Odvisno, kako velik bo prašič. Poleti sem kupila glave majhnih pujskov, vsak šelti je pojedel polovico v enem obroku (v mesnici z žago ali sekirco narežejo na pol). Kosti so bile čisto vse za pojest, razen spodnja čeljust. Pred 2 tedni sem pa kupila ogromno glavo, sem sliko napopala par strani nazaj, tehtala je ziher 4 kg (pa je bila brez ušes in jezika). Spet narezana na pol, potem sem pa jaz doma vsako polovico še dala na pol. Tam pri kotu ust sem zarezala mišice in nato samo zavrtela, da se je spodnja čeljust ločila od zgornje. Lahko bi tudi to nasekal, ampak če samo izpahneš sklep ven, je bolj fajn za pse. Kosti tako velike glave so moji šeltiji komaj malo obglodali, so že pretrde.
Če boste imeli koline, reči mesarju, najti prihrani tudi vse kite, ta debele žile, meso po grlu, vse čudno mehko tkivo...
Svinje vedno koljemo že ful velike. Tako da če imajo nekje 4 kg, bi morala dati na 5 delov za en dan (800g je točno porcija za en dan). Bo pa glava tudi brez jezika in možganov že
. Gre vse za našo prehrano
. In ja, valda mu bom rekla za vse odpadno meso
. Kože pa ne, ker je ne prenaša najbolje, pa še ful fejst mastna je in se mi bo še bolj zredila...
Tale prboljški pa se mi zdijo zanimivi. Glede na to, da več ne vem kaj naj dajem, ker mi sploh več noče priboljškov jemati na sprehodu (potem pa kakce in ostalo svinjarijo je, kot da je ne vem kako lačna
), pa če imam nakoščkano meso ali pa kake kupljene. Če pa kaj doma naredim pa je še manj dobro. Pa še kupljeni redijo, ona pa mi je že na zgornji meji normalne teže
A lahko 1x približno zvagaš koliko daš not vsega? Ker meni tole "od oka" ne gre, Vedno čist napačno pride