Jooooooooj koliko pogojev...to mi je všeč......no, glede na to, da tega čupavca želimo nabaviti čez cca 2 leti (če se bo vse razvijalo kot se do sedaj) je najboljše, da že zdaj kontaktiramo vzreditelje....ker se moremo fejst štulit, da smo res primerni......

Malo me skrbijo tile pogoji s kastracijo in sterilizacijo....ker imamo doma že dva samca (en kastriran, drugi ne, in nekastriran je tudi absolutni šef), kako bi se vse to skupaj poglihalo..ker o samici ne razmišljam (ravno zaradi posedovanja samcev in tudi zaradi karakterja...mi samčkasti karakter bolj ustreza), mali ki pa je sedaj šef, pa ne vem kako bi preživel, da mu nek prišlek ukrade pozicijo...glede na to, da bi bil shapi 3x večji od njega, bi znala to biti kar velika psihična borba, pa upam da do fizicnih ne bi prišlo, ker bi mali podlegel (mislim, da se mali ne zaveda svoje velikosti...zadnjič je prišel na obisk tibetanski mastif in si je hotel sposodit kost od malega in mali se je zakadil vanj in bil totalno pripravljen na pretep...sem ga komaj nazaj potegnila).
To glede dlake je tudi meni ena vzrediteljica povedala, da jih počeše 1x na 14 dni in da sploh ni problema...za 4 pse porabi uro in pol...toliko jaz porabim za enega psa, ko ima tako komlicirano dlako (no sedaj ne več, je postrižen

)
Azu.......si naročena na to revijo ali pa je kje na internetu?
minči, hvala za vse informacije...se še priporočam....

...čimveč tem boljše.
Torej se bomo, upam da videli kje na kakšni agility tekmi ali pa razstavi, če pa mi ne bo uspelo nikamor prit, se bi pa zelo radi povabli na obisk

...ker ta pasma naju je s fantom uročila, prvo iz slikic in opisa psov, potem pa še v živo na eni razstavi, jih je ena gospa imela štiri....blagor za najudva, sva sedela med njimi in jih čohala celo večnost.
Je v pogodbi mogoče tudi kakšen pogoj glede na prostor bivanja psa...ker midva sicer živiva v hiši (psa živita tudi z nama v hiši...pesjak pri nas ne pride v poštev ali pa izključno bivanje zunaj tudi ne), vendar dokaj v mestu in do preselitve izven mesta bo še lep čas potekel, je pa v planu.
bom mogla zaj še malo te linke poštudirat, pa kakšne pasemske klube kontaktirat, da pridemo do vzrediteljev in tudi kontaktirat direktno vzreditelje za kaj več informacij...