PUSTIMO JIM TUDI MALO SVOBODE IN ŽIVLJENJA, ker lajf ni le to kar gospodar želi.
Sploh ne vem kaj naj ti rečem.......sem prav res žalostna, ko te berem...... glede na to da je v teh dneh popularna zadeva " 1000 eur za horjulštajn" na onem drugem forumu.....in se res večina nas forumašev maksimalno trudi ,da zberemo tistih 1000 eur za horjulske zavrženčke.
Sicer pa
tvoj pes- tvoja odgovornost-> posledično tvoj strošek. ( mene ne briga za tvojega psa- imam s svojima dovolj dela

)
Pa še tako malo za brez veze nekaj pripišem.......
Če iz svojega primerka sklepam... naš Damč bi "nategnu" tud kačo če bi luknjo najdu....
Samo je pri nas pravilo....
Neglede kako radi ga imamo- in kaj vse mu v rit vtaknemo- pes je še vedno samo pes. In
ni center sveta , cel svet se ne vrti okrog njega, z njim ne posiljujemo okolice, mi smo se zanj odločili- zato je doma- naš
Se ne klati naokrog, če gre izven našega teritorija( sprehodi) veljajo drugačna pravila 100% poslušnost in nadzor.
Ker vsi ljudje res ne marajo psov- in jim ni treba našega marati. On je naša obveznost!
Nima svobode življenja -ker je zver- še vedno..... in se tega zavedamo, in jaz državi ne ne mislim colat težko zaslužene eur-e..zato, da bo imel moj cucek svobodo lajfa.
( kaj s tem mislim- si lahko prebereš v zakoniku-

)
Pa če verjameš ali ne niti nisem neka pretirano zagrizena pasjeljubka.
Mi grejo na nerve le tisti, ki mislijo da zakoni v tej državi ne veljajo za vse. Ker takih je pa ogromno. V kratkem se mi bo psica gonila in že kar vem kaj bo na našem dvorišču- en kup takih freelajfarjev
Ampak za letos sem se pozanimala- kater freelajfar je čigav.

In bodo šli čez noč ali dve lepo na hladno- v zavetišče... s tem da bom zavetišču še napisala, kdo so lastniki.
In bo lepo država poskrbela za njih.

Se že veselim prispevka, ki ga bom zrihtala za zavetišče.

pa saj veš kako pravijo...... "dober glas seže v deveto vas"...če je pa še na forumu javno objavljen....pa v stoto vas

Mislim , da marsikaterega lastnika psice motijo freelajf-f**fehtarji...in zna to postati ena taka stalna praksa.
aja še to.... sem slišala, da predno pozovejo lastnika, da gre pes v karanteno- zoonoze pa take zadeve..... in, ko že ravno ugotavljajo zdravstveno stanje ga znajo spotoma še kastrirati

In ko so freelajfarji " spedenani" se pa ponavadi pokliče lastnike

...Takrat se pa marsikaterega lastnika psa zakonik do-dobra dotakne-> na tisti najbolj razumljiv način-> po denarnici.

no pa obilo užitkov z vižlico...upam da boš ostal zvest svojemu mišljenju in da boš čez dve leti še vedno sodeloval na forumu.... tudi v kakšni drugi temi ne samo v Vižli.

Jaz vedno rada kakšno" zabavno zgodbico" preberem