Pes napade psa!

Herr-Thor · 702730

deteljica

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 4.353
    • Točke: 35
Odgovori #60 : 24 Oktober 2006, 07:55:04
Točno tako.
Predpis je ketna najmanj 3 m in konkretna koča oz zavetje + skleda z vodo vedno.
Ta minimum se da dosežt.

Heraklit: "Psi lajajo samo na tiste, ki jih ne poznajo!


shivas_

  • *
    • Prispevkov: 215
    • Točke: 2
  • Izberi svojo ljubezen, in ljubi svoj izbor!
Odgovori #61 : 24 Oktober 2006, 19:19:47
no to je pa dobra novica, bom posredovala naprej. upam da se bojo kej zmenil, ker je lastnik zelo čuden neki jim tudi grozi tako da se ga kar malo bojijo, policaji pa tudi nič ne naredijo :-\ bomo videli, lp


Nina, Uni, Ivy

  • *
    • Prispevkov: 19
    • Točke: 0
Odgovori #62 : 24 Oktober 2006, 21:41:57
Policaji na splošno ne naredijo nikoli ničesar. Pomoje je najbolje, da se obrneš s prijavo na najbližje Družtvo proti mučenju živali.



Nero_05

  • Gost
Odgovori #63 : 29 Oktober 2006, 20:49:31
Meni je zanimivo tudi dejstvo, da imaš recimo psa v stanovanju. Ponoči v stanovanje vlomi nepridiprav, pes ga ugrizne in vlomilec lahko toži lastnika psa zaradi ugriza ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? >:( >:( >:( >:( >:(



Lena

  • *
    • Prispevkov: 121
    • Točke: 3
Odgovori #64 : 29 Oktober 2006, 21:34:48
Nisem sicer 100% ampak  mislim, da se z novim zakonom ki je pripravljen to spreminja


Nero_05

  • Gost
Odgovori #65 : 31 Oktober 2006, 09:01:47
Nisem sicer 100% ampak  mislim, da se z novim zakonom ki je pripravljen to spreminja

Ja, Lena, nič ne rečem, samo zaenkrat naj bi bilo še takole. Sej js sm v bistvu šele v petek izvedel za to možnost, če se pa kaj novega pripravlja pa super!

LP



Dee Dee

  • *
    • Prispevkov: 9
    • Točke: 2
Odgovori #66 : 03 November 2006, 11:40:27
Jaz osebno trdim, da je za psa ki napada druge pse kriv lastnik in neprava socializacija. Vsi strokovnjaki trdijo, da je psa že kot mladička potrebno seznanjati z ostalimi psi, da se ovohavajo... jaz našo ko zagleda psa, seveda gre do njega, ampak ji malo sprostim povodec in ji pravim:˝Dee Dee pa to je prijateljca oziroma prijatelj˝ in potem opazujem govorici teles obeh psov. Zgodilo se je že, da je drug pes pokazal zobe, takrat pa sem jo k sebi poklicala, jo s povodcem usmerila, da greva naprej in da je pač tisti prijatelj oziroma prijateljica noče igrati z njo.  ::) Se veliko pogovarjamo s psičko.

Sem pa že sama razmišljala, da bi si vedno ko bova z mojo psičko šli na sprehod vzela s sebo solzivec. Baje da zelo učinkuje, če agresivnega psa, ki te hoče napasti oziroma napada in grize tvojega psa pošpricaš po gobčku in očeh. Sliši se kruto, ampak le na takšen način se lahko zaščitiš. Pojavi se mi pa vprašanja, baje da solzivci niso dovoljeni in če te kdo vidi, te lahko prijavi policiji in plačaš kazen ??? Kaj je to res.

Moj prijatelj je lepega dne šel teči okrog jezera in kar naenkrat je za njim začel teči pes kar visoke rasti in ga napadati,  kazati zobe in hotel ga je ugristi. Prijatelj pa je lepo iz žepa vzel spray solzivec in psa pošprical. Pes je začel tuliti, ker ga je peklo in se je odstanil.



mero

  • *
    • Prispevkov: 63
    • Točke: 1
Odgovori #67 : 04 November 2006, 19:03:56
Ne, solzilec ni prepovedan, saj je narejen za samoobrambo.
To ni orožje, za katero potrebuješ dovoljenje. Tako kot sprej imaš legalno lahko tudi šoker(električno obrambno zadevco)
in še je nekaj takih zadev.  ::)
Mimogrede, dokler si ne umisliš solzilec, pa lahko uporabljaš tudi lak za lase in temu podobna razpršila. Niso tako učinkovita a šok je za psa zagotovo. ;)



Kurja vas

  • *
    • Prispevkov: 92
    • Točke: 1
Odgovori #68 : 04 November 2006, 22:13:17
Imam majhnega prijaznega psa mešanca, ki je bil že večkrat napaden od večjih psov. Zato lahko zagotovo rečem, da solzivec, ko se je boj že začel ne bo učinkovit. Nemogoče je v takem divje se vrtečem klobčiču nameriti na točno določeno mesto... V takem primeru lahko pomaga le pogum, prisebnost (ali pa norost) lastnika, da lastnoročno poseže vmes - glasen žvižg, krik, brca, udarec, poteg za rep ipd., včasih pa lahko samo čakaš in moliš za ugoden razplet.
 
Fnkrat je mojega ščeneta napadla nemška doga, lastnica je samo nekaj nemočno cvilila za njim, jasno je pes ni šmirglal, ker pa je moj cucek bolj mehkužne sorte je začel zelo močno cviliti,to je pomagalo, da ga je doga izpustila. Kaj lahko v takem trenutku storiš? Dogodek se je odvijal bliskovito, doga pa je kar spoštovanja vreden pes... Pri napadu kakega manjšega psa ni problema - dobro odmerjena brca kar zaleže...

Solzivec lahko zelo močno poškoduje sluznico, pes bi zelo zelo trpel, zato se mi zdi, da to ni primerno preventivno sredstvo, bi pa bilo primerno za uporabo na lastniku popadljivega psa  >:D Obstajajo ultrazvočne elektronske napravice (dazer), zaležejo pa tudi drugi spreji, kot jih omenja mero

Pa še to, kot jaz vem, uporaba sprejev in šokerjev ni leglna, čeprav se jih da kupiti.



Lanabela

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 7.316
    • Točke: 48
Odgovori #69 : 05 November 2006, 16:27:28
Kaj naj bi naredil v tistem primeru, ko je doga napadla tvojega psa? Nič. Ker je bila normalna in je psa izpustila ko je začel cviliti. Sicer pa lahko enkrat poskusiš čisto navaden kis. Dozdajše nisem srečala pasjega junaka, ki ne bi odnehal, če ga dobi po glavi. Če po nesreči pošpricaš še lastnega psa mu tudi na bo nič pretirano hudega. Dazerji so pa bolj tako tako. Baje naj bi delovali, ampak kolikor sem do zdaj videla psov, so vsi razen najbolj plašnih, reagiral predvsem z radovednostjo. moje psice so enkrat enemu stričku dazer celo vzele.


Evarty

  • *
    • Prispevkov: 189
    • Točke: 2
Odgovori #70 : 11 November 2006, 11:21:23
Nam se je tudi neki podobnega zgodilo. Meli smo manjšega mešančka in smo ga pač normalno peljali na sprehod na povodcu. Potem so prišli mimo sosedi z njihovim psom,(precej večjim; bokser al neki podobnega) ki je bil tut na povodcu. Najprej sta se mirno ovohavala, potem pa kr naenkrat večji pes napade našega, in ga ugrizne. Tamali je itak cvilu sto na uro in smo ga peljali takoj k veterinarju. Tam so povili rano in rekli naj pridemo nazaj samo če bo bruhal kri. Doma je rahlo cvilil, bruhal krvi ni sploh. In naslednje jutro smo ga našli mrtvega. :(
Sicer v našem primeru ne gre za neodgovorne lastnike, ker so meli psa na povodcu, pa ga tut odstranli takoj ko je napadel.
Gre pa za skrajno neodgovorne veterinarje, ki niso niti natančno pogledali kaj je imel Spike poškodovano.
Ko ga je  nesla mama zjutri tja, ker smo še upali da mogoče pa ni res mrtev, so nam preprosto rekli da zakaj ga nismo šeenkrat pripeljali včeraj. Res, super. ???


husky_girl

  • *
    • Prispevkov: 255
    • Točke: 3
Odgovori #71 : 13 November 2006, 08:57:32
Evarty, to pa je grozno :'( >:(

Mi imamo soseda, ki ima nekakšno mešanico med ovčarjem in pravim volkom.Ne vem kje ga je dobil, ampak ta pes res ni zanj ker je že tako ali tako napadalen pes, on ga je pa še boj 'napsihiral'.Ko je njegov prejšnji pes napadel našega Teddiya je šel z golimi rokami med niju in ga je eden od psov 'baje' ugriznil. Nato je šel do mojega očija in rekel, da naj prevzame krivdo ker je itak vseeno saj mu bo odškodnino izplačala zavarovalnica. Moj oči se seveda ni strinjal ker se mu ni zdelo verjetno, da bi ga naš Teddy vgriznil. Čez kakšna dva tedna pa dobimo sodni poziv, ker naj bi naš pes napadel soseda >:( Moji so šli k odvetniku, mu povedali vso zgodbo in ker njegova zgodba ni bila ne logična ne realna so tožbo opustili. Čez kakšen mesec pa pridejo k nam tisti ljudej ki so imeli prvi teddiya(dobili smo ga od njih ker je bil njihov otrok alergičen nanj) in povejo da jih naš sosed toži ker naj bi oni bili pravi lastniki psa ??? >:( ??? Moja mami se je zopet povezala z odvetnikom, ta pa je zahteval tisto poročilo iz urgence, kjer je opisana poškodba. Ne vem točno kaj se ni tam ujemalo se mi pa zdi, da naj bi bila njegova rana prevelika da bi bila lahko ugriz fox terrierja. Kasneje je njegov pes napadel še več ljudi(tudi mene) in psov, tako da ga je moral dati uspavat.
 No zdaj pa pridemo do še bolj absurdnega dela. Kakšni dve leti nazaj si je nekje dobil drugega psa, ki je mešanica med ovčarjem in pravim volkom(a je to sploh legalno?) In logično da je ta pes že po naravi bolj napadalen in bi moral njegov lastnik biti res sposoben obvladati tako mrcino(prvo zgodbo sem povedala ravno za to da boste videli, da on nikakor ni dober lastnik za katerega koli psa). Ker ga že od samega začetka ne uboga ravno veliko ga tepe.In to res premlati, pes tako cvili, da gre meni res na jok in sem že parkrat hotela poklicati policijo. In tudi ta pes je dokaj napadalen, mene je že šavsnil, pa tudi mojo Sany, Teddya ima pa res na piki. Prej ga je imel privezanega ponoči pa v stanovanju ker res tuli in zavilja. Potem pa je prišel na idejo, da bi imela moja Sany z njegovim Volkom(tako mu je ime) mladiče. Meni ni rekel, ker sem se že parkrat reees zelo skregala z njim in je vedel da bi se prej vstrelila, kot pa bi dovolila kaj takega, zato je reke mojemu očiju, ki pa mu je odgovoril, da naj se kar z mano zmeni ker srem jaz njena lastnica. Seveda si ni upal.In zato ga je ponoči puščal vzunej, saj z lahkoto pride sedaj na naš vrt ker ravno menjamo ograjo in je na enem koncu ni.Jest sem seveda res znorela >:(, ampak ga še vedno pušča zunaj, ker ne ve da je Sany sedj že sterelizirana.
Tole je sedaj že res dolga zgodba, tako da je čas da povem bistvo. Včeraj je Volk pritekel pred našo garažo, zgrabil Teddya, ga dvignil v zrak  parkrat zamahnil z glavo in Teddiyem v gobcu potem ga pa dobesedno zabrisal v tla >:( Jaz sem videla vse od začetka in vam lahko samo to rečem, da se nisem mogla tut premaknit, samo drla sem se, kasneje sem se tresla še kakšne pol ure.Teddy je najprej stekel nekam za hišo, nato pa je prišel noter in iz zadnjice mu je tekla kri, veterinar je rekel da ima najbrž notranje krvavitve in da naj ga pripeljemo če bo bruhal. To je bila res kapla čez rob, moj oči je čisto poeniu(jaz pa z njim) in je rekel da mu bo vstrelil psa, kar seveda ne bo naredil, ker ta je še najmanj kriv.Sosed psa ni niti okregal ali karkoli, mirno ga je pripel in odšel v svojo hišo, kakor da ne bi bilo nič narobe,tako da v bistvu nas bo pes teroriziral dokler bo tukaj, zraven bomo pa še poslušali kako cvili ko ga pretepa.

Malo sem se razpisala samo sem res jezna in ubupana >:(



A dog is the only thing on earth that loves you more than you love yourself. (Josh Billings)

http://saniya.moj-album.com/


Kurja vas

  • *
    • Prispevkov: 92
    • Točke: 1
Odgovori #72 : 14 November 2006, 20:37:56
Absolutno bi morali poklicati policijo, in jih klicati vsak dan, toliko časa da bi ukrepali. Hkrati pa zadevo prijaviti na vse možne inštance in inštitucije. Ni rečeno, da bi kaj zaleglo, vsaj poskusili bi. S sosedom očitno tako ali tako niste kaj zelo prijatli. Vsekakor je to verjetno vse, kar lahko nek posameznik stori. Škoda da se ne da urediti stvari bolj po domače in bolj učikovito: da bi soseda pretepli in mu psa vzeli  ::)

Moje mnenje je, da taki ljudje ne bi smeli imeti psa, kako bi se dalo to urediti je pa žal vprašanje brez odgovora :(



majcek

  • *
    • Prispevkov: 646
    • Točke: 1
  • Maks pa ima zelo zelo košat rep :D
Odgovori #73 : 02 December 2006, 14:00:33
kar se da hitro prijavi saj se tega nesme delat. če psa ne bodo uspaval ga pa bojo vzeli lastniku ker krši zakon!!!
pa malo poizvej da nni napadel še kakšnega kužka ker bo to pomagalo pri primeru...
 :-* :-* :) :)

lp!!! majcek

je tvoja ljubezen je tvoja sreča je tebi vse, želiš si da nikoli ne umre.

LP, ***MAJA***


TYASHY

  • *
    • Prispevkov: 2.173
    • Točke: 2
Odgovori #74 : 02 December 2006, 21:43:05
Takoj naj sledi prijava z opisom dogodka na pristojno policijsko postajo.Pes bo napadal še. Upajmo da ne bo naslednja žrtev podlegla, ne upam pomisliti da bo žrtev manjši otrok. Glede na reakcijo lastnika je večji problem v gospodarjevi glavi. Največja možna kazen in udarec po denarnici.Bodite odločni.
se pdpišem če lahko



Mr_Globus

  • *
    • Prispevkov: 449
    • Točke: 0
Odgovori #75 : 28 Oktober 2009, 18:57:51
Na sprehodu je dalmatinka napadla in ugriznila našo psico. Obe sta bili odvezani (s tem da je naša ignorirala drugo, in se je ta v njo zakadila).

Lastnica se ni niti opravičla in je celo odločitev za obisk veterinarja komentirala kot pretiravanje (kar seveda ni bilo, ker so ble rane globoke kak cm). Hvala bogu da me ni blo zraven, ker bi dobili obe konkretno po gobcu. Računa tudi ne misli poravnat, oz. samo polovico, "ker sta bili itak obe odvezani"  ::)
 
Mami sem naročil, da naj veterinar vpiše ugriz v register psov (kar ni naredil, ker bi se tam naj pisali samo ugrizi ljudi). Zato sem jo poslal na lokalni VURS in pravijo da če se lastnico prijavi, bomo oboji plačali kazen za odvezanega psa. Katastrofa, 200 evrov pa ne mislimo vržt skozi okno samo za samozadovoljstvo.  :(



anas

  • *
    • Prispevkov: 139
    • Točke: 0
  • Lu
Odgovori #76 : 30 Oktober 2009, 17:27:46
Uboga Bela >:( :'(  Kako je zdaj z njo?

Dobro jo prijavit tudi zato, ker tak pes bo sigurno še koga ugriznil. Ampak 200 eur je res dosti. :-\ Ravno zato bom jaz Lu vedno, ko bodo v bližini meni nepoznani psi, imela na povodcu.
Po moje bi znalo bit učinkovito, če tej ženski omenite prijavo in kakšne posledice. Če je pametna, se bo opravičila in poravnala stroške. Jo bo prišlo ceneje kot da plača 200 eur za neprivezanosti + kazen za ugriz + druge sitnosti. Več o postopku prijave je tukaj: http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=8744.0



delfinčika

  • Gost
Odgovori #77 : 30 Oktober 2009, 21:50:52
Jaz se enkrat z Maco sprehajam pa pride en fant na kolesu.Zraven ma navezanga svojga labradorca (ali pa mešanca z labijem ???)
no in ko pes zagleda Maco dobesedno začne vleč,renčat in tok grdo gledat k sam hudič >:D.
No hitr se umaknem a je že prepozno.Pes se zažene v Maco, Maca pa seveda ne ona ni pes k bi bežu.Ona se lepo razkomot tm in začne renčat.Un pes je pa tok podegnu da je fant kolo zgubu.Jz padem na rit Maca pa tm renči in se napihuje, da je bla še večja ::) :-\
Pes se zažene na travo (kjer je stala Maca) in se vrženanjo.Maca se obrne da pride na površje izpod unga psa in se postav na noge se ritensko umika in renči.Seveda se pes pobere steče naprej in šavsne prot Maci.Maca pa skoč da je ne ugrizne in ga šavsne nazaj.Fant un to sam gleda šele ko Maca šavsne (takrat je bla zelo jezna >:D) se zgan in zagrab psa za ovratnico.
Pes je Macino tačko le za las zgrešil, ker če bi jo zagrabil nevem kaj bi bilo,......
Ker se je zelo penil.Iz gobca mu je kr pena tekla.Jaz e nikol nisem vidla kakšnega psa ki bimu tako pena tekla.To hočem tudi omeniti fantu ampak njega že ni več. >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:(

Maco sem regledala in niti praske ni utrpela.No še dobro :) :) :)





Mr_Globus

  • *
    • Prispevkov: 449
    • Točke: 0
Odgovori #78 : 30 Oktober 2009, 22:45:05
Ana, Bela je vredu. Samo se ji pa pozna... To je že druga psica, ki jo je ugriznila in ko sem prišel s Kalom iz Lj se ga je malo bala... Zdej je hvala bogu spet normalno.

Naredit pa ne moreš nič.. pes ignorira druge na polno, hodi brez štrika ob nogi, ti ga napade ena nevzgojena beštja (plus priče ki vidijo, da se ni niti branla, kaj šele izzivala) IN prijavti ne moreš, ker ti apriori uturijo še kazen za odvezanega psa.. LOL ni kaj  ::)



čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #79 : 31 Oktober 2009, 10:24:11
Joj. No požrite teh 200€ ste pač imeli odvezanega psa in vzemite v zakup, da boste sigurno kdaj dobili kazen zaradi neprivezanega psa-j$%#ga, pač trapast zakon, kot mnogi drugi.
Prijavite napad, če ga ne, ste soodgovorni za naslednji napad tiste psice.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!


Mr_Globus

  • *
    • Prispevkov: 449
    • Točke: 0
Odgovori #80 : 31 Oktober 2009, 14:24:05
200 evrov je kar velik denar in ge ne mislim prostovoljno metat skozi okno  ::) Vem, da je nevarnost za kazen, in ko (če bo) kazen se bo pač plačala. Še nisem vidu človeka ki gre npr. prostovoljno na policijo po kazen, ker je vozil po mestu več kot 50 km/h. Grem raje še enkrat mimo tiste hiše z upanjem da me napade, pol pa takoj v solzah na antirabično in po duševno kompenzacijo  :P

Soodgovornega se pa ne počutim in se tudi ne bom. Hotel sem nardit pravo stvar in birokracija bi me še oglobla. Očitno bo pa pica zdaj na fleksiju ker je to očitno edini način, da dobiš vsaj povrnjene vet. stroške.




delfinčika

  • Gost
Odgovori #81 : 31 Oktober 2009, 19:09:11
Jaz se enkrat z Maco sprehajam pa pride en fant na kolesu.Zraven ma navezanga svojga labradorca (ali pa mešanca z labijem ???)
no in ko pes zagleda Maco dobesedno začne vleč,renčat in tok grdo gledat k sam hudič >:D.
No hitr se umaknem a je že prepozno.Pes se zažene v Maco, Maca pa seveda ne ona ni pes k bi bežu.Ona se lepo razkomot tm in začne renčat.Un pes je pa tok podegnu da je fant kolo zgubu.Jz padem na rit Maca pa tm renči in se napihuje, da je bla še večja ::) :-\
Pes se zažene na travo (kjer je stala Maca) in se vrženanjo.Maca se obrne da pride na površje izpod unga psa in se postav na noge se ritensko umika in renči.Seveda se pes pobere steče naprej in šavsne prot Maci.Maca pa skoč da je ne ugrizne in ga šavsne nazaj.Fant un to sam gleda šele ko Maca šavsne (takrat je bla zelo jezna >:D) se zgan in zagrab psa za ovratnico.
Pes je Macino tačko le za las zgrešil, ker če bi jo zagrabil nevem kaj bi bilo,......
Ker se je zelo penil.Iz gobca mu je kr pena tekla.Jaz e nikol nisem vidla kakšnega psa ki bimu tako pena tekla.To hočem tudi omeniti fantu ampak njega že ni več. >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:(

Maco sem regledala in niti praske ni utrpela.No še dobro :) :) :)




No mal sem grdo pisala :-[ :P



Janusa

  • *
    • Prispevkov: 142
    • Točke: 0
Odgovori #82 : 29 Januar 2010, 23:43:01
Danes se je zgodilo tudi meni in mojemu psu. Z neke kmetije se je iz pesjaka uspel osvoboditi pes in napadel mojega petmesečnega mladiča (na povodcu). Naokrog ni bilo nikogar, pes (NO mix) se ni ustrašil ne mojega dretja ne brc. Šele, ko sem ga prijela za uhlja in kožo na vratu hkrati in mu glavo potisnila k tlom, je toliko popustil ugriz, da se je moj pes izvil in se umaknil. Jaz pa sem slonela na mrcini, ki je nisem upala izpustiti, ker bi napadla ponovno. In se drla naj nekdo pride pomagat. Od bližnje bajte 100m stran je nazadnje prikrevsal lastnik, odvlekel psa in se vrnil - seveda v silnih skrbeh za svojo denarnico. Jaz sem medtem že čakala prevoz do veterinarske.
Izkazalo se je, da zlomljeno ni nič in šivanje ni potrebno. Lastnik je povrnil stroške zdravljenja. Policiji zaenkrat nisem prijavila, nisem pa še dokončno odločena, kaj bom storila.

Pogovor (če temu lahko tako rečem) z lastnikom (če temu lahko tako rečem) me je razžalostil do konca. Povedal je, da je pes neprestano zaprt v pesjaku, pač enkrat na dan mu nese hrano in to je to. Ene parkrat do zdaj je pobegnil. Da ga ima zato, da laja, če kdo pride. Ampak zdaj ga bo itak dal ustrelit in bo nabavil enega majhnega, ki ne bo nevaren.

Ne vem, odkod sem vzela potrpljenje in umirjenost, in mu poskusila z argumenti dopovedati par stvari o odgovornem lastništvu, humanem ravnanju in ostalem, kar bi moralo biti logično, pa očitno ni. Pa o tem, da si lahko nabavi alarm, če mu pes ne pomeni ničesar. Bob ob steno. Kot bi govoril zidu.

Zdaj patruljiram gor in dol mimo mojega bolnika, mu ponujam vodo in preverjam, kakšno je njegovo stanje. Veterinar pravi, da ni grozno, dobil je pomirjevalo, sredstvo proti bolečinam in antibiotike. Pogrizen je po zadnjih nogah in lulčku. Mora ga precej boleti, ker se ne pusti tikat po zadnjih nogah in komaj naredi kak korak. Zavlekel se je v svoj boks in noče ne jest ne lulat. Tudi pije bolj malo. Skrbi me, kdaj bo okreval. Skrbi me, če bo imel psihične posledice. Do zdaj se ni bal ničesar in nikogar, pa tudi nobene agresije ni kazal, bil je živahen, vesel, sanjski mladič. Kakšen bo odslej?

Skrbi me nenazadnje tudi za psa, ki je napadel. Sem ga poškodovala, ko sem ga brcnila? Ga bo stari res pokončal? Če bi ga prijavila policiji, da ga še malo udarijo po žepu...bi bilo boljše ali slabše? (Za psa namreč, ker za starega mi dol visi). Skrbi me za vse naslednje pse, ki jim bo uničil življenje on in njemu podobni ozkogledneži in ozkosrčneži.

V glavnem razočarana in užaloščena sem do konca. Znova in znova vrtim film nazaj in razmišljam, kaj bi še lahko naredila, da bi svojemu psu prihranila to grozno izkušnjo oz. kako bi ga lahko še hitreje in učinkoviteje rešila iz zob napadalca. Razmišljam, kaj se mojemu psu zdaj mota po glavi in kako bi mu olajšala te trenutke. Razmišljam, kako v bodoče preprečiti takšne dogodke. Razmišljam...




saba

  • *
    • Prispevkov: 489
    • Točke: 1
Odgovori #83 : 30 Januar 2010, 00:08:45
Januša, držim pesti za tvojega mladička, da bi se mu rane čimprej zacelile in da ne bi imel nobenih posledic. Žal mi je, da se vama je to zgodilo  :'(

Jaz bi ga potem, ko si fizično opomore, čimvečkrat peljala v družbo mirnih, stabilnih in zanesljivih psov, da pridobi nazaj zaupanje, samozavest in da pozabi na slabo izkušnjo.

Pred mnogo leti se mi je zgodilo podobno s šestmesečnim dobermanom, ki ga je napadel in poškodoval NO mix, ki ušel skozi luknjo v živi meji. Do konca svojih dni se je postavljal v pretečo držo v vsakem srečanju s psom, ki je bil podoben NO, ker tega nisem prej in pravočasno sistematično odpravljala...

Še komentar lastnika, ko sem mu prinesla račun od veterinarja: Če on kaj ve, so dobermani dosti bolj agresivni psi  ??? Definitivno, sploh mladiči, ki jih vodiš na povodcu  >:(



Janusa

  • *
    • Prispevkov: 142
    • Točke: 0
Odgovori #84 : 30 Januar 2010, 00:35:13
Hvala, Saba, za moralno podporo. Točno takšno sistematično pridobivanje samozavesti v družbi mirnih psov mi je svetovala tudi vzrediteljica in to definitivno nameravam izpeljati.
Obenem me je tudi potolažila, da so airedalci načeloma zelo stabilnega karakterja, in da bi moral to prebroditi brez hujših posledic. Da pa moram paziti, da nanj ne bom prenašala morebitnih svojih strahov ob bodočih srečanjih s psi. Upam, da se bo izšlo srečno. Sem se tako nemočno počutila danes...kljub vsej energiji vloženi v socializacijo, vzgojo, šolanje, predvidevanje situacij, zagotavljanje varnosti, skrbi, ljubezni, držanju pravil do vejice in pike...se zgodi tole. Uff.



Janusa

  • *
    • Prispevkov: 142
    • Točke: 0
Odgovori #85 : 30 Januar 2010, 00:49:40
Izjava lastnika je pa genialna  ??? Neumnost očitno ne pozna meja; že večkrat sem prišla do zaključka, da so psi očitno umetniki preživetja, da še niso izumrli zaradi same človeške ignorance, egoizma in neodgovornosti.



saba

  • *
    • Prispevkov: 489
    • Točke: 1
Odgovori #86 : 30 Januar 2010, 09:58:13
Jaz tudi mislim, da karakter airedelov marsikaj prenese, saj so znani klovni in veseljaki  ;D Več dela boš imela sama s sabo, da ne boš podoživljala tega v srečanju z vsakim neznanim psom. Ampak, če se tega zavedaš, je polovica dela že opravljena  ;)

Brez skrbi, saj bo šlo, držim pesti za vaju!



čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #87 : 30 Januar 2010, 10:06:18
Najdi pse-ponavadi odrasli, šolani na KDju, ignorantske, stabilne in zanesljive in potem druženje s čim več takimi.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!


Janusa

  • *
    • Prispevkov: 142
    • Točke: 0
Odgovori #88 : 30 Januar 2010, 10:59:40
Jap, že iščem kandidate za pomoč pri "rehabilitaciji". Moj mulc pa se danes že drži kot vojni heroj, nič ne jamra, nič ne cvili, se pusti nosit na "nosilih" iz odeje, ko je treba po stopnicah, vztraja da on lahko gre sam lulat, daje tačko vsem, ki pridejo mimo, tudi kakšen poljubček pade tu in tam. Na zadnjo levo tačko še ne stopi, ampak že odkrevsa do kuhinje, če posumi, da se kdo tam prehranjuje :P
Tudi jaz sem se že skulirala, mislim, da ne bom šibki člen pri nadaljnih srečanjih s psi - psov se nisem nikoli bala in če bi se v prihodnosti (bohnedaj) ponovila podobna situacija, mislim, da bi znala reagirati še učinkoviteje in odločneje. Je bila pa to kar draga šola, žal.



saba

  • *
    • Prispevkov: 489
    • Točke: 1
Odgovori #89 : 30 Januar 2010, 11:35:48
Včerja je bil v šoku in še malo zadet od pomirjeval - jutri bo že tak, kot da se ni zgodilo nič  ;D

Včerajšnjega dogodka nisi mogla predvideti in niti preprečiti. Mislim, pa da si odreagirala odlično v dani situaciji in se ni bati, da ne bi bila tudi v prihodnje kos podobnim situacijam  ;)

Če si imela "balls" prijeti tujega psa, da bi rešila svojega, potem si že TAPRAVA!  :)