Surova hrana

irenchy · 970188

čara

  • *
    • Prispevkov: 8.252
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #3240 : 28 Oktober 2016, 11:22:25
Mene so mesarji, kuharji samo za meso zastrašili.
Kako pogosto pa odpirate skrinjo? Pfuuu to je bila vojna vihra pri nas. Ker se sme bojda skrinja samo 1x na teden odpirat, maximalno! In sedaj imamo dve, eno tastaro imam za pasje zadeve, mamin  in bratov sladoled, pa ša kaka stvar gre noter , odpiram, kadar jo rabim! In to je na cca 3-4 dni. Za toliko dni tudi vzamem ven meso, včasih dobi kuhano, včasih surovo.  Tadrugo ima foter, s termometrov vred in na -20 stopinj. In tiste se jaz ne dotikam. ::)

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!


Nika

  • *
    • Prispevkov: 2.824
    • Točke: 4
  • Buda
Odgovori #3241 : 28 Oktober 2016, 13:24:38
Če stare mame na sobni temperaturi odtajajo, nam nima kaj bit  ;D Je pa res iz energijskega vidika vaš sistem čist ok, hladilnik pol manj laufa če se nekaj odtaja noter. Mi imamo tudi več skrinj, bi rekla da se vsaka odpira vsakodnevno (tudi po večkrat) ali pa vsaj na dva dni. Sam če spet gledamo energijsko, pa s tem prihranimo pot v trgovino ker mamo vse v skrinjah



čara

  • *
    • Prispevkov: 8.252
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #3242 : 28 Oktober 2016, 13:30:57
Stare mame so že vedle, ne? :D Mogoče je poleti res smiseln v hladilniku odtajevat, da se ne skuha na 30 stopinjah čez noč in še celi dan potem. Hladilnik imamo nov, leto dni star, blazno varčen in ogromen. :) Skrinja je pa ena staraa 10+let in ena čis nova, ki vprašanje, če bo tako dolgo in dobro delala, današnji materiali niso toliko kvalitetni, večinoma.

No s skrinjo je pa tako. Smo meli tečnobe poln kufer in če že glih ne gre tako nahitro spakirat iz hiše, je blo treba pa drugo skrinjo še nabavit. In tisto ima on po svojem sistemu BMK...Tole, tastaro pa po potrebi. Če bo to vsak dan, bo pa vsak dan, ker s emi tudi približno ne ljubi več dajat ven za 3 dni, pol pa vidiš, da je na znižanju nekaj želodčkov etc...

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!


Nika

  • *
    • Prispevkov: 2.824
    • Točke: 4
  • Buda
Odgovori #3243 : 28 Oktober 2016, 14:14:03
Mi smo kupili omaro, da bi se lahko losali 20 let stare skrinje, ki je res požrla ogromno. No, pa smo imeli hitro oboje polno.. Zdej je pa tastara crknila ravno ko sem imela serviserja za (nov  ::)) hladilnik in mi je prav sožalje izrekel pa povedal, da če bom imela res srečo, bo nova delala celih 10 let. Če. Ni problem v materialih, ampak tehnologi prav delajo sestavne dele, ki so testirani na dobo garancije. Naredijo tak da po petih letih crkne, ker se ne splača če stranka 20 let ne kupuje bele tehnike (Asko se je (skor?) spufal na ta način. prekvalitetna roba in folk ni rabil več kupovat).