Hvala za lepe besede

pri slikanju smo še kr nerodni, tko da je še velik zmazanih

se pa še učimo... drgač pa res ta pes resnično zaživi v naravi in v družbi drugih psov, takrat je izpopolnjen. Mora biti pa seveda tudi socializiran na mesto/ljudi/promet. Ravno včeraj zvečer sem Villo peljal v center Ljubljane, da smo s prijatli gledal fuzbal zunaj v lokalu sredi največje gužve in je bla zelo pridna, nič zbegana... pa večino tekme je tako in tako prespala ker je bila tekma dolgočasna
Za majhne kužke sem pa predvsem mnenja da jim ljudje delamo veliko krivico. Svet bi bil zelo prazen, če ne bi bilo "pomaranč" ipd. v njem

ampak gre za to, da se večina lastnikov do takih psov ne obnaša kot da so psi, ampak igrače. S tem res niso spoštljivi do njihove narave in jim tako zlomijo osebnost. Ogromno takih malih kužkov srečujem na sprehodih, do katerih se sploh več noben od ljudi in lastnikov ne obnaša kot da so psi. Nimajo nobenih pasjih socialnih veščin in posledično so tudi drugi psi zbegani, ker jih ne morejo normalno spoznat. Popolnoma so zgubil občutek kaj pomen biti pes in to me zelo razjezi. Sem pa tja, zelo redko ampak se zgodi, pa srečamo tudi ljudi, ki "imajo dovolj informacij" in tudi majhnim psom pustijo da so psi

takoj se vidi njihova samozavest, karakter, socialne veščine, določene prvinske geste itd. To je zlo lepo vidt, sam je pa bolj redko...
Ko se bo še mal več fotk nabral, pa naredim še Gozdno verzijo filmčka

Lp, Ivan