Nizozemski schapendoes [Schapendoes]

Nika · 751862

deteljica

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 4.353
    • Točke: 35
Odgovori #1140 : 18 Januar 2010, 08:44:56

..... zelo zanemarjeni( z cofi) in umazani. >:( Schapendoesov se naj ne bi kopalo. Nekateri se tega držijo- tudi moj vzreditelj. Vendar psi so potem dobesedno umazani.

Ampak zdaj je bil povsod po Evropi sneg in pes, ki leta zunaj bi moral bit ko rožica tudi če nikoli v življenju ni okopan  ;).
Pri borderjih npr za moj okus en temeljit sprehod v snegu naredi lepšo dlako kot vsi ekstra šamponi in balzami  :P.

Heraklit: "Psi lajajo samo na tiste, ki jih ne poznajo!


sibila

  • *
    • Prispevkov: 2.006
    • Točke: 0
  • still more white...
Odgovori #1141 : 18 Januar 2010, 09:22:35
deteljica, zdaj pa si mi odkrila skrivnost zakaj je imela Mimi tokrat res super dlako na razstavi, smo se cel teden po snegu podili.... ;D

Ampak res pomaga, ja, ko je sneg sta vedno obe taki mehki in dišeči. :D


Minči in Šuška, vama pa še tukaj čestitke!



Xsara

  • *
    • Prispevkov: 995
    • Točke: 0
Odgovori #1142 : 18 Januar 2010, 09:55:07
Ja, se strinjam - tudi Tani ima na snegu čudovito dlako. Čestitke še tukaj, Šuška!



MANDY

  • Gost
Odgovori #1143 : 18 Januar 2010, 10:52:10
Res je, čist sneg je kot kopel. Problem je le ker psov ne češejo, ali vsaj vozlov ne razvozlajo. In mislim,da tudi dlaka začne smrdet zaradi vozljev in če je pes v hiši, no ne vem  :-[ . Nega kožuha pa pri tej pasmi sploh komplicirana (vsaj pri naši Belli ne), to je bil en velik plus, da sem se odločila za to pasmo in nisem razočarana.
Velikrat sta bili v finalu, tako se po mojem najlepše predstavi pasma. Minči se je mogoče včeraj oglasila pri tebi ob ringu družina iz Velenja?? Zelo so se zanimali za mladička in povedala sem za Šušu.



MANDY

  • Gost
Odgovori #1144 : 18 Januar 2010, 11:02:40
SE opravičujem, ker ne znam odpreti nove teme. Mogoče bo admin. prestavil na pravo mesto to obvestilo.
Od soseda, ki je trenutno v Panami smo dobili poziv za pomoč, preberite.
Pozdrav iz Paname.
 
Tokrat se obracam na tebe (vas) z namenom, da te obvestim o akciji zbiranja hrane za pomoc ljudem v Haitiju. Kot verjetno ves je glavno mesto Haitija Port-au-Prince pred nekaj dnevi prizadel potres, katerega posledice so tako grozovite, da jih se sploh ni mogoce oceniti. Koncno je svet stopil skupaj in pricel pomagati tistim, ki so tega resnicno potrebni. Skupaj z Lio in Nivio bo nasa majhna druzinica v prihodnjih dneh nakupila za 100USD hrane in jo s posebnim prevozom, ki je organiziran v Panami poslala direktno v Haiti.
 
Ce se mi zelis pridruziti in prispevati za 5 ali 10 dolarjev ali Eurov hrane bomo zelo veseli tvoje pomoci. Podobno akcijo za nakup solskih potrebscin za revne otroke v Zahodni Afriki smo izpeljali lansko leto in se danes mi je toplo pri srcu, ko se spomnim na hvalezne otroke. Tisti, ki ste sodelovali veste kako je to potekalo. Denar se nakaze na moj racun v Sloveniji, jaz pa tukaj s kreditno kartico kupim hrano ter organiziram vse potrebno, da pride v prave roke.
 
Zakaj preko Paname in ne Rdecega kriza ali Unicefa. Hrana je tukaj cenejsa, darovali bomo to kar potrebujejo in ne denarja. Posiljka pride na mesto katastrofe v enem dnevu.
 
It is nice to be important, but it is more important to be nice.
 
Tvoj odgovor pricakujem najkasneje do torka 19.1. Ce si za, nakazi denar na racun in me obvesti:
 
Rok Robic
Abanka Vipa Zalec
TR: SI56 0510 0700 5592 561
 
Pozdrav  [email protected]
 
Rocky
 
 
 




MANDY

  • Gost
Odgovori #1145 : 18 Januar 2010, 12:31:29

Tako pridno je naša Bella čakala na nastop.

slika je slaba, a mal se pa vidi, kako se pokaže v krogu.



minči

  • *
    • Prispevkov: 1.738
    • Točke: 2
Odgovori #1146 : 19 Januar 2010, 10:01:41
Hvala vsem za čestitke. :)

Velenčanov ni bilo do mene. Je pa res, da smo bile tudi me veliko naokoli. Hvala ti za ponujene informacije.

Aziza in Enya nista bili razčesani že kar nekaj mesecev. >:( Ko ju je lastnica vzela iz boksa, so jima cofi na hrbru in po telesu stali dobesedno v zrak. Kar je ob negovani dlaki čisto ne mogoče. Da ju je vsaj malo uredila, ju je morala gladit z roko in krtačo. In pri temu jima niti sneg ne more pomagat, ker so cofi polni svinarije. Res grozno videt, še posebej če človek ve, da rabijo res zelo malo česanja. Ampak glavno, da so oni vsak teden na razstavah.

Je pa v nedeljo bila specialka v Nemčiji, kjer je Šušina teta Molly dobila res. Cacib. Molly iz kombinacije Šušine babice Ornelle in Ozzy-ja - Šušinega bodočega samčka. :o Vzreditelj ni bil zadovoljen, ker se je spet pokazala velika kuhinja nem. kluba. Lastnik Mogli-ja je zapustil ring med izbiranjem za Cacib, ker je bila stvar preveč očitna.
Nem. vzreditelji in lastniki imajo tudi tega že polno kapo in so se začeli oglašat in kritizirat vrh kluba že na nem. forumu. :o Hočejo, da bi se vrh spremenil na vsakih nekaj let. Na razstavah ( klubskih, specialkah, vzrejnih pregledih,...)  imajo (že nekaj let) vedno iste sodnike >:(( nem. in nizozemske), ki so pripravljeni sodit po njihovih navodilih.  Zmagujejo samo psi, ki pripadajo ali izhajajo iz vzreje vrha nem. kluba. Isti ti psi pa drugje niti pod razno ne dosežejo takšnih rezultatov. Ostalim samcem ne dovolijo naskokov >:(, njihovi pa jih lahko imajo tudi po sedem na leto.
Ne bi toliko verjela, če ne bi tudi sama doživela nagajanja dveh človekov >:((iz vrha nem. kluba) pri Šušinem vzrejnem pregledu. Prišla sta zraven k in v ring in se trudila 100 na uro, da bi ji našla kakšno napako. Sodnica je celo 2x opozorila gospo Schindler, če se lahko malo premakne. Poleg tega pa mi nikakor niso hoteli  poslati kopijo originala ECVO certifikata. Po ne vem koliko e- mailih in po odgovoru NL. sodnice( da ga morejo poslat vsaj v NL klub), so ga vsaj tja poslali.
Da ne omenjam, da so na kluski razstavi vsem na očeh prikazali takšno kuhinjo >:(, da mi je čisto jasno, da veliko vzrediteljev dela vzrejni pregled na NL in da jih sploh ni na specialke in klubske razstave.


MANDY

  • Gost
Odgovori #1147 : 19 Januar 2010, 11:01:26
ŽALOSTNO, vse povsod ista kuhinja.
 Družina iz Velenja me bo verjetno poklicala, dala jim bom link vajine stani.
Po drugi strani pa imata Aziza in Enya srečo z razstavami, da se ju vsaj takrat malo uredi, ker ju mora kar srbeti pod umazano zapleteno dlako. Pa pozimi še gre, poleti je pa kriza, če ima naša Ida majhen vozelj se začne praskat vne se ji koža.
Predvidevam, da velko uspehov na razstavah nimata.



minči

  • *
    • Prispevkov: 1.738
    • Točke: 2
Odgovori #1148 : 20 Januar 2010, 10:09:52
Ž
Predvidevam, da velko uspehov na razstavah nimata.

Enya in Aziza sta  dobili oceno odlično tudi že pri specializiranih nem., nizozemskih, švicarskih sodnikih. Prav tako prav dobro. Lahko pogledaš na njuno spletno stran. Nista vrhunski, a še vedno dobri psici.

 So psi, ki vedno dobijo odl pri specializiranih sodnikih, ne glede na to, kakšen tip schapendoesa je sodniku ljubši.In te psi so zame res vrhunski. Takšen primer je Mogli. Še malo pa bo zaključil še NL šampionat.
In so psi, ki pri njih dobijo ali odl. ali pd. - pa pri nespecializiranih redno dobivajo odlično, še vedno zelo dobri psi. Potem imaš pse, ki redno pri specializiranih dobijo pd, pri ostalih še vedno odlično, ali pa mogoče kdaj pd. In tako naprej...

Potem je pomembno še zdrav. stanje- s samcem s  C kolki  velika večina ne bo parila.

Kot sem že velikokrat napisala je o psu težko govoriti, dokler se celega ne pretipa, premeri,... In dokler psa ne oceni specializiran sodnik, se ne da točno vedet kam pes spada. Dokler ti Belle ne bo ocenil vsaj en tak sodnik, ne boš vedela, kam v resnici spada, oz. katere napake ima. Nem. vzreditelji so tudi zelo dobro poučeni, kakšen schapendoes naj bi bil. Določene napake oz. pomanjkljivosti so vidne že takoj na oko, določene pa je treba "prešlatat". Nekatere napake nimajo take veljave, nekatere se smatrajo za zelo hude, pa jih sploh ne opaziš na oko.

Moram pohvalit Šuši, s kožo nisva še imeli nikoli problemov. In tudi schapendoesi ne veljajo za pasmo, ki bi imela težave s kožo. Veliko lastnikov jih ne kopa in nimajo težav. Tudi česanja se ne poslužujejo redno- sploh če imajo več psov. Jim pa nekateri redno čistijo ušesa z raznimi tekočinami. Odvisno od tega, koliko imajo poraščene sluhovode.


MANDY

  • Gost
Odgovori #1149 : 21 Januar 2010, 18:59:51
Upam, da mi ne zamerite za tole slikico, meni se zdi full dobra. Mali se je po schapendorsko tako najedel, da ne more iz sklede.
[imghttp://www.deschapendoes.eu/Afbeeldingen/Nesten/Dana%20en%20Pirros%202009/album/slides/100_0103.JPG][/img]



MANDY

  • Gost
Odgovori #1150 : 21 Januar 2010, 19:01:35
Bom še enkrat poskusila.



minči

  • *
    • Prispevkov: 1.738
    • Točke: 2
Odgovori #1151 : 22 Januar 2010, 15:40:20
MANDY, taprav požrešen schapendoes. :P

Schapendoes Chili poleti na morju:





Chili je v tem času že malo, ampak res malo zrastel. Upam, da bodo kmalu nove slikce. :o :P S Chili-jem so zelo zelo zadovoljni, je ravno takšen, kakršnega so si želeli( karakter, velikost, izgled,...) :o :o


MANDY

  • Gost
Odgovori #1152 : 22 Januar 2010, 18:45:53
Kako je luškan, še slike prosim  ;D ;D, a bodo šli kdaj z njim na razstavo ?? Se ga bo dalo kje videt v živo, meni je res zelo všeč.



minči

  • *
    • Prispevkov: 1.738
    • Točke: 2
Odgovori #1153 : 22 Januar 2010, 22:50:16
Slikce sigurno še bodo. Pogovarjali sva se bolj o njemu. So čisto zaljubljeni vanj. :o Sem še posebej vesela, ker sem ji pomagala poiskati psarno in leglo, kjer je bilo veliko možnosti za manjšega. Dobila je najmanjšega (še vedno je majhen :o ) v leglu in ne dominantnega, s super karakterjem. :o Ravno to, kar so si želeli. Za razstave pa ne vem. Bi ga pa rada tudi jaz videla v živo. :o :P Upam, da kmalu. :o


MANDY

  • Gost
Odgovori #1154 : 28 Januar 2010, 11:53:03
 ;D Pozdrav, prejšni vikend smo se potepali po naših hribčkih. Belli in Idi sem "montirala" nogavičke, sneg se jima je prijemal le med blazinice in ju motil. Hodili-gazili smo cca. 3 ure po celem snegu in nogavičke se niso prav dobro obnesle  :-[ :'( ker so najlonke tanke je sneg pršič prišel vanje, zato so odpadle iz noge. Za drugič debelejše bombažne nogavice  ;). Seveda se sneg ni nabral takoj, po recimo uri hoje je pa zanimivo,da nobene niso nogavice motile. Ker jima ni bilo treba čistit tačk sta še bolj norele po bregu in Ida si je dala duška z lajanjem.
Minči a ti strižeš kremplje Šušu. Bella ima sicer zelo pobrušene saj veliko hodi po  asfaltu, a krempeljčka, ki sta više sta kot šivanki.
In ta lumpa ju z veseljem uporablja, ko prosi za kakšno hrano skoči name potegne krempelj ven in prav dobro praska, kot mačka.
Sem razmišljala, da bi ju malo postrigla.



minči

  • *
    • Prispevkov: 1.738
    • Točke: 2
Odgovori #1155 : 28 Januar 2010, 16:32:44
A ima Bella svetle kremplje? ???
 Schapendoesi naj bi imeli zelo močne kremplje in naj bi se jim strigli. Kremplje so Šuši strgli do približno dveh let, potem sem pa naredila pavzo. Se pa ravno sedaj spet spravljam, da bi ji jih postrigla. Na asfaltu si jih ne pobrusi, ima zelo močne. Poleg tega se jim striže tudi dlaka med blazinicami, da jim ne drsi in da se jim notri ne nabira svinarija.

A bosta šli na kakšno razstavo? ???


MANDY

  • Gost
Odgovori #1156 : 29 Januar 2010, 10:34:01
Bella ima svetle in temne kremplje, ja so zelo močni a jih asfalt lepo pobrusi. Samo zgornja dva sta zelo dolga in ostra, bom ju kar mal postrigla. Dlako pa strižem med blazinicami in pulim v ušesih. Je kar pridna se lepo pusti, obožuje pa česanje. Ne moreš verjet, ko vidi krtačo se uleže zapre oči in zraven brunda od užitka. Trenutno dlaka odpada in kar leti naokoli in ker je v glavnem v hiši jo moram česat drugače bi se kljub sesalcu mi preselili. Se pa dlaka ne vozlja.
Ja šle bomo na CAC v Celje, jo bo peljala hčerka v ring ji je zelo všeč  :o.



minči

  • *
    • Prispevkov: 1.738
    • Točke: 2
Odgovori #1157 : 29 Januar 2010, 20:32:46
Kolikor vem, naj bi imeli temne kremplje. Na mariborski razstavi je sodnik Šuši pregledal vse kremplje, da vidi,  če ima dovolj pigmenta. :P Za dlako je normalno da jo menja, je že čas, da dobi novo- ta pravo dlako. Šuši je to šlo postopoma :o( naj bi se začelo po glavi, potem po hrbtu in na koncu po trebuhu), tako, da ni bilo krize z dlako. :P

Celjsko razstavo imate res blizu :o, se splača izkoristit.


MANDY

  • Gost
Odgovori #1158 : 01 Februar 2010, 10:43:11
Pozdrav, kakšen lep dan, mi pa v službi  :'( :'(. Minči a vidve gresta na kakšno razstavo ?



minči

  • *
    • Prispevkov: 1.738
    • Točke: 2
Odgovori #1159 : 01 Februar 2010, 11:19:52
Oh, pri nas še ni sončka. >:( 
Trenutno imamo spet hrvaškega ovčarja na počitnicah. :o Šuši in Sky ga na sprehodu vabita k norenju :o, vendar stari Edo- Medo se ne da. :(

Prijavljeni sva na razstavi v Zagrebu in Grazu, da zaključimo (če bo sreča) šampionate. V Celje nas ne bo. Potem pa se bo naša razstavna kariera bolj ali manj zaključila. :o


cacy

  • *
    • Prispevkov: 3.427
    • Točke: 4
  • Bode, Lin, Arriel in Dreamy
Odgovori #1160 : 01 Februar 2010, 11:27:25
Minči, kako to da imate Medota ;D Se razumejo??



MANDY

  • Gost
Odgovori #1161 : 01 Februar 2010, 11:37:04
Tudi me pojdemo v Zagreb in sicer smo se prijavile v soboto, mogoče se vidimo.



minči

  • *
    • Prispevkov: 1.738
    • Točke: 2
Odgovori #1162 : 01 Februar 2010, 11:52:23
Polona je na smučanju. :o

Šuši mu je prvo takoj hotela dat vedet, da bo pod njo. :P Sedaj ga pa celo spusti da gre z njo v utility, kjer je hrana. :o Sky ga ne spusti na posteljo. :P Če se pa slučajno kaj oglasi( tuli ali joka v boksu, ko sta sama v sobi), ga takoj skomandira.  Medo je res cuker, zelo uvideven do punc.  :o In nor, nor na piskajoče igrače. :D :o Drugače se pa super razumejo. :o :o

MANDY, me smo prijavljene spet na nedeljo(tako kot vedno).


MANDY

  • Gost
Odgovori #1163 : 01 Februar 2010, 13:24:30
Škoda,bom naslednjič tudi jaz prestavila na nedeljo. V soboto mi je fino, ker imamo nato še nedeljo prosto in poštimam doma kar je treba pa še gremo kam.
Kaj misliš a bo kaj več schapijev na svetovni razstavi v CELJU sept.-okt.? 



MANDY

  • Gost
Odgovori #1164 : 01 Februar 2010, 13:27:50
Skoraj bi pozabila a je še kaj slikic od Chilija  :-[ :-[



minči

  • *
    • Prispevkov: 1.738
    • Točke: 2
Odgovori #1165 : 01 Februar 2010, 14:25:13
Jeseni na evropski razstavi v Celju bo kar nekaj Schapendoesov, sigurno večina vseh, ki so bili v Budimpešti in še kakšen več. :o Na žalost ne bo sodnik, ki bi bil specializiran za njih. :(

Naslednjič pa nas ne bo več na razstavi (v najboljšem primeru, če ne bo treba več). :P

K Chili-ju grem na obisk jutri. :o Upam, da ne bom pozabila fotoaparata. :-[ Ga bom že danes dala polnit. :o :P




minči

  • *
    • Prispevkov: 1.738
    • Točke: 2
Odgovori #1168 : 03 Februar 2010, 09:19:11
Včerajšni sprehod na Gorenjskem s Chili-jem je bil super. :o :o Bili so 4 psi, še naša Sky in Medo. Razumeli so se super, vsi so bili spuščeni. :o

Vreme smo imeli super, tako, da smo vsi uživali. :o Chili je mali, mali, mali simpatičen in zelo nežen samček. Pravi cukerček. Končno pa sta oba prišla na svoj račun- igranje dveh schapendoesov :o. Noro sta uživala. :o :o
Slikce bodo, kakor hitro jih dobim od fotografa in bo dovoljena objava. :o :o


MANDY

  • Gost
Odgovori #1169 : 03 Februar 2010, 20:47:24
Pozdrav. Minči pravkar kažem hčeri slike  Šušinega izvoljenca  in ostale druščine (Ozzy, Dio,Coper) In se nasmeji pa pravi, da so lastniki sigurno METALCI. Kajti psa imata imena po legendah metala:D