Aktualno > Pes in okolica

Pes napade psa!

(1/381) > >>

Herr-Thor:
Zanima me vaše mnenje.

Včeraj zvečer se je v naši vasi zgodil napad večjega psa(mešanec med nemškim očarjem in še nečim) nad manšim mešančkom Capijem. Capi je bil na domačem travniku cca. 50 m od hiše z starejšo gospo.
Nakar pride mimo po cesti z konjem fant iz iste vasi star okorg 30 let in je seboj imel svojega psa. Njegov pes se zažene v Cepija(težak 10 kg) na domačem travniku in ga začne vleči in tresti se in tja. Capi cvili, starejša gospa se dere na psa, lastnik večjega psa pa sedi na konju in se smeji.
To vse skupaj je trajalo okrog 5 min, dolker ni prihitel en od sosedov in odgnal večjega psa vstran.
Zaključek tega napada je: Capi ima raztrgano vratno mišico, vsega skupaj cca. 8 cm odprtih ran po vratu in hrbtu, poleg tega je potrbno počakati 24 ur da se vidi kako bo sploh z njim zaradi šoka.
Danes grem jaz osebno k lastniku večjega psa da vidim kakšna bo reakcija. Moj predlog je da naj lastnik nosi vse nastale stroške zdravljenje psa in ima svojega zavarovanega da ne bo nevaren okolici.

Sedaj vas sprašujem če ima kdo kakšen pameten nasvet kako to  rešiti. Kakšne so možnosti. Lahko lastnik večjega psa pravno odgovarja(sicer zadnja možnost če ne bo šlo drugače).
Menim pa da bi takšne neodgovorne lastnike spametovalo samo to da bi jih nekdo udaril po žepu.

hvala za odgovore,


Herr-Thor:
Se opravičijem za napako v naslovu,

PEs napade psa,

chory:
Takoj naj sledi prijava z opisom dogodka na pristojno policijsko postajo.Pes bo napadal še. Upajmo da ne bo naslednja žrtev podlegla, ne upam pomisliti da bo žrtev manjši otrok. Glede na reakcijo lastnika je večji problem v gospodarjevi glavi. Največja možna kazen in udarec po denarnici.Bodite odločni.

Herr-Thor:
Lp,

Se strinjam s tabo chory.

Vendar me zanimajo pravne možnosti glede tega primera.
Manjši pes(capi) je bil na domači zemlji vendar ni bil pripet na povodec. Tuji pes se je zagnal v njega brez vsakršnega opozorila. Verjetno je to tudi posledica gonje psic.
Je tudi nekaj prič, ki pa vprašanje če so kaj "videle, uradno".

Vsekakor pa sledi prijava na PU.

gulu:
Lep pozdrav.
Sami smo imeli pred časom podoben primer, ko je fantovega družinskega psa ubil drug pes med sprehodom. Naju ni bilo zraven, samo moja "tašča" in njena enoletna vnukinja, ki seveda nista nič mogli proti mrcini, nekemu ovčarju, baje (še dobro, da ni skočil v tamalo). Pes je pritekel, zagrabil mešančka srednje velikosti za vrat in stresel. Konec. Sicer je bil kuža že star, ampak česa takega si pač ni zaslužil. Zakaj se takrat ni nič odreagiralo naprej ne vem, to je kriva fantova mama, kot pravim, naju ni bilo v Sloveniji. Ampak kot smo kasneje nekje slišali, bi bilo dovolj, da bi se mrtvega kužka neslo k veterinarju in povedalo, kaj se je zgodilo, pa naj bi potem on dal uradno prijavo na policijo. Ne vem, če to velja tudi v primeru poškodbe, mogoče bi se vprašalo.
Najverjetneje pa bi bil kriv tudi Capijev lastnik, ker kuža ni bil pripet. Mislim, da mora biti tudi na domači zemlji, če le ta ni ograjena, ne vem pa zagotovo. Mislim, da obstaja nek zakon o lastništvu domačih živali in tam bi moralo to pisat, žal pa ne vem, kam pogledat.
LP

Navigacija

[0] Kazalo Sporočil

[#] Naslednja stran

Pojdi na polno verzijo