Afganistanski hrt [Afgan Hound]

*nastya_lony* · 159651

italijancek

  • *
    • Prispevkov: 442
    • Točke: 0
Odgovori #300 : 19 Avgust 2008, 11:46:57

Zdaj bomo videli, kaj bo z dlako, ki pa je sigurno dober pokazatelj zdravja psa, če se bo izboljšala, potem smo na dobri poti in je kuža le neješč po naravi.


kako pa je nahid jedel pred boleznijo? a je že ves čas neješč? morda je prišlo do spremembe v prehranjevanju zaradi obdobja odraščanja in spolnega zorenja... s se pri posameznih psih to intenzivneje odrazi, podobno kot pri psicah, ki v obdobju gonitve in navidezne brejosti prenehajo jesti?

vsekakor je dlaka dober pokazatelj fizične in psihične kondicije psa!

držim pesti!
lp



Ferry

  • Gost
Odgovori #301 : 19 Avgust 2008, 12:52:33
Nikoli se ni prav z veseljem zapodil v posodo (njegove polsestrice kar planejo na posodo) in tudi njegov bratec v Nemčiji je pravi suhec. Že ko je bil majhen in v odraščanju je redko kdaj izpraznil posodo, večinoma je obrok dokončal zjutraj in to se nam je zdelo normalno, potem pa smo po puberteti, tam njekje od 15 meseca naprej pa začeli hrano dobesedno metati v smeti, ker se je tudi naslednji dan ni več dotaknil in zgodilo se je da je v dveh dneh pojedel 1 pest briketkov, seveda se je to nadaljevalo in če smo odšli na pot pa absolutno ni pojedel nič, še vodo je odklanjal, tako da smo ga še za pitje težko prepričali (morala je biti čisto sveža flaširana voda iz hladilnika, nekaj minut odprta in ogreta ni več ustrezala) in res je bil za vse nas napor, ker je pes dobesedno hiral. Sprva smo pomislili na stres, zaradi spremembe okolja, poti, itd., vendar se je potem to popolno odklanjanje hrane 2-3 dni dogajalo tudi doma in ko je npr. 3 dan kaj pojedel je bilo le za vzorček in absolutno ne dovolj za normalno preživetje in takrat smo ga začeli pitati umetno (ker ga je bila smo še kost in koža).
Sedaj nam je zdravnica svetovala naj obrok razdelimo na 4 dele, obrok naj bo  - samo briketi, in naj se hecamo z njim cca 2 dni (ker je bolani daljše vztrajanje nebi bilo dobro), vendar ko mu pokažeš posodico z birketi gre kar ritensko, sploh nobenega interesa, da bi sploh pogledal kaj je v posodi. Tudi če mu daš iz roke, vzame v usta in izpljune in to je to. Včeraj smo skuhali goveji kosti, na katerih je bilo še nekaj meska in  kit in sploh ne pokaže interesa - samo povoha, rahlo poliže in gre.

Jaz še vedno računam, da bomo s temi preiskavami najdli vzrok, mogoče pa je bilo le vnetje in telo sedaj rabi nekaj časa, da se vrne v prvotni položaj, upam!

Lp



italijancek

  • *
    • Prispevkov: 442
    • Točke: 0
Odgovori #302 : 19 Avgust 2008, 13:17:44
ojoj, to pa so res težave s hranjenjem...
a že ves čas vztrajate le na briketih? ste poizkusili tudi s kakšnimi konzervami, priboljški, ki mu bi bili všeč? v obdobju gonitve se laura pošteno namuči z asparo, da jo nahrani. takrat ji peče piščančje meso, hrenovke, dodaja kislo smetano. skratka vse, kar psu pač zadiši. najraje je le določeno vrsto pasjih priboljškov...vsaj nekaj...
sicer pa se jk briketom vedno primeša nekaj asparine najljubše konzerve in kisle smetane...

zagotovo je k neješčnosti vašega nahida pripomogla bolezen. kot izgleda pa je verjetno res že po naravi bolj izbirčen pri hrani. morda je k vsemu pripomogel še stres.
tole glede pitja povsem sveže vode tudi zelo dobro znano  ::) aspara pije le tekočo vodo iz bideja...le kadar je na sprehodu, pije tudi ustekleničeno...tile afgančki so res nekaj posebnega!  ::) 8)




Ferry

  • Gost
Odgovori #303 : 19 Avgust 2008, 13:44:03
Ja res so nekaj posebnega, no naš pije izključno svežo vodo iz pipe in najbolj zanimivo je, ko se postavi pred polno posodico vode in čaka, da jo zamenjaš s čisto svežo vodo in potem pije. Najbolj mi je všeč, ko te tako dobro pogleda, kot bi hotel reči, kaj a misliš da bom postano vodo pil?? ::) Aja, pa bognedaj da bi slučajno pil za beaglom, ker on sline v vodi pusti, bljek :P.

Ja mi smo Nahida, ko je počasi izgubljal tek, hecali z vsem mogočim, smetanco, svežim govejim meskom, pečenim, skratka z vsemi sortami dišečih stvari pa smo vedno več hrane zmetali v smeti, počasi se ni dal shecati na čisto nič, pa še izredno naporno je bilo vse skupaj, ko smo ure in ure dodajali mešali stvari v briketi, dajali z roko, vendar je bil uspeh tako majhen, da je šlo večino hrane potem v smeti, kuža pa je hiral.

Dobro vem kako se počuti Laura, ko se mora tako hecati z Asparo in baje njena Asparica, če ji Laura daje hrano v usta, zdevo še vneto ven pljuva, no tukaj moram pohvaliti Nahida, da vsaj hrano, ki mu jo damo v gobček, poslušno pogoltne, tako, da smo vsaj tukaj malo na boljšem kot Laura. ;)

Sprva smo takoj posumili stres, potem pa nas je dlaka, kljub umetnem pitanju, opozorila, da se z Nahidovim zdravjem nekaj dogaja in da to ni stres in kot pravim, upam, da je bila to tista infekcija, ki mu je ustavila telesne funkcije in da bo počasi telo začelo delovati tako kot je treba.

LP



Desobediencia

  • *
    • Prispevkov: 1.107
    • Točke: 2
Odgovori #304 : 21 Avgust 2008, 18:41:39
"ampak po mojih opažanjih jih radi hendlajo "toplovodarji "-  ;D LoL

GoldenGirl- mislim da je kar dobro, da ti je odsvetovala. To je bolj pes za tiste gospode v Veliki Britaniji, čeprav so krani in vse. Ampak tule ne moreš niti na normalen sprehod iti!

Lp
Ampak kaj "normalnega" pa potemtakem potem razstavni afghanec kot hrt sploh lahko počne v življenju?

Dogo Argentino - El Mas Mejor

Nochi tlen onca no huelitli mo patlaz, xic cualmeztli mo mantica, moyolica, inic ti nemiz inahuac yeliztli.


Ferry

  • Gost
Odgovori #305 : 22 Avgust 2008, 07:06:04
Desobediencia,

vse kar počnejo normalni psi, razlike nastanejo le zato, ker jih naredi človek. Zakaj človek dela razlike? Zaradi dlake, čeprav mi našemu ne kratimo svobode in gre normalno na sprehode v gozd, teče po travnikih, ...., le mogoče mu malo več čopkov naredimo, da celega gozda ne prinese s seboj in to je to. Drugače pa naj bi se psa čimmanj omejevalo zaradi dlake, ker to ni prav in kakor vidim v Nemčiji, se tega kar dobro držijo, psi letajo po peščenih, travnatih dvoriščih, letajo po peščenih obalah, travnikih, gozdu, redno hodijo na coursinge, tudi če je slabo vreme, kar je prav. Pes mora imeti gibanje, svobodo.

Je pa res, da je po naravi izredno lenoben in večino časa prespi, tudi igranje ali tekanje traja le nekaj minut - toliko, da se zdivja, potem pa se spet vrne v prvotni položaj - spanje.

Definitvno ga ni za primerjati s psi polnimi energije npr. našim beaglom. Beagle uživa cel sprehod, pa če traja več ur, afghanec ne, on se bo v pol ure naveličal hoje in se potem prav nejevoljno vleče za teboj. Najbolj mu ustreza svoboda, da se s svetlobno hitrostjo zapodi čez drn in strn za par minut in potem ima dosti za ta dan, za njega je zadeva opravljena.

LP



Ferry

  • Gost
Odgovori #306 : 22 Avgust 2008, 07:21:41
No, sem pozabila pripomniti,

da pa je logično, da v veliko primerih ljudje razstavne pse izredno omejujejo, vendar tukaj ne gre le za afghanca. To, da beagle pozna le box, razstavni ring in pa tekoči trak za trening, ni nič novega in normalno, da se taki ljudje pojavljajo pri vseh pasmah in ne samo pri afghancih.

Pač, mi nikoli nismo psa omejevali, zato, da bo za razstave lep in tudi naš afghanec se na razstavah najbrž zaradi tega nebo mogel pohvaliti z najlepše vzdrževano dlako. Nikoli nismo ne beagla, ne afghanca mučili z neprestanimi treningi teka v ringu z zategnjenimi vrvicami itd., ampak kuža teče naravno, zato tudi velikokrat na razstavi dobimo slabšo oceno, predvsem z beaglom, ker neprestano voha po tleh. Pa kaj? Saj je lovski pes, ki lovi z noskom in tega naravnega početja mu ne bomo odvzeli in če se to sodniku zdi tako neprimerno za raso, potem je pač za nas slab sodnik. Nam je veselje, zdravje in zadovoljstvo psa na prvem mestu, daleč zadaj nekje pa so šele razstave.

LP



italijancek

  • *
    • Prispevkov: 442
    • Točke: 0
Odgovori #307 : 22 Avgust 2008, 10:28:12
Ampak kaj "normalnega" pa potemtakem potem razstavni afghanec kot hrt sploh lahko počne v življenju?

nasplošno velja, da lastnik afganistanca, ki mu je pomembno, da pes ohrani neko kvaliteto dlake, ne glede na to ali se pes razstavlja ali ne, v določeni meri psa omejuje...ker je pač vloženega toliko in toliko truda, časa, energije v nego dlake...2x se premisli ali bo pes šel na sprehod v dežju, ali bo tacal po razmočenem terenu, ali bo skakal v visoki travi in še bi se našlo. temu primerno se iščejo dovolj primerni ali bolje rečeno 'čisti' tereni. tako pač je...tudi sama velikokrat pomislim, da je to na škodo psa, saj se ta problem na skupnih sprehodih velikokrat izrazi. a nek kompromis je treba najti.....sicer ne vem, zakaj bi si nekdo umislil afganistanca, če dlake ne vzdržuje. vsak, ki se odloči za to pasmo, se mora zavedati kaj pomeni nega take dlake, ki je bistvena za vizualno podobo afganistanca. in le negovana dlaka je njegov okras! ker zacufan in zavozlan pes trpi bolečine, obenem pa je tudi nega nevzdrževane dlake za psa večji stres. vesten lastnik je tudi dovolj iznajdljiv, da omogoči psu igro, divjanje, sprostitev tako, da kuža ne občuti, da je za kaj prikrajšan  8)
na koncu je še zmeraj subjektivna odločitev kaj je komu pomembneje pri izbiri ustrezne pasme....da si s psom aktiven v vsakem trenutku ne glede na vremenske in okoljske pogoje...ali ti je občudovanje negovanega psa v toliko večje zadovoljstvo in si se pripravljen kakšni pasji dogodivščini odreči.
zame prav gotovo ni dolgodlaka pasma  ::) z velikim občudovanjem pa pogledam afganistanca v galopu, ko mu svilnata dlaka valovi v vetru...ni bolj očarljivega prizora v pasjem svetu...



Ferry

  • Gost
Odgovori #308 : 22 Avgust 2008, 11:02:52
Ja se strinjam,

pač konec koncev, mi ta kompromis naredimo tudi pri beaglu in ne gremo v vsak drek, v dežju pa moramo tudi z afghancem lulat in kakat, tako pač je. Je pa res, več kot mu svobode dovoliš, več dela ima potem lastnik doma, kar pa za večino potem predstavlja problem. Npr. jaz imam po sprehodu v gozdu z njim sigurno 1 uro več dela, kot ob navadnem sprehodu.

Problem je, če se pretirava prav na račun razstav, kar pa je pri tej pasmi najbrž kar zelo pogosto, sicer redkokateri lastnik prizna, da je tako, samo se pa že na razstavi vidi, ko nekatere pse nesejo čisto čez vsako stvar, pa naj bo trava. Pes stopi šele v ringu na tla, potem pa vidiš dlako dolgo, da se za njim po tleh vleče, lepo, ravna, bleščeča. No do tega mi najbrž ne bomo prišli, ker gre kuža z nami tudi na sprehode, teče in si tam veselo pocufa dlako, pač tek je čez drn in strn in čez grmovje, ob grmovju, pa se potem neglede kje je "poči" na tla. Da ne govorimo koliko dlake z njega potegne beagle, ki veselo skače vanj, ko se igrata. No naš tudi ne nosi ovratnih rut, razen ko je, pa itak nam sedaj še ne je sam, tako, da tudi dlake na ušesih ne bo imel dolge, kot veliko razstavnih psov in mene to ne moti. Pač nebo lepotec od lepotcev, ker mu pač dovoljujemo določeno mero svobode in tako bo ostalo. Konec koncev hodi na razstave zaradi nas, ne mi zaradi njega. Razstve so zadovoljstvo človeka in ne živali.

LP



Nika

  • *
    • Prispevkov: 2.826
    • Točke: 4
  • Buda
Odgovori #309 : 22 Avgust 2008, 14:16:07
A poznate koga, ki svojega afganca striže na kratko? Mu je recimo všeč karakter psa , z nego dlake pa se ne misli ukvarjati. Kako bi pa vzreditelji reagirali, če bi se kdo s tako idejo odločal za nakup pri njem?



Ferry

  • Gost
Odgovori #310 : 22 Avgust 2008, 14:36:04
Načeloma to delajo vsi starejšimi afghanci, ker bi bil za njih prevelik napor dolgotrajno vzdrževanje dlake.

Ja, če pa bi prišel k vzreditelju že v štartu s tako idejo, pač nebi dobil top razstavnega psa, ampak bi ti dali v leglu tistega za "na kavč" - ki ni razstavne kvalitete. Mislim, da tu nebi bilo nobenega zgražanja, ravno zaradi tega, ker vsak vzreditelj svojega po razstavah (razlogi: ali je svoje že dosegel, oz. se na razstavah ni obnesel, ali začne razstavljati mlajše pse, ...) tudi postriže.

LP



italijancek

  • *
    • Prispevkov: 442
    • Točke: 0
Odgovori #311 : 22 Avgust 2008, 14:45:27
pred leti sem večkrat v ljubljani srečala parček dveh afgancev in je bil en vedno postrižen. verjetno že starejši pes.
se mi zdi nesmiselno nesmiselno odločiti se za dolgodlako pasmo, če jo potem postrižeš. posebaj pri afgancih se mi zdi to pravi greh. razen, če je to v dobrobit psa. hvala bogu za ljubitelje njihovega temperamenta, a sovražnike naporne nege dlake obstaja kratkodlaka različica  :o
če se ne motim, pasma še ni uradno priznana in je št. kratkodlakih psov še zelo malo. mislim, da se z načrtno vzrejo ukvarja ena švedska vzrediteljica...




italijancek

  • *
    • Prispevkov: 442
    • Točke: 0
Odgovori #312 : 22 Avgust 2008, 14:54:00
tako pa izgleda kratkodlaka različica  8)

http://www.afghanen.nl/surpriseseng.htm

http://www.kolumbus.fi/punapaula/eng-afg/gallery/Silee6.htm

za moj okus imajo nekoliko premočno konstitucijo, zato mi ne delujejo tako elegantno in graciozno kot recimo sloughi ali azawakh....vsekakor pa krasni primerki!  :-*



Ferry

  • Gost
Odgovori #313 : 22 Avgust 2008, 15:03:56
Zanimivo tile "neodlakani afghančki",

se mi zdi nesmiselno nesmiselno odločiti se za dolgodlako pasmo, če jo potem postrižeš

se popolnoma strinjam, načeloma so se med kratkodlakimi hrtki, najde kakšen, ki ima podoben karakter afghančku in je zadeva rešena. No seveda bomo tudi mi našega na starost postrigli, da ga ne bomo mučili z večurnimi kopanji in česanji.

LP



Desobediencia

  • *
    • Prispevkov: 1.107
    • Točke: 2
Odgovori #314 : 22 Avgust 2008, 15:05:44
Desobediencia,

vse kar počnejo normalni psi, razlike nastanejo le zato, ker jih naredi človek. Zakaj človek dela razlike? Zaradi dlake, čeprav mi našemu ne kratimo svobode in gre normalno na sprehode v gozd, teče po travnikih,
Saj to mislim, ne česa pes ni zmožen početi pač pa česa ne sme ;)

Dogo Argentino - El Mas Mejor

Nochi tlen onca no huelitli mo patlaz, xic cualmeztli mo mantica, moyolica, inic ti nemiz inahuac yeliztli.


Nika

  • *
    • Prispevkov: 2.826
    • Točke: 4
  • Buda
Odgovori #315 : 22 Avgust 2008, 15:08:35
Vidim, da afganci res zgubijo vse, če nimajo dlake. Niti slučajno mi pri kratkodlaki različici ne bi na pamet prišlo, da je to afganistanski hrt.



Ferry

  • Gost
Odgovori #316 : 23 Avgust 2008, 08:16:55
Ja, desobediencia,

vem, da si tako mislila, pa sem vseeno tako napisala, ker večinoma ljudje mislijo (velikokrat zelo opravičeno), da je ta kuža pa samo v rokavičkah in na fotelju. Seveda je to lahko vsak neglede na pasmo, vse je odvisno od lastnika.

Je pa res to kot je napisal italijanček, da pač sklepamo kompromise in ga v vsak drek pa res ne spustimo, no kot sem omenila tudi beagla ne. Tako, da je vedno vse na lastniku. Ker afi - no vsaj naš, je po naravi pravi pacek, naš se takoj v drek povalja, če ga sreča, ali pa gre naravnost v največjo lužo, blato, ..., beagle pa ne.

LP



Ferry

  • Gost
Odgovori #317 : 23 Avgust 2008, 08:21:02
Moram pa povedati,

da pri našem Nahidu opazujemo izboljšanje razpoloženja :o :o, kar je dober znak, neverjetno je igriv in nagajiv. Sedaj je njegova nova pogruntavščina odpiranje vrat :-[. Res, včasih imam občutek, da le še govoriti ne zna.

No, v ponedeljek imamo še rezultate za ostale bolezni, tako, da bo naš Nahid pregledan do zadnje celice in mislim, da je naš pesek zdrav kot riba - sedaj ko vnetja ni več. Tako, da glede na razpoloženje bo očitno začela delovati tudi ščitnica. SUPER!!!!! :o :D ;D :o

LP



italijancek

  • *
    • Prispevkov: 442
    • Točke: 0
Odgovori #318 : 23 Avgust 2008, 10:01:27
Moram pa povedati,

da pri našem Nahidu opazujemo izboljšanje razpoloženja :o :o, kar je dober znak, neverjetno je igriv in nagajiv. Sedaj je njegova nova pogruntavščina odpiranje vrat :-[. Res, včasih imam občutek, da le še govoriti ne zna.

No, v ponedeljek imamo še rezultate za ostale bolezni, tako, da bo naš Nahid pregledan do zadnje celice in mislim, da je naš pesek zdrav kot riba - sedaj ko vnetja ni več. Tako, da glede na razpoloženje bo očitno začela delovati tudi ščitnica. SUPER!!!!! :o :D ;D :o

LP

ferry, zelo sem vesela, da ste opazili spremembe v nahidovem obnašanju! to je zagotovo najbolj siguren znak za izboljšanje!  :o
držim pesti za pozitivne rezultate!




Sammy

  • Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 2.571
    • Točke: 29
  • Beauty and brain
Odgovori #319 : 23 Avgust 2008, 10:41:17
Super, da se Nahidu stanje izboljšuje! :o

http://samchica.com
http://samchica.com/sammy

"Qei me amat, amat et canem meum." - St. Bernard


andreja

  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 7.101
    • Točke: 28
  • vedno z mano
Odgovori #320 : 24 Avgust 2008, 10:49:14
Uaaauuuu!
Samo tako naprej!!!  :o

http://blueberry.moj-album.com/

http://www.youtube.com/watch?v=CbKsgaXQy2k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2xB4dbdNSXY&feature=related

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P


Chanel.

  • *
    • Prispevkov: 687
    • Točke: 3
  • Hovawarti ex Horto Albo
Odgovori #321 : 28 Avgust 2008, 20:22:42
Ferry, kako pa kaj Nahid? Upam, da je vse boljše.  :-* :-*


Ferry

  • Gost
Odgovori #322 : 01 September 2008, 08:56:16
Ja, našemu Nahidu se zdravje izboljšuje, telo je spet začelo počasi delovati in vidi se spremembe. Sicer bomo sedaj z njim še vedno bolj na nežni, kot z bolnikom, tako, da bo več ali manj doma in na sprehodih, ki bodo s časom daljši, konec koncev je prestal kar nekaj trpljenja in še antibiotike, tako, da moramo sedaj delati na izboljšavi imunskega sistema in pa se izogibati stresu, da se kuža čimprej  postavi na vse 4 tačke.

Ta vikend smo bili na CAC Zasavje in CAC Trbovlje, kot gledalci in prvi dan je zmagal lepotec od lepotcev iz Hrvaške, res lep predstavnik te pasme  :o (dlaka dolga, svilena, glava lepa ne preozka, oči trikotne, rep z perfektno rinko), ki je zmagal tudi v BIS-u 10. grupe, drugi dan ga žal ni bilo :'(. Človek že redko vidi, takega lepotca na stopničkah.

LP



Ferry

  • Gost
Odgovori #323 : 18 September 2008, 07:08:10
No, se moram spet malo oglasiti, da sporočim kaj je novega,

našemu afiju se je stanje 100% izboljšalo :o :D ;D, dlaka je enkratna (sijoča, raste kot trava) in tudi razpoloženje se je spremenilo, postal je pravi nagajivček :-\.

Tako, da smo zelooooooooooo veseli!! Še enkrat hvala vsem za pomoč in dobre želje, očitno so pomagale!!!!

Imam pa še eno novico, k nam v Slovenijo je prišel še en afi - zlat in po mojih ocenah bo lepotec od lepotcev ::). Ima odlično poreklo, super starše in res sem srečna, da prihaja tudi kvaliteta v Slovenijo in ne samo poceni "klump"!

LP



italijancek

  • *
    • Prispevkov: 442
    • Točke: 0
Odgovori #324 : 18 September 2008, 07:28:14
No, se moram spet malo oglasiti, da sporočim kaj je novega,

našemu afiju se je stanje 100% izboljšalo :o :D ;D, dlaka je enkratna (sijoča, raste kot trava) in tudi razpoloženje se je spremenilo, postal je pravi nagajivček :-\.

Tako, da smo zelooooooooooo veseli!! Še enkrat hvala vsem za pomoč in dobre želje, očitno so pomagale!!!!

Imam pa še eno novico, k nam v Slovenijo je prišel še en afi - zlat in po mojih ocenah bo lepotec od lepotcev ::). Ima odlično poreklo, super starše in res sem srečna, da prihaja tudi kvaliteta v Slovenijo in ne samo poceni "klump"!

LP

ferry, zelo me veseli, da se je vašemu kužku zdravje tako zelo izboljšalo. to je res krasna novica! verjetno se vam je odvalil kamen od srca  8)

super, da je v sloveniji še en zlatko!  :o
hm, št. afgančkov narašča  ;)

kaj pa je s tistim afgančkom iz francije, ki je v slovenijo prišel lani? a se kaj razstavljajo? če imaš kakšno fotko, jo prosim pripni...saj veš, da sem radovedna ;)

počohce nahidu in seveda tudi beaglčku :)

lpj

p.s. pridete na cacib mb?





andreja

  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 7.101
    • Točke: 28
  • vedno z mano
Odgovori #325 : 18 September 2008, 07:51:11
Super!  :D


http://blueberry.moj-album.com/

http://www.youtube.com/watch?v=CbKsgaXQy2k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2xB4dbdNSXY&feature=related

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P


Ferry

  • Gost
Odgovori #326 : 18 September 2008, 09:19:38
Italijanček,

žal o francozku nič novega, bil je na CAC Hrušica (dobil je BOB) in CACIB Umag, a mene žal ni bilo tam, da bi ga videla, baje je tudi nekako black & tan, vendar mislim, da je bolj varianta brindle black & tan, ki se z leti spremeni v skoraj črno barvo. Tudi mene že pošteno "firbec" daje ???, kakšen je v resnici, sem pa slišala, da ni slab (no saj to je bilo pričakovati, psarna je pač kvalitetna). Baje, da je prijavljen tudi na Evropsko, tako, da če bomo šli, bom naredila kakšno slikico.

Malo smo upali, da te bomo srečali na coursingu, je bil eden italijanček, je tekel kot norec, res ga je bilo veselje pogledati. ::) :o

Mi pridemo v Maribor samo v nedeljo, vendar brez kužkov, naš Nahid ima še vedno dopust, da se res dobro pozdravi, a ti prideš?

LP



Sammy

  • Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 2.571
    • Točke: 29
  • Beauty and brain
Odgovori #327 : 18 September 2008, 11:50:57
Oo, super, da je Nahid spet v formi! :) Bi bilo fajn videt spet kakšno njegovo fotko.

http://samchica.com
http://samchica.com/sammy

"Qei me amat, amat et canem meum." - St. Bernard


italijancek

  • *
    • Prispevkov: 442
    • Točke: 0
Odgovori #328 : 18 September 2008, 11:58:37
Italijanček,

žal o francozku nič novega, bil je na CAC Hrušica (dobil je BOB) in CACIB Umag, a mene žal ni bilo tam, da bi ga videla, baje je tudi nekako black & tan, vendar mislim, da je bolj varianta brindle black & tan, ki se z leti spremeni v skoraj črno barvo. Tudi mene že pošteno "firbec" daje ???, kakšen je v resnici, sem pa slišala, da ni slab (no saj to je bilo pričakovati, psarna je pač kvalitetna). Baje, da je prijavljen tudi na Evropsko, tako, da če bomo šli, bom naredila kakšno slikico.

Malo smo upali, da te bomo srečali na coursingu, je bil eden italijanček, je tekel kot norec, res ga je bilo veselje pogledati. ::) :o

Mi pridemo v Maribor samo v nedeljo, vendar brez kužkov, naš Nahid ima še vedno dopust, da se res dobro pozdravi, a ti prideš?

LP

ja, na coursing mi žal ni uspelo priti, čeprav sem se ves čas zelo veselila. ja, sem slišala, da je bila tudi ena italijančicaja ;) ah....pa drugič :)

bom prišla na razstavo oba dneva malo pogledati z gyaskotom, tako da upam, da se srečamo.






Ferry

  • Gost
Odgovori #329 : 18 September 2008, 14:52:56
Sammy,

bom dala sličice, samo rabim čas, da se spravim k fotoaparatu, da bodo sveže!

Italijanček,

no potem se pa moramo videti, mi bomo v nedeljo pri ringu afghančkov, normalno!

Lp