Vegetarijanski piknik v Mostecu

aussie · 1147

aussie

  • *
    • Prispevkov: 125
    • Točke: 0
  • Sunshine Coast, Australia
: 08 September 2006, 16:18:11

Društvo za osvoboditev živali in njihove pravice  vabi na tretji VELIKI VEGETARIJANSKI PIKNIK

v nedeljo 10. septembra od 10 – 20. ure v ljubljanskem Mostecu

Promocija vegetarijanstva in veganstva, miroljubnega kmetijstva, kozmetike
brez trpljenja živali ter osveščanje ljudi o škodljivosti mesa in lova so ta trenutek gotovo najbolj konkretna in najučinkovitejša pomoč za zmanjšanje oz. odpravo trpljenja kar največjega števila živali. To pa je naš cilj do končnega cilja, miroljubnega sožitja z
vsemi bitji na Zemlji.

Naš glavni moto se glasi: Skupaj gradimo živalim prijazno Slovenijo! Glede na
izkušnje iz dveh ljubljanskih piknikov in dveh piknikov na Limbuškem nabrežju lahko trdimo, da je vedno več ljudi, ki nas želijo obiskati in poskusiti vegetarijanski golaž, vegetarijanske jedi na žaru in podobno, torej jedi, ki so prav tako zelo okusne, zdrave, predvsem pa niso uničujoče za živali, naravo in ljudi.

Širši množici, predvsem tistim, ki še vedno mislijo, da brez ubijanja živali za korist ne gre, skušamo približati, ponuditi alternativo. Če ne jemo mesa, kaj potem? Vegetarijanska hrana je lahko prav tako ali še bolj okusna, polnovredna ter po najnovejših raziskavah tudi veliko bolj zdrava. Povabljena so podjetja in kmetije, ki na kakršenkoli način ščitijo živali ali so povezana z vegetarijanstvom. Torej vabljeni vsi, ne le vegetarijanci, na prijetno druženje ob pestrem programu ter odlični hrani tudi za gurmane - brez ubijanja in prelivanja krvi.
Živali so nam hvaležne, če praznujemo ali se veselimo ob polnih mizah brez njihovih trupel.
Naša želja in cilj je resnična osvoboditev živali.  Popolna osvoboditev živali je seveda možna le preko vegetarijanstva in miroljubnega kmetijstva, ki zares varuje naravo. Prepričani smo, da je pri nas vedno več ljudi, ki so začeli razmišljati o vsem tem ter živeti in se hraniti brez ubijanja.
Društvo si prizadeva za kmetijstvo v skladu z zakoni narave torej brez masovne živinoreje, brez klanja živali ali izkoriščanja živali za mleko, jajca ali poskuse, torej za miroljubno kmetijstvo.
Prepričani smo, da minerali, rastline, živali in človek tvorijo veliko enost ter tako eni brez drugih na  Zemlji ne moremo preživeti. Torej nesmiselno in neumno je gojiti živali za zakol, ubijati majhne živalice v tleh z gnojnico in škropivi in umetnimi gnojili, kajti iz prej omenjenega vidika enosti pri vsakem načrtovanem ubijanju mineralov, rastlin ali živali ubijamo del sebe.

Naredimo nekaj v dobro tistih, ki sami ne morejo povedati, kako trpijo – pomagajmo živalim!
Vstop prost!

Društvo za osvoboditev živali in njihove pravice
Zanj: Stanko Valpatič