ali pa boljše ,da ne parim... sploh.
To je ta politika ;D ( in v lovski kinologiji se mi zdi ,da je še vedno  to bolj tako - tako.... za ene je pač pes orodje)


Kar se pa nasplošno setrov tiče.
V Sloveniji imamo  kar nekaj - ZELO  kvalitetnih irskih setrov( kar je razvidno in po rezultatih/ delavnih in po raztavnih) Prav tako angleških setrov.
Gordonov je pa precej manj na razpolago.  In iz tega stališča sem napisala , da trga pri nas ni. Zato se mi ne zdi fer, da tudi tisti ki ima leglo spušča ceno. Ker potem resnično izpade kot, da naši gordoni so pa manj vredni. Pa ni rečeno da je.... zna biti naš veliko boljši kot npr nek gordon tam iz ( npr.)Italije. Samo da italijan ima še vedno ceno 700 eur in ga za manj ne bo dal- glede na druge .
 Je tudi res, da  Gordoni pri nas so v veliki večini vsi bolj kot ne, v ljubiteljskih rokah, redko kdo ima gordona za lov. Zato se tudi ne dela z njimi toliko v tej smeri( več ali manj  lastnikov se zgolj bolj z neko mujo toliko potrudi da naredijo tisti PPA in konec) Dočim v tujini je  veliko gordonov v lovskih rokah in tudi delajo( in tudi tujci npr. nemci imajo malce drugačen odnos do lovskih psov kot pri nas- nekateri). In meni je res fantazija gledat gordona( ma vsakega setra) ki dela. In  ko ga vidiš kako dela je pa res to tisto kar rečeš ; waw pa le nima nagona samo za vrane ganjat po njivah ampak  resnično dela.
Ker kakor koli- pasma gordon seter je bila ustvarjena za delo- lov.

p.s. Ja Andreja, Italijani.... sploh ne bom nič rekla... jaz si o njih mislim tasvoje in  ni nič lepega....( eden od  unih Nemcov ki imajo plemenjaka  mi je rekel, da mu bom morala podpisat , da ne bom mladičev dala v Italijo :)...  so  jih spoznali.. ;)


Gada:

Sory za literat... ;D  meni se včasih malo nabere,  pa potem vse napišem.

Damča imam zase( tako je naneslo- pričakovanja so bila večja). Čeprav je šel skozi vse faze šolanja in tudi hodi na lov. Pri nas ne  toliko ker ni terena zanj. Kadar smo pa v dalmaciji, je pa glavna zvezda ;D
In  ga imamo radi- kljub temu da velikokrat poskrbi, da nam ni dolgčas. In mu tudi veliko več stvari spregledamo kot Dini- jo imamo tudi zelo radi- ampak Damč je  Damč.  :)
raztavljam , ga ne in po vsej verjetnosti ga ne bom, zato ker on nekako  ni iz testa za raztave. Doma se zelo lepo pokaže in vse zna in vse naredi... ko greva pa nekam kjer je več psov mu pa samo en malo zarenči nanj( lahko en čisto majhen cefizelj) in se  potem še tri ure drži kot rahitičen golob in je najbolj bogi bogi, ga je treba  malo manj kot vlačit za seboj itd.
Ne zdi se mi smiselno nekaj forsirat, če psu ni do tega. Ker potem je to stres zanj in zame.

Dina( žimavka) bo pa šla, imava pa še ŠPP to leto, tako, da bo lahko zasluženo v razredu delavnih.
Ona je pa druga zgodba... ona je pa " najlepejša "( štrukl) ::) in tako se tudi obnaša vsepovsod :D( ali bo ali ne bomo pa še vidli- kaj bodo drugi povedali ) , jaga pa bolj pogosto -  pri nas... v dalmaciji pa še bolj.

Ravno v četrtek gremo spet malo v Južne kraje( namesto na smučarijo) tako ,da bosta spet prišla na svoj račun.



kupec: Ima vaš pes rad otroke?
prodajalec: Ima! ...vendar priporočam da  ga vseeno hranite z briketi.


andreja

  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 7.101
    • Točke: 28
  • vedno z mano
Odgovori #131 : 04 Februar 2008, 14:30:33
Italiani so tudi meni sumljivi. Nobenega vzrejnega, nobenega obveznega zdravstvenega pregleda... Pa še pse čez mejo stresajo.  ::)

Na srečo ne vsi. :-\

http://blueberry.moj-album.com/

http://www.youtube.com/watch?v=CbKsgaXQy2k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2xB4dbdNSXY&feature=related

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P


gada

  • *
    • Prispevkov: 35
    • Točke: 0
Odgovori #132 : 04 Februar 2008, 17:38:35
MIA+ZAR
Nihče ne kritizira tvojega zara.  ;) :) Še naprej ga imej tako rada in ga lepo crkljaj. In veliko uspehov ti želim.
Je izpadlo spet malo čudno ja kar sem napisala. :-\
Ja tale  moja" politika" se je pa nanašala na nemške žimavce,  niti ne toliko na Gordone.
Ker tukaj se pa resnično v veliki večini pari  vse povprek in brez premisleka( vsaj nekateri imajo pomislek bolj v ekonomsko smer kot pa v kinološko) in potem  se dogaja to kar se.
Je pa tudi res, da nemški žimavci so več ali manj v lovskih rokah- in trg je, pri nas- in nasplošno zelo specifičen- tipično lovski pes v lovske roke- ljubiteljsko jih je zelo malo ( ker res  zna biti  NŽ  vsestransko uporaben pes). In glede na to, da nekako tudi vsak ki ima psico tudi pari - potem pa oddaja/ prodaja  mladiče za bagatelo samo, da se jih znebi ker se pojavi, da je v eni pomladi tudi po 6 legel( toliko velikega povpraševanja pa spet ni za ta trg) . Cena se pa nazadnje baranta kot  na Ljubljanski tržnici za sezonske rože -v zadnjem tednu. In meni je to prav grozno- ker gledam iz tega stališča , če  je nekomu žal dati za psa 500 eur- ja kaj če se psu kar koli naredi?- zboli /poškoduje.... če se poškoduje  in ga je potrebno peljat  na zdravljenje ( kar se na lovu lahko zgodi  1,2,3-  za veterinarske stroške se pa ve kakšni znajo biti) A bo potem tak človek sploh peljal psa k veterinarju??? ali ga bo za prvi skriti vogal....( to je to- jaz bi se za vsakega mladiča počutila odgovorno in mi ne bi bilo vseeno)
Delat  z žimavcem , da ga izšolaš , pa ni mačji kašel( 3x toliko more znat kot seter- po naših zakonih, veliko strožje ocenjevanje je, ravno tako potrebuje neko nego, in psica in mladički, pa še mladička predno ga oddaš ga moreš že nekaj naučit, vsaj vzpodbudit tiste zasnove ki jih ima- in če nisi lovec - zna biti še malce dražje- zaradi divjadi) 
In iz svojega stališča gledano- da bi najprej parila, plačala naskok,  rihtala  in pedenala mladiče, in jih še šolala nazadnje bi mi pa nekdo prišel in reku jah 250 eur dam več pa ne- meni  bi "ekonom- pisker" eksplodiral- 100% ga najurim . In nazadnje bi imela doma 100 psov kot MM....... ali pa boljše ,da ne parim... sploh.
To je ta politika ;D ( in v lovski kinologiji se mi zdi ,da je še vedno  to bolj tako - tako.... za ene je pač pes orodje)


Kar se pa nasplošno setrov tiče.
V Sloveniji imamo  kar nekaj - ZELO  kvalitetnih irskih setrov( kar je razvidno in po rezultatih/ delavnih in po raztavnih) Prav tako angleških setrov.
Gordonov je pa precej manj na razpolago.  In iz tega stališča sem napisala , da trga pri nas ni. Zato se mi ne zdi fer, da tudi tisti ki ima leglo spušča ceno. Ker potem resnično izpade kot, da naši gordoni so pa manj vredni. Pa ni rečeno da je.... zna biti naš veliko boljši kot npr nek gordon tam iz ( npr.)Italije. Samo da italijan ima še vedno ceno 700 eur in ga za manj ne bo dal- glede na druge .
 Je tudi res, da  Gordoni pri nas so v veliki večini vsi bolj kot ne, v ljubiteljskih rokah, redko kdo ima gordona za lov. Zato se tudi ne dela z njimi toliko v tej smeri( več ali manj  lastnikov se zgolj bolj z neko mujo toliko potrudi da naredijo tisti PPA in konec) Dočim v tujini je  veliko gordonov v lovskih rokah in tudi delajo( in tudi tujci npr. nemci imajo malce drugačen odnos do lovskih psov kot pri nas- nekateri). In meni je res fantazija gledat gordona( ma vsakega setra) ki dela. In  ko ga vidiš kako dela je pa res to tisto kar rečeš ; waw pa le nima nagona samo za vrane ganjat po njivah ampak  resnično dela.
Ker kakor koli- pasma gordon seter je bila ustvarjena za delo- lov.

p.s. Ja Andreja, Italijani.... sploh ne bom nič rekla... jaz si o njih mislim tasvoje in  ni nič lepega....( eden od  unih Nemcov ki imajo plemenjaka  mi je rekel, da mu bom morala podpisat , da ne bom mladičev dala v Italijo :)...  so  jih spoznali.. ;)


Gada:

Sory za literat... ;D  meni se včasih malo nabere,  pa potem vse napišem.

Damča imam zase( tako je naneslo- pričakovanja so bila večja). Čeprav je šel skozi vse faze šolanja in tudi hodi na lov. Pri nas ne  toliko ker ni terena zanj. Kadar smo pa v dalmaciji, je pa glavna zvezda ;D
In  ga imamo radi- kljub temu da velikokrat poskrbi, da nam ni dolgčas. In mu tudi veliko več stvari spregledamo kot Dini- jo imamo tudi zelo radi- ampak Damč je  Damč.  :)
raztavljam , ga ne in po vsej verjetnosti ga ne bom, zato ker on nekako  ni iz testa za raztave. Doma se zelo lepo pokaže in vse zna in vse naredi... ko greva pa nekam kjer je več psov mu pa samo en malo zarenči nanj( lahko en čisto majhen cefizelj) in se  potem še tri ure drži kot rahitičen golob in je najbolj bogi bogi, ga je treba  malo manj kot vlačit za seboj itd.
Ne zdi se mi smiselno nekaj forsirat, če psu ni do tega. Ker potem je to stres zanj in zame.

Dina( žimavka) bo pa šla, imava pa še ŠPP to leto, tako, da bo lahko zasluženo v razredu delavnih.
Ona je pa druga zgodba... ona je pa " najlepejša "( štrukl) ::) in tako se tudi obnaša vsepovsod :D( ali bo ali ne bomo pa še vidli- kaj bodo drugi povedali ) , jaga pa bolj pogosto -  pri nas... v dalmaciji pa še bolj.

Ravno v četrtek gremo spet malo v Južne kraje( namesto na smučarijo) tako ,da bosta spet prišla na svoj račun.





JA kaj pa psarna Ludstar, ki jo vsi vseprek hvalijo, da je celo ena najboljših psarn gordonov v Evropi. Pa tudi vidim, da so Ludstarji odzadaj tudi pri Nemcih. Je to izjema? ???



damayanti

  • *
    • Prispevkov: 1.879
    • Točke: 3
Odgovori #133 : 04 Februar 2008, 18:51:39
Sprašuješ ali preverjaš? ......pomoje ti kar poznaš Ludstarje ;)

Ludstar je psarna v Italiji( čeprav sta lastnika zelo razpeta med Italijo in Anglijo- vsaj midve z L. sva se pred leti spoznali v Angliji ko sem imela še idejo da bi bil tudi drugi pes gordon). Najboljši ostanejo pri njih  ;) razen za določene prijatelje se še da kaj  ( so določene zadeve, glede njihove paritvene politike-   niso ravno po  "JUS-u" ...  pri nas ne vem če gre to skozi na tako bližino - pa če jih poznaš veš na kaj ciljam. ( pač na stvari ki niso za na forume, ampak tisti ki poznajo Ludstarje vejo na kaj  mislim)
 In ja pri  tej psarni- foresters -nemcih so Ludstarji vmes ( ker če poznaš nemške gordone so nižji kot angleži a ne?- nasplošno)... pa klikni rodovnik od enga ludstarja ( boš videla koliko ima italijana v sebi  ;) Lyric/ kar precej- - predniki -saj vse piše  :)- j če malo poznaš evropske psarne potem veš tudi za psa ali je italijan ali je nemec ali je  anglež- in mislim , da ti jih  :) če  se motim pa sory- sem te zamenjala  :))
To je tisto kar sem govorila  vzreditelji in genetika... parjenje z  izbranimi-določnimi ,da se popravi izgled, višina itd.


p.s. Ja Andreja, Italijani.... sploh ne bom nič rekla... jaz si o njih mislim tasvoje in  ni nič lepega....( eden od  unih Nemcov ki imajo plemenjaka  mi je rekel, da mu bom morala podpisat , da ne bom mladičev dala v Italijo Smiley...  so  jih spoznali.. Wink

Tebe je pa verjetno tole zbodlo a ne?  To nima nobene veze z gordoni. Ampak s ptičarji  nasplošno ,ki jih imajo nekateri italijanski lovci. z nekimi pogojnimi rodovniki- ali je ali ni čistokrven uglavnem če se ne izkaže na lovu , se ga ponavadi najde kje pri nas  kako tava sam brez gospodarja z neko čudno številko v ušesu in brez čipa  ;). ( tako kot je rekla andreja čez mejo jih  mečejo. Tako psičko angležinjo je imela prej andreja posvojeno. Lani se je Moni iskalo novega lastnika( poglej pod  zavetišče Horjul predlani enemu malemu " kao" kratkodlakemu ptičarju z  bradico ;D- to je to kar je z Italijani) Nič drugega.


kupec: Ima vaš pes rad otroke?
prodajalec: Ima! ...vendar priporočam da  ga vseeno hranite z briketi.


andreja

  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 7.101
    • Točke: 28
  • vedno z mano
Odgovori #134 : 05 Februar 2008, 11:08:56
Italiani in lovci pri meni v splošnem niso preveč dobro zapisani ja ;)
Čeprav je veliko v redu ljudi... :)

http://blueberry.moj-album.com/

http://www.youtube.com/watch?v=CbKsgaXQy2k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2xB4dbdNSXY&feature=related

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P


gada

  • *
    • Prispevkov: 35
    • Točke: 0
Odgovori #135 : 06 Februar 2008, 20:31:29
Sprašuješ ali preverjaš? ......pomoje ti kar poznaš Ludstarje ;)

Ludstar je psarna v Italiji( čeprav sta lastnika zelo razpeta med Italijo in Anglijo- vsaj midve z L. sva se pred leti spoznali v Angliji ko sem imela še idejo da bi bil tudi drugi pes gordon). Najboljši ostanejo pri njih  ;) razen za določene prijatelje se še da kaj  ( so določene zadeve, glede njihove paritvene politike-   niso ravno po  "JUS-u" ...  pri nas ne vem če gre to skozi na tako bližino - pa če jih poznaš veš na kaj ciljam. ( pač na stvari ki niso za na forume, ampak tisti ki poznajo Ludstarje vejo na kaj  mislim)
 In ja pri  tej psarni- foresters -nemcih so Ludstarji vmes ( ker če poznaš nemške gordone so nižji kot angleži a ne?- nasplošno)... pa klikni rodovnik od enga ludstarja ( boš videla koliko ima italijana v sebi  ;) Lyric/ kar precej- - predniki -saj vse piše  :)- j če malo poznaš evropske psarne potem veš tudi za psa ali je italijan ali je nemec ali je  anglež- in mislim , da ti jih  :) če  se motim pa sory- sem te zamenjala  :))
To je tisto kar sem govorila  vzreditelji in genetika... parjenje z  izbranimi-določnimi ,da se popravi izgled, višina itd.


p.s. Ja Andreja, Italijani.... sploh ne bom nič rekla... jaz si o njih mislim tasvoje in  ni nič lepega....( eden od  unih Nemcov ki imajo plemenjaka  mi je rekel, da mu bom morala podpisat , da ne bom mladičev dala v Italijo Smiley...  so  jih spoznali.. Wink

Tebe je pa verjetno tole zbodlo a ne?  To nima nobene veze z gordoni. Ampak s ptičarji  nasplošno ,ki jih imajo nekateri italijanski lovci. z nekimi pogojnimi rodovniki- ali je ali ni čistokrven uglavnem če se ne izkaže na lovu , se ga ponavadi najde kje pri nas  kako tava sam brez gospodarja z neko čudno številko v ušesu in brez čipa  ;). ( tako kot je rekla andreja čez mejo jih  mečejo. Tako psičko angležinjo je imela prej andreja posvojeno. Lani se je Moni iskalo novega lastnika( poglej pod  zavetišče Horjul predlani enemu malemu " kao" kratkodlakemu ptičarju z  bradico ;D- to je to kar je z Italijani) Nič drugega.



Ne preverjam. Ludstarjev ne poznam, vem pa, da so "kao" dobri. Sicer pa je vseeno!



mia+zar

  • *
    • Prispevkov: 213
    • Točke: 7
Odgovori #136 : 11 Februar 2008, 20:23:15
Halooooooooo?
Gregecc ima doma malega vragca  :) mi pa se tu prepiramo ocenah, namesto da bi 'dol padali' ob slikah.
Torej: SLIKE!!! VSI!!! 
 :P

Lp Mia

If there ever comes a day when we can't be together keep me in your heart, I'll stay there forever.
(Winnie the Pooh)


mia+zar

  • *
    • Prispevkov: 213
    • Točke: 7
Odgovori #137 : 11 Februar 2008, 20:40:01
To je Zar, ko je bil star 2 meseca.
KLIK
Gada, poznaš to sliko?

Ta gordon mi je pa ful všeč. Tudi slikali so ga dobro, ne?
KLIK

Tako pa zgleda vožnja pri nas!  ;D
KLIK

Lp
Mia in Zarč

If there ever comes a day when we can't be together keep me in your heart, I'll stay there forever.
(Winnie the Pooh)


mia+zar

  • *
    • Prispevkov: 213
    • Točke: 7
Odgovori #138 : 12 Februar 2008, 14:47:45
To je Zar, ko je bil star 2 meseca.
KLIK
Gada, poznaš to sliko?

Ta gordon mi je pa ful všeč. Tudi slikali so ga dobro, ne?
KLIK

Tako pa zgleda vožnja pri nas!  ;D
KLIK

Lp
Mia in Zarč


Popravljena verzija. Me je nekaj zafrkavalo v prejšnjem postu.
Kliknite na KLIK-e v citatu.

Lp
Mia&Zarus

P.S. : Upam, da bo zdaj prav  ;)

If there ever comes a day when we can't be together keep me in your heart, I'll stay there forever.
(Winnie the Pooh)


gada

  • *
    • Prispevkov: 35
    • Točke: 0
Odgovori #139 : 18 Februar 2008, 19:58:37

Popravljena verzija. Me je nekaj zafrkavalo v prejšnjem postu.
Kliknite na KLIK-e v citatu.

Lp
Mia&Zarus

P.S. : Upam, da bo zdaj prav  ;)

Oj!

Lepe slike. Zdaj bo star že dve leti. Jaz moram svoje voziti v prtljažniku, ker bi mi skakali po glavi. Objavim jih na G spletni strani v kratkem. Lepe počitnice!



yonna

  • *
    • Prispevkov: 56
    • Točke: 0
Odgovori #140 : 21 Februar 2008, 16:55:01
No,še nekaj naših najnovejših fotk iz  potepa po bližnjem hribčku



yonna

  • *
    • Prispevkov: 56
    • Točke: 0
Odgovori #141 : 21 Februar 2008, 16:59:43
pa še ena slikca



black beauty

  • *
    • Prispevkov: 317
    • Točke: 1
  • my brand black velvet
Odgovori #142 : 22 Februar 2008, 09:01:49
še nekaj slikic gregorjevega boy-a ;D







lp



Florinca

  • Mali Pesjanar
  • **
    • Prispevkov: 2.154
    • Točke: 15
Odgovori #143 : 22 Februar 2008, 09:09:17
še nekaj slikic gregorjevega boy-a ;D

lp

... in nog.  :D

Kristinca & Florinca


black beauty

  • *
    • Prispevkov: 317
    • Točke: 1
  • my brand black velvet
Odgovori #144 : 22 Februar 2008, 09:27:45
pa še boy v elementu

na travniku


na postli ;D


je pa pravi tacun :P vse kar vidiš so njegove tace :o

lp



gregecc

  • *
    • Prispevkov: 285
    • Točke: 0
  • Dog lover
Odgovori #145 : 22 Februar 2008, 17:04:32
hehe.... black beauty original fotke...
supr da si jih dala gor...

ja klele je biu res v elementu....čist mu je pasal da se je razlaufal....hehe

tut ostale slikce....so hude...no končno je gordon forum mal zaživel;)

lp vsem

Grega in Boj

A dog is for life, not just for Christmas!


gregecc

  • *
    • Prispevkov: 285
    • Točke: 0
  • Dog lover
Odgovori #146 : 22 Februar 2008, 17:08:25
hehe mia....tale tvoja fotka iz vožnje je pa čist huda..;) hehe

pri nas malo drugače zgleda... ko se vozmo tko skače da msilm da je najmanj na agility-ju hehe

A dog is for life, not just for Christmas!


Agnes

  • Šema
  • *
    • Prispevkov: 366
    • Točke: 21
Odgovori #147 : 29 Februar 2008, 21:01:01
Mi smo pa videli gregcca in Boja. Gregecc, lepa predstavitev hiperaktivneža, drugič pa nervozo pusti doma. Pa ker imajo vsake oči svojega malarja, obišči kako rasztavo še kdaj. Bojček je pa luškana mala biba. Kako vama gre? LP Neža

Los je car.


gregecc

  • *
    • Prispevkov: 285
    • Točke: 0
  • Dog lover
Odgovori #148 : 29 Februar 2008, 23:45:59
hehe agnes..sem se trudu po svojih najboljših močeh...ona pa tudi..;)
ja ja....siigurno bova šla še na kako razstavo.. brez skrbi;)...
kje boš naslednjič spet delala? lahko pišeš tudi na zasebnem..

ja hvala za pohvale..se trudim da je lep..;) kaj misliš je presuh,predebel, ravno prav?
srugače sva pa super..že zdaj bova zopet začela intenzivno vadit..upam da bo dal naslednjič res use od sebe :P

lp grega in boj


A dog is for life, not just for Christmas!


yonna

  • *
    • Prispevkov: 56
    • Točke: 0
Odgovori #149 : 02 Maj 2008, 20:42:31
bili smo na morju...