Tud meni so rottiji ful lepi, take lepe očke imajo

Pa še zgodba :
Naši sosedje itak ne marajo živali, ne mačk, ne psov...nič..Ko sem bila še malo mlajša, so imeli NO, ki je bil večino časa sam(spuščen ali v boksu), hvala bogu je prišel včasih na obisk, da sva se poigrala..Potem je ta pes umrl (bil je kar star), tri leta je bil mir (niso imeli nobene živali), nato pa so si predlani kupili Rottija

, seveda brez rodovnika, kar je bilo od njih kar za pričakovat...V glavnem prve dni so se z njo ukvarjali, se igrali...po enem tednu pa..

...zaprli so jo v boks (ki zame ni pravi pesjak, ampak samo neka uta s tremi stenami in od spredaj neko mrežo, poleg tega, je ta boks postavljen daleč od hiše, pri potoku..čist na samem..Psa so kupili sinu (ni tako mlad, da se ne bi zavedal, kaj je to pes oz. kaj je to žival, je starejši od mene), seveda pa se je nato začela šola, zanjo se ni več brigal. Na sprehod je šla zelo redko, pa še tedaj jo je peljala mama od tistega sina (ne vem kako naj drugače napišem..), ki jo je pa še komaj zadrževala. Šolali je seveda niso, oziroma so imeli svoje metode (

). Psica je bila do mačk zelo agresivna, ko je videla kakšno, je ponorela, kar je bil velik problem, saj ima večina sosedov mačke (tudi mi).... To se je vleklo eno leto in pol(še sreča da ne več), dokler so se končno odločili, da jo bodo oddali. V roke jo je dobil drug lastnik, vendar žal ne vem, kako se ima tam..Večkrat sem že vprašala sosede, vendar niso ne vem kako radodarni z odgovori. O tem novem lastniku sem vprašala tudi očeta, ki ga pozna (bolj slabo, samo malo pa le) in mi je rekel, da je on v redu (tj. tudi do živali), tako da upam, a je z njo res vse v redu, ker imela je pa tak pogled....žalosten da ni kaj

Boks so sedaj podrli, tako da res upam, da ne bojo več imeli kaj...
Pa še enkrat poudarjam, da je VSE ODVISNO OD SOCIALIZACIJE IN LJUBEZNI DO ŽIVALI, OD UKVARJANJA Z ŽIVALJO, NE PA OD PASME SAME (ok, nek značaj, ki je v genih (lovski nagon, itd), samo 100% ni noben pes rojen ubijalec, ali karkoli že..)
Aja pozabla sem še povedat, da se lahko vsakemu psu (mešancu, maltežanu, ZP-ju) pri takšnih lastnikih 'zmeša', da je bil to rottie (pravzaprav je vprašljivo če je sploh rottie, ker nima rodovnika, kar se mene tiče, mu je podobna - nisem velika poznavalka, pa nočem žalit rodovniških rotijev in njihovih lastnikov

)) je le naključje...